• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi nasıl mutlu ediyorsunuz?

Hahaha beni dinle o zaman. Geçen ay 25e girdim ve okulumu bu sene de bitirememe ihtimalim var. :D ve haftaya gireceğim bitirme sınavı içeride dururken ben hala buradayım. :31:

Ben de mezun olabilirsem o yaşlarda olacağım işte:1: İyi bari yaa tek değilim işte en azından!

herkes nekadar kolay mutlu olabiliyormus bende bir sorun var galiba.. mutlu oldugumda olur tabiki mesela cikolata yedigimde, cicek aldigimda, sinavdan iyi puan kazandigimda, sevdigimin gonderdigi duygu dolu bir mesajla ama mutluluk bu degil, mutlu olmak bu degil benim icin

genel anlamda genel olarak mutsuz bir insanim ve bu anlamda mutlu olabilen insanlarin cok az oldugunu dusunuyorum
soruyu dogru anlayabildigini dusunmuyorum bazi arkadaslarin, bence mutluluk degil yemek yemek spor alisveris vs bunlar gecici seyler genel anlamda mutlu olabilmenin yolunu bende bilmiyorum maalesef

herkes nekadar kolay mutlu olabiliyormus bende bir sorun var galiba.. mutlu oldugumda olur tabiki mesela cikolata yedigimde, cicek aldigimda, sinavdan iyi puan kazandigimda, sevdigimin gonderdigi duygu dolu bir mesajla ama mutluluk bu degil, mutlu olmak bu degil benim icin

genel anlamda genel olarak mutsuz bir insanim ve bu anlamda mutlu olabilen insanlarin cok az oldugunu dusunuyorum
soruyu dogru anlayabildigini dusunmuyorum bazi arkadaslarin, bence mutluluk degil yemek yemek spor alisveris vs bunlar gecici seyler genel anlamda mutlu olabilmenin yolunu bende bilmiyorum maalesef

Evet aslında ben de anlık şeylerden çok genel anlamda bir huzur ve mutluluk halinin nasıl yakalandığını veya neyin buna vesile olduğunu bilmek istiyorum. Misal kitap okurken mutluyum evet ama hiçbir şey yapmıyorken mutsuz ve huzursuzum. Kimisi şartlar ne olursa olsun iç huzur ve mutluluğu yakalamış oluyor bir şekilde. Etraftaki olumsuzluklardan etkilenmiyor.

Ben bu yoruma bayıldım işte:46:

:16: herkes mutlu olsun :16: Hepimiz başarabiliriz :34:
Hııı ben süper mutlu muyum peki derseniz? bazı sebeplerden dolayı (ailemdekilerin sağlık problemleri ve yaşadığımız çatışmalar yüzünden) 3 ay kadar önce ben de psikiyatr kapılarını çaldım. hatta ilaç kullandım. Ama eski halime dönüyorum yavaş yavaş. Hayattan tekrar keyif almaya başladım :34: bence hayatta herkesin iniş çıkış yaşadığı dönemler oluyor. önemli olan içimizdeki o umudu kaybetmemek :16:

Evet aslında ben de anlık şeylerden çok genel anlamda bir huzur ve mutluluk halinin nasıl yakalandığını veya neyin buna vesile olduğunu bilmek istiyorum. Misal kitap okurken mutluyum evet ama hiçbir şey yapmıyorken mutsuz ve huzursuzum. Kimisi şartlar ne olursa olsun iç huzur ve mutluluğu yakalamış oluyor bir şekilde. Etraftaki olumsuzluklardan etkilenmiyor.

aynen
herseye ragmen mutlu olabilmek .. bazen bunun yolunun vurdumduymazlik ve umursamazlik oldugunu dusunuyorum ama boyle olmayi beceremiyorum..., hayal etmeyeceksin, kimseden hatta hayattan birsey beklemeyeceksin.. ama boylede yasanmiyor kii hayalsiz beklentisiz umursamadan yasayamiyorum ben

:16: herkes mutlu olsun :16: Hepimiz başarabiliriz :34:
Hııı ben süper mutlu muyum peki derseniz? bazı sebeplerden dolayı (ailemdekilerin sağlık problemleri ve yaşadığımız çatışmalar yüzünden) 3 ay kadar önce ben de psikiyatr kapılarını çaldım. hatta ilaç kullandım. Ama eski halime dönüyorum yavaş yavaş. Hayattan tekrar keyif almaya başladım :34: bence hayatta herkesin iniş çıkış yaşadığı dönemler oluyor. önemli olan içimizdeki o umudu kaybetmemek :16:

Ben de okuldaki problemlerden dolayı böyle bir sevimsizleştim iki üç senedir:25: Anksiyetem de var, ben de psikiyatriden randevu aldım, haftaya randevum var, belki bana da iyi gelir eski halime dönerimm:16:

Zaten bizi mutsuz eden hep beklentiler değil mi? Ya beklentilerimiz karşılanmıyor hayal kırıklığına uğruyoruz, ya da beklentileri karşılayamayıp hayal kırıklığına uğratıyoruz. Hepimiz bir şeyler beklemeyi bırakabilsek keşke, ama olmuyor...

