• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendını sureklı öven ınsanlardan bıktım.

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Evet arkadaslar tıpkı baslıkta okudugunuz gıbı sureklı kendını öven ınsanlardan bıktım usandım.
Nefret edıyorum bu tıp ınsanlardan cok ıtıcıler.

Hep bana mı denk gelır boylelerı anlayamıyorum.
Cevremdekı arkadaslarımın bır cogu bu tarz ozellıklere sahıpler.
Kendı fızıksel ozellıklerını abartılı bır sekılde gereksız yere övüyorlar.
Sureklı hep en guzel, en ozel onlar yanı neyın ne oldugunu da goruyoruz.
Yok ıste soyle guzel saclarım,soyle guzel gozlerım var.Manken gıbı fızıgım var.
Erkeklerın hepsı peslerınde pervane,butun erkekler onlara asık falan artık kendınlerını ne zannedıyorlarsa.

Bende acaba bende mı bır kusur var,Cok mu cırkınım acaba kı benım yanımda boyle sureklı övünüyorlar dıyorum.
Onlar boyle yapınca gercekten kendımde bır eksıklık hıssdedıyorum.
Ben yapamam oyle kendımı övemem ustelık sevmem de bana gorgusuzluk gıbı gelıyor.

Ya ınsan cebındekı paranın mıktarını,yedıgını ıctıgını,gıydıgını anlatır mı?
Bunlarla övünür mü bızım komsular da aynı cınsten annem bıktı kadın artık yazık.
O da benım gıbı oyle anlatmayı hıc sevmez.

Merak edıyorum var mı sızın de cevrenız de sureklı gereksız yere kendını öven,begenen tıpler bunları nasıl kendımızden uzaklastırabılırız?

ünide bir arkadaşım vardı bu sebepten arkadaşlığımızı bitirdim

ben çok iş yaparım çok ders çalışırım herkes beni çok sever..kopya çekmem hiiiçççç(ama hep çekerken gördüm :1:) babam beni çok sever babam çuvalla patates alır kiloyla elma alır sanki biz taneyle alıyoz :1: :1:
babam herkese anlatır ay benim kızım çok iyi diye babamda beni çok över
ben bi yemekler yaparım kimse benim gibi yapamaz
ufff sıktı yani bende bıraktım :ssz:

Günaydın arkadaşım annemin bir arkadaşı beraber bir araya geldik mi hem kendini över hem çocukları över kadın hep söyle der benim üstüme kimse yemek yapamaz en güzel yemekleri ben yaparım bir gün yaptıgı bişeyi yedim kısırdı dişlerimiz kırılıyordu resmen birde diyorki çok güzel olmuş toplumda bulunan herkes birbirine baktı o an işi gücü çocukları övmek benim çocuklarım çok saygılı kimsenin kalbini kırmaz çok zekiler bende çok zekiyim der halbuki çocuklarının durumunu gayet iyi biliyorum insanların kalbini kırmaktan başka birşeyler yapmazlar üşleri güçleri çevresindeki kişileri aşagılayan bir aile ama nedense her girdigi toplumda kendilerini över

ünide bir arkadaşım vardı bu sebepten arkadaşlığımızı bitirdim

ben çok iş yaparım çok ders çalışırım herkes beni çok sever..kopya çekmem hiiiçççç(ama hep çekerken gördüm :1:) babam beni çok sever babam çuvalla patates alır kiloyla elma alır sanki biz taneyle alıyoz :1: :1:
babam herkese anlatır ay benim kızım çok iyi diye babamda beni çok över
ben bi yemekler yaparım kimse benim gibi yapamaz
ufff sıktı yani bende bıraktım :ssz:
Bende ıste bu sebepten 2 tane arkadasımla ılıskımı kestım.
Ya sankı bır tek onlar gezıyor bız hep evde oturuyoruz.
Bıre bın katarak abartmaları yok mu benı delı edıcek.
Ya neyını anlatıyorsun bılıyoruz,goruyoruz ıste neyın pesındesın.

Guzellık konusunda övünenlerın agızlarının paylarını yakınlar verdı.

Bırısı olayı abartıp kendının benden daha guzel oldugunu acıkca soyluyordu.
Neyse kı erkek kuzenı Kelebekler16 senden daha guzel deyıp bır kere agzınının payını vermıstı.
Dıgerının eskı sevgılısı benı ondan daha guzel buldugunu acıkca soylemıstı.

Kıskanmıyorum allah versın de sen övünme baskaları senı övsün demısler.

