Kendinizden daha güzelle arkadaşlık eder miydiniz?

chloes

Kafası karışık
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
1.155
68
363
Arkadaşlar, bu konuyu açmak için en uygun yerin burası olduğunu düşünüp açıyorum.

Konu şu: Bir arkadaşımın kız arkadaşı arkadaşıma şöyle demiş zamanında; ''Aylin, seni kıskanmıyorum. Çünkü seninle eşdeğer güzellikteyiz. Benden daha güzel olsaydın, seni kıskanırdım ve arkadaş olamazdık:''

Bu sözler benim kafama zaman zaman takılır. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu sözleri söyleyen arkadaşa katılıyor musunuz? Buyrun söz sizin...

yok artık :1shok: zaten böyle bir düsünçesi olan insan benim arkadaşım olamaz tabiki katılmıyorum

hic de umrum olmaz valla.. daha guzelmis degilmis.. insan olsun insan gibi insan olsun yeterli.

o arkadaşın anaokulunamı gidiyor? çocuklar böyle şeyler konuşur! kaydirigubbakcemile3sırnaşık şey

benim kankim dünya güzeli.. taş gibi hatun. yemyeşil kocaman gözleri,tam mankenlik vücut hatları olan alımlı bi kız.. 23 senelik dostluğumu güzel diye bitirecek değilim. ne zaman dışarı çıksak en az 10 kişi takılırdı peşine. aşkım la da tanıştırdım ,hiç öyle kıskançlık ffalan yok yani. bende ne varsa Allah ona daha çok versin..
kaprisli kişiler için normal bi durum ama bu

çok saçma hiç katılmıyorum o nedemek yaa
arkadaşlarımı kendimden daha az güzellikte olarakmı seçicem
yoksaa kişiliklerine ve karekterlerine göremii
hey Allah ım yaa ne garip insanlar var asıl onun gibi kıskanç insanla kimse arkadaşlık
etmemeli diye düşünüyorum

ne alaka yahu bu nasıl zihniyet.
İnsanların artıları eksileri farklı farklıdır. Hem herşey güzellikle bitseydii..
Bence arkadaşınıza bunu söyleyen kişi biraz komplesliymiş ki böyle birşey söylemiş.
Demekki arkadaşınız daha alımlı ve güzel olsa arkadaşlık kurmayacakmış.. Enteresan yahu daha nelerkafamçokkarıştı

Allahım yaa...
Kompleksli insanlara tahammülüm yok zaten, kesinlikle bu türden biri arkadaşım olamaz benim.
Düşüncesine de katılmam mümkün değil.

o arkadaşın anaokulunamı gidiyor? çocuklar böyle şeyler konuşur! kaydirigubbakcemile3sırnaşık şey

valla yakaydirigubbakcemile3
olmadı ilköğretim okulukaydirigubbakcemile3
hiç öyle şey olur mu ya, valla hiç aklıma gelmediği için böyle bişey çok garipsedim doğrusu arkadaşını:hulya:

Ne yazık ki böyle kızlar var .Açık açık yüzüne söyleyenler mevcut ,ben hiç şaşırmadım.Başıma geldi çünkü .
En azından dürüstmüş ,dedim.Dostun gibi görünüp içten içe fesatlanan tiplerdense itiraf edeni tercih ederim doğrusu.:hulya:

zeka yaşı kaç acaba bunu söyleyen kişinin...nasıl bir değersizlik duygusudur..
valla bütün arkadaşlarım güzeldir... çünkü hepsi bana özeldir...

ay ciddi misinakannehirakannehir
valla daha neler duycam KK daakannehir

evet öle içten içe fesat olanlarıda var haklısın
aman hem öyleleri hemde böyleleri uzak olsun benden :1closedeyes:

tabi ki de ederim..
komplekslerim yok Allaha şükür..
herkesin kendine göre bi güzelliği vardır bence...

Bence her kadının içinde biraz olan dürtüyü açık açık ifade etmiş. Hiçbirimiz tabii ki kendimizden güzel diye bir insanla arkadaşlık etmemezlik etmeyiz ama insanın özünde, özellikle de kadının özünde kıskançlık vardır. Sizden çok daha güzel olan o kişi aynı zamanda sizden çok daha akıllı, daha zengin, daha iyi okullarda okumuş, daha çok para kazanıyor olsa eminim hepimizin içinde ara ara da olsa kıskançlık hissi olur. Bazılarımız nefsini köreltmiştir, bu hislerinin farkında olur ve hemen aklından kovar, bazılarımız da nefsinde kaybolur gider, karşısındakini düşman beller. Bunu anlatan kişi nefsinin etkisinde kalmaması gerektiğini farkedemeyen biridir, açıklamasındaki gizli anlam bence budur. Yoksa esasında özünde yok hiçbirimizin birbirinden farkı.

amanin arkadasligindami güzeli crikini ayirt ediilir olmus
kalbi güzel ve temiz olsun insaan gibi insan olsun
zateen ici güzelse isina daha bi temiz yansir ve iste o arkadasimdir
hicte kiskancligim olmadi benden daha güzel arkadaslarima karsi sükür

ben katılmıyorum herkesin içinde kıskançlık olabileceğine
benden daha iyi okullarda okumuş olsun daha çok para kazansın
hayat şartları daha ei olsun vs. vs...
ben kıskanmam hatta övürüm arkadaşım adına çok sevinirim
daha fazla olsun inşallahh derimm herzaman
kii vardır elbet çevremde öyle insanlar hiç bi zaman
içimde bastırmaya çalıştıım kıskançlıklar olamdı

benden güzel olabilir ancak benden çirkinle olmam lülülülülülü
şaka maka böyle saçmalıklarla uğraşan bir insanla
kelam edermiydim ;cık cık lmaz:
yarım ağız sohbetler belki ama daha ilerisi olmazdı

herkes diye genellemek doğru olmaz ama kadınlar arasında maddi konularda kıskançlılara şahit oldum takıydı, arabaydı, eşyaydı falan filan ama güzellik ayrı bi konu, özgüvenle alakalı, ben kendimi güzel buluyosam niye bi arkadaşıma yada başka bi kadına kıskançlık duyayımki, ancak komplexli insanlar bu tip duygular taşır bence

ay ciddi misinakannehirakannehir
valla daha neler duycam KK daakannehir

Başıma gelmeseydi ben de şaşırdım inan,ama yaşayınca bu durumu hiç şaşırmadım.
Bir yere mi gidilecek beni saf dışı bırakmaya çalışıyordu.Ortak arkadaşlarımız aracılığı ile haber alıp ben de gidiyordum.Kaç defa aynı şeyi yaptı.Ben ve diğer arakadaşlarım umursamadık.Başta abuk subuk konuşmaları oluyordu zaten.Senin yanında yürümek istemiyorum,ben şu tarafa geçeyim...Kısmetimi kapıyorsun .. falan diyordu.kaydirigubbakcemile3Gülüyorum şimdi kendisine.
Biri benimle ilgili güzel sözler söylediğinde hemen konuyu değiştirip ,kendini odak noktası yapmaya çalışıyordu.
Yanımda daha fazla kasılmaması için bilinçli yaptığı tüm numaraları ile onu baş başa bırakarak bir psikopattan kurtuldum nitekim.
extreme 'in dediği gibi her iki cins de benden de uzak olsun.Aman ...Aman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…