- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
Evet belki görsen daha zor ama ne bileyim.. hala baban ile konuşmanın taraftarıyım canım evdeki durumu bilemem ama.. göz göre göre de sevdiğin insandan vazgeçmek zor..Haklisin karakterle alakalı birsey.Ben çabala deseydim çabalardi.belkide her defasinda ona git dedigim icin oda benim savaşmadigimi düşünmüştür.Ama gercekten zamana ihtiyacim var.O yokken bile bu kadar etkisindeyim eger o olsaydi ondan baskasini gozum gormez kulagim duymazdi.Gerci yine öyle ama...böylesi daha iyi diye dusunuyorum haksizmiyim?
Konu Sahibi değilim ama mesajınız beni duygulandirdiGörüşmeyeceksin. Sadece iyi olduğunu bilecek kadar en asgari düzeyde olması gerekecek görüşmelerinin. Okuyorsan okulunu mezunsan sımavını düşünüp onları bir hale koyacaksın. Çalışıp elin ekmek tutacak. Zamana bırakmak budur. Zamana bırakacaksın. Yani tevekkül edip Rabbim ne hayırlıysa benim için o olsun deyip sen kenara çekileceksin. Teslim olacaksın. Benim duam hayırlısıysa olsun değilse kalbimden bu sevgiyi sök at Allahım. Böyle dua ederdim. Çünkü yaşarken nefessiz kalmak gibi o duygu. Kalbimde zerresi kalmayana dek kimseyle görüşmeyeceğim de benim kararımdı. Görüşmedim. Çünkü diğer türlüsü hakka girmekti. İnsanın kalbinde birisi varken nasıl ikinciyle görüşür ki. Eşimde böyleydi. Oda sınava girdi işini eline aldı. Şehir değiştirdi. Yani bi şekilde o iki seneyi kendimize en uygun halde geçirdik. Sonra birgün konusu geçti. Öyle bir sakinlikle kabul ettiler ki benim ailem böylesi yoktur daha:) Ben Allaha bıraktığım teslim olduğum anda Allah hayırlı kıldı. O kırılma anı önemli. Kesinlikle ailenden rıza almadan hiçbirşeye girişme. Kaza ve kadere inanan insansak herşeyin vuku bulacağı bir anı vardır. Onu bekle. Zamanın olgunlaşmasını bekle. Ama bu arayı boşa geçirme. Kalbinin sıkıntısını koy heybene. O hep senle olacak zaten. Sen yoluna devam et. Kimsenin kalbini özellikle annenin babanın kalbini kırmadan Allahtan dile. Allah hayırlsıını versin hakkında.
Canim böyle biri derken aile yapiniza fln mi uygun değil?Haklisiniz yorumunuz icin tesekkur ederim.Benim babam katı evet Ama cahil degil anlayacagina inaniyorum.Sadece benim böyle birini sevecegimi asla dusunmezler.Gercekten bende düsünmüyordum kaderde yasamak varmis. bunun icin orta bir yol çözmeye çalisiyorum.Başaricağim insallah..
Gercekten paylasimlariniz ve önerileriniz icin cok tesekkur ederim.Allah sizden razi olsun...Görüşmeyeceksin. Sadece iyi olduğunu bilecek kadar en asgari düzeyde olması gerekecek görüşmelerinin. Okuyorsan okulunu mezunsan sımavını düşünüp onları bir hale koyacaksın. Çalışıp elin ekmek tutacak. Zamana bırakmak budur. Zamana bırakacaksın. Yani tevekkül edip Rabbim ne hayırlıysa benim için o olsun deyip sen kenara çekileceksin. Teslim olacaksın. Benim duam hayırlısıysa olsun değilse kalbimden bu sevgiyi sök at Allahım. Böyle dua ederdim. Çünkü yaşarken nefessiz kalmak gibi o duygu. Kalbimde zerresi kalmayana dek kimseyle görüşmeyeceğim de benim kararımdı. Görüşmedim. Çünkü diğer türlüsü hakka girmekti. İnsanın kalbinde birisi varken nasıl ikinciyle görüşür ki. Eşimde böyleydi. Oda sınava girdi işini eline aldı. Şehir değiştirdi. Yani bi şekilde o iki seneyi kendimize en uygun halde geçirdik. Sonra birgün konusu geçti. Öyle bir sakinlikle kabul ettiler ki benim ailem böylesi yoktur daha:) Ben Allaha bıraktığım teslim olduğum anda Allah hayırlı kıldı. O kırılma anı önemli. Kesinlikle ailenden rıza almadan hiçbirşeye girişme. Kaza ve kadere inanan insansak herşeyin vuku bulacağı bir anı vardır. Onu bekle. Zamanın olgunlaşmasını bekle. Ama bu arayı boşa geçirme. Kalbinin sıkıntısını koy heybene. O hep senle olacak zaten. Sen yoluna devam et. Kimsenin kalbini özellikle annenin babanın kalbini kırmadan Allahtan dile. Allah hayırlsıını versin hakkında.