Ben de okuldaki problemlerden dolayı böyle bir sevimsizleştim iki üç senedir:25: Anksiyetem de var, ben de psikiyatriden randevu aldım, haftaya randevum var, belki bana da iyi gelir eski halime dönerimm:16:

ben de anksiyete tedavisi gördüm. ilacı bırakma aşamasındayım :)

Ben basak burcuyum ve eskiden coook daha mükemmeliyetciydim,ama gördüm ki yok arkadas bu is böyle olmuyor,artik beklentilerimi kistim,ve hayati akisina birakiyorum daha cok...

Mutlu olabilmek huzurlu olmak,hayati fazla sorgulamamak.
Kendiyle barisik olabilmeli,kendi kendinede yetebilmeli,cünkü yasadikca bu bedende biz variz sadece gece lambalar sönünce.

Cowcum gerçekten berbat bir hayatım var.
Ailemdeki bir iki kişiden nefret ediyorum. Aynı evde boğulacak gibiyim.
Odamdan çıkmıyorum yüzlerini görmeyeyim diye.
Çözümü bu sene başka bir şehre kaçarak buldum sanırım. Üniversite için yani...

Cowcum gerçekten berbat bir hayatım var.
Ailemdeki bir iki kişiden nefret ediyorum. Aynı evde boğulacak gibiyim.
Odamdan çıkmıyorum yüzlerini görmeyeyim diye.
Çözümü bu sene başka bir şehre kaçarak buldum sanırım. Üniversite için yani...

Benim de evde huzurum hiç yok neredeyse. Elbette daha kötüleri de vardır ama ben de huzursuzum tahammülüm yok. Üniversite bitince iş bulur bulmaz kendi evime çıkacağım ben de

Benim de evde huzurum hiç yok neredeyse. Elbette daha kötüleri de vardır ama ben de huzursuzum tahammülüm yok. Üniversite bitince iş bulur bulmaz kendi evime çıkacağım ben de

2 ay sonra kısmetse defolup gideceğim için katlanmaya çalışıyorum. Ev değil cehennem zaten.
Her kavgada üzerime yürürler, ama erkek olmadığım için karşılık veremem. Ah erkek olsaydım, şimdiye bir ikisinin çenesini kırmıştım:41:
Valla çöküyorum günden güne. Son günlerde yemek yiyemez oldum, kilo veriyorum.

Kızlar yine ben:1: Sorum aynı konumun başlığındaki gibi. Kendinizi mutlu etmek için neler yapıyorsunuz? Buradaki önerileri okuyup ben de deneyeceğim. Normalde mutluluğu hep başka olaylara bağlarım, ilişkim beni mutlu eder veya ne bileyim derslerde başarılıysam mutluyum vs vs. Ama önemli olan insanın kendi içinde mutlu ve huzurlu olması. Sizler kendinizi nasıl mutlu ediyorsunuz? Yaptığınız aktiviteler neler mutlu ve huzurlu bir hayat için?

Merhaba bır cok yorumun dışında bence kendını mutlu etmek gunün ve zamanın anlamına göre davranmaktır. Örnegın ramazan ayındayız zorda olsa oruç tutmak verdıgı huzur bı mutluluktur önü gelen bayramı fitre ve zekatı verirken elimizi cömert tutumak bır huzurdur herseyden önemlisi ıstedıgın duayı etikten sonra Allah havale etmenın guvenı apayrı bır mutluktur buram buram güven kokar çünkü:)) cok sıkıldın bır duş bırza bakım aksama esınle süslenmek değerli olduğunun hissettirmek bı mutluluktur ıkı gün sonra maaşın yatacagını bılmek bır mutluktur kısacası arkasım pozıtıf olacaksın hem kendın hem etrafındakıler hep mutlu olacak

yemek yiyerek :52: tabii bnu en kısa sürede değiştirmem lazım yoksa kapılardan sığmayacağım :52:

çok sevdiğim bir dostumla kahve içip sohbet ederek.

koruda yürüyüş ve koşu yaparak.

en sevdiğim yabancı dizileri izleyerek.

ailemle sohbet ederek.

sevgilimle gezip güzel vakit geçirerek.

uzun zamandır fırsat bulamıyorum ama yeni bir kitaba başlayarak.

haftalık mizah dergimi okuyarak.

şöyle bir bakınca, günlük yaşamım içinde yaptığım pek çok şey beni mutlu ediyormuş zaten, çok da büyük ve farklı şeylere ihtiyacım yokmuş :34:

Ben her zaman her şeyin iyi olacağını ve Allah'ın beni çok sevdiğini düşünüyorum. Dualarımda da her zaman şöyle söylerim. ''Allah'ım Vedud ismin hükmünce benim kalbimi ve çevremi sevgiyle doldur. Beni sevgiden bir çemberle sar. Kalbimi hiç bir suretle kirletmeme izin verme. Kendi kendime azab ettirme. Kalbimi nur ve sevgiyle dolup taşır. Yüreğime her zaman herkese ve her duruma karşı sevgi ver ve çevremdeki herkesin herşeyin beni sevmesini sağla. Sağla ki kötülüğe dair her şey etrafımdan silinsin.'' Amin :) İşte ben hep böyle dua ederim. Ve hemen kabul olduğuna inanırım :) Böylece her zaman mutlu olurum. Kötü bir olayla karşılaşsam bile komik yanlarını bulup çıkarır ve gülerim. Hiç olmazsa, hayatta hiçbir şeyin kalıcı olmadığını hatırlar ve sıkıntımın bir gün geçeceğini ve benim o olaylara bir gün mutlaka güleceğimi düşünürüm :)

2 ay sonra kısmetse defolup gideceğim için katlanmaya çalışıyorum. Ev değil cehennem zaten.
Her kavgada üzerime yürürler, ama erkek olmadığım için karşılık veremem. Ah erkek olsaydım, şimdiye bir ikisinin çenesini kırmıştım:41:
Valla çöküyorum günden güne. Son günlerde yemek yiyemez oldum, kilo veriyorum.

Benim babam da Allah rahmet eylesin cok sinirliydi, evi bize zindan ederdi. Hep kurtulmak istiyordum o cehennemden.
Bir de ustune 7 kardestik ozel alan sifir yani. Sefalet içinde degildik ama, ümitvar bir durum da yoktu.
Şimdi bir kizim var ve evi ona sevdirmek tek cabam. Bizim hissettiklerimizi yasamasin istiyorum.
Senden ve konu sahibi genc arkadastan evden nefret etmenizin sebeplerini ogrenmek isterim aslında.
Eksisozluk'te "gerizekali ebeveyn hatalari" diye bir baslik var.
Ben ne yapmak gerektiginden cok, ne yapmamak gerektigini arastiriyorum. Sonucta ebeveyn hep haklıdır diye bir kural asla yok. Genclere kulak vermek lazim.
Bizim kadinlarimiz mubarek kendilerini hep mukemmel anne zannediyor ilginç. .

Benim babam da Allah rahmet eylesin cok sinirliydi, evi bize zindan ederdi. Hep kurtulmak istiyordum o cehennemden.
Bir de ustune 7 kardestik ozel alan sifir yani. Sefalet içinde degildik ama, ümitvar bir durum da yoktu.
Şimdi bir kizim var ve evi ona sevdirmek tek cabam. Bizim hissettiklerimizi yasamasin istiyorum.
Senden ve konu sahibi genc arkadastan evden nefret etmenizin sebeplerini ogrenmek isterim aslında.
Eksisozluk'te "gerizekali ebeveyn hatalari" diye bir baslik var.
Ben ne yapmak gerektiginden cok, ne yapmamak gerektigini arastiriyorum. Sonucta ebeveyn hep haklıdır diye bir kural asla yok. Genclere kulak vermek lazim.
Bizim kadinlarimiz mubarek kendilerini hep mukemmel anne zannediyor ilginç. .

Canım ben evden nefret etmiyorum. Sadece huzurlu değilim, bunun sebebi de 23 yaşında olmama rağmen kendi kafama göre hareket edemiyor olmam. Ailem baskıcı değildir ama yine de evin belli kuralları vardır, bana ters gelse de uymak zorundayım. Artık 23 yaşında olduğum için kendi kararlarımı verebilmek istiyorum, derdim bu benim. Yoksa severim evimi. Ama üniversitem bitince ilk iş kendi evime çıkıp özgür olacağım. Özgürlükten kasıt ayrı bir şey tam anlatamıyorum. Muhtemelen ailemi tanısanız "bu kız allahtan belasını mı istiyor" dersiniz ama işte o işler öyle olmuyor:27:

Canım ben evden nefret etmiyorum. Sadece huzurlu değilim, bunun sebebi de 23 yaşında olmama rağmen kendi kafama göre hareket edemiyor olmam. Ailem baskıcı değildir ama yine de evin belli kuralları vardır, bana ters gelse de uymak zorundayım. Artık 23 yaşında olduğum için kendi kararlarımı verebilmek istiyorum, derdim bu benim. Yoksa severim evimi. Ama üniversitem bitince ilk iş kendi evime çıkıp özgür olacağım. Özgürlükten kasıt ayrı bir şey tam anlatamıyorum. Muhtemelen ailemi tanısanız "bu kız allahtan belasını mı istiyor" dersiniz ama işte o işler öyle olmuyor:27:

Yok yok cok iyi anlıyorum seni.Aslinda cocugun kendi evinde ozgur hissetmesini saglamak lazim. Alakali degil ama,
Anneme koltuklari degistirelim cok eskidi dedigimde," burasi benim evim. Evlenince kendi evine alirsin istediğini. " derdi. Her konuda böyleydi. Peki benim evim degil mi orasi? Belki evlenmiycem?

Back
X