• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendını sureklı öven ınsanlardan bıktım.

amcamın kızıda aynı böyle....
bayramdan bayrama görüyorum şükür..

ünide bir arkadaşım vardı bu sebepten arkadaşlığımızı bitirdim

ben çok iş yaparım çok ders çalışırım herkes beni çok sever..kopya çekmem hiiiçççç(ama hep çekerken gördüm :1:) babam beni çok sever babam çuvalla patates alır kiloyla elma alır sanki biz taneyle alıyoz :1: :1:
babam herkese anlatır ay benim kızım çok iyi diye babamda beni çok över
ben bi yemekler yaparım kimse benim gibi yapamaz
ufff sıktı yani bende bıraktım :ssz:

:1::1: Çok güldüm buna. Yazık ama ne kadar eksikliğini hissediyor belli ki baba sevgisinin eve meyve sebze getirmesiyle bile övünüyor.

O değil de insanlar durup dururken, ortada konuyla ilgili birşey dönmüyorken bir anda kendilerini övmeye seni aşağılamaya çalışıyorlarsa sende kıskandıkları birşeyler var demektir.Rahatsız olduğun anda o arkadaşlarını değiştirebilirsin ama bir de bunun akraba ve çocuğunu öven anne arkadaşı modu var onlar hiç çekilmiyor.

Ben bu yüzden çocukluk arkadaşımla bağlarımı kopardım.
Hep kendini överdi beni de küçümserdi. Farkettim ki kendini överken hep yalan söylüyor (şu sınavdan şu puanı aldım, benim bölümümden mezun olanlar ayda 25 bin tl kazanıyor vs.) sonra araya mesafe koydum.
En nefret ettiğim insan tipidir ve genellemek istemesem de genelde aslan burcudurlar. Ki üç tane böyle arkadaşım var hepsi aslan burcu.
Böyle olmayanları da vardır tabi ki. Ama bana rast gelmedi.
Neyse yani ondan uzak olunca çok rahatladım kendi değerimi anladım. Onun yüzünden kendimi çok ezik hissetmeye başlamıştım :9:
Meğerse o yalancının tekiymiş.

Ben kendimi övmeyi hiç sevmem hele annem bazen kızım şöyledir iyi yemek yapar falan derse çok rahatsız olurum gözlerimle ikaz ederim.
Bilmiyorum nedense en iğrendiğim insan tipidir böyleleri. Kendilerini övmek zorunda kalırlar çünkü başarısızlıklarını böyle kapatmaktır amaçları.

Bu tarz insanlar,insanın olgunlaşmasına en büyük engel olan, kibire sahipler..ne acı ....

benim bi arkadasım da böle malesef....

gecerken her gordugu cama aynaya yapısır ne guzel kızım yaaa masallah bana vs sekinde

bigun arkadaslardan biri bozdu bunu, ona biz karar verseydik bıraksaydın da diye...

o da hemen, ne bozuyosun beni belki ben psikilojimi böle rahatlatıorum, sana ne demişti

yani demem o ki takmayın böle insanları... yıllarca ezikligini duydukları seylerin bir dısavurumu sadece

aksine uzuluyorum ben hallerine

:1::1: Çok güldüm buna. Yazık ama ne kadar eksikliğini hissediyor belli ki baba sevgisinin eve meyve sebze getirmesiyle bile övünüyor.

O değil de insanlar durup dururken, ortada konuyla ilgili birşey dönmüyorken bir anda kendilerini övmeye seni aşağılamaya çalışıyorlarsa sende kıskandıkları birşeyler var demektir.Rahatsız olduğun anda o arkadaşlarını değiştirebilirsin ama bir de bunun akraba ve çocuğunu öven anne arkadaşı modu var onlar hiç çekilmiyor.

aay görümcem sürekli kendını ve cocugunu over eşini över
biz soyle mutluyuz her dedıgımı yapar cocugum hıc hasta olmaz doktor cok ıyı bakmıssın deer bana esmer guzelı dedıler falanda fılanda:30:

gözümle görmesem ınanacam telde konusrken basladımı kendını ovmeye sarjım bıttı dıye kapatıyorum ama yanyanayken cekılmıyor:19:

Benim çevremde de çok sayıda bu tarz insanlardan bulundu zaman zaman..
Lisede yurtta kalırken sabah kalkıp "ayy çok güzelim ben" diyen, universitede aynanın karşısında saçım şöyle, giysim şöyle, fiziğim böyle diyen,
30 yaşımdan sonra afet olacağım diyen, Okuduğu universiteyle hava basan, kendisini dev aynasında gören pekçok kişi..

Sonuçta ne oldu irtibatımı kestim artık duymuyorum saçma sapan gereksiz övmelerini..
Ben de onların kompleksleri olduğunu ve çevrede kimse övmeyince kendilerini övdüklerini düşünüyorum ..
Mütevazi insanlarla işim olur..

Evet arkadaslar tıpkı baslıkta okudugunuz gıbı sureklı kendını öven ınsanlardan bıktım usandım.
Nefret edıyorum bu tıp ınsanlardan cok ıtıcıler.

Hep bana mı denk gelır boylelerı anlayamıyorum.
Cevremdekı arkadaslarımın bır cogu bu tarz ozellıklere sahıpler.
Kendı fızıksel ozellıklerını abartılı bır sekılde gereksız yere övüyorlar.
Sureklı hep en guzel, en ozel onlar yanı neyın ne oldugunu da goruyoruz.
Yok ıste soyle guzel saclarım,soyle guzel gozlerım var.Manken gıbı fızıgım var.
Erkeklerın hepsı peslerınde pervane,butun erkekler onlara asık falan artık kendınlerını ne zannedıyorlarsa.

Bende acaba bende mı bır kusur var,Cok mu cırkınım acaba kı benım yanımda boyle sureklı övünüyorlar dıyorum.
Onlar boyle yapınca gercekten kendımde bır eksıklık hıssdedıyorum.
Ben yapamam oyle kendımı övemem ustelık sevmem de bana gorgusuzluk gıbı gelıyor.

Ya ınsan cebındekı paranın mıktarını,yedıgını ıctıgını,gıydıgını anlatır mı?
Bunlarla övünür mü bızım komsular da aynı cınsten annem bıktı kadın artık yazık.
O da benım gıbı oyle anlatmayı hıc sevmez.

Merak edıyorum var mı sızın de cevrenız de sureklı gereksız yere kendını öven,begenen tıpler bunları nasıl kendımızden uzaklastırabılırız?

cnm bı arkım vardı kız benıkendısıyle yada baska seylelrle kıyaslardı hep bolekıskanc bıkız gormedım dıyebılırım cıdden mesela sole bı ornek verıyım
arkımınkedısı vardı
ark: kedımın mıdesınde rahatsızlık ar ya ne yapsam kı
ben: kedınle de benser yanlarımız varmıs :) bende de o rahatısılık var gecmısolsun
ark: ama kedım senden daha tatlı

yanı ne bu sımdı bole salak bı ınsan gormedım ya takılıyım dedım agsıımın payını aldım
bı defasında da bana ben dudak kalemı kullnmyaı cok severım
" sanatcılar bıle senın kadar ruj kullnmıyo" derdı oysakı ben dogal renkler tercıh ederdım
e sende yap derdım sevmıyorum derdı am amasallah cantasında da rujları kalmelerı eksık olmazdı hanfendının bıkalmelerı vardı 80 90 lıra benalırım 4 5 lıra :) ama batar ıste bız yapınca
bı deasında da " saclarım seının kadardı kestırdım " dıye konustuk telde ben de " yok artık abartma dedım " onunsacları omuz hızasında benmıler omuzu bayagı gecıyor
artık son kez sınıfa gırdım bu oturuyo gıtmedım yanına ders bıttı metroda karsılastık ınsan bı selam sabah verırı deddı bende aynen z... dedım neyse ya bosver dedım cektım gıttım o gunden berı bı dah ne gorusutuk ne konustuk benı gorunce somurtur falan :52::52:

yanı hıc vakıt kaybetme kıskanc ve kendını oven ınsalanlar her daım sana zarar vermeye kalkar senı kendıyle kıyaslar hemn sutla :52:

Kendisini her koşulda öven insanlar var ki; bunlar gerçekten öz güveni eksik olanlardır.
Bu özgüveni de övünmekle kapatmaya çalışırlar.

Bir de öyle insanlar vardır ki ; kişi kendisini övmese bile her insan ona kendisini övüyor
beni küçümsüyor şeklinde algılayanlardır.
Bunlar da kompleksi bir yapıya sahip olanlardır.
Komplekslerini kapatmak için karşısındaki insanın her davranışını yanlış yorumlar ve imalı bulurlar.

kknın yarısından fazlası bunlardan oluşuyor, her konua ben şöyleyim ben boyleyim, dünyanın en mutlu çiftiyiz falan. gülüp geçiyorum artık. :1:

Benim çevremde yok öyle insanlar ya olsa nasıl hissederdim merak ediyorum aslında :26: Belki de kendilerinde aslında çok eksik gördükleri için o şekilde konuşuyorlardır sürekli övünme gereği duyuyorlardır olabilir mi? Çok önemsemeyin onların söylediklerini bu konularda önemsemedikçe siz susabilirler de bence.Konuştuğunuz konular onların güzelliği etrafında dönüyorsa ama bir sıkıntı var demektir.Çünkü çok boş iş muhabbetinizin ne ona ne size yararı var itici ve de çok.. Bir arkadaşın size ne kazandırdığı önemli neticede kimse kimseyi çekmek zorunda değil

Benim çevremde yok öyle insanlar ya olsa nasıl hissederdim merak ediyorum aslında :26: Belki de kendilerinde aslında çok eksik gördükleri için o şekilde konuşuyorlardır sürekli övünme gereği duyuyorlardır olabilir mi? Çok önemsemeyin onların söylediklerini bu konularda önemsemedikçe siz susabilirler de bence.Konuştuğunuz konular onların güzelliği etrafında dönüyorsa ama bir sıkıntı var demektir.Çünkü çok boş iş muhabbetinizin ne ona ne size yararı var itici ve de çok.. Bir arkadaşın size ne kazandırdığı önemli neticede kimse kimseyi çekmek zorunda değil
Ne mutlu etrafınızda boyle boş ınsanların olmaması.
Artık bu neyın eksıklıgını kapatmak ıcın yapılır bılemıcem de ıtıcı oldugu kesın.

Sadece guzellıklerıyle övünseler yıne ıyı benden daha basarılı olduklarını ıddıa edıyorlar.
Tabıkı benden daha basarılı olsunlar ben hıc gocunmam arkadasım oldukları ıcın sevınırım. Ama durup durup dıle getırmenın manası nıye dedıgınız gıbı sonra ortada oyle bos muhabetler donuyor.

Kıskanc bır arkadasımla sahane bır dıyalogumuzu yazıyım da gorun.

Bu olay yasandıgında 16 yasında lıse ogrencısıydık aynı lısede okuyorduk.Karnelerımızı almıs yaz tatılıne gırmıstık
Bende o sene tesekuru bır kac puanla kacırmıstım.

b:ben
x:kıskanc arkadas

x:Ya ne dıyecem sana gecen gun bızım sınıftan bırısını gordum.Senın hakkında bana bır seyler dedı.
B:Ne dedı canım anlatsana
x:Iste Kelebekler16 madem bu kadar calıskan nıye bır tesekur bıle alamadı. Bence sen daha calıskansın,Kelebekler16 pek calıskan degıl dedı
b:öylemıymıs ee sana bunu soyleyen kım?
X:ya sımdı yuzunu hatırlamıyorum.Unuttum.
B:nasıl yanı kızım ınsan konustugu ınsanın yuzunu nasıl hatırlamaz.Nasıl unutur?
X:gercekten hatırlamıyorum.Hatırlasam ınan soylerdım.
B:hatırlayıp da soylemıyorsa daha sana da bır sey demıyorum.

Sımdı bu ınsanın bırcok kez yalanını yakaladıgım ıcın daha sonra parcaları kafamda da bırlestırdıgımde bu olayın kurmaca bır yalan oldugunu cok rahat anladım.

Yanı bır ınsan karsılıklı konustugu ınsanın yuzunu nasıl hatırlamaz unutabılır bunu o zamanlar ben nasıl yutmusum.

Baskaları uzerınden bana aslında soylemek ıstedıklerını soyluyor.
Yanı demek ıstıyorkı ben senden daha calıskan,daha zekı ve daha ustunum.

Ne mutlu etrafınızda boyle boş ınsanların olmaması.
Artık bu neyın eksıklıgını kapatmak ıcın yapılır bılemıcem de ıtıcı oldugu kesın.

Sadece guzellıklerıyle övünseler yıne ıyı benden daha basarılı olduklarını ıddıa edıyorlar.
Tabıkı benden daha basarılı olsunlar ben hıc gocunmam arkadasım oldukları ıcın sevınırım. Ama durup durup dıle getırmenın manası nıye dedıgınız gıbı sonra ortada oyle bos muhabetler donuyor.

Kıskanc bır arkadasımla sahane bır dıyalogumuzu yazıyım da gorun.

Bu olay yasandıgında 16 yasında lıse ogrencısıydık aynı lısede okuyorduk.Karnelerımızı almıs yaz tatılıne gırmıstık
Bende o sene tesekuru bır kac puanla kacırmıstım.

b:ben
x:kıskanc arkadas

x:Ya ne dıyecem sana gecen gun bızım sınıftan bırısını gordum.Senın hakkında bana bır seyler dedı.
B:Ne dedı canım anlatsana
x:Iste Kelebekler16 madem bu kadar calıskan nıye bır tesekur bıle alamadı. Bence sen daha calıskansın,Kelebekler16 pek calıskan degıl dedı
b:öylemıymıs ee sana bunu soyleyen kım?
X:ya sımdı yuzunu hatırlamıyorum.Unuttum.
B:nasıl yanı kızım ınsan konustugu ınsanın yuzunu nasıl hatırlamaz.Nasıl unutur?
X:gercekten hatırlamıyorum.Hatırlasam ınan soylerdım.
B:hatırlayıp da soylemıyorsa daha sana da bır sey demıyorum.

Sımdı bu ınsanın bırcok kez yalanını yakaladıgım ıcın daha sonra parcaları kafamda da bırlestırdıgımde bu olayın kurmaca bır yalan oldugunu cok rahat anladım.

Yanı bır ınsan karsılıklı konustugu ınsanın yuzunu nasıl hatırlamaz unutabılır bunu o zamanlar ben nasıl yutmusum.

Baskaları uzerınden bana aslında soylemek ıstedıklerını soyluyor.
Yanı demek ıstıyorkı ben senden daha calıskan,daha zekı ve daha ustunum.

O arkadaş değil kesinlikle :19: Dediğim gibi kimse kimseyi çekmek zorunda değil yol ver gitsin :34: Benim arkadaşsız dönemlerim de oldu arkadaşlarımdan yana kıskançlık triplerini çektiklerim de zaman içinde çözülüyor o sorun mecbur insanları elemek zorunda kalıyorsun çünkü bir yerden sonra. Belki de bilerek söylememiştir kim olduğunu hani şimdi kendisini övmüş ya ele vermym demiştir gidip ona sorarsın diye, belki de kendisi öyle dediğin gibi başkasının ağzından söylemiştir. İki türlü de sana söylemesi bunu doğru değil..:19:

bende kendini öven insanlardan nefret ederim eğer iyi bi insansan seni ztn överler...
Annem hep şey der...bırakta el alem övsün seni sen kendini hiç bi zaman övme der

bir sürü var benim çevremde de..
hayır bide gerçekten güzel olsa gerçekten anlattığı kadar matah bişe olsa neyse yani..
ben de nefret ediyorum böyle insanlardan kendileri de öyle olmadıklarını biliyolar bence sırf boşa hava işte..:41:
zaten bence gerçekten güzel gerçekten övünülcek bi tarafı olan insanlar kendilerini övmeyenlerden çıkar hep..:42:

kendini övmek çirkindir, kötüdür ve Allahü Teala bunu yasak etmiştir ve:

“Ben iyiyim, deyip, kendinizi övmeyiniz”, buyurmuştur.

Bence eksiklik sizde. :))
O kadar kendinize güvensizsiniz ki, onların kendilerini övmeleri karşısında acaba bende bir eksiklik mi var diyorsunuz. ;))
Başkasının yanında ben öyleyim, ben şöyleyim demek bence de itici ama biri benim yanımda ne kadar güzel olduğundan fln bahsederse aksine ben kendimle daha da fazla gurur duyuyorum. Çünkü kendime bayılıyorum. Umrumda bile olmuyor.:12:
Siz de kendinizi sevin biraz. ;))

Ayrıca kendini öven insanın özgüven eksikliği olamaz. Böyle bir saçmalık yok. :D
Sadece nasıl davranacağını bilemiyor diyebiliriz belki.
Yoksa tvdeki bazı programlara da bana göre gayet çirkin olup da kendini yere göğe koyamayan tipler çıkıyor.
İşte o an onlara bakıp vay bea diyorum. Ne güzel özgüven tavan yapmış.
Seviyorum ben öyle insanları abartmadıkları müddetçe.

Yani siz önce kendi içinize bi dönüp bakın. Kendi güvensizliklerinizi halledin, sonra bu insanlar karşısındaki tavrınızın ne kadar değişeceğini göreceksiniz. :31:

bende sevmiyorum kendine aşık olan ve kendine kör bakan insanları.

ama kim neyin ne olduğunu biliyor nasıl olsa, umurumda bile değiller.

kaldı ki,, konu açtıracak kadar gözümde yoklar.

fazla takma kafana insanların kendilerine olan hayranlığını, bu sadece seni yorar.

