- 20 Ocak 2019
- 247
- 427
- 103
- Konu Sahibi Kalbinin sesini dinle
7 sene olmuşKaç yıllık evlisiniz merak ettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
7 sene olmuşKaç yıllık evlisiniz merak ettim
Evlilik hayatı içerisinde senin benim yoktur bizim vardır senin çalışmaman hiç bir şeye hakkın yok anlamına gelmez sen ona aile oldun sonuçta evi çekip çeviren onun ihtiyaçlarını gideren sensin bunu ona yansıtma yoksa oda ileride sana hiç birşeyi hak görmez gider dişarıdaki 2 kalça sallasana hak görür yedirir. İnan bana senin gibilerin kıymeti bilinmez nerde sömürücü çirkef erkek parasını çatır çürür yiyen kadınlar varsa onlar kıymet biliyorİyi akşamlar.
Çalışmıyorum ve evliyim. 1 çocuğum var. Evlendiğimizden beri eşimin banka hesabını,kazandığı paranın net miktarını bilmiyorum. Satın aldığı araba,gayrimenkul kendi üzerine. Son olarak bir ev almayı düşünüyor yine kendi üzerine. Ben de onu denemek için ev ikimizin üzerine olsun dedim. Konuyu geçiştirdi bir şekilde kapattı. Maddi olarak barınma,yeme içme vb sıkıntı yaşamıyoruz. Yani evinden para esirgemek gibi bir huyu yok. Ama ben her zaman çalışmadığım için hiçbir şeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Hiç büyük isteklerim olmadı bu yüzden. Hep onun parası diye düşündüm. O da bana bunu hissettirdi zaten. Lafta sözde ikimizin ama gerçekte bunu gösteren hiçbir şey yok.
Çalışmayan evli kadınlar bir mal mülk alınırken ortak oluyorlar mı? Kendi annemi düşündüğümde her şeyleri ortaktı. Ama satın alma sırasında annem de miras kalan parasından eklemişti. Bilmiyorum. Genel olarak düşününce kendimi eşimin eşi değil de çocuğu gibi hissediyorum. Bana verdiği para dışında hiçbir şey sormamı ve hiçbir şeye karışmamı istemiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada güvenilmez bir insan asla değilim. Tutumluyum. Ama bana sanki bir şeyleri benimle paylaşsa ben ona bir yanlış yapacakmışım gibi davranıyor
Daha önce bir iş deneyiminiz oldu mu?Şu an bebeğime bakıyorum.
Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor, farkında mısınız?Neden kendinizi, kendi evinizde sığıntı gibi hissediyorsunuz? Eşinizin tüm malına, mülküne ortaksınız zaten ama psikolojiniz hiç iyi değil şu anda.Böyle evliliklere hiç sıcak bakamıyorum, siz çalışmıyorsunuz ama her şeyde bir emeğiniz var. Bu şekilde düşünün.Evet evlendiğimizden beri bu durum beni çok kırdı o yüzden başka birinden bahsediyor gibi yazmışım. Birkaç kere birlikte hesabına baktık benim aşırı ısrar etmem üzerine. Çünkü şöyle düşündüm bu kadar saklanan bir durum varsa büyük bir borç var ortada. Öyle bir şey yokmuş. Genel olarak benimle paylaşmak istemiyor
Oldu evet. Eşim çalışmamı çok destekliyor. Yani git çalış gibisinden değil ben çok istediğim için çalışmak sana iyi gelecek diyor. Çalıştığım dönemlerde psikolojik olarak daha iyiydim. Kendi kazandığım para beni güvende hissettiriyorduDaha önce bir iş deneyiminiz oldu mu?
Eşinizin sizin çalışmanız konusundaki görüşü nefir?
Böyle hikayeleri biliyorum. Sizce yansıtmamak için ne yapmalıyım?Evlilik hayatı içerisinde senin benim yoktur bizim vardır senin çalışmaman hiç bir şeye hakkın yok anlamına gelmez sen ona aile oldun sonuçta evi çekip çeviren onun ihtiyaçlarını gideren sensin bunu ona yansıtma yoksa oda ileride sana hiç birşeyi hak görmez gider dişarıdaki 2 kalça sallasana hak görür yedirir. İnan bana senin gibilerin kıymeti bilinmez nerde sömürücü çirkef erkek parasını çatır çürür yiyen kadınlar varsa onlar kıymet biliyor
Ben genel olarak annem babamla da bu şekilde hissediyorum. Mesela onlardayken onlar işe gidince 60 yaşındaki insanlar işe gidiyor ben evdeyim diyip orada da kendimi onlara yük oluyormuş gibi hissediyorum. Ve evet eşim de bu davranışlarıyla benim değersizlik duygumu çok tetiklediEşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor, farkında mısınız?Neden kendinizi, kendi evinizde sığıntı gibi hissediyorsunuz? Eşinizin tüm malına, mülküne ortaksınız zaten ama psikolojiniz hiç iyi değil şu anda.Böyle evliliklere hiç sıcak bakamıyorum, siz çalışmıyorsunuz ama her şeyde bir emeğiniz var. Bu şekilde düşünün.
