kepçe kulak ameliyatı olanlar lütfen baksınn. ;(

Canım 15-20 gün içinde ne kadar iyileşme oluyor,saçımı topladım diyelim,göze çarpar mı aşırı derecede?

Valla bi morarma ya da şişlik olmadığı sürece ön ve yan profilden abes bi görntü olşturmuyo( bende ne bi şişlk ne bi morarma olmadı çok şükr) .Ama arkadaki dikiş izleri için ne yazk ki bi çözm yok .Ben ameliyat olalı 6 ay oldu hala duruyo o izler.

kızlar fikirlerinize ihtiyacım varr. ben de ameliyat olmak istiyorum ama biri bana ne olur süreci anlatsın çok korkuyorum. boğaziçi tıptan veli aslandan randevu aldım yarına gidip bir görüşücem ama korkuyorum

Canım lokal mi olcaksn yksa genel anestezi adı altnda mı yapılcak ameliyatın bilmiyorm ama ben kendi edindiğim tecrübeme dyanarak açıklaym en başından.(Bana lokal anestezi uygulandı.Yani yarı baygındım)Öncelikle ameliyat olacağın günün gecesinden mutlaka duşunu al.(sonrasnda dr.una göre değişiyo ama maximum bi hafta duş alamayabilirsin ) Muhtemelen gece 24 ten snra yemek yememiş olman gerekecek.(ben 24 te yedm en son yemeğimi ) sonra makyajla gitme tırnağında oje flan varsa mutlaka çıkar( dr ya da hemşire ameliyat öncesinde bna bu konuda hiç bi bilgi vermediler sağolsn.Ameliyatımın gerçekleşeceği dakikalarda zoraki çıkardı hemşire hanım alkolle aşındıra aşındıra.) ha bi de ağdanı mağdanı da yapmş ol:) ( kimileri kıyafetinin üzerinden geçrmiş ameliyat önlüğünü ama ben alt çamaşırım hariç her şeyimi çıkardm ameliyat önlüğünü giymeden önce) Ben ailemden habersiz oldum ikna olmazlar diye düşünerek.Eğer yanında biri olacaksa onun desteğiyle o korkuyu heyecanı yenersin Allah ın izniyle.Ben bile yalnız başıma girmişim. Ameliyata girecek olmamın endişesini bi kenara bırak habersiz olmanın verdiği korku da cabası :) Yani ben atlattıysam o süreci herkes atlatır..Neyse sana bi poşetn içinde ameliyat önlüğü ve ayağına geçirmen için de galoş verecekler.Büyük ihtimalle hemşire ya da personel yardımcı olacaktır o konuda.Sonra sedyeye alırlar ameliyat odasına götürürler ameliyat olacağn sedyeye yatırırlar altındaki örtüden tutarak (amma ayrıntılı oldu ha )sonra anestezi uygulanır dr hemşire bi de anestezi uzmanı gelir.Yüzünü kapatırlar bi bezle.Başlarlar ameliyataaa :) ( ben heyecandan tirl tirl titriyodm ameliyat öncesnde ama her nedense kesmeye başladıkları an rahatladm ) Sonra ameliyat minimum 30 dk maximum 2 saat flan sürer.Çıktıktan snra seni bi odaya alırlar.6 saat boynca yemek içmek yasak tabi.Neyse taburcu oldn diyelim snrası kabus zaten.O gece benm içn azap gbiydi ya dr.artk sargıyı tutturmak içn ne yerleştirdyse kafama çivi gibi çakldı oraya ne pis bi ağrı ne biçm bi baskıdır o öyle aman Allah ım.( o ağrayan yerlerimde kalıcı yaralar olştu )Zaten kulağının üzerine yatmak yasak ve ben sırt üstü uyuyabilmş değilm bugüne kadr ki korkudan uyuyamıyosn da.O gece sabahlayabilrsn yani :)ertesi gün gittim büyk sargıyı açtı tenisci bandı denen şeyi taktı.Eve geldm ağrıyan yerlere baktm bi de ne göreym resmen etim sıyrılmş yara olmş çok feciydi oraya bastırnca saç derm oynuyodu her nedense :S izi hala duruyo..O tenisci bandını 1 ay gece gündüz 1 ay sadece geceleri takacaksn dedi.Ama ben dayanamadğım içn savsakladm ne yalan söyleym çok düzenli kullanmadm.O yüzden şuan eskisnden çok da farklı değl.Bi nebze dhaa yapışk.Arkadaki izleri görmesem ben bile inanmıycam ameliyat oldğuma o derece yani.Neyse kulağının üzerine yatamaycksn belli bi süre.Bu bende bi ayı buldu diyebilrm.Ya aslnda bu sırt üstü yatmak zornda olman ve kulağınn üzerine yatnca sızlama olayı dışında korkulack bi yanı yok.Zor bi ameliyat değl kısacası.Ben kendim gittm hastaneye kendm taburcu oldm.Ben atlattıysam herkes atlatır diyorm.Umarm yardmcı olabilmişimdir.Braz fazla oldu ama kusura bakma :)

canım tam istediğim şekilde detaylı anlatmışsın çok teşekkür ederim :) ben de gittim görüşmeye bana ne kadar fark olacağını aynada gösterdi öyle çok da bir fark olmayacak gibi geldi bana zaten ben de direk bir kepçelik yok sadece üst kısımlar yelken kulak denilen durumdan. fiyat olarak da bana biraz falza geldi 2000 tl istedi benden. zaten olursam da ramazan da olmayı düşünüyorum karar verip ararsın dedi. kimseye söylememiştim hastaneye bir arkadaşımla birlikte gittim o gün ve o bana deliymişim gibi baktı sen de bir sorun yok ki diyip durdu bu da acaba ben mi paranoya yapıyorum ki (

Canım devlet hastanesine başvursaydn bn devlt hastanesnde oldm ve hiç bir ücret ödemedm.O dr.sa bu da doktr yni :) yapıln işlem aynı gördüğün muamele aynı.Onlarn kullndığı nşter altın suyuna batırlmş da değil :)

devlet için hangi bölüme gitmem gerekiyor peki bir de orayla görüşeyim o zaman..

canım hangi hastaneyi önerirsin peki ? sanırım sen ameliyat olduğun hastaneden çok memnun kalmamışsın

canm anladığm kadarıyla ank.dışındasn aksi de olsa önerebileceğim bi yer yok malesef.Kimsedn her hangi bi hastanenin methini duymadım çnkü.

canm anladığm kadarıyla ank.dışındasn aksi de olsa önerebileceğim bi yer yok malesef.Kimsedn her hangi bi hastanenin methini duymadım çnkü.

evet canım istanbuldayım ben . devlet hastaneleri ameliyat tarihlerinde çok uzattıkları içi n biraz güvensizim. yardımların için teşekkür ederim :)

evet canım istanbuldayım ben . devlet hastaneleri ameliyat tarihlerinde çok uzattıkları içi n biraz güvensizim. yardımların için teşekkür ederim :)

Rica ederm canm ne demek :)

Ne güzel, benimki de eriyen dikişti, eridi de. Ama erise ne olur? Hem kulaklar açıldı, hemde boydan boya iz var kabarık duruyor hemde, hiç yoktan izli oldum. Tekrar ameliyat olmak istiyorum, maddi sıkıntım yok özellikle bu konuda etmem, ama cesaret edemiyorum korkuyorum aynı acıları tekrar yaşayıp, aynı hüsran sonuçla karşı karşıya kalırım diye.

Bende tamamiyle yapışık kulaklar istemiyorum, hafif çıkık kulaklar çok hoşuma gidiyor. Ama sanırım açılacağı için yapıştırılması gerekiyor, zamanla zaten açılarak şeklini bulduğunda olması gerektiği gibi oluyor. Hayal meyal sargılar pansuman için açıldığında hatırlıyorum kulaklarımı, annem görünce ne güzel olmuş diye beğenmişti hatta, şuan araştırma yapıyorum ama hem aynı acılar, hemde açılma durumu için korkuyorum...

