Pcos musunuz ?Merhaba arkadaşlar,
Ekim-Kasım gibi tüp bebek transferim olacak. Şu anda kilom var ve bu süreçte kilo durumunun tedavi başarısını etkileyip etkilemediğini merak ediyorum. Kilolu olmanın başarı üzerinde nasıl bir etkisi oluyor? Sadece zayıf kişilerin tedavisinin başarılı olup olmadığını da öğrenmek isterim. Sizlerden özellikle kilolu iken tüp bebek tedavisi görenlerin tecrübelerini bekliyorum
Hayır değilimPcos musunuz ?
Kilolu olup hamile kalan çok . 100 kilo ile hamile kalan var . Kilonuza bağlı olarak insülin direnciniz varsa doktorunuzda kilo vereceksiniz diyorsa doktorunuzun dediğini yapınız . Kilo değil de daha çok sağlıklı beslenmek doğurganlığı arttırıyor ….Hayır değilim
Eşim beni çok korkutuyor. Tutmazsa senin kilon yuzuden tutmaz o zaman seninle görüşeceğiz diyorKilolu olup hamile kalan çok . 100 kilo ile hamile kalan var . Kilonuza bağlı olarak insülin direnciniz varsa doktorunuzda kilo vereceksiniz diyorsa doktorunuzun dediğini yapınız . Kilo değil de daha çok sağlıklı beslenmek doğurganlığı arttırıyor ….
Böyle bi adamdan çocuk sahibi olmaya mı çalışıyosun peki?Eşim beni çok korkutuyor. Tutmazsa senin kilon yuzuden tutmaz o zaman seninle görüşeceğiz diyor
74 üm şuanda.Ben de tedaviye başladım.Hiç kilo ile alakalı bişey demedi doktor.Ben de kilı vermek istiyorum ama insülin direncim var sanırım.Evlendiğimde 60 kiloydum.İki yılda 14 kilo aldım.Ne kadar baskıcı bu erkekler kilo yüzünden tutmamazlık olmaz eğer pcos nuz yok ise doğurganlığı artırıcı sağlıklı besinler yiyin.İnsilün direncinizde sıkıntınız var ise doktor kilo vermenizi söylüyor onun dısında kilo ile bağlantılı cok olacagını sanmıyorum doktor bana 74 kılo ıle gıttım 3 4 kilo ver dedi vermeye calışıyıroum sağlıklı beslenin muhakkak o önemli.
Ben de aynısını düşündüm.Böyle bi adamdan çocuk sahibi olmaya mı çalışıyosun peki?
Çok iyi eğer bu şekildeyse gittiğim bütün doktorlar kilo ile alakalı şeyler söyledi aslnda 74 kiloyum boyumda 1.64 bıraz kilom var ancak kilodan daha önemli şeyler var bence doktorlar değişik.167 boy 82,5 kilo ile transferim yapıldı. Doktorum bir kere bile kilomla ilgili yorum yapmadı. Vücut kitle endeksine göre obezite sınırında olmama rağmen. İlk transferde de tuttu. Kilom hamileliğimde tek bir soruna da yol açmadı çok şükür şimdiye kadar
Benim kadın doğum doktorum da çok takılıyordu kiloma ki o zaman 75 kiloydum sonra bir senede çocuk olmadıkça 78 kilo oldum. Tedaviye 78 ile başladım. Bizim tedavide aksaklıklar oldu 5 ay falan oldu transfer olmam. O sırada 82,5 oldum ve transfere öyle girdim. Tüp bebek doktorlarının hiçbiri bir şey demedi sadece şeker ilacımı aksatmamamı söylediler insülin direncinden dolayı. Gebelikte de şimdiye kadar 6 kilo aldım.Çok iyi eğer bu şekildeyse gittiğim bütün doktorlar kilo ile alakalı şeyler söyledi aslnda 74 kiloyum boyumda 1.64 bıraz kilom var ancak kilodan daha önemli şeyler var bence doktorlar değişik.
Yaaa sizedemi insilünden dolayı ilaç verdiler nedir bu hiç bilmedğim için soruyorum yani değelere bakılırsa sınırdan yukarı degıl belki yakın ama yinede bu ilacı verdıler cok uzuldum şeker hastasımı oldum dieBenim kadın doğum doktorum da çok takılıyordu kiloma ki o zaman 75 kiloydum sonra bir senede çocuk olmadıkça 78 kilo oldum. Tedaviye 78 ile başladım. Bizim tedavide aksaklıklar oldu 5 ay falan oldu transfer olmam. O sırada 82,5 oldum ve transfere öyle girdim. Tüp bebek doktorlarının hiçbiri bir şey demedi sadece şeker ilacımı aksatmamamı söylediler insülin direncinden dolayı. Gebelikte de şimdiye kadar 6 kilo aldım.
İnsülin direnci şeker hastalığından farklı. YouTube’da birçok sağlıkçı anlatıyor ne olduğunu. Bende yaklaşık bir seneden beri var. Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek gerekiyor.Yaaa sizedemi insilünden dolayı ilaç verdiler nedir bu hiç bilmedğim için soruyorum yani değelere bakılırsa sınırdan yukarı degıl belki yakın ama yinede bu ilacı verdıler cok uzuldum şeker hastasımı oldum die
Teşekkür ederimİnsülin direnci şeker hastalığından farklı. YouTube’da birçok sağlıkçı anlatıyor ne olduğunu. Bende yaklaşık bir seneden beri var. Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek gerekiyor.
İnsülin direnci de var malesef. İlaç kullanıyorum veririm inşallah. Pcos yokNe kadar baskıcı bu erkekler kilo yüzünden tutmamazlık olmaz eğer pcos nuz yok ise doğurganlığı artırıcı sağlıklı besinler yiyin.İnsilün direncinizde sıkıntınız var ise doktor kilo vermenizi söylüyor onun dısında kilo ile bağlantılı cok olacagını sanmıyorum doktor bana 74 kılo ıle gıttım 3 4 kilo ver dedi vermeye calışıyıroum sağlıklı beslenin muhakkak o önemli.
Çok sevindim darısı başıma inşallah167 boy 82,5 kilo ile transferim yapıldı. Doktorum bir kere bile kilomla ilgili yorum yapmadı. Vücut kitle endeksine göre obezite sınırında olmama rağmen. İlk transferde de tuttu. Kilom hamileliğimde tek bir soruna da yol açmadı çok şükür şimdiye kadar
evet.Böyle bi adamdan çocuk sahibi olmaya mı çalışıyosun peki?
E eşinin tepkisinden korkma o halde.
Ne yapayım mesela. Bosanayim miBen de aynısını düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?