• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendını sureklı öven ınsanlardan bıktım.

Bence eksiklik sizde. :))
O kadar kendinize güvensizsiniz ki, onların kendilerini övmeleri karşısında acaba bende bir eksiklik mi var diyorsunuz. ;))
Başkasının yanında ben öyleyim, ben şöyleyim demek bence de itici ama biri benim yanımda ne kadar güzel olduğundan fln bahsederse aksine ben kendimle daha da fazla gurur duyuyorum. Çünkü kendime bayılıyorum. Umrumda bile olmuyor.:12:
Siz de kendinizi sevin biraz. ;))

Ayrıca kendini öven insanın özgüven eksikliği olamaz. Böyle bir saçmalık yok. :D
Sadece nasıl davranacağını bilemiyor diyebiliriz belki.
Yoksa tvdeki bazı programlara da bana göre gayet çirkin olup da kendini yere göğe koyamayan tipler çıkıyor.
İşte o an onlara bakıp vay bea diyorum. Ne güzel özgüven tavan yapmış.
Seviyorum ben öyle insanları abartmadıkları müddetçe.

Yani siz önce kendi içinize bi dönüp bakın. Kendi güvensizliklerinizi halledin, sonra bu insanlar karşısındaki tavrınızın ne kadar değişeceğini göreceksiniz. :31:
Valla donup kendıme bakıyorum da arkadasım bende hıcbır sorun yok.
Kendımı de severım sukur yaradanıma herseyım tam nıye bır ozguven eksıklıgı yasıyım kı...
Ben ve bırcok arkadasın dedıgı gıbı ozguven eksıklıgı bende degıl onlarda var.

Bunu ınsan Özgüven coklugundan degıl yalnızca şışkın bır egoya sahıp oldugu ıcın yapar.
Ben kendımı bılıyorsam bu bana yeter arkadasım kendımı nıye baskalarına anlatma, övme ıhtıyacı duyuyım kı...
Sen kendını övme baskaları senı övsun demısler.Baskalarını benı taktır etmesı,övmesı varken ben kendımı nıye bosu bosuna anlatıyım.

Bu kendını övenlere sakın bır ınsan oldugum ıcın hıcbır sey demıyorum.Ama bıyık altından gulmeyı de ıhmal etmıyorum.5 dk sonra unutuyorum gıdıyor.

Sanırım sırf bu yuzden hıcbır sey demegım ıcın bos yere kendılerını anlatma geregı duyuyorlar.Kalplerınıde kırmak ıstemıyorum.3 gunluk dunya deger mı dıyorum.
Sanırım burda hata yapıyorum.

Kendımde hıcbır sorun gormuyorum.Bu ınsanlarla da ılıskımı de kestım.
Gayet rahat ve umursamaz bır ınsanım bu konuyu sadece bu tıp ınsanları elestırmek ıcın actım.

Kendımı de severım sukur yaradanıma herseyım tam nıye bır ozguven eksıklıgı yasıyım kı...

Bunu ınsan Özgüven coklugundan degıl yalnızca şışkın bır egoya sahıp oldugu ıcın yapar.
Ben kendımı bılıyorsam bu bana yeter arkadasım kendımı nıye baskalarına anlatma, övme ıhtıyacı duyuyım kı...
Sen kendını övme baskaları senı övsun demısler.Baskalarını benı taktır etmesı,övmesı varken ben kendımı nıye bosu bosuna anlatıyım.

Bu kendını övenlere sakın bır ınsan oldugum ıcın hıcbır sey demıyorum.Ama bıyık altından gulmeyı de ıhmal etmıyorum.5 dk sonra unutuyorum gıdıyor.

Sanırım sırf bu yuzden hıcbır sey demegım ıcın bos yere kendılerını anlatma geregı duyuyorlar.Kalplerınıde kırmak ıstemıyorum.3 gunluk dunya deger mı dıyorum.

Gayet rahat ve umursamaz bır ınsanım bu konuyu sadece bu tıp ınsanları elestırmek ıcın actım.

Biz söz var canım sen kendini övmeyeceksin çevrendeki insanlar seni övecek der birisinden duymuştum ne kendini ne eşini nede çocuklarını övme demişti bir tanıdıgım

Ikı kere alıntı yapmısım uzgunum telden gırıyorum sorun yasıyorum.

Neyse ıkı mesajda aynı kapıya cıkıyor.Anlatmak ıstedıgım umarım anlasılır.

Karşımdaki insan kendini överken başkalarını küçümseme çabası içine girmiyorsa, abartmıyorsa ben hiç rahatsız olmam.... Özgüvenli insanları severim hatta...........:34:

Karşımdaki insan kendini överken başkalarını küçümseme çabası içine girmiyorsa, abartmıyorsa ben hiç rahatsız olmam.... Özgüvenli insanları severim hatta...........:34:

Benim buraya yazdıgım olaydaki insanlar kendilerini överken seni küçümseyen tipler canım ama artık böyle insanları takmıyorum.

Heryerde var bu tıpler reelde yada sanalda coookkkk
Cok guzel manken gbı harıka erısılmez en ıyı en harıka dıye nıtelendırenler kendılerını
Bu ınsanlar eksık ozguvene sahıpler ne yazıkkı

Etrafındakı bı kac ınsanda ıltıfat ettıyse kı herkes ıltıfat alır
Abartırda abartırlar
bende bu tıplere cok hossun falan dıyorum aslında yalan soyluyorum :52:

Salla dalganı gec sende:52:

Bence bi başarılarından dolayı kendilerini övmeye çalışırken insanın gözünde daha çok küçülüyorlar.
Asıl kendini övmeyen insana hayranlıkla bakarım ben. Şuna bak şu okulu kazanmış ama hiç kendini övmüyor diye.
Allah kibirli olanları sevmez.

bakın şimdi bende egomu yükseltmek için can atıyorum ne güzel bir şey o ego yükseltmek
şuna katılmıyorum başkaları beni övsün neden ? onaylanmak mı istiyorum başkası beni onaylasın mı hayır ... insan evet kendini övmeli sevmeli ama övmenin fazlası zarar tabiki ama övüyorlar diyede egosu şişkin demek anlamsız

siz acaba ben eksikmiyim onlar öyle övdükçe kendimde eksiklik hissetmeye başlıyorum demişsiniz işte ip burada kopuyor..
eğer ki birilerinin söylediklerinden kendinizde eksiklik hissediyorsanız içten içe özgüven problemi olabilir veya değersizlikle ilgili problemde olabilir.

siz onun fiziğini beğenmezsiniz ama kendisiyle barışıktır çok beğenir:)
ama cebindeki para kadar övmek değil o apaaçık görgüsüzlük sonrada görme falan :)

Son düzenleme:
kendini beğenmek,sevmek güzeldir ama ne demişler;bırak seni başkaları övsün :)

bence bu tip insanları kendi hallerine bırakmak lazım,he canım deyip geçeceksin..

bence zaten bu tarz insanların sorunu bu:
mükemmel yada çokkk iyi değiller,yada başkaları tarafından övünülesi olmadıkları için
kendi kendilerini övüyolar
komadi yani
bende tam aksine
kızarır bozarırım biri iltifat ettimi,beni anlattımı
halde yaptığım biçok güzel şeyide anlatmam övmüş gibi olmıyım dıye...

Benim akrabalarımın çoğu da bu şekilde tipler. :31:Kendileri dışındaki herkesi yerlerde görüyorlar.Mecburen görüşüyorum işte ssz

insanlar genelde özgüven eksikliği yaşadıklarından değil, bazı sorunlarını kapatmak için ya da karşılarındaki insana karşı kendilerini eksik hissettiklerinden dolayı bu tür arayışlara girip kendilerini sürekli överler. ve genelde de içini dolduramayacakları övgülerdir bunlar.
ben bu tür insanları çevremde tutmuyorum çünkü gerçekten kötü enerji yayıyorlar ve saçma sapan küçümseyici tavırlar içerisindeler.
kendilerine aşırı güvenen insanlardan da haz etmiyorum çünkü tecrübelerime göre mutlaka altından bir şeyler çıkıyor.

yani demem o ki tatlım boşver. sen uzak dur da onlar yine bir yerde yollarını bulurlar.:34:

arkadaşlar bu konuda şunu da belirtelim.herşeyi azı normaldir herkeste olandır.ama fazlası hastalıktır.bir kişi yeri gelince kendini eleştirir yeri gelince över.mesela benim bahsettiğim komşumun bütün cümleleri kendini övmek üzerine başka türlü cümle kurmayı bilmiyor kadın.bıraksan 2 gün aralıksız kendini övecek.budur rahatsızlık verici olan.

mütavızılık çok güzel.Ama onun da fazlası zararlı.hani derler ya "fazla mutevazı olma gerçek sanarlar" diye.bunu da eziklik ,kendine güvensizlik olarak algılayabiliyorlar.

Kendisini öven her insanda özgüven eksikliği var denemez.
Zaten o an kendisini öven insanın bunu söyleme şeklinden
ne amaçla söylediğini anlarsınız,
aşagılık kompleksinden dolayı söylüyorsa kendisini ele verir...

Fakat söylediği şeyler dozunda ve gerçekten o vasıfları taşıyan bir insansa,
o zaman içimizden geçenler için aynayı kendimize çevirmeliyiz :)

K.validem de bayılır kendisini övmeye hele övülünce bayılır.bişey anlatayım da gülün ben hala gülüyorum çünkü:1:

Geçen hafta onlara yemeğe gitmiştik,kuzey-güney dizisi açık banu karakteri çok şık bi gecelik giyinmişti sırtı çapraz bantlı.
Neyse ben dedim ki"şu çapraz geceliklere de bayılıyorum"dedim.birden şöyle dedi k.v.:"benim sırtım çok güzel biliyo musun,çok güzel taşırım o geceliği,eminim çok güzel durur bende"dedi :37:
ben böyle bi eşime baktım bi k.valideme:53::53::53:

ve sonra bi kahkaha patlattım :9:
elimde olmadan allahtan eşim de bana destek verdi ve annesiyle dalga geçti güldük..o kadar da ciddiydi ki garibim,kokoşum :1:

ben böyle insanlara sadece acıyarak bakıp,onları dinliyormuş gibi yapıp arkalarından gülüyorum sadece... ve asla tahammülüm yoktur benim böyle bir arkadaşım vardı inanırmısınız kendini bana yarım saat boyunca överdi... aslında ben şöyle güzelim böyle güzelim,sokağa bi çıkarım bakışlar bana çevrilir,sorsan herkes ona hayran herkes ona aşıktı.En başarılı oydu en becerikli oydu herşeyde... bir gün artk kendini o kdr övdü ki bana dönüp,ama sen de güzelsin yeaaa... yapınca işte o zman kopmadan tutamadm kendimi bi yandan ay saolll yaa diyip güldüm artk yani resmen dayanamadımm :9: şuanda da kendisiyle görüşmüyoruz zaten ben daha fazla dayanamadm ve ortak arkadaşlarımızdan da birçok kişi onunla görüşmüyo şuanda nedeni ise gene kendini rahatsız edici derecede övmesi.. onlara da sorduğumda bıktık artık dediler... bence bu bir tür hastalık ark.lar kızmamak lazım böyle insanlara aslında... :19:

Son düzenleme:
bence zaten bu tarz insanların sorunu bu:
mükemmel yada çokkk iyi değiller,yada başkaları tarafından övünülesi olmadıkları için
kendi kendilerini övüyolar
komadi yani
bende tam aksine
kızarır bozarırım biri iltifat ettimi,beni anlattımı
halde yaptığım biçok güzel şeyide anlatmam övmüş gibi olmıyım dıye...

bide yazabilseymişim
sorry bayanlar:)))))

Bence o kişilerin özgüven problemi olduğu için böyle konuşarak öyleymiş gibi gösteriyorlar..
Bana da çok saçma ve itici geliyor....üzellik göreceli çünkü
Çevremden örnekler verecek olursak ..

Benim burnum çok güzel ,popom çok güzel ,akrabalar içinde en güzeliniz benim diyen vardı ..ayy biz neyiz acaba ayıp değil mi ..hele sülalenin en güzel kızı sıfatı yok mu? kalbimi birisi sıkıyormuş gibi olurdu .

ünide bir arkadaşım vardı bu sebepten arkadaşlığımızı bitirdim

ben çok iş yaparım çok ders çalışırım herkes beni çok sever..kopya çekmem hiiiçççç(ama hep çekerken gördüm :1:) babam beni çok sever babam çuvalla patates alır kiloyla elma alır sanki biz taneyle alıyoz :1: :1:
babam herkese anlatır ay benim kızım çok iyi diye babamda beni çok över
ben bi yemekler yaparım kimse benim gibi yapamaz
ufff sıktı yani bende bıraktım :ssz:

Ayy kabus gibi :D " Canın cehenneme dostum " diyeceksin böylelerine :36:

ünide bir arkadaşım vardı bu sebepten arkadaşlığımızı bitirdim

ben çok iş yaparım çok ders çalışırım herkes beni çok sever..kopya çekmem hiiiçççç(ama hep çekerken gördüm :1:) babam beni çok sever babam çuvalla patates alır kiloyla elma alır sanki biz taneyle alıyoz :1: :1:
babam herkese anlatır ay benim kızım çok iyi diye babamda beni çok över
ben bi yemekler yaparım kimse benim gibi yapamaz
ufff sıktı yani bende bıraktım :ssz:

Arkadaşın çuvalla patates kiloyla meyve alıyoruz dediginde biz taneyle alıyoruz diyecektin daha güzel oluyor aslında deseydin benim halamın oğluda der onu sürekli ben evime meyveyi kiloyla alıyorum herşeyi cuvalla alıyorum der bir araya geldigimizde hep aynı şeyleri tekrarlar bende biz meyveleri tane ile alıyoruz daha güzel oluyor demiştim sanada tavsiye ederim demiştim:9::9::9::9:

Back
X