- 18 Aralık 2009
- 6.544
- 8.017
- 773
Bugün sargılarım alınacak..
2.gecemi geçirdim yarım yamalak uyku ile :2:
Agrım sızım hala devam ediyor...
Bende aksam gidicem canım
dikişleri ne zaman alacakları konusunda bir bilgin var mı?
Evet canım sargılar cıkınca tenisci bandı takıcaz sürekli
Ama bende cok agrı sızı var baskı olmasından korkuyorum..
Eve geldim sargılarım alındı.
Duşa girdim çıktım iyice kuruttum dikiş yerlerime fucidin sürdüm
Şimdilik rahatım ama hala ince ince sızı var o da normalmiş
arkadaşlar merhaba.ben epeydir burayı takip ediyorum.uzun zamandır bu ameliyatı olmak istiyorum ama zamanım olmadıgı için erteliyorum.konya da üniversite okuyorum ve bu ameliyatı ancak yaz tatilinde yaptırabilirim diye düşünüyorum.sizce o kadar beklemelı mıyım yoksa doktora gıdıp görüşmeli miyim?bana biri deneyimlerini anlatabiilr mı?buna çok ihtiyacım varödemler en fazla ne zamna geçer?birde konya da bana önerebilcegınız doktor var mı?yardım edersenız çok sevinirim tşkrr ederim şimdiden.
bı doktorla gorus bence önce. bende calısıyorum ıkı gun ızın aldım yeterlı oluyo suan bandaj takıyorum oda anlasılmıyo zaten. yaptırmak ıstıyorsan fazla gecıktırme derım
ben ankarada oldum konya yı bılmıyorum
bı arastır bakalım
bı doktorla gorus bence önce. bende calısıyorum ıkı gun ızın aldım yeterlı oluyo suan bandaj takıyorum oda anlasılmıyo zaten. yaptırmak ıstıyorsan fazla gecıktırme derım
ben ankarada oldum konya yı bılmıyorum
bı arastır bakalım
arkadaşlar merhaba.ben epeydir burayı takip ediyorum.uzun zamandır bu ameliyatı olmak istiyorum ama zamanım olmadıgı için erteliyorum.konya da üniversite okuyorum ve bu ameliyatı ancak yaz tatilinde yaptırabilirim diye düşünüyorum.sizce o kadar beklemelı mıyım yoksa doktora gıdıp görüşmeli miyim?bana biri deneyimlerini anlatabiilr mı?buna çok ihtiyacım varödemler en fazla ne zamna geçer?birde konya da bana önerebilcegınız doktor var mı?yardım edersenız çok sevinirim tşkrr ederim şimdiden.
Mrb canım,hiç vakit kaybetme.Eğer oyle düşünüyorsan.benım amleıyat oldugum gunu de sayarsak 10 gün oldu.Onlıne randevu sisteminden konyada hangı hastanelerın yaptıgını gorebılirsin canım.Hatta randevu gununu de alırsın.O gün hastaneye gidip sıra numarasını girişten çıkartıp sırayı beklersın.Olur yada olmaz konusursunuz.Eğer bariz ise zaten pek zorluk çıkarmıyorlar.Onlıne randevu için kayıt oldum.Sonra ili,ilçeyi yazdım.Estetik cerrahi yi seçtim.karşıma 5-10 seçenek çıktı.Sende oyle yap Kulak burun boğazdan alma estetik cerrahi olacak.Araştırma hastanelerı,devlet hastaneleri maddi durumuna göre oldukça iyi seçenekler sosyal güvencen varsa çok rahat çok ufak meblalarla olabilirsin. (300-350 tl gibi)
Benımde okul ve dersane stersım vardı.Tarihler özellikle çok can sıkıcı.Yalnızca bir arkadasıma soyledım.Refakatçi lazım oluylmasa sorun olur mu onu bılmıyorum.Ama ben amelıyat sonrası bana bakması ıcın de razı ettim,sağolsun kırmadı arkadaşım.10.günüm artık dışarı çıkabılıyorum.Çok rahatım.Ameliyat da da hıc sıkıntı olmuyor.Önlük giydiriyorlar.iç fanilan'a kadar soyup tekerleklı sandelyede üzerme battaniye attılar.Kulağa iğne kısmı bıraz can yakıyor.Once bi ağrı sonra yanma (ilaçın içeri gitmesi ile yanma) oluyor.Kulaklarını kas katı hıssediyorsun.sonra hiç bir agrı sızı duymuyorsun.kesilirken ses duyuyorsun o biraz iğrenç ama değer.Ona da katlanmalısın.Ameliyattan önce uykunu ıyı al,çunku ılk gun uyuyamayacaksın.Zaten uyku bı sure sonra agır basıyor acısıyla da olsa uyursun.Benım kı oyle olmustu.Local oldum.İğnelerın tesırı geçınce sızı agrı oldu.Ama burada bazılarının dediği dayanılmayacak kadar değil.Dayanılır nıye dayanılmasın? Ben kafamı koyacak yer bulamadım ılk gün,tek derdım oydu.Sabaha dogru uyumaya basladım.Benım durumum ve doktorumun cabası bıraz hızlandırılmıs gıbı oldu.Ikınci gün sargıyı aldı.Sargı kulagını agrıtsada mecbur canım baska care yok.Ilk gordugun an bıraz garıp karsılıyorsun sana çok yapısık gelır nasıl çıkarım ınsan ıcıne dersın ama ınan cıkılıyor.benım saçlarım coook kısa 10.gunumde çıktım.şişler hemen hemen geçti.Çok çok az var.Saç bandından kaynaklanan ön tarafta hafif bi yara var.Morluklar,kızarıklıklar %70 oranında geçtı diyebilirim.O ılk gunku halınden oldukça ıyı.Sevgilim fark etmedı bıle düşün yani.Ben söyledim değişikliği farketmedın mı dıye Bu arada saç bandını çok ünlü bi spor markasından aldım.tenisçi bandı 10 tl Fazla para verme baska yerlerde. Ben bu olaydan çok muzdarıptım.O yuzden sana boyle uzunca yazdım umarım her merak ettiğin konuya değinmişimdir.Karalıysan 2 haftanı boşaltabilirsen( hatta diyorum ya 10.gunumdeyım gayet ıyı) olmalısın yine son söz senin canım.Hakkında hayırlısı olsun.
canım çok teşekkür ederim zamanını harcayıp cevapladıgın için :) ben ameliyattan korkmuyorum tek derdım sonrası.acılara da dayanırım ama ilk gün sarılan sargılar epey sarılıyo mu yani bütün başımı kaplıcak mı? 2 hfta kadar zamanım olur sınavımdan sonra gıdeblirim sanırım :) bı anlık cesaretle gtmem gerk bılıyorum yoksa gıdemıcembıde ben yurtta kalıyorum yanı evden uzaktayım sanırım tek başıma halltmem gerekcek bi sorun olur mu ki bıde sana nerde oldgunu sorabılır mıyım ? memnunsun sanırım şu ankı halınden :) geçmış olsun
Benim 56. günüm Ankara'da oldum. Ağrılar 3. günden sonra bitti. Size önerim o bandajı mümkün olduğunca kullanmaya çalışın. Ben memnunum ama çok fazla değil. Çünkü sağ üstten sola göre biraz açıklık var. Sola sert dikiş atmışlar ama sağ kulağın üstünde yarım santimlik alan dikişssiz kıvrımsız bırakmışlar o yüzden de sağ üstten hafif açık. Doktorla iyi konusun herseyi soyleyın benım ameliyatımdaki gibi cok basit hatalar yapmasınlar.
Rica ederim,biraz yardımcı olduysam ne mutlu bana.Benim sargım şu şekilde oldu.Doktor Bey iki kulağımada gazlı bezle kapattı.Kat kat.Sonra üzerine sargıyı attı.birkaç tur attırdı sanırım.Tabi biraz kaba oluyor.Önden de bağladı.Hatta şöyle yapayımda 'eve gelen temizlikçi kadınlar gibi ol' dedi gülüştük.Aslında tam olarak nasıl gozukuyor şöyle : şimdi zamane gençleri büyük büyük kulaklıklar takıp ortalıkta dolaşıyor ya aynı oyle bi görüntü vardıAmeliyatın hemen öncesi insanda biraz garip duygular oluyor.Gerçekten muzdaripsen zaten bir şekilde gidiyorsun.Değilse gitmezsin.Ama keşke dememeye bak.Olmazsın keşke dersin.olursun keşke dersin.Bence iyiki olmuşum.Ben öğrenci evinde kaldıgım için sıkıntı olmadı bende vizelerden sonraya denk getirdim pek tutturamadım ama şöyleki benım ıstedıgım tarıh 4 ü idi,13ünü alabıldım en erken.Bu sapmayı da unutma.Aslında işlerinide halledebilirisin mani değil,ben sadece dışarı çarşı-pazar için arkadaşıma ıhtiyaç duydum.Diğer ev ark. memlekette oldugu için.Ha aslında amelıyat sonrası psıkolıjık olarak arkadasa da ıhtiyacın olabilir.Ha ama ben böyle de atlatabilirim diyorsan o da olur.Ameliyat olurken refakatçi zorunluluğu var mı bilmiyorum doğrusu.Diğer olan arkadaslara danısabılırısın yıne buradan.Ben Adana da oldum canım devlet hastanesinde.Şükürler olsun şuan memnunum.Ama tastamam süreç için 6ay diyorlar.kulağın tam oturması için,uyum için.Umarım bir nebze yardımcı oldum.Sorular varsa ben burdayım.Ara ara kontrol ediyorum sürekli yazacağım inş.
bende ameliyatı 10 gün önce oldum canım.local anesteziyle,doktorumla sohbet ederek çok keyifli bi ameliyat geçirdim.daha sonra ağrım sızım pek olmadı.zaten doktorun verdiği ilaçları kullanınca sorun yaşamıyorsun.sadece 1hafta kulakların kapalı ve bandajlı olarak geziyorsun ama 1 hafta sonra buna değdiğini görüyorsun.benim kulaklarım kepçeydi mesela. sağdaki oldukça çıkık,soldaki biraz daha yapışık gibiydi.şu an ikisi de çok doğal görünüyorlar.sadece 1 ay boyunca geceleri saç bandı takıp uyuyacaksın.zaten rutin kontroller devam edecek.korkulacak bişey yok yani:)ben 2000ytlye oldum bu ameliyatı.koşuyolu rinomedde.doktorum çok iyi ve güvenilir bir insan ve doktor.sanada tavsiye ederim.kulaklarım 2-3 günden beri açık,kendimi dünyanın en güzel kızı gibi hissediyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?