• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini değersiz hissetmek

Evet öyle. Ama maddi konuları konuşurken o kadar rahatsız oluyorum ki. İçimden bir ses hep o çalışıyor kazanıyor onun parası diyor. Kendimde hak göremiyorum.
Hak görmüyorum falan deme. Hakkın onlar senin. Adam dışarda çalışıyor sen evde artı olarak çocuk var boş durmuyorsun. Dişinden tırnağından artırıp almak istediğin şeyleri almayıp kendinden kısıp bu zamana kadar ne fedakarlıklar yapmışsındır.

olsun! yine de kadininin uzerine yapsin!
Ortak olmasin diye malını mulkunu anasinin uzerine yapanıni/gecirenini de gorduk biz!
Haklısınizda burada başkasının üstüne geçirme durumu yok anladığım kadarıyla.Hanımefendinin eşininde bir lafı yok.Sadece kendi düşüncesi bu yazidan öyle anlaşılıyor.Eşiyle konuşsa belki ortak tapu yapacaklar.Dolduruşa getirmeyelim önce sakince konuşsun.

Evet asıl sorun bu ben kendimi hiçbir şeye layık görmüyorum. Bunu da yansıtıyorum sanırım. Kısa vadede olacak bir şey değil sonuçta kaç yaşında insanım. Aslında bu konu üzerinde çalışıyorum kitap,video,podcast. Ama çocukluktan gelen şeyler zor değişiyor. İnşallah değiştiririm.
Allah gönlüne ferahlık versin. Umarım bu duyguları dönüştürür ve iyileştirirsin🙏

İyi akşamlar.
Çalışmıyorum ve evliyim. 1 çocuğum var. Evlendiğimizden beri eşimin banka hesabını,kazandığı paranın net miktarını bilmiyorum. Satın aldığı araba,gayrimenkul kendi üzerine. Son olarak bir ev almayı düşünüyor yine kendi üzerine. Ben de onu denemek için ev ikimizin üzerine olsun dedim. Konuyu geçiştirdi bir şekilde kapattı. Maddi olarak barınma,yeme içme vb sıkıntı yaşamıyoruz. Yani evinden para esirgemek gibi bir huyu yok. Ama ben her zaman çalışmadığım için hiçbir şeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Hiç büyük isteklerim olmadı bu yüzden. Hep onun parası diye düşündüm. O da bana bunu hissettirdi zaten. Lafta sözde ikimizin ama gerçekte bunu gösteren hiçbir şey yok.
Çalışmayan evli kadınlar bir mal mülk alınırken ortak oluyorlar mı? Kendi annemi düşündüğümde her şeyleri ortaktı. Ama satın alma sırasında annem de miras kalan parasından eklemişti. Bilmiyorum. Genel olarak düşününce kendimi eşimin eşi değil de çocuğu gibi hissediyorum. Bana verdiği para dışında hiçbir şey sormamı ve hiçbir şeye karışmamı istemiyor. Kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada güvenilmez bir insan asla değilim. Tutumluyum. Ama bana sanki bir şeyleri benimle paylaşsa ben ona bir yanlış yapacakmışım gibi davranıyor
Siz çok değerlisiniz, evlilik sürerken alınan mallar ortaktır, istediği kadar üstüne yapsın sizinde hakkınız var. Üzerinize ev aldiramiyorsaniz ziynet eşyası aldırın. Siz kendinize değer verdiğinizde kocanız da öyle davranacaktir.

Jest mevzusu ayrı o çok hoş olurdu tabiki.Ama dediğim gibi boşanma durumunda sizin üzerinize olsada paylaşılacak zaten.
Boşanma durumunda mağdur edileceğimi düşünmüyorum. Öyle bir insan değil. Ama başından beri böyle yapması hani ben sanki çok büyük bir dolandırıcıymışım da benden kendini koruyormuş gibi hissettiriyor bana. Diyorum bugüne kadar para konusunda benimle ilgili bir sorunun oldu mu hayır sen çok tutumlu birisin teşekkür ederim diyor. Diyorum neden o zaman ben en basitinden hesabına girip paranı göremiyorum. Gerek yok sen parayla ilgili problem mi yaşıyorsun görsen ne olacak diyor geçiştiriyor. Bence evlilikler şöyle olmalı. Ortada bir para varsa ben de onu görmeliyim,yönetebilmeliyim. Yoksa bu benim param diyemem. Göremediğim,üzerinde söz hakkımın olmadığı para benim değildir

Satın aldığı ev, araba onun üzerine, şimdi gayrimenkul almayı düşünüyor. Sanki eşinizden değil yabancı birinde bahsediyorsunuz.
Eşiniz sizi çok uzak tutmuş, fikir sormamis, sormuyor maddi meselelerde anladığım kadarıyla.
Yoksa siz durduk yere kendimde o hakkı görmüyorum demediniz ama hakkınız var.
İnsan eşinin kazandığı parayı, birikimini bilmez mi?
Dışarıdan biri gibi durmayın, siz kendinize değer verin ilk önce. Bazı konularda ince düşünceli, alıngan olmak yerine ağırlığını hissettirmek gerekiyor.

Siz çok değerlisiniz, evlilik sürerken alınan mallar ortaktır, istediği kadar üstüne yapsın sizinde hakkınız var. Üzerinize ev aldiramiyorsaniz ziynet eşyası aldırın. Siz kendinize değer verdiğinizde kocanız da öyle davranacaktir.
Üzerime ev istememiştim aslında. Ortak olsun tapu ben de kendimi bu kazanca ortam hissedeyim istemiştim. Ziynet eşyası hiç takmıyorum eşimde sevmediğimi biliyor. Bu saatten sonra şunu alalım desem garip kaçar biraz.

Boşanma durumunda mağdur edileceğimi düşünmüyorum. Öyle bir insan değil. Ama başından beri böyle yapması hani ben sanki çok büyük bir dolandırıcıymışım da benden kendini koruyormuş gibi hissettiriyor bana. Diyorum bugüne kadar para konusunda benimle ilgili bir sorunun oldu mu hayır sen çok tutumlu birisin teşekkür ederim diyor. Diyorum neden o zaman ben en basitinden hesabına girip paranı göremiyorum. Gerek yok sen parayla ilgili problem mi yaşıyorsun görsen ne olacak diyor geçiştiriyor. Bence evlilikler şöyle olmalı. Ortada bir para varsa ben de onu görmeliyim,yönetebilmeliyim. Yoksa bu benim param diyemem. Göremediğim,üzerinde söz hakkımın olmadığı para benim değildir
Tabiki öyle olmalı.Bizim eşimle hesabımız ortaktır.Herkes oradan harcar.Kim nekadar kazandı naptı bellidir.Ben şuna karşıyım herkesin parası kendi hesabında durur ortak hesapta tutarız biz gizli birikim olayı olmamalı.bunu eşinle sakince konuş.Burada sert yazılarda var dolduruşa gelme.Güzel ve sakin bir dille konuş.Güvenmediğin anlamı çıkar buradan.Ortak tapu yapalım diyebilirsin ikinizin üzerine.

Satın aldığı ev, araba onun üzerine, şimdi gayrimenkul almayı düşünüyor. Sanki eşinizden değil yabancı birinde bahsediyorsunuz.
Eşiniz sizi çok uzak tutmuş, fikir sormamis, sormuyor maddi meselelerde anladığım kadarıyla.
Dışarıdan biri gibi durmayın, siz kendinize değer verin ilk önce. Bazı konularda ince düşünceli, alıngan olmak yerine ağırlığını hissettirmek gerekiyor.
Bugün başka bir kadının maaş konusunda tam tersini söylüyordun abla öyle hatırlıyorum.Evlilik öncesi sonrası gibi bir konuydu galiba.

Evet evlendiğimizden beri bu durum beni çok kırdı o yüzden başka birinden bahsediyor gibi yazmışım. Birkaç kere birlikte hesabına baktık benim aşırı ısrar etmem üzerine. Çünkü şöyle düşündüm bu kadar saklanan bir durum varsa büyük bir borç var ortada. Öyle bir şey yokmuş. Genel olarak benimle paylaşmak istemiyor

Üzerime ev istememiştim aslında. Ortak olsun tapu ben de kendimi bu kazanca ortam hissedeyim istemiştim. Ziynet eşyası hiç takmıyorum eşimde sevmediğimi biliyor. Bu saatten sonra şunu alalım desem garip kaçar biraz.
Bende öyle düşünüyordum, bir arkadaşım vardı takıya çok düşkün, aaa delimisin dedi taki kadına has birşey niye almiycakmisim takmiycakmisim. O günden sonra bende akillandim. Aldır bilezikleri takmak zorunda değilsin. Senin tasarrufun olacak onlar.

Bugün başka bir kadının maaş konusunda tam tersini söylüyordun abla öyle hatırlıyorum.Evlilik öncesi sonrası gibi bir konuydu galiba.
O konuyu okudun mu peki?
Orada 2 aylık sevgililik var henüz, adam kadının maaşının nasıl idare edileceğini kendi ailesiyle konuşuyor, borcu varken araba almayı planlıyor, yine kadının ailesine ait arabayı evlenince almasını istiyor, isteyen de adamın annesi.
Bu konuyla uzaktan yakından alakası yok yani.

Bende öyle düşünüyordum, bir arkadaşım vardı takıya çok düşkün, aaa delimisin dedi taki kadına has birşey niye almiycakmisim takmiycakmisim. O günden sonra bende akillandim. Aldır bilezikleri takmak zorunda değilsin. Senin tasarrufun olacak onlar.
Takı değil de doğum hediyesi olarak başka bir şey istemiştim. Bir bilezik fiyatında diyeyim. Almadı. Konusu 5-6 kez açıldı almadı. Ben de kapattım. Yani zorla hediye aldıramazsınız kimseye 🙂

Takı değil de doğum hediyesi olarak başka bir şey istemiştim. Bir bilezik fiyatında diyeyim. Almadı. Konusu 5-6 kez açıldı almadı. Ben de kapattım. Yani zorla hediye aldıramazsınız kimseye 🙂
Maddi durumunuz iyi anladığım kadarıyla , niye almadi ki, Düğün takılarınız falan duruyordur inşallah.

Maddi durumunuz iyi anladığım kadarıyla , niye almadi ki, Düğün takılarınız falan duruyordur inşallah.
Evlenmeden önce hediye alırdı ama evlendikten sonra hediyeleşmemeye başladık. Bilmiyorum neden almadı. Kaç kere söyledim. Normalde söylemem gururuma dokunur. Ama insan hayatında kaç kere anne olur bunun hatırına ilk defa bir şey istedim. Takılarımız benim inisiyatifimde.

Back
X