kilolarım mı daha büyük bi dert eşim mi?

kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.

9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.

dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.

daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.

işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.

eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.

eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
Diyetisyene git kuzum.Boşan asla demem.Sen karar verırsın o konuda.Kendıne baksın o ayı olmasa emzıren kadına hakaret etmez.Ayı yavrusuna kurban olsun insan bozuntusu.Cinsel hayatınız nasıl

kızlar eşimin son zamanlardaki davranışlarını anlatmaya kalksam sabah olur. şuan öyle yorgun öyle kırgınım ki kısa keseceğim, hem de sizden tavsiye alacağım.

9 aylık bebeğim var kilolarımı veremedim. eşim son zamanlarda artık işi hakaret boyutuna vardırdı. "hayvan gibi göbeğin var, kı*ın patlayacak gibi." vs. demeler. sürekli bakışlarındaki beğenmezlik, tiksinmeli bakışlar, küçümsemeler, hakaretler. gerçi her halim her adımım adama batar oldu ya hayırlısı.

dün teyzesine davetliydik, yerde oturuyorum, teyzesinin de 6.sınıfa giden bi oğlu var. balonla oynuyordu balon bana geldi, ben de oturduğum yerde balona vurdum çocuğa gönderdim, çocuk bana tekrar attı, derken biz paslaşmaya başladık.
odada teyzesi, eşim, çocuk ve ben varız. eşim dur demeye başladı, teyzesi "bırak oynasınlar ne güzel işte her insanın içinde bir çocuk vardır" diyor, eşim hala pis pis bakarak dur diyor. neyse arabada giderken söyledi neden dur dediğini. balona vururken her tarafım sallanıyomuş, ayı gibiymişim, kollarım bilmem nasılmış, iğrenç görünüyormuşum.

daha başka kavga sebepleri de var öyle saçma ki ne benim yazmama değer ne de sizin okumanıza değer onları anlatmıycam.

işte böyle derdim. ben kilo vermek istiyorum ama eşim istiyor diye değil. gerçekten. uzun zamandır istiyorum. bi kıyafet beğenince bile "zayıflayınca alıcam" diye diye uzun zamandır kendime bişey de almıyorum. ikinci sebebi de tabiki gururumdan dolayı, bu lafları duymamak için.

eşimle zaten konuşmuyorum, uzunca bi süre de mecburiyet dışında muhatap olmayı düşünmüyorum. içimden de gelmiyor zaten. başka sorunlar da var belki başka konu açar anlatırım burda konu dağılmasın.

eşime olan düşüncelerinizi zaten yazacaksınız, sizden ricam yorumunuza ek olarak zayıflama tavsiyelerinde bulunun. özellikle de emziren anneler. çok çabuk acıkıyorum ve açken başım dönüyor kesinlikle aç kalamıyorum. öyle akşam şu saatten sonra yemek yemeyim olayını asla yapamıyorum, çünkü dermanım kalmıyor acıkınca. ve şekerli kahve bağımlısıyım. çözümlerinizi, önerilerinizi bekliyorum.
Esiniz tam bir hayvanmis kusura bakmayin ama boylelerini yas degnek ile doveceksin bak guzelim ben evlenirkende kiloluydum cocuklarda olunca 117 gordum tartida esim bisey demezdi bana ama ben kendimi yasli hissetmeye basldim icimden gelmiyordu aynalara bakmak bu yuzden kilo verdim suan 78 kiloyum hedefimde 65 inan kolay degil ama yapabilirsin 52 bedenden 44 bedene dusmek hayaldi benim icin ama isteyince oluyor 23 yasindayken koca kari gibi giyinmekden bikmistim diyete pazaertesi beklemeden basladim ekemegi kestim sekeri kestim cayi kahveyi sekersiz icerim ve inanlmaz zevk alarak iciyorum serbet yerien cay ictigimi idrak ediyorum ben kendim verdim ama sen diyetisyene git ve eger bebege bakcak biri varsa gunluk 1 saat spor salonuna yazil sporsuz inan gitmiyor yesil cay ic mesela ben oyle yapardim ilk zamanlar yogurt ye acikinca bol bolda su ic kendine guven yapabilirsin

Diyetisyene git emzirdigin icin hemdr vucut yapina uygun diyet listesi haxirlasin sana

Çok şey var yazılacak aslında ama evliliğiniz sorunlu görünen bu. Eski konularınıza bakınca da emin oldum. Bugün kilo olur bahane yarın başka birşey ... ancak sizin sabrınızla yürür bence.