Çalışmak size çok iyi gelecek ama ben daha çok eşinizin böyle hissettirdiğini düşündüm.Bir de imkânınız varsa psikolojik tedavi görmeniz iyi olacaktır.Ben genel olarak annem babamla da bu şekilde hissediyorum. Mesela onlardayken onlar işe gidince 60 yaşındaki insanlar işe gidiyor ben evdeyim diyip orada da kendimi onlara yük oluyormuş gibi hissediyorum. Ve evet eşim de bu davranışlarıyla benim değersizlik duygumu çok tetikledi
Evet ben bu bencil tutumdan rahatsız oluyorum. Yoksa inanın ev,araba bunların peşine düşmek bana göre değil. Ben sadece aynı yatakta yatacak kadar birine güvenip evlenmiş bir insan neden maddiyat konusunda bu kadar takıntılı olur bunu anlamaya çalışıyorum. Düşünüyorum ben çalışıyor olsam ve durumum iyi olsa eşim çalışmıyor olsaydı kendini kötü hissetmemesi için onu da her şeye dahil etmeye çalışırdım. Etmeyecek kadar güvenmiyorsam zaten evlenmezdimEv taşınamaz garimenkul olduğu için sizin izniniz ve imzanız olmadan satamaz,devredemez her halukarda kanunen hak sahibisiniz.Ama araba taşınabilir olduğu için alır,satar parasını kullanabilir.Sizin üzerinize yapsada evi o da otamatikmen hak sahibi.Ama eşiniz brz anlattıgınıza göre bencil
Eşi değil, ailesi böyle hissetmesine sebep olan. Böyle değersiz hissettigi için de eşi öyle davranıyor. Kendimiz hakkında ne hissedersek karsidakine onu yansıtıyoruz.Çalışmak size çok iyi gelecek ama ben daha çok eşinizin böyle hissettirdiğini düşündüm.Bir de imkânınız varsa psikolojik tedavi görmeniz iyi olacaktır.
Sizi gayet iyi anladım.Bizimde menkullerimiz eşimin üzerine ama o bana teklif etmişti ben istemedim uğraşamam die.Sizin de beklediğiniz bu size değerli hissettirmesi.Sanırım güvensizlikten değilde fazla ataerkil kafasında olabilir.Erkek evin reisi ,maddiyat erkekte olur düşüncesinde bir zihniyeti varsa pek değişeceğini sanmıyorumEvet ben bu bencil tutumdan rahatsız oluyorum. Yoksa inanın ev,araba bunların peşine düşmek bana göre değil. Ben sadece aynı yatakta yatacak kadar birine güvenip evlenmiş bir insan neden maddiyat konusunda bu kadar takıntılı olur bunu anlamaya çalışıyorum. Düşünüyorum ben çalışıyor olsam ve durumum iyi olsa eşim çalışmıyor olsaydı kendini kötü hissetmemesi için onu da her şeye dahil etmeye çalışırdım. Etmeyecek kadar güvenmiyorsam zaten evlenmezdim
Evet evet o düşünce fazlasıyla hakim. Ben ailesi ile de bu konuları konuştuğumda annesi ve babası erkek evi idare eder,kadının bir ihtiyacı varsa alınır kafasındaydı. Hatta annesi sen neden bu kadar takıyorsun ben babanın işlerini bilmem merak etmem beni mağdur etmiyorsa o bilir demişti. Ben de hiç bu kafada değilim. Benim anne babam her şeye konuşarak tartışarak karar aldığı için bu yapı bana garip geliyorSizi gayet iyi anladım.Bizimde menkullerimiz eşimin üzerine ama o bana teklif etmişti ben istemedim uğraşamam die.Sizin de beklediğiniz bu size değerli hissettirmesi.Sanırım güvensizlikten değilde fazla ataerkil kafasında olabilir.Erkek evin reisi ,maddiyat erkekte olur düşüncesinde bir zihniyeti varsa pek değişeceğini sanmıyorum![]()
Yani sorun size güvenmemesi yada değersiz görmesi değil,aileden gördüğü ananevi yaşam tarzı ve düşünceleri,fikir ayrılıklarınızın olması çok olası bu durumda.Babamda öyle bir adamdı herzaman.yaşlanınca bu düşüncesi değişti ve herşeyi annemin üzerine yapmıştı:) Ama kafa belli erkek evin reisidir.O yüzden onun bu düşüncesini değiştirmeniz yada törpülemeniz oldukça zaman alacak.Kendinizi değersiz hissetmeyin adam ataerkil öyle görmüş farklısını bilmiyor.Öğrenmesi ve anlaması için ya sabır edeceksiniz öğreteceksiniz yada…yani kısacası bu sizinle ilgili bir durum değil yetiştirilme tarzı,ailesinin ona aşıladığı eski kafa aile profili.Evet evet o düşünce fazlasıyla hakim. Ben ailesi ile de bu konuları konuştuğumda annesi ve babası erkek evi idare eder,kadının bir ihtiyacı varsa alınır kafasındaydı. Hatta annesi sen neden bu kadar takıyorsun ben babanın işlerini bilmem merak etmem beni mağdur etmiyorsa o bilir demişti. Ben de hiç bu kafada değilim. Benim anne babam her şeye konuşarak tartışarak karar aldığı için bu yapı bana garip geliyor