Benm ilk zamanlar önden baknca iç kıvrımlar görünüyodu. Dış kıvrımlar tamamen yapışktı ortası kabarıktı :S acayip itici bi görntüydü ya.Kulak yapışk olnca da estetk olmayan bi görntü oluşuyo ve bundan rahatsız olan bi çok insan da kulaklarıyla kafaları arasndaki açı açılsn dye amelyt oluyolr :S

kızlar fikirlerinize ihtiyacım varr. ben de ameliyat olmak istiyorum ama biri bana ne olur süreci anlatsın çok korkuyorum. boğaziçi tıptan veli aslandan randevu aldım yarına gidip bir görüşücem ama korkuyorum

selam cnm :) bende bogazici tip merkezinde dr. necdet ucarda olacagim :) doktorumu cok seviyorum. yaklasik 1.5sene önce burun ameliyati olmusdum doktorumda. ve cok memnunum insallah kulak ameliyatida öyle gecer. dr veli aslani hic tavsiye etmiyorlar. burun estetigi olanlar cok pisman ve cok ilgisiz diyorlar. bence bi necdet beylen görüs birde yeni bir doktor gelmis onuda cok met ediyorlar ismi Dr Amirali Nevai.

merhaba bende izmirde ekol KBB da cem karas a ameliyat oldum yelken kulaklarım vardı..suan sargıdan açıldı öyle dayanılmayacak bi ağrım yok ama bi tanesinin ucunu beğenmedim doktorum öyle kalmıycagını açılması gerektiği kadar acılcagını söyledi çünkü suan cok yapışık ve bitanesinin ucunu beğenmedim biraz acık gibi diğerine göre,,yüzümde şişlik kulaklarımda morluk var 10 güne toparlar sanırım bi ay sonra da kontrole gitcem beğenmediğim yer olursa rutus yapcakmıs..tekrar yazacagim ..

canım sen nerde olmuştun? ben de 2 hafta önce ameliyat oldum ama sanki açılma var gibi çok moralim bozuk ya daha fazla açılırsa aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum

canım sen nerde olmuştun? ben de 2 hafta önce ameliyat oldum ama sanki açılma var gibi çok moralim bozuk ya daha fazla açılırsa aynı acıyı tekrar yaşamak istemiyorum

Canım ben özel bi hastane de olmuştum kampanya vardı kuzenimin arkadaşı ameliyat olmuştu onun kulaklarında bir problem olmadı bildiğim kadarıyla, sonradan öğrendim bende meğer doktorum kbb uzmanıymış düşünebiliyor musun? Çektiğim acıyla kaldım sadece, üstelik web sitesi var işte burun, kulak estetik operasyonları ile ilgili vs.

Şimdi de cesaret edemiyorum ki, ben anesteziyle olmuştum lokale dayanamayacağımı düşünüyorum yani o anı canlıyken yaşayamam kesme, dikme vs. Başka bir kuzenim oldu (baba tarafında kepçe kulak genetik zaten dede de öyle, babaanne de) Babamlar 6 kardeş kulakları büyüktür

Ya ben kan aldırırken tansiyonum düşüyo düşün, 2 saat dayanamam herkeste lokali uygun görüyo ne yapacağım hiç bilmiyorum..

Ama zaten ben çok yapışık olmasını istemiyorum doğal dursun, belki sana öyle geliyordur? Çünkü kendimden biliyorum sargıyı ilk çıkardığında aşırı yapışık duruyo o zaten öyle olmalı hem baskı var, hem ameliyat taze, zamanla şekil oturuyor. Yine de doktoruna bir görün sıkıntını anlat istersen, benim kulaklarım sargıyı çıkardıktan sonra 10 gün içinde eski haline döndü her gün biraz daha bariz bir şekilde anormalliği belli oluyordu yani.

Son düzenleme:

ben de özel bir klinkte oldum çok övüyorlardı bu sitede de birçok kişi memnun kalmıştı. dün dayanamadım gittim görüşmeye inceledi şişlikler tam geçmeden şekli oturmaz zaten dedi. çok fazla açıldığını düşünürsen bir daha yaparız dedi ama ben aynı acıları tekrar yaşamak istemiyorum benim için çok zordu çünkü lokal oldum ben ne yapıcam bilmiyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…