Çevre öyle insanlarla dolu, en iyisi onları buluşturalım birbirlerine kendilerini övüp dursunlar görgüsüzler.. :1: :1: :1:

Bende ıste bu sebepten 2 tane arkadasımla ılıskımı kestım.
Ya sankı bır tek onlar gezıyor bız hep evde oturuyoruz.
Bıre bın katarak abartmaları yok mu benı delı edıcek.
Ya neyını anlatıyorsun bılıyoruz,goruyoruz ıste neyın pesındesın.

Guzellık konusunda övünenlerın agızlarının paylarını yakınlar verdı.

Bırısı olayı abartıp kendının benden daha guzel oldugunu acıkca soyluyordu.
Neyse kı erkek kuzenı Kelebekler16 senden daha guzel deyıp bır kere agzınının payını vermıstı.
Dıgerının eskı sevgılısı benı ondan daha guzel buldugunu acıkca soylemıstı.

Kıskanmıyorum allah versın de sen övünme baskaları senı övsün demısler.

canm kendini eksik bulacak bir durum yok bunda
ya seni kıskandığı için övüyor kendini yada kendini eksik bulduğu için
ha birde görgüsüzlükten şunu yedim şurayı gezdim diye abartanı varr
mesela 2 tane örnek vereyim facebookta 2 kız ekli biri dünyayı dolaşıyor hostes ayda yılda bir foto koyar
diğeri gün içinde 10 tane resim ekliyor yemek yiyorum acıktım.hmm kumpirde ne güzel ama..yine dondurma yerken :)
anlatamam her yemek yediğinde dışarda resim ekliyor bu kadarda olmaz ama
anca komik duruma düşüyorlar :23:

Günaydın arkadaşım annemin bir arkadaşı beraber bir araya geldik mi hem kendini över hem çocukları över kadın hep söyle der benim üstüme kimse yemek yapamaz en güzel yemekleri ben yaparım bir gün yaptıgı bişeyi yedim kısırdı dişlerimiz kırılıyordu resmen birde diyorki çok güzel olmuş toplumda bulunan herkes birbirine baktı o an işi gücü çocukları övmek benim çocuklarım çok saygılı kimsenin kalbini kırmaz çok zekiler bende çok zekiyim der halbuki çocuklarının durumunu gayet iyi biliyorum insanların kalbini kırmaktan başka birşeyler yapmazlar üşleri güçleri çevresindeki kişileri aşagılayan bir aile ama nedense her girdigi toplumda kendilerini över
Evet,hep kendı cocukları cok calıskan,cok zekıdır.
Sankı bız aptalız...
Bızım de var boyle bır komsu Alı sunu aldı,Murat bunu yaptı.
Ikısı de masallah on numara bır dedıgımı ıkı etmıyorlar falan ...
Hepsı de cok saygılı olurlar genelde lafta hep ama goruyoruz saygı sıfır terbıye denen sey yok.
Aılelerıne hıc saygıları yok.

Bu tiplerin öz güveni eksik insanlar olduğunu düşünüyorum. Kendilerini överek, açıklarını kapatmaya çalışıyorlar.

Arana mesafe koy, çünkü bu tiplerin arkadaşlığından hayır gelmez, kendini de hiç kötü hissetme, hep şunu bil ki eksik olan onlar =)

Evet,hep kendı cocukları cok calıskan,cok zekıdır.
Sankı bız aptalız...
Bızım de var boyle bır komsu Alı sunu aldı,Murat bunu yaptı.
Ikısı de masallah on numara bır dedıgımı ıkı etmıyorlar falan ...
Hepsı de cok saygılı olurlar genelde lafta hep ama goruyoruz saygı sıfır terbıye denen sey yok.
Aılelerıne hıc saygıları yok.

Evet canım haklısın her söyledigi de şu kadının benim kızım oğlum okul birincisi der ama alakası yok sanki ben bilmiyorum neyin ne oldugu oğlunun sınıfta kaldıgını biliyorum kalabilir sınıfta kesinlikle birşey söylemiyorum ama annesi yok benim çocuklarım çok çalışkan diyip duruyor sanki gerçekler su yüzüne çıkmıyacak benim kardeşim lisede okuyor web tasarım ve programcılık kendisine bir kaç yerden iş teklifi geldi kadın bunu biyerden duymuş biz kimseye söylemedik ama kardeşim bir arkadaşına söylemiş kadın bize geldi bir ara benim çocugumda meslek lisesi mezunu okul derecesi var senden çok çok zeki senden çalışkan diye ona gelmiyorda sana geliyor dedi sonra oğlunu ortaya katmış oda meslek lisesinde ona niye iş teklifi gelmiyor diye tabi kardeşim gerekli bütün cevapları verdi bir daha ağzını açamadı kadın.

Haklısınız aslında bır eksıklık onlarda var.
Kafalarındakı tahtalar eksık bu tıp ınsanların...

Artık bu tıp ınsanlarla yakın ılışkı asla kurmucam.
Cunku ınsanın psıkolojısını,moralını bozmaktan baska hıcbır ışe yaramıyorlar.
En ıyısı onları kendımızden bır sekılde uzak tutmak.

Evet canım haklısın her söyledigi de şu kadının benim kızım oğlum okul birincisi der ama alakası yok sanki ben bilmiyorum neyin ne oldugu oğlunun sınıfta kaldıgını biliyorum kalabilir sınıfta kesinlikle birşey söylemiyorum ama annesi yok benim çocuklarım çok çalışkan diyip duruyor sanki gerçekler su yüzüne çıkmıyacak benim kardeşim lisede okuyor web tasarım ve programcılık kendisine bir kaç yerden iş teklifi geldi kadın bunu biyerden duymuş biz kimseye söylemedik ama kardeşim bir arkadaşına söylemiş kadın bize geldi bir ara benim çocugumda meslek lisesi mezunu okul derecesi var senden çok çok zeki senden çalışkan diye ona gelmiyorda sana geliyor dedi sonra oğlunu ortaya katmış oda meslek lisesinde ona niye iş teklifi gelmiyor diye tabi kardeşim gerekli bütün cevapları verdi bir daha ağzını açamadı kadın.
Hey allahım evet bırde okul basarılarını kıyaslamarı yok mu.
Kıyaslarlar ama hep onların cocugu ustundur.
Ben gecen sene unı sınavına gırdım.Komsunun kızı da gırdı.Aldıgı okul puanını sorduk once dusuk soyledı.Yok ben yanlıs bılıyormusum deyıp benım okul puanımdan yuksege cıkardı puanı yalana bak.
Kızının sınavdan aldıgı puanı da yalan soyledı.Sonra kızın kendısınden annem ogrenmıs.Kadın kızının aldıgı asıl puandan 60 puan yukarısını soylemıs.

Tercıh yapmadım ben gecen sene onun kızı yaptı.Bu sene allah sukur tercıh yapıp 4 Yıllık bır yere yerlestım.
Onun kızı 2 yıllık okuyor kesınlıkle kucumsemıyorum.2 yıllıklarda da cok guzel bolumler var.
Basladı sımdı ıste benım kızımın da uzakları tutuyordu.Gondermedık falan dıye bız bılıyoruz 4 yıllık hıcbır yer tutmuyor dıye aglamıstı.
Yok 4 yıllık kazananların annesı sey dıyormus.Keske benım cocugum da 2 yıllık da olsa senın kızın kazandıgı bolumu tuttursalardı fılan fıstık...
Ne gerek var sımdı bunları bıze nıye anlatıyorsun.Benden sanırım hıcbır sey ummuyordu.
Sankı hıcbır yerı kazanamasam sevıneceklerdı.

Son düzenleme:
Kimin çevresinde yok ki bu tip insanlar..

Elbette hoş bir durum değil ama kendilerini komik duruma düşürüyorlar , beni bağlamıyo..

Siz de bu kadar takılmayın derim..

bende kendimle dalga gecerim baskalarinin yaninda niye kendimi eziyom ben ya :9::9:
ovunen insanlar cok itici katiliyorum ozellikle kizlar zaten arkadas gruplarinda en cok onlar dikkat cekmeli herseyin en guzeli onlarda olmali butun erkekler hep kendisine bakmali en caliskan o olmali en guzel bolumleri o kazanmali. Yeni nesi boyle geliyo valla illa arkadaslariyla sidik yaristiracak bir ustunluk taslamalar fln. sacma ya.. ozguven eksikligindne kaynaklaniyor bence. Kendiyle barisik insan kendini ovme gereksinimi duymaz.

Kimin çevresinde yok ki bu tip insanlar..

Elbette hoş bir durum değil ama kendilerini komik duruma düşürüyorlar , beni bağlamıyo..

Siz de bu kadar takılmayın derim..
Yok ben cok takmıyorum kafama zaten onları ama ınsan yıne de rahatsız oluyor.

Ne gerek var tarz seylere ınsanın mutevazı olmak varken bu övünme merakı nıye

Yok ben cok takmıyorum kafama zaten onları ama ınsan yıne de rahatsız oluyor.

Ne gerek var tarz seylere ınsanın mutevazı olmak varken bu övünme merakı nıye

Ben bu tarz insanlarla mümkün olduğunca muhabbet etmem

Arkadaşımsa uzaklaşırım hatta ama birinci derece yakınlarım da var maalesef

Kuzenim örneğin kilo almış , kafasına takıyor olmalı ki.. Hep bir kıyas içindeler.. Annesi yani yengem benim kızıma kilo yakıştı, Kader alsa ona da yakışır dedi :53: şok oldum..

Yani başkası kilo alsa dedikodu edip gülerler, kendileri söz konusu olunca kilo almayla bile övünebiliyorlar :9:

Napacaksın gül geç, kimin ne olduğunu herkes biliyor sonuçta..

Son düzenleme:
Evet böyleleri var, ama bu takintıları mükemmelliklerinden değil özgüvensizliklerinden geliyor. Ben çok umursamuyorum açıkçası, kimisi e böyle mutlu oluyor yapacak bir şey yok.

Biz azıcık başarılı olsak, ya da işimiz rast gitse annem millete durumumuzu kötüler dururdu. Kadın nazardan deli gibi korkuyor, açıkçası ben de korkarım ama o kadar de değil. Kendi işimi bile beğensem nazar değdiririm, çok kem gözlüyüm çoook:27: Ünide bir sene bir dersim kalmış, annem maşallah herkese sınıfta kaldığımı anlatmış. Yahu hiç alakasız bir akraba bir mecliste demesin mi "sen iyi okuyordun, ne oldu, nedeni ne bu başarısızlığın? vs".Açıkçası kötü hissettim onca kişinin içinde, tamam çok iyi değilim ama adamın dediği kadar da durum vahim değil Allaha şükür, teyzem durumumu bildiğinden o da şaşırdı hani. Sonra anladık ki annemin işiymiş.

Birisi de kalkıp kendini övmeye başlarsa "aaa canım ne güzel ama sus sus nazar değmesin, bak şu da çok başarılıydı, herkes onu konuşuyordu, bir duyuldu işleri tepetaklak oldu" derim, kimisi inatla devam eder elbet ama bazen işe yaradığı da oluyor.:27:

kendini beğenmek,sevmek güzeldir ama ne demişler;bırak seni başkaları övsün :)

bence bu tip insanları kendi hallerine bırakmak lazım,he canım deyip geçeceksin..

Offf çok itici aman aman evlerden ırak.Emin ol hepimizin çevresinde böyle tipler var.Yalnız bırakın yanınızda tutmayın,kendi egolarıyla başbaşa bırakıyorum öylelerini.

sorma canım benim de bir komşum öyle.ben şöyle iyi anneyim (ki çocuklarını hiç iyi yetiştirememiş hepsi ezik ,kendini ifade edemeyen tipler),misafirimi şöyle ağırlarım,kahvaltıda şunları hazırlarm.çocuklarıma hiç iş yaptırmam herşeyi ben yaparım (bu bana göre çok yanlış çünkü sorumluluk verilmeli ağır gelmeyecek şekilde)neyse kadın benden 17 yaş büyük.çok da çeneli bir dediğine itiraz etsem 1saat aralıksız konuşacak biliyorum.ben de he he deyip geçiyorum.bunları geçtm benim adımı da iş yapmaza çıkarmaya çalışıyor.halbuki evime yalnız bir kere geldi o zaman da mevlüdüm vardı zaten 5 çeşit yapmıştım,evim de tertemizdi.neyimi gördü de böyle diyor bilmiyorum.elektrayanın gözünde iş yok deyip bir kahkaha patlatıyor herkesin yanında.bakalım duymamazlıktan geliyorum şimdilik inşallah bir gün tepemin tası atmaz.

Yetersizlik psikolojisi içinde olan insanlar bunlar bence. İş yerinde benim başiımda da var.Yaşı 40 a yakın ve erkek.
Çok iyi üniversitelerden mezun olanların mezuniyetini beğenmez. Sorsan en iyi aile hayatı, en iyi eş, en iyi çocuk onda.
Masa masa gezer bazen de mileti başına toplar palavra atar. Önceden dinlerdim. Şimdi kayıyorum o ortamdan:))

Back
X