kiloