• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendını sureklı öven ınsanlardan bıktım.

ara sıra överiz kendimizi elbette,birinin yaptığını beğenmeyip kendimizinkini doğru bulur övünürüz
ama gerçekten bazılarının takıntı gibi.
bence kişinin kendisini aşırı derecede övmesinin bir önemi yok.önemli olan karşındakilerin seni övmesi.

Bazı insanlarda kendini kanıtlama çabası oluyor öyle maalesef. Ama siz neden eksiklik hissediyorsunuz ki? Gerektiği yerde çekinmeyin kendinizi ortaya koyun ama laubali bir şekilde överek değil, gayet dobra bir şekilde. Zaten insanlar aradaki ayrımı çok güzel hissederler merak etmeyin :) Kimin ne olduğu ne olmadığı çok güzel belli oluyor aslında dışarıdan :)

Böyle insanları bende anlamıyorum ya
Lİsede bir kız arkadaşım vardı ama güzelliği bütün lisede konuşulurdu insanlar gelir severdi yani ne güzelsin diye o kızın ağzından bir kere bile kendini övdüğünü duymadım
Çünkü insanlar yeterince övüyodu onu bu yüzden ne bi özgüven eksikliği vardı ne de kompleksi

Ama gelin görün ki bir kuzenim var aynı anlattığınız gibi kendini öve öve bitiremezdi bir zamanlar
Ondan güzeli yoktu,ondan hamaratı yoktu
Artık ciddi ciddi sıkılıyodum ondan
Sonradan bu huyunu değiştirdi çok şükür hiç çekilmiyor ya...

Bazen beni bozmaya bile çalışırdı aa sen kilo mu aldın cecen ?
Ben gülerdim yok almadım derdim
Bir kere de ben söyleyeyim dedim
Aman Allah'ım nasıl bozulurdu

Hiç sevmiyorum böyle insanları mütavazilik çok önemli

evet sırf bu yuzden ıs degıstırecegım ben...
ınsanlar naıl abartıyorlar kendılerınıı
delı gıbı calısıpda kendımı ovmedıgım ıcın hep onlar goz onunde
Ama yıne de kendımı bozup onlar gıbı olamaya nıyetım yok vallaa

belkide sen yanlış anlıyorsun bir kere birşey demiştir on kere demiş gibi anlatıyorsundur .madem böle rahatsızsın bu insanlardan görüşme gitsin ne olucak ki .böle bıkıcak kadar kendini neden yoruyorsun .bırak kendini övsün dursun dinleme yani .hem arkadaşlık yapıp hemde şöle böle diyolar demek de dedikoduya giriyor kusura bakma .

boyle ınsanları gercekten hayatımızdan uzk tutmamız lazım
Kendı psıkolojısı bozuluyor ınsanların

Benim kuzeniminde kendine olan güveni fazla olan bir insandır ama bugüne dek bir kere bile kendini övdügünü, kendini ballandıra ballandıra anlattıgını görmedim, o zaten dısarıya verdigi enerjiden, basarılı olmasından, bir ortama girince sergiledigi haraketlerden, tavırlarından yeterince belli oluyor ekstra kendi kendini anlatmaya da bir gerek yok bence..

Kimse dörtdörtlük degildir degil mi? Cogu insan buram da söyle olsaydı daha iyi olurdu dedigi seyler olmustur, demememiz lazımken diyebiliyoruz orası ayrı hic girmeyecegim, iste kuzenimin bir kere dedigini birseyinden sikayet edipte takıntı yaptıgını görmedim hic, cok güzel birsey bu, her konuda da basarı saglar, Allah yolunu acık etsin..

Ama bazıları var ki, kendi basarısızlıgını kabul etmez, o hep mükemmeldir sürekli kendini göklere cıkarır. Her is elinden gelir, haa bide onun gibisi yoktur ya ben bunu acık acık söyleyeni gördüm, ama tükrüdügünü yaladıgını da gördüm, her müsterisi hayrandır ona, tatile gider müsteriler nerelerdesiniz valla siz yokken orası batıcak der, herkes bizimle calıs diye kuyruga girmis, kafaya almak istiyordur onu, olumsuz birsey olsun asla kabullenmez kendi lehine cevirir, tam olarak bilmedigi bir isten biliyorum, yapıyorum diye bahseder.. Say, say bitmez, kendime kızıyorum ne diye dinlediysem özgüven iyidir ama kendinlr sürekli övünmek baska birseydir simdi ben bu kadının özgüvenden böyle konustugunu zannetmiyorum, hatta tam tersi sanki egosunu sisirmeye ihtiyacı varmıs gibi geliyor, sanki egosuyla besleniyor gibi geliyor..

boyle ınsanları gercekten hayatımızdan uzk tutmamız lazım
Kendı psıkolojısı bozuluyor ınsanların

bu insan senin kaynanansa nasıl uzak tutabilirsinki :) kadının bi kendi bi oğlu bide kızı var anlata anlata bitiremez. kocasınıda gözü görmez hiç. pırlanta gibi evlat yetiştirmiş. onun çocukları gibi çocuk yokmuş. biz ağaç kovuğundan çıktık sanki

