• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl mutlu ediyorsunuz?

he bide şıkır şıkır giyinip arkadaşlarımla dışarı çııktığım zaman çok mutlu olurum

Mutluluk çok uzun süren bir şey değil o yüzden benim için daha çok anlık saniyelik dakikalık mutluluklar var
Arkadaşları ile herkes mutlu zaman geçirebilir o yüzden genelde yalnızken yaptığım beni mutlu eden şeyleri yazayım.

Kitap okumak film izlemek yabancı dizimden bir bölüm izlemek kendimle konuşmak müzik dinlemek .
Kendi kendine mutlu olabilen bir insanım çok şükür . Kendime bakım yapmak ve hayallerimi düşünmek mutlu eder beni.
Bir de önümüzdeki haftasonu sınavım iyi geçerse o mutluluk aylarca sürebilir
Yani büyük küçük hayaller onlara ulaşmak için atılan adımlar : Mutluluk . :119:

güzel konu hoşuma gitti düşündürüyor:))

ben mutluluğu huzura bağlıyorum daralmışsam abdest alıyorum (genelde boy oluyor ılık duş kendine getiriyor insanı)

açıyorum kitabı dua okuyorum içinden geldiği gibi dua ediyorum eşim, evim, ailem, sevdiklerim, ülkem, dünya için

şükrediyorum aldığım nefes , sahip olduğum iş, eşim, ailem, sağlığım, geçinebildiğim için, huzurum için ... aklıma gelen her şey için şükrediyorum böylelikle sahip olduklarımı hatırlamışta oluyorum.

saçlarıma , cildime bakım yapıyorum, süsleniyorum sevdiğim kıyafetleri giyiniyorum iyi görünmek iyi hissettiriyor.

mutfakta yemek , hamur işi , tatlı aklıma ne gelirse yada canım ne isterse yada eşimin sevdiği yemekleri pişiriyorum ve ona sunuyorum hem ben mutlu oluyorum hem onu bayram ettirmiş oluyorum.

en yakın arkadaşımı arayıp dakikalarca geyik yapıyorum konuşmanın yarısı gülmekle geçiyor. insanı anlayan birilerinin olması iyi geliyor.

tatlı yiyorum ıhhhh güzel bi pasta yada dondurma o an ne istersem ama bunu seranomi şeklinde yapıyorum tabağı süslüyorum masayı süslüyorum ve her lokmasını ağır ağır sadece ağzımdaki tada konsantre bi şekilde yiyorum :))

eşime sarılıyorum, öpüyorum ( annem uzakta önceden anneme yapardım :))

temiz hava alıyorum takıyorum kulaklığı çıkıp yürüyorum

sabahları tüm camları açıp ( genelde hafta sonu sabahları yaparım) evi havalandırıyorum ve güzel bi kahvaltı

yiğenimle animasyon film seyrederdim o filme gülerdi ben ona gülerdim ( şimdi ayrı şehirlerdeyiz)

alış veriş yapmak özellikle ayakkabı, çanta almak :))

aklıma gelen şeyler bunlar hayattan ve sevdiklerinden beklentilerini düşük tutacaksın ki mutlu olasın ben öyle yapıyorum ailemden uzakta eşimle bu şehirde yalnızız çoğu zaman içimi bir özlem yalnızlık kaplıyor ama çabuk geçiyor. :)[/SIZE]

Son düzenleme:
Ben kötü hissettiğim zaman hep çok daha kötü şeyleri düşünüp kendimi şükrederken buluyorum sonra da keyfim yerine geliyor ha bir de eski türk filmlerini izlemek çok iyi geliyor mutlu oluyorum.

-Aksam uzeri genelde hafif de ruzgar varsa yürüyüs yapmak en sevdigim
-Yabanci dizileri takip etmek.
-Gece yataga yatip kitap okumak yatagimda cam kenarinda cami da aciyorum gece lambanin altinda kitap okumak cok guzel oluyo :D
-Yegenimle vakit gecirmek teyze olmak harika bisey zaten vakit nasil geciyo anlamiyosun bile :p
-Bahcemiz var aksamlari bilgisayarimi da alip bahcede film keyfi yaparim.
-Tek basima alisveris yaparken cok mutlu oluyorum zira abimle ciktiysam her begendigime bi kusur bulur benim suratim düşer eve gitmek istiyorum diye tuttururum o yuzden alisverise tek cikma taraftariyim genelde :p
-Dolabimda kombinler yaparim odamla ilgili dekorasyon islerine takilirim.
Yani bu tür seyler beni mutlu ediyo kisaca cok arkadas arayan bi tip degilim bi tane cocukluk arkadasim var onunla kahve keyfi yapip bi de sohbetin dibine vurdun mu benden mutlusu yoktur :p