Senelerce dönem dönem kilo almaya çalışmış birisi olarak sana bazi seyler solicem. Öncelikle gecmis olsun,bu sözler insanı cok incitir ama güçlü olmalı,dik durmalisin.
Ben zayıf birisiyim 45 kg ım boyum 167. Xs ya da S beden giyiyorum. Göğüslerim de küçük. Zaten cok gelisemedim,arkadaslarim adet olmustu memeleri büyümüştü, en son ben adet olmustum :)
Şuanda evliyim esimde 170 boyunda ve 80 kilo,göbekli. Esimin eski resimlerine bakinca şok oluyorum cunku 55 kgi zor görmüş birisi nasil aldın diyorum net bir cevap yok,hergun farkli bir cevap :)
Ben diyetisyene giderek kilo aldım. Diyetisyen bana kilo vermenin cocuk oyuncagi oldugunu,almanin daha zor oldugunu söyledi. Bu arada gecen sene evlendim,düğün zamani 43 kgi gördüm stresten. Annem,teyzem,dayim,anneannem ince uzun zayif. Babamda kilolu degil. Biraz da genetik:) insanlar bana surekli laf sokuyorlar,hala devam yılmıyorlar,cok zayifsinnn bu nee dahada zayiflamissin evlendin 2 kg et koyacağına bu ne haal. Oha hasta gibisin ben bunlara cok üzülürdüm. Sanki kilo almak elimde !!
Tabi esimin ailesininde ağzı hic durmadı. Hepside kilolu . Yani ben insanlara hicbir zaman kilo almissin kilolusun kilo ver demememe ragmen onlar neden boyle yapiyorlar diye cok üzülürdüm. Üzüldükçe daha da yemekten soğurdum. Sende muhtemelen uzuldukce daha cok yiyorsundur,tam tersi
Bence karbonhidrati kes.
Cok eskiden bende orta sekerli kahve icerdim
Birgün sekersiz denedim
Ogun bugundur sekersiz iciyorum. Bir defa kahvenin gercekten tadını daha iyi aliyorsun. Yaninda da soda oldumu hele..
Açken fenalasmak bendede var insulin direncime falan baktirdim yokmus ama risk altindayim pcom var baktir bence
Şekeri tamamen kesmelisin. Ekmegi de sadece kahvaltida 1 2 dilim yesen? Ama beyaz ekmek degil.
Suanda bebegin oldugu icin spor yapmaya vakit bulamiyorsundur ama cok fazla kilolari olan bir tanidigim hergun yuruyus yapti aksamlari sadece yogurt yiyordu yogurdun icine biseyler katiyordu tam bilemiyorum
Havalar soguk ve yagmurlu olunca evde yürüyormuş
Evide küçük. Yani git gel yapiyormus saate bakiyormus 1 saat ayarliyormus yürüyormuş evde.
Sonra ağırlık kaldırdı. Evde vazolari var onlarla çalıştı :D
Kadin bu arada 50 yasinda.. inanilmaz bir azim var 30 kg verdi ve o baya kiloluydu baya yani...
Sabahlari yumurta yiyordu.
Pirinc pilavı hic yeme mesela.
Protein ile gercekten kilo verebilirsin
Diyetisyenim kilo almak isteyene protein +karbonhidrat onerdigini vermek isteyene sadece protein yedirdigini söyledi
Bana 6 öğün vermisti mesela ama ne eziyetti benim icin.
Bir de gercekten duzgun beslenirsen acıkmazsın. Duymussundur sabah 2 yumurtadan omlet yedim hala acıkmadım laflarini
Ara ogunlerle açlığını bastirabilirsin. Mesela 1 kase yogurt 1 avuc kaju,ya da fındık. Ama islenmemis olcak çiğ
Spor ile ve beslenme aliskanligini degistirerek kilo verebilirsin