:27:yemek yapar övünür bişey yapar övünür. bırakta insanlar sölesin güzel olmuş şöle böle die. ama yok kendi sölicek illa. o kadar itici oluoki anlatamam. sözüm meclisten dışarı pazarlamacılar malları kötüde olsa satmak için överler ya aynı o misal. çok itici çok. :27:

benim sorunumda kendi övmemek daha ziyade begenmemek herkese imreniyorum öyle bir hareketler tavırlar sanki dünya arikası görüyo kendini acayip moralim bozuluyo ben kendimi sevemiyorum böyle imreniyorum..
bende de biraz olsa şu anda hayır demem...çünkü çok ihtiyacım var acayip moralim bozuluyo bundan dolayı hiç bişiy alamıyorum üzerime yakışmadıgını düşünüyorum
eşimde niye hiç değişik şeyler deneyip cıvıl cıvıl gezmiyosun sönnük duruyosun diyo çok üzülüyorum atamıyorum bunu üzerimden eskiden böyle degildim...
çokk moralim bozuk...

Kendini sürekli öven insanlar kendi içlerinde hiç te öyle sandığınız gibi değillerdir.
İçlerind özgüven eksikliği yaşadıkları için, bunu belli etmemek adına tam tersi davranırlar.
Kendilerini överek bu açığı kapatmaya çalışırlar.

var böyle tipler ara sıra bende karşılaşıyorum uzak duruyorum samimiyet kurmam hatta akraba değilse merhabadan öteye gitmem:31:
bencede bu tip insanlarıın ya öz güven eksikliği var yada görgüsüzler
ama sonuç olarak çok iticiler muhatap olmamak en iyisi:19:

valla canım benimde çevremde öyle çok insancıklar var.. kendini mükemmel zannedenler kendini güzel sananlar.. yok benim babam bana araba aldı, yok benim sevgilim bana son model telefonu aldı falan filan.. şuanda nişanlımdan başkasını hayatıma sokmuyorum ve öyle konuşan biri varsa hayatımda anında ilişkimi kesiyorum.. maalesef ülkemizde bu gibi insanlar var...

çookkk var tatlım
işin asıl üzücü yanı benim çevrem öğretmen olduğum için genelde öğretmen bunu yapanlar öğretmen yani
hele bir tanesi var dı ki YANLIŞLIKLA önümüze evinin tapusunu düşürürü
uçağa nasıl binileceğini anlatır :))
bir şey takarsın benim de var ama onun 24 ayarı benim de var ama daha pahalısı
şurda yedik şurda içtik
artık dalgasını geçer olmuştuk öyle bıkmıştım
bir hatunun yazlığını nasıl iyi anne olduğunu oğullarına ne paralar harcadığını dinliyoruz bir senedir de
yani çok var böyle görgüsüzler
ben takmıyorum artık

en nefret ettiğim tür; mallları mülkleri ile övünür dururlar
veren de alan da Allah bunun farkında değiller
herkesin gözü onların malındaymış gibi komplekse kapılırlar
Rabbim böylelerine hidayet versin ne diyelim:1:

Görmemisin oglu olmus misali,kendini bilmez kompleksli insanlardir bunlar.

ve senide tabiki kendine yakin görmezler,seni sanki aglama duvari misali kullanirlar,iclerindeki o kompleksi bastirmak icin:27:

herkesin çevresinde var sanırım böyle. ama bence araya mesafe koymaya gerek yok.

ben biraz üzülüyorum ve arkadaşlığa devam ediyorum onlarla.

oyle ukalalar var tabii.
sadece olmasını ıstedıklerı ama olmayan özellıklerını övüyorlar.
yani aslında kendılerıne ait olmayan seylerı.
öylece izlerım onları umarsızca ve acıyarak..

bu tamamen karakter özelliği. bazıları kendisinde olanı abartmayı sever. kimisi de anlatmayı.
bu onun senden güzel olduğu anlamına gelmiyor. veya herkesin ona pervane olduğu anlamına..
tamamen anlatmayı sevmesinden kaynaklı. ister ego tatmini dersin istersen kendini beğenmiş. fakat çok normal değil:)
doğrusu insanların sana bunu söylemesi. fakat burada sorulan sorularda cevreden alınan tepkilerle cevap vermek durumunda kalıyoruz.
mesela ben böyle özelliğe sahibim şu şekilde tepkiler alıyorum öneririm gibi. forum içinde kullanmışlığım vardır.
ancak anlatılanlardan da rahatsız olmam. isteyen istediği kadar ben güzelim, ben en'im desin. umrumda olmaz.. çünkü kendimin farkındayım. herkes de farkında..

ayy bu tiplerden bolbol serpiştirmişler galiba bendede dolu var bunlardan daha bişi yapmadan etmeden yapmış etmiş gibi anlatanmı istersin kendısının olmayanla hava atanmı sinir sistemiim bozulmasın dıye hepsinden uzak durmaya çalışıyorum

bence insanlar ya eksiklerini örtbast etmek için kendini överler yada karşısındaki insanı kıskandıkları için.

Back
X