Son düzenleme:
Valla bende 1,5 yaşında kız var + çalışıyorum + ev işi yemek ütü derken sanırım ençok uyuyabildiğim zamanda mutlu hatta musmutlu oluyorum.
Birde şimdi ramazan olduğu için enerjim iyice düştü:43:

Mutluluğun ilk şartı kişinin kendisiyle ve geçmişiyle hesaplaşmasını bitirmesidir. Öncelik sadece sıradan bir insan olduğumuzu, hata yapmanın da insani bir durum olduğunu kabul edip, yaşanan her olumsuzluk da suçlu aramaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Ya da daha net bir ifadeyle kaderi kabullenmek..Böyle bakınca diğer insanları affetmek de kolaylaşıyor. Keşkeler soluklaşıyor, siliniyor. Öfke anlamsız, üzüntü gereksiz geliyor. Gözün önündeki perde kalkınca geleceğe yönelmek daha kolay oluyor. Hayaller, ümitler, hedeflerve bunlara ulaşmak için katedilmesi gereken yollar görünür hale geliyor. Ve huzur : ))

Bundan sonra ister kitaplarla filmlerle, ister bir sigara ve kahveyle deniz kenarında, ister dostlarınızla güzel bir restoranda, çocuklarınızla oyun parkında ..Mutluluk elinizin altında.

Mutluluğun ilk şartı kişinin kendisiyle ve geçmişiyle hesaplaşmasını bitirmesidir. Öncelik sadece sıradan bir insan olduğumuzu, hata yapmanın da insani bir durum olduğunu kabul edip, yaşanan her olumsuzluk da suçlu aramaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Ya da daha net bir ifadeyle kaderi kabullenmek..Böyle bakınca diğer insanları affetmek de kolaylaşıyor. Keşkeler soluklaşıyor, siliniyor. Öfke anlamsız, üzüntü gereksiz geliyor. Gözün önündeki perde kalkınca geleceğe yönelmek daha kolay oluyor. Hayaller, ümitler, hedeflerve bunlara ulaşmak için katedilmesi gereken yollar görünür hale geliyor. Ve huzur : ))

Bundan sonra ister kitaplarla filmlerle, ister bir sigara ve kahveyle deniz kenarında, ister dostlarınızla güzel bir restoranda, çocuklarınızla oyun parkında ..Mutluluk elinizin altında.
Ne güzel yazmışsınız..:128:

edemiyorum.. en ufak mutsuzluk kirintisinda ben kendimi iyice sürüklüyorum. kendini nasil mutsuz edersiniz diye bir sorunuz varsa buyrun beklerim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gerçekten yorumunuza bayıldım. O kadar doğru ki...Özellikle hata yapabileceğimizi kabullenme konusu... Ben her şeyim düzgün ve hatasız olmalı diye sürekli kendini yiyenlerdenim. Beceremedikçe de gelsin depresyon gitsin anksiyete, uğraşıp duruyorum

İnsan huzuru kendi içinde bulamayınca ne eş iyi geliyor ne iş. Bunu bazen başarabiliyorum bazense hayır :2:

Benim de öyle ne yazık ki. Bazen oluyor bazen olmuyor. İç huzurum yok sanırım, aslında elde edilebilecek bir şey o da. O yüzden böyle bir konu açtım, fikir alışverişi işe yarayabilir:)

Para harcayacaksam, güzelce giyinip, makyajımı yapıp dışarı çıkarım. Sevdiğim bir kafe ya da restoranda sevdiğim şeyleri yerim.
Yemek, içmek, gezmek çok iyi gelir.
Sevdiğim insanlarla muhabbet etmek de öyle.
Ama bunları yapamayacaksam, müzik, kitap, film, dizi, evde yemek- pasta yapmak, spor yapmak iyi gelir.
Bir de her şeye "zaman" ilaçtır; bunu bilerek yaşamak önemli.
Hayatı akışa bırakıp endişe duymamak adına da inancımı güçlendirmeye çalışıyorum.
İnsanlar çok ama çok güçlü. Sadece bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Ben de kendi gücümün farkına varıp moralimi üst seviyede tutarım.
Ve tabii ki sürprizlere, mucizelere, duaların gücüne inanınca da huzur ve mutlulukla doluyor insan.