Bencil ve kabalik akiyor eşinizden düşünuyorumda eşim beni bu şekilde yerse sizin düşündügunuz şeyleri düşünürdüm her kadin gibi. Acaba eşiniz eskisi gibi çekici olmanizi istiyordur da bunu söyleyemiyormu erkekler bazi şeyleri hemen söyleyemeden dolayli yollari secebiliyor fakat tabikide bunu güzel bi dille ifade edebilirdi bende 4 ay once doğum yaptim eşim bugün senin popon nereye kayboldu diyor cok bozuldum bissüru anlam cikardim ama sonra ne kafaya takicam cocuk buyütuyorum tabikide yoruluyorum doğum ve hamilelik bambaska bi boyut anlayis göstermesini soyleyin stredtende kilo veremiyo olabilirsiniz bende her dakka yerim acayip tatli yiyorum elimde olmadan emzirdiğimiz için olabilir kendinize inanin ve hayal ettiginiz kadina dönüsün bu sizi cok daha mutlu yapar su icmeyide ihmal etmeyin bide sabahlari yarim su bardagi ilik suyun icine yarim limon sıkip icerseniz vücudunuzda yağ yakimi kolaylasacak deneyin bi yakinim faydasini görmüs eşinizin sizi hor görmesine musade etmeyin sizde aynisini ona yapin bazen kısasa kisas yapmak gerekir

Eşinizin size saygısı ve sevgisi yok.
Onca kilo verip incecik bir insana bile dönüşseniz bu sefer başka yerden vuracak sizi. Bu saatten sonra sevgi de saygı da tekrar gelmez. Yolları ayırmaktan başka çıkış yok bence.

Kilo vermekle ilgili tavsiye istemişsiniz. Emzirmek, hamile olmak vs sağlıklı beslenmeye engel değil. Çok şekerli kahve içiyormuşsunuz. Mesela şekeri azaltmakla başlayın. Sağlıklı beslenmek aç kalmak değildir, sadece besinlerinizi, öğünlerinizi sağlıkkı seçmek demektir. Tüm yorumları okumadım, ama eminim burada size anneliğin kutsallığı edebiyatını yapan olmuştur, sal gitsin kiloyu, önemli olan bebek emzirmek vs vs... Bu gibi konulara bu yorumlar hep geliyor diye, tahmin ediyorum yani. Bizim millet nedense hamilelikte, bebek bakmak, emzirmekte falan aşırı kilo almayı normalleştiriyor. Bunlar hep züğürt tesellisi malesef. Tabii ki şok diyetler, aç kalmalar yapmayacaksınız. Sağlıklı besleneceksiniz. Hepsi bu. Makarnayı, pilavı, kızartmaları, ekmeği, şekeri azaltmanın ne size ne bebeğe hiç bir zararı olmaz. Sebzeye, bol su içmeye ağırlık verin. Hergün alın çocuğunuzu yürüyüşe çıkın. Hem kendinize hem bebeğinize iyilik etmiş olursunuz.

Sevgili Liona,

Daha once fiziksel siddet gordun mu bilmiyorum ama su yazdiklarin tamamen psikolojik bir siddet. Sen yeni bir annesin, annelik cok kutsaldir, hele ki dogum...

Lutfen bir yolunu bul ve seni mutsuz eden, fiziksel ozelliklerinden vuran insanlardan ayril. Disin ne olursa olsun onemli olan icin, kocaman bir kalbin olduguna eminim, guclu ol, sen her halinle guzelsin. Hem de cok :)

Kesinlikle Karatay ve pilates diyorum zamanın ve maddi açıdan rahatsan kardiyo ve ağırlık sporu sıkılaşırsın ben -55 kg verdim ama birden değil 3 yılda hamilelikte 8 kg aldım ve vücudum eski haline döndü ağırlık sporu ile sarkmam olmadı

Onca kilo verip incecik bir insana bile dönüşseniz bu sefer başka yerden vuracak sizi. Bu saatten sonra sevgi de saygı da tekrar gelmez. Yolları ayırmaktan başka çıkış yok bence.

Kilo vermekle ilgili tavsiye istemişsiniz. Emzirmek, hamile olmak vs sağlıklı beslenmeye engel değil. Çok şekerli kahve içiyormuşsunuz. Mesela şekeri azaltmakla başlayın. Sağlıklı beslenmek aç kalmak değildir, sadece besinlerinizi, öğünlerinizi sağlıkkı seçmek demektir. Tüm yorumları okumadım, ama eminim burada size anneliğin kutsallığı edebiyatını yapan olmuştur, sal gitsin kiloyu, önemli olan bebek emzirmek vs vs... Bu gibi konulara bu yorumlar hep geliyor diye, tahmin ediyorum yani. Bizim millet nedense hamilelikte, bebek bakmak, emzirmekte falan aşırı kilo almayı normalleştiriyor. Bunlar hep züğürt tesellisi malesef. Tabii ki şok diyetler, aç kalmalar yapmayacaksınız. Sağlıklı besleneceksiniz. Hepsi bu. Makarnayı, pilavı, kızartmaları, ekmeği, şekeri azaltmanın ne size ne bebeğe hiç bir zararı olmaz. Sebzeye, bol su içmeye ağırlık verin. Hergün alın çocuğunuzu yürüyüşe çıkın. Hem kendinize hem bebeğinize iyilik etmiş olursunuz.
Okuduğum en güzel yorum tebrik ederim

Şekerli kahve yerine sütlü kahve yani latte benim tavsiyem. Şekeri çabuk düşen biri olarak ben akşamları böyle atlatıyorum ve kilo vermemde çok yardımcı oldu. Yanında 1 parça çikolata da gün sonunda ödüldü benim için:)

Kahveyi şöyle yapın, mümkünse filtre kahve alın ve french press te demleyin ( artık her yerde var Bimde falan bile oluyor french press pahalı değil.) ve tam yağlı sütten de birazcık cezvede kaynatın. Kocaman bir fincan olacak zaten...Doya doya için akşam, tok tutacak sizi, hem süt de faydalı olur uyumanıza. Kahve uykunuzu kaçırmıyorsa tabi, bana vız geliyor çünkü:)

Şekerli kahve dediğiniz 3ü 1 arada sanırım, onları acilen bırakın, içinde palm yağı vs var ve kahve namına bir şey yok, çok zararlı.

Diyetisyene gitseniz belki şekerinizle ilgili sıkıntılara çare olur
Yumurta yemeğe özen gösterin derim sürekli tarçın atın suyunuza çayınıza şeker krizlerini ciddi anlamda önlüyor acıktığınızda da yoğurt yemeğe çalışın meyveli yoğurtları veya quarkları tercih edin hem şeker ihtiyacınızı giderirsiniz hem de yağ yakıcı özelliği var faydası olur kalorisi de düşük
Eşiniz için söyleyecek hiç bişey bulamıyorum Doğumu gebeliği ne sanıyor acaba

Yumurtaya takılıyorum, çok tok tutuyor.

Bence duygusal boşluktan kendini yemeye vurmuşsun. Bu kocayla gittiği sürece daha çok yersin...
Öneri olarak sadece şekeri ve ekmeği kessen bile sana büyük faydası olur.
Çayı şekerli mi içiyorsun? Hiç içme
Şeker bağımlısıyım demişsiniz. Bence öncelikli hedefiniz şekerden kurtulmak olsun.
Ayrıca havalar soğuk ama bebeğinizi alıp her gün bir tur yürüyüş yaparsanız hem vücudunuza iyi gelir hem de bebeğinizin hava alması onun bağişikligini güçlendirir...
Ek olarak Youtubeden diyet yemekleri sayfaları bulun.
Yine yiyin ama yağlı yağlı patlıcan musakka yemeyin de patlıcan közleyip içine peynir köyün da yiyin .
Ocakta ızgara aletleri var (çok da ucuz). Tavuk da et de yapsaniz sıfır yağ ile onlarda yapın... kan şekeriniz düşecek gibi olduğunda elma yiyin...
Beslenme düzenini değiştirerek başlayın. Hem alışkanlık haline getirirseniz çocuğunuz da sağlıklı sofralarda büyür, bunu öğrenir. Ne güzel