Bence eksiklik sizde. :))
O kadar kendinize güvensizsiniz ki, onların kendilerini övmeleri karşısında acaba bende bir eksiklik mi var diyorsunuz. ;))
Başkasının yanında ben öyleyim, ben şöyleyim demek bence de itici ama biri benim yanımda ne kadar güzel olduğundan fln bahsederse aksine ben kendimle daha da fazla gurur duyuyorum. Çünkü kendime bayılıyorum. Umrumda bile olmuyor.:12:
Siz de kendinizi sevin biraz. ;))

Ayrıca kendini öven insanın özgüven eksikliği olamaz. Böyle bir saçmalık yok. :D
Sadece nasıl davranacağını bilemiyor diyebiliriz belki.
Yoksa tvdeki bazı programlara da bana göre gayet çirkin olup da kendini yere göğe koyamayan tipler çıkıyor.
İşte o an onlara bakıp vay bea diyorum. Ne güzel özgüven tavan yapmış.
Seviyorum ben öyle insanları abartmadıkları müddetçe.

Yani siz önce kendi içinize bi dönüp bakın. Kendi güvensizliklerinizi halledin, sonra bu insanlar karşısındaki tavrınızın ne kadar değişeceğini göreceksiniz. :31:
Soyledıklerınıze katılmıyorum.
Hayır,bende bır özgüven eksıklıgını oldugunu dusunmuyorum.
Ben sessız sakın bır ınsanım kalplerı kırılmasın dıye kendılerını bos yere övdüklerı zaman bıle hıcbır sey demıyorum.

Cunku kalp kırmak buyuk gunahlardan bunu bılıyorum.
Vebalını almak ıstemıyorum.
Ustelık gerek mı var boyle seylere ıste gozumuzle goruyoruz herseyı neyın ne oldugunu ıyı bılıyoruz.
Baskalarının senı övmesı,yuceltmesı varken bu boş muhabetler bırcok arkadasın dedıgı sadece özgüven eksıklıgınden yapılır.

Ben kendımle hıcbır sorunum yok sukuer o ınsanlarla da artık hıcbır ılıskım yok.

Belkıde benı fazla sakın buldukları ıcın sureklı kendılerını anlatıyorlardır.Ben sevmem oyle gorgusuzler gıbı kendını övmeyı.
Gayet antıpatıkler

Son düzenleme:
Soyledıklerınıze katılmıyorum.
Hayır,bende bır özgüven eksıklıgını oldugunu dusunmuyorum.
Ben sessız sakın bır ınsanım kalplerı kırılmasın dıye kendılerını bos yere övdüklerı zaman bıle hıcbır sey demıyorum.

Cunku kalp kırmak buyuk gunahlardan bunu bılıyorum.
Vebalını almak ıstemıyorum.
Ustelık gerek mı var boyle seylere ıste gozumuzle goruyoruz herseyı neyın ne oldugunu ıyı bılıyoruz.
Baskalarının senı övmesı,yuceltmesı varken bu boş muhabetler bırcok arkadasın dedıgı sadece özgüven eksıklıgınden yapılır.

Ben kendımle hıcbır sorunum yok sukuer o ınsanlarla da artık hıcbır ılıskım yok.

Kendı

Belkıde benı fazla sakın buldukları ıcın sureklı kendılerını anlatıyorlardır.Ben sevmem oyle gorgusuzler gıbı kendını övmeyı.
Gayet antıpatık

Benim çevremde kendini öven çok insan var canım bir gün bir toplumda biriyle tanıştım canım kardeşimin okul arkadaşının annesi bu kadın kendini o kadar çok övüyorki her konuda ben çok zekiyim beni kimse kandırmaz ben çok güzelim ben çocuklarıma en iyi eşyları alırım ben çocuklarıma hergün et yediriyorum ben çocuklarıma şunu yapıyorum ben okadar çok güzel araba kullanıyorum ehliyet sınavına girecem bak hiç bir sınavdan kalmam ben çok zeki oldugum içiin bütün sınavlardan şıp diye geçerim falan annemle aynı yıl ehliyet sınavına girdi annem sınavı kazandı ehliyeti aldı bu kadın diyorki ben de bütün sınavlardan geçtim diyor sıra direksiyonda diyor ogluda en sonunda dayanamadı anne sen ne kadar çok yalan söylüyorsun dedi kendisiyle her karşılaşmamızda aynı şeyleri söyleyip duruyordu benim çocuklarım hiç hasta olmaz sizin gibi, oglu bana dedi yeliz abla sen annemin söylediklerine inanma bütün sınavlardan kaldı dedi bize hergün söyle yaparım böyle yaparım dediginide inanma dedi işi gücü bize kahvaltı vermek dedi bu kadınla artık görüşmüyoruz çevremizdeki bu insanlar hiç bir zaman bitmez

Back
X