Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

oğlum 5 gün önce kepçe kulak ameliyatı oldu fakat öğrenemediğimiz bazı konular var. ameliyata aldılar ameliyatı gerçekleştirdikten sonra hiç bir açıklama yapılmadı... kepçe kulak ameliyatı olan arkadaşlarım bilirler bir kaç tane sorum olucaktı: "kulaklarının üstüne ne zaman yatabilir","ne zaman saçlarını yıkayabilir,duş alabilir ?","dikişleri kaç gün içerisinde çıkıcaktır?" teşekkürler...

kulağını üstüne 1 ay yatmasa iyi olur.doktorlar için çok basit bir ameliyat olduğu için sormadan pek anlatmıyorlar.ben olduktan 5 gün sonra banyo yapmıştım.dikişlerim 11. gün alınmıştı.

dikişlerim 2 gün oldu alınanı alındığından beri feci ağrıyor yanıyor acıyor ben anlamıyorum ameliyatta bişi yoktu ameliyattan sonrada bişi yoktu dikişlerim alındı alınalı kulağım yanıyor gibi yaa offfff

bende aynı duyguları yaşadım biraz sabret çok güzel olacak.ben de pişman olmuştum ama şişler inince iyiki yaptırmışım dedim

bende aynı duyguları yaşadım biraz sabret çok güzel olacak.ben de pişman olmuştum ama şişler inince iyiki yaptırmışım dedim

inşallah iyi olur senin ne kara oldu yaptıralı nasıl oldu kulağın ikiside simterikmi kulakların çok yapışıkmı nasıl yoksa hafif açıkmı vede sence çok yapışıkmı daha iyi yoksa biraz açıklık olmalımı

kulağını üstüne 1 ay yatmasa iyi olur.doktorlar için çok basit bir ameliyat olduğu için sormadan pek anlatmıyorlar.ben olduktan 5 gün sonra banyo yapmıştım.dikişlerim 11. gün alınmıştı.

peki saçlarını yıkayabilirmi rahatsız hissediyor yıkayamıyorsa ne zaman yıkamaya başlamalı ?

Canm bende 7ay önce ameliyat oldum ameliyattan çıktm sargılarm açılınca kendimi çok kötü hissettim psikiyatrise bile gittim diğer hastalarla konuştm dediki ameliyat sonrası her hastada aynı psikoloji oluyomuş beğenmiyomuşsn çünkü yıllardır gördüğün alıştığın yüze değişiklik geliyo bu çok normalmiş bide estetik aneliyatında en az 6ay diyolar benim kulaklarım çok yapışıktı zamanla oturuyo doğallaşıyo çünkü vücut kabul ediyo ve birbirini tamamlıyo yara gibi düşünün zamanla vücut alışıyo o yüzden canınızı sıkmayın şişlik morluk doğal durmama bunların hepsi çok normal şeyler herkese geçmiş olsun

peki saçlarını yıkayabilirmi rahatsız hissediyor yıkayamıyorsa ne zaman yıkamaya başlamalı ?

benim size tavsiyem dikişler alınmadan yıkanmasın.bende çok zor sabrettim ve uzun gür saçlarım var kafam artık kaşınıyordu ama dikişlere su değdirmek sakıncalıydı.sargılar açıldıktan 1 gün sonra yıkandım ve dikişler alındıktan sonra yine 1 gün bekledim sonra zaten istediğin kadar yıkanabiliyorsun

dikişler alındı kulağım çok yanıyor ağrıyor rahatsız ediyor beni alınmadan önce hiçbir problemim yoktu yaaa canım yanıyorrrr

dikişler alındı kulağım çok yanıyor ağrıyor rahatsız ediyor beni alınmadan önce hiçbir problemim yoktu yaaa canım yanıyorrrr

canim benim 20 qünluk falandi dikislerim alindiqinda.. O zamana kadar hic aqrisi kalmadi diyodum ama dikis alindiktan snra sizlamasi aqrimasi daha cok olmustu sanki yeni olmusum qibiydi.. Ara ara qecti aqrilari ara ara artti malesef bnde ama qeciyo sadece dayanman qerek biraz... Bana burda arkadaslar onermisti buz koyup bi torbaya kulaqina sac bandinin ustunden tutabilirsin. Yanmaya hafifletiyo... Benim 7 ay olmasina raqmen zaman zaman ustune yatarken sanki icinden bisey batiyo qibi rahatsiz ediyo uzun sure yatinca aciyo.. Haftaya doktora qidip sormayi dusunuyorum. Sende bi buzu dene canim olmazsa doktorunla qorus..

Meraba arkadaşlar.Bende nihayet oldum.Henüz çok erken.İlk gün biraz sızlama ve bandajın etkısıyle agrı olustu.Ama çok dayanılmayacak yada uyutmayacak kadarda değildi.Sadece dogru yatış pozisyonunu bulmam uzun sürdü Ondan sonra bi uyumuşum kızlaaar :) Ertesi gün hemen pansumana gelmemi istedi doktor bey.Bandajlar cıkarıldı.kcuk bı tamponla saç bandına gectım.Zaten o goruntu ıle karsılasınca ınsan bır garip oluyor.Tabıkı yapışık duruyor ve şiş.Ama hani tatlı bi şişlik çok değil.Kızarıklık da pek yoktu çok şaşırdım 2.günümdü hemde.Umarım 10-15 gün içinde bantsız örtüsüz kapatmadan sosyal hayatıma gerı donerım.

Son düzenleme:

gecmis olsun canim... 15 güne hemen hemen rengi sisligi gider ama yinede dikkat edildiginde anlasilabilir... 1ayda rahatlikla uyumaya da baslarsin. Tekrar gecmis olsun :)

gecmis olsun canim... 15 güne hemen hemen rengi sisligi gider ama yinede dikkat edildiginde anlasilabilir... 1ayda rahatlikla uyumaya da baslarsin. Tekrar gecmis olsun :)

Sağol canım,çok mutluyum.Çok sıkıntı edecek birsey yokmuş.Burda okudumlarımdan kımı zaman uzuldum kımı zaman sevındım.Ama şu an yaşadıklarım gerçek.Ve en hafifinden atlatıyorum.Daha ne olsun.çok az bi şişlik var kızarıklıkta çok az hiç yok gibi hatta 2 günümde hemde .ya çok şaşırdım.Çok kısa bı sürede atlatacağımı düşünüyorum süreç böyle hızlı giderse.Umarım olur.Zaman zaman sorularımla sıze sıkıştıracağım belki biraz ama kusura bakmayın.Çok teşekkürler.

insallah canim tez zamanda iyi olursun :) tabiki istedigin zaman sorabilirsin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim :) benim cok agrili olmustu 1 hafta kadar surdu agrilarim odem sislik cok vardi. Sende bunlar pek olmamis anladigim bu konuda cok sanslisin :)

saç bandını takmasam hiç bir sorun yok ne zaman takıyorum canım yanıyor hemde öyle bir acı ki sanki etimi koparıyorlar.
acaba saç bandını takmasam olmaz mı bugün 15 gün oldu ameliyat olalı 15 gündür takıyorum ama bazen dayanamıyorum çıkıyorum bandı napyım yaaa
takmasam bişi olur mu ki?doktor 10 gün daha tak dedi sırf o yüzden dayanıyorum

sac bandini kimi doktor 1 ay gece-gunduz 1 ay sadece gece takmasini soylemis. Bana da doktorum 15 gun gece-gunduz 15 gun sadece gece takmami soylemisti.
bant baski yaptigi icin acitiyo canim.
agrin arttiginda 15dk cikart dinlen yada bantin yerini oynat biraz.
sisligin inmesi ve acilmanin olmamasi icin sanirim takiliyo ama ara ara cikartmaktan bisey olmaz canim ama mumkun oldugunca takmaya bak.

Mrb. Geçmiş olsun size de. Taktığın bant medicalciden alınandan mı. Benim doktorum bir ay kulaklarının üst kısmını koru dedi bantıda medical den almana gerek yok tuhafiyelerde satılanlarda olur demişti. Zaten 1-2 lira ucuz olduğu için ben birkaç tane almıştım. Sıkı olanlar gerçekten takılmıyor boşuna ağrı, acı yapıyor. Bence gidip tuhafiyelere bak daha yumuşak olanlar var gece gündüz hiç çıkartmasan farketmiyor çok rahat. Ben 1 ay sürekli onlardan taktım şimdi 2 ay olmak üzere ve gayet normal durumdalar. Bence 15 günüde geçmiş artık bant üst kısımların kıvrılmamasını engellesin yeterli. Boşuna eziyet olmasın sana da şimdiye kadar ağrıların geçmiş olmalıydı.

Kızlar merhaba ben çarşamba günü kulak ameliyatı geçireceğim.
Bu ikinci ameliyatım olacak.
İlk ameliyatımda burun ameliyatımla beraber aradan cıksın diye doktorum el atmıstı.
Fakat sac bandı falan hıc kullanmadım dikişlerim tutmadı.

Çarsamba günü tamamen bi elden gecirecegiz.
Saç bandı konusunu merak ediyorum.
Nereden alınıyor nasıl bir saç bandı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…