Yabancı çevremden uzak ayri uzak sehirde yaşayan biri.Hayat bizi kader çizgisinde bir tesadufle birlestirdi ben böyle olmasini istememistim..Elimde degil tanidim sevdim.Allah alnimiza yazmisti sanki yaşanmaliydi...Canim böyle biri derken aile yapiniza fln mi uygun değil?
Aileler herzaman dogru dusunemiyor ya..Ornegini gormuslugum de oldu.ailen hayır dediyse hiç uğraşma mutlaka gördükleri bir şey vardır.zamanla anlarsın bence
Nasil tanistiniz?Yabancı çevremden uzak ayri uzak sehirde yaşayan biri.Hayat bizi kader çizgisinde bir tesadufle birlestirdi ben böyle olmasini istememistim..Elimde degil tanidim sevdim.Allah alnimiza yazmisti sanki yaşanmaliydi...
Gercekten çok tuhaf bir şey...dusununce tüylerim diken diken oluyor.Karsilasmamis dusuncelerimiz,kaderimiz yazilmisti sanki hersey..
Tesadufen bir arkadas araciliyla tanistik beni gördü tanimak istedi.Ailemi biliyordum olmaz dedim.Öyle dememe ragmen hersey bir anda gelisti hic bir seyi kontrol edemedim..Yaşanmasi gereken duygular vardi yasadikk...yarim kaldi hersey.Nasil tanistiniz?
Onu da dusunuyorum cok dusunuyorum Ama kendime kalbime, hayallerime söz geciremiyorum.Aileler herzaman dogru dusunemiyor ya..Ornegini gormuslugum de oldu.
Bir sey yap demedimm.Elinden geleni yapardi.Bir sureligine benim sehrime gecip yasamayi kabul etti.Ailem maddiyatta önem veren biri istekleri cok olurdu.Herseye kabulumdur ne isterlerse tmm dedi.Hersey yarim kaldi bir cok seyi konuszmadik kiadam napıyor yani ailen için ne yaptı ay susuyum diyorum ama biz kadınlar asıgız ölüyoruz bitiyoruz adamda böyle ölp bitiyor mu?
Seviyor benden daha cok seviyor.O bana ayrilalim diyemedi ben dedim.Tek sebep mesafe ve yabanci olmasi.Benim sehrimde benim cevremde olsaydi sorun olmazdi.Çok tuhaf böylesine kucuk sebepler bile insanin hayatini etkiliyor..Yani yukardaki arkadas da hakli.O da senin kadar seviyor mu?isi sebebiyle mi istemiyor ailen..
geçti gitti o günler çok şükür..Konu Sahibi değilim ama mesajınız beni duygulandirdi
amin..Gercekten paylasimlari
Gercekten paylasimlariniz ve önerileriniz icin cok tesekkur ederim.Allah sizden razi olsun...
Dualariniz ilac gibi geldi...Dediklerinizi yapiyorum kimseyi kirmadan zamanla çözmeye calisiyorum.
Tevekkuldeyim,sabrediyorum Rabbim sabredenleri ona dayananlari yanliz birakmaz..
insallah hayirliysa Ol desin olsun kavuşayim sevdigime hayirli degilsede bu bir imtihansa,Rabbim onunda benimde yüregimizden bu sevgiyi cikarsin,çikarsinda canimiz yanmasin...
Insallah birgun benimde gecer.Rabbim sizi pişman etmesin.Daha hayirlisini nasip etsin.nice hayirli kapilar acsin bir ömür mutlu olun insallah.geçti gitti o günler çok şükür..
amin..
Ah canim arkadasim ah.ben düşünmüyormuyum saniyorsun.Rabbim kimseye yasatmasin cok zorr cokk dusundukce mahfoluyorumEvliliğin gerçeklerinden konuşacağım; şayet dediğin kadar aşıksan bu adama ve bir gün ailenin uygun gördüğü görücü usulü biriyle evlendiğinde , o adamla seks yapacaksın. Bak kirli çoraplarını yıkayacak, gömleklerini ütüleyecek , yemeğini yapacaksın demiyorum. Bunlar cok kolay işler..
Sen bu adama böyle aşıkken başka bir adam tarafından mütemadiyen tecavüze uğrayacaksın demek olur bunun adı.
Bu noktada iki ihtimalin var ya masaya yumruğunu vur; sevdiğin adamın onurunu daha fazla kırmadan( reddedilmek Onur zedeler) al onu. Ya da sakın evlenme..
Çok sevmiyorsan unut gitsin söylediklerimi
Pes etmicem insallah...Allah büyük, inşallah hayırlıysa olur zaten. Hemen pes etmeyin ikiniz de, bazı mutluluklar mücadeleyle gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?