Yorumunuz çok güzel, tek bir noktaya katılıyorum. Çoğu kişi de yazmış, ekmeği tamamen kesin diye, bu yanlış çünkü ekmek yemezseniz vücut kastan yer, tam buğdaylı tam tahıllı ekmeklerden günde max 3-4 ince dilim olacak şekilde yenilmeli.

Ekmeği kesersek kilo veriliyor ama yağdan değil, kastan.

Bakın çok kısaca açıklama burda var;

https://kibem.com.tr/portfolio/kilo-vermek-icin-ekmegi-kesmek-dogru-mudur/

Bir çok diyetisyenin kendi sitesinde de yazıyor, ayrıyeten eklemedim.

Sizde beni rahatsız eden bir şey var
Kaç zamandır yazayım diyorum ama o rahatsız olduğum şeyi bulamıyordum
Şimdi fark ettimde zayıfsınız
Kim olursa olsun biri bunları başkasına söyleyememeli kişi söyletmemeli
Bu hakaretler sizi etkilemiyor fazla alışmış kabullenmişsiniz
Bunu yapmayın
Hagi yemek yada yeme dürtüsü sizin gururunuzdan daha değerli ve önemlidir
Bence eşiniz sizin bu zayıflığınızdan nefret ediyor
Gerekirse o eşi boşarsın kilolu hayatına devam edersin
O eşin sanada kilolarınada saygı duymayı öğretirsin
Kusura bakma ben zayıf insanları sevmiyorum

Merhaba, sonunda biri yazmış, ben anne değilim o yüzden yazmak istemedim, ama araştırıyorum bu konuyu ve sağlık problemleri dışında hamilelikte alınan kilonun normalde 12-15 arası olduğu, bunun 10 kg kadarının zaten doğumla birlikte gittiğini okuyorum. Siz sanırım sağlıkçı idiniz yanlış mı hatırlıyorum?
Anne olmak, hamilelik, doğum vs bunlar bize bahşedilmiş mucize evet ama herşeyimiz mucize zaten. Kalbimizin atması, vücudumuzun düzenli çalışması, 5 duyu vs hepsi mucize. Sadece hamilelik, annelik bunlar mucize değil:) Hayvanlarda da var bizim gibi üreme, hamilelik, doğum. Ülkece önce bunu bir normalleştirmeliyiz bence.

Yorumunuz çok güzel, tek bir noktaya katılıyorum. Çoğu kişi de yazmış, ekmeği tamamen kesin diye, bu yanlış çünkü ekmek yemezseniz vücut kastan yer, tam buğdaylı tam tahıllı ekmeklerden günde max 3-4 ince dilim olacak şekilde yenilmeli.

Ekmeği kesersek kilo veriliyor ama yağdan değil, kastan.

Bakın çok kısaca açıklama burda var;

https://kibem.com.tr/portfolio/kilo-vermek-icin-ekmegi-kesmek-dogru-mudur/

Bir çok diyetisyenin kendi sitesinde de yazıyor, ayrıyeten eklemedim.

Tek bir noktaya katılmıyorum olacaktı.

Ben de şekerli 3ü 1aradaya bağımlıydım. Günde 2 3 paket içiyordum. Sonra ülser olunca paşa paşa bıraktım.

Kahveye hala bağımlıyım ama günde en fazla iki fincan sade türk kahvesi içiyorum. Ki öneriliyor da. Şekersiz içemem derseniz yanına bi kare bitter çikolata tüketin öyle de güzel oluyor. Yada bi dilim cevizli sucuk, hacı hurması, kuru kayısı, kuru incir vs. şeker yerine kullanabileceğiniz bir sürü alternatif var.

Back
X