Kesin çıldıracağım artık :(

Memur bir daha hanim dediginde hocam demelisiniz diye duzelt. Adam o dilden anliyor belli ki. Gec kalman konusunda birsey yapamazlar. Toplantilara ve derslere gec kalma ama.

Asla geç kalmam derse hiç kalmadım. Bugün kendi hatasını düzeltecek yine hanım diyor, adamda ki egoya bak, ben doçentim bir gün olsun ismimin önüne ünvanımı koyup söylemedim kimseye.

Ben öyle dersem bana çok daha ters bir cevap verir, hiç o diyaloğa giremem. Bir kişi de değil bunu yapan tüm personel, ilk gün inanılmaz şaşırdım çünkü böyle lakayt bir ortam hiç görmedim hayatımda, hep büyük okullarda çalıştım öncesinde. Biz hocalar bile birbirimize hocam deriz, ben ar görlere bile hocam derim hatta gönülleri kırılmasın diye. Bana nedense dünkü çocuk muamalesi yapıyorlar. Tek bayanım, bekarım, onlara göre gencim o yüzden mi acaba, nedenini anlamıyorum ki. Bir de diğerlerinin hepsi aynı küçük bir anadolu üniversitesinden gelmiş, herkes birbirini tanıyor, o yüzden mi bana bu tutumları emin değilim.

Ben 5 yildir dr ogr uyesiyim. Doktora ile yard doc luk arasinda ozel sektorde calistim. Burada ise baslarken bunlar beni sgk 4c den devam ettirmisler, emekli sandigindan degil. 4 yil sonra bana yazi geldi. Su kadsr borcun var diye. Ben de bu hatayi kim yaptiysa o odesin dedim. Sonra sgk yi aradim. Emekli sandigini da aradim. Bunu kim odeyecek dedim. Onlar da yuzde bilmem kacini sen, bir kismini da kurum odeyecek dedi. Ben de bana duseni oderim ama bana bunu acikla dedim memura. Bu meblayi nasil hesapladin? O da kalem kalem anlatti. Sonra isterseniz taksit yapip maasinizdan keseriz dediler yillik binde 9 faiz ile. Ben de maasimdan kesmeyin tek kalemde oderim deyip odedim. Siz daha ise baslamadan bu neyin hatasi ki bu kadar yuklu meblag cikiyor onu anlamadim.

ay şimdi gördüm doç.muşsunuz bide. siz bu zamana kadar nerede çalıştınız, nerede yaşadınız? nasıl bu kadar tecrübesizsiniz çok şaşkınım.

Tam tersi aşırı tecrübeliyim. Yüksek lisansın ilk ayında başladım ar görlüğe ama böyle bir ortamda çalışmadım hiç, hepsi kurumsal yerlerdi asla böyle bir taleple gelmezlerdi, gelemezlerdi. Burası kahve gibi bir yer çok enterasan bir ortam var.

Size daha komik bir şey söyleyeyim o zaman :) Bu durumla ilgisi yok öncesinde de asla ama asla kati süretle üniversitedeki kimse maiilere cevap vermiyor. Whatsapp grupları var farklı farklı, gecenin 2 si 3 ü bile olsa oradan yazıyorlar, biz samimi insanlarız diyorlar. O kadar mail attım başka konularda tek bir cevap alamadım.

Hocalarımı hatırladım.Koca doçent ya demek istiyorum.Sizin hatanız olmayan şeyi ödemeyin.Ne kadar bozabilirler huzurunuzu.En fazla bi süre yalnız kalırsınız.

Yalnızlık sorun değil hiç ama nerede angarya iş varsa bana yükleyebilirler, maalesef ki zaten öyle oluyor, torpilsiz girdim çünkü.

Genc olmandan degil. Ezik mi duruyorsun ya da cok mu mutevazisin? Insanlarla arkadas olmaya calisma. Is ortaminda arkadaslik yoktur. Iyi gecinecegim diye de kendinden taviz verme. Herkesle iyi gecinmek zorunda degilsin. Sadece isini yap.

Hukuken yüzden yüz haklı olduğumu onlarda biliyor zaten. Bunlar o maaşla memur mu ödesin, yada dekan mı ödesin, sen çok alıyorsun sen ödeyeceksin diyorlar.

Ailemde 2 avukat var, biliyorlar zaten haklarımı bildiğimi de, hatta işe başlamaya giderken ailemde vardı yanımda gezmeye geldiler, avukatlarını alıp gelmiş diye esprisini yaptı herkes.

Neyi odetiyorlar tam anlayamadim ama tavsiyem sgk yi ara ve bu isi bir arastir. Sgk ya sor bu hatayi kim oder diye. Gerekirse bir is avukatina da sorabilirsin. Isin aslini iyice bir arastir bence. Sen odeyeceksin dedikletinde hemen olur deme. Bunu bana yazi ile bildirin de. Sonra da ben de bunu bir arastiriyim kim odermis de. Bwnim odemem gerekirse tabiki oderim ben odenem demiyorum ama benim odemem gerekmiyorsa, hatayi yapan oderse neden odeyim ki deyin. Ben bunu bir arastiracagim ama once siz bana bunu bir yazi ile tarafima bildirin de.

Kafayı yicek bişey yok.
Tabiki üstünüze almayın cezayı.
En üst makam neyse ispatla beraber gidin.
İstifada etmeyin.
İşinizi yapar çıkarsınız kimse ile muhatab olmadanz

E tamam işte herşey sizden yana.avukat halletsin.

Sigorta girişini hatalı yapmışlar. Eski kurumu arayıp sordum biz hiç böyle yüklü bir ceza duymadık dediler. Tüm yaptıkları hataların cezasını mı istiyorlar benden acaba anlamadım ki.

Böyle söyleyeceğim ama yazı ile iletemezler yasal değil biliyorlar. Eski kurumuma da sordum çok eminim hatayı yapan memur ya da yönetim ödermiş yasal olarak.

Genc olmandan degil. Ezik mi duruyorsun ya da cok mu mutevazisin? Insanlarla arkadas olmaya calisma. Is ortaminda arkadaslik yoktur. Iyi gecinecegim diye de kendinden taviz verme. Herkesle iyi gecinmek zorunda degilsin. Sadece isini yap.

Ezik durmuyorum sanırım. Fiziğim, cv im, bilgim nedeniyle aşırı özgüvenliyim. Hatta fazla özgüvenliyim, kendimden daha başarılı birini görmedim kendi etrafımda akademik olarak, cv me hep aşırı övgüler gelir. Onlarda birisi gelecek olsa hemen traume hanımda şu üniversiteden geldi diye benle övünüyorlar. Bir şey oldu bu kadar şeyi yapamazsın dediler, şimdiye kadar yaptım yine yaparım dedim, herkese bir kaldı o anda, bir çok projem var ekstra olarak onlar için önemli olmam gerekiyor aslında, ufuklarını açabilecek bir insanım.

Tek söyledikleri çok gençsin. Ama evet gereksiz mütevaziyim sanırım, insanları ünvanlarına göre kategorize eden biri olmadım hiç ama değişmem lazım sanırım. Kardeşim ilk gün abla burada cool dur samimi olma diye uyardı hatta beni. Şöyle bir düşününce kendine güvenen ama ezik bir insanda olabilirim, ikisi bir arada nasıl oluyorsa :) zaman zaman ezik davranışlarımda var insani olarak, fazla kibar davranıyorum.

Sigorta girişini hatalı yapmışlar. Eski kurumu arayıp sordum biz hiç böyle yüklü bir ceza duymadık dediler. Tüm yaptıkları hataların cezasını mı istiyorlar benden acaba anlamadım ki.
Ozelden mesaj attim. Ise baslamadan yuklu ceza cikmasi tuhaf. Yazi istemelisiniz onlar vermese de. Hatta yerinizde olsam "sgk girisimin ....memur tarafindan hatali yapilmasi uzerine tarafima sozlu olarak bildirilen su meblanin nasil hesaplandigini tarafima bildirilmesi icin gereginin yapilmasi" diye bir dilekce yazarim dekanliga. Bu sana buyuk bir delil. Onlar dilekcene cevap vetmese de elinde senin bu olaya dair kanitin olur.

Şu yazınızdan sonra istifa etmeniz sizin adınıza daha mantıklı olacak gibi.

Ceza o kişiye gelmedi mı?
Odemez iseniz size olcak bir şey yok zaten?
Gerekirse cimere yazarsınız durumu...
Insan gibi yapaydılar işlerini

Şakın ama şakın taviz vermeyin,yapmasaymış hata!hem ben bu konularda fazla fesat bi insanım,ceza olduğuna emin misiniz bence ortada ceza bile yok insanlar artık birbirini çarpmak için çok farklı yollara başvuruyor.Hatta mümkünse o parayı sizden istediği bi kayıt oluşturun(mesaj,telefon,ses kaydı...) sonrada o kaydı ilgili yerlere göndermekle tehdit edin bakalım nolacak? Bu arada ses kaydı yaparsanız kaydın sonunda mutlaka belirtin sesini kaydettim ve bunu şunun için yaptım diye,yoksa suç oluyor :)

O parayı ödemeyin derim. Hem sizin bu olayda bir suçunuz yok hem de öderseniz sizi daha da ezmeye kalkarlar. Telefonla görüştüğünüz hoca dekan değildi sanırım. Bence dekanla görüşüp olayı izah edin.

Ben burdan sinir oldum. Asla ödemeyin. Popolarını yayıp işleri gerine gerine yaparlarsa olacağı bu. Kocaman şeyi yere düşürmüşler tutuverin ucundan beraber kaldıralım diyorlar. Ne münasebet. Bir kere bunu kabul ederseniz memurlara söz hakkı vermiş, hadlerini aşmaları için aranızdaki çizgiyi ellerinizle silmiş olursunuz. Yanlış mı anladım yoksa sizi vicdansızlıkla suçlayan dekan mı? O hadsiz her kimse şimdiden sizi sindirmeye çalışıyor. Sizi suçlayacakları her türlü argümana karşı hazırlıklı olun e cevabınızı verin. Neden kaçasınız? Bu mahluklar her yerdeler. Siz sadece erken karşılaşmışsınız. Kesilen maaşınızı ödeyecek mi o çok vicdanlı dekan?
Belli ki memurla veya memurun bir tanışıyla hukuku var dekan beyin. Borusunu öttürmeye çalışıyor. Beş lira da olsa ödemezdim, on lira da olsa ödemezdim.

Son düzenleme:
Bir de, cezanız var hadi sökülün falan gibi bir prosedür olamaz. Yazılı bir tebligat ulaşmalı size. Ve sorumlu olarak sizin adınız geçmeli bu tebligatta. Bunun için de bir soruşturma açılmış ve neticede siz sorumlu bulunmuş olmalısınız. Öyle dahi olsa itiraz hakkınız var. Neticesi mobingmi olacak? Zamanında mobingin alasını yaşayan biri olarak, feriştahı gelse kendime saygımdan ödün vermem. Onlar vurdukça ben ayağa kalktım o dönemde. Peki hocam peki bilmem ne bey peki bilmem ne hanım diyenler o kişilerin önünde eğilmekten kambur oldular, arsızlaştılar ve onursuzlaştılar. Ağzımın tadı yoktu ama onurum bende kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…