Kırmızılı kısımda çok çok haklısınız

benim çok az canım sıkılır
yemek yaparım ama mecburi olarak değil baya kendi keyfim için:56:
abur cuburda beni çok mutlu eder
müze gezmeye bayılırım saatlerce sıkılmadan bi müzeyi dolaşabilirim
ailemizin en küçük üyesi var 2 yaşında onla vakit geçirim:9: eşek sıpası yaa:32:
cilt bakımı yaparım evde yüzümde maskeyle film izlerim:8:

kodese girmeyerek:1::1::1: valla cowcuğum ben birine kızdıysam, üzüldüysem, sinirlendiysem hemen kendime oyalanacak birşeyler bulurum ki bu genelde ip atlama olur:1: hıncımı kinimi ipten alırım hem rahatlarım hem zayıflarım:1: bir de eğer birine kızmışsam onunla ilgili güzel şeyler düşünmeye çalışırım öyle olunca da üzüntüm falan kalmaz .mutlu olmaya gelince bence en büyük mutluluk insanın manevi duygularıdır.aileme yada sevgilime birşeyler yaparak mutlu olurum ne biliyim hediye olsun yemek olsun bu gibi şeyler onlarla yapacağım bir sohbet bile en büyük mutluluk sebebidir benim için:16::16:

Uhuhuhu kodes:( Psikolog masraflarımı Mune ödesin:37: Söylediklerin beni de mutlu eden detaylar, ama yeterli gelmiyor tabii her zaman

İki tane dünya tatlısı evladım var uyandıgımda onların gülen gözlerini görünce bütün kederimi unutuyorum tabi bekarsınız sanırım ama etrafınızda cocuk varsa yiğeniniz fılan çok iyi geliyorlar terabi gibi

Sonra annemi ararım konusmak iyi geliyor

Yemek yemegi çok severim:27:

Komedi filmi izlerim

Alışveriste de çok mutlu olurum

Dua ederim

Yemek yaparkende mutlu olurum(oructan herhalde hep yemekte aklım)

Piknik çok severim çimlerde akşama kadar pineklemek acayıp mutlu eder beni

Evet bekarım üniversite öğrencisiyim ben:) Çocuklar haricindeki kısımlar beni de mutlu ediyor:)

edemiyorum.. en ufak mutsuzluk kirintisinda ben kendimi iyice sürüklüyorum. kendini nasil mutsuz edersiniz diye bir sorunuz varsa buyrun beklerim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet aynen, kendimi mutlu edecek pek bir şey yapmıyorum desem yeridir. en ufak şeyde mutsuz oluyorum zaten. hemen havluyu atıyorum. nadir mutlu olduğum şeyler ise giyinp süslenip makyaj yapıp arkadaşlarla buluşmak, sevgilimin yanında olmak, alışveriş...

okuduğum en harika yorum :46:

Son düzenleme:
Çiçeklerime baktıkça mutlu oluyorum..
Meyve ağaçlarımda ki meyveleri gördükçe mutlu oluyorum..
Hayvanları besledikçe mutlu oluyorum..
Kelebekleri izlerken mutlu oluyorum..
Birilerine yardım ederken mutlu oluyorum..
Kitap okurken mutlu oluyorum..
Alışveriş yaparken mutlu oluyorum..
Tatile çıkarken mutlu oluyorum..
Eşimi görünce mutlu oluyorum..
Annemi görünce mutlu oluyorum..
Rüzgarın sesini duyunca mutlu oluyorum..
Aynaya her baktığım da şükür edip mutlu oluyorum çünkü sağlığım yerim de Rabbim e bin şükür..
Yazmakla bitmez..
İnsan yeter ki mutlu olmak istesin,mutlu olmak için o kadar fazla neden var ki..:16::16::16:

Çok doğru, haklısınız:) Doğa bile insanı mutlu edebiliyor aslında. Ağaçlar, çiçekler, hayvanlar

Ben sevdiğim yemekleri yerken mutlu hissederim:27:

Tek başıma kolay kolay mutlu olamıyorum maalesef..
En mutlu olduğum zamanlar arkadaşlarımla geçirdiğim zamanlar, yanımda olmasalar bile
konuşarak iyi hissederim..
Tek başına mutlu olabilen insanlara hayranım..:ssz:

Ben de öyle. Başarmak istediğim de bu. Yaniarkadaşlarımla, sevgilimle beraberken evet mutluyum ama tek başına da mutlu olmak gerek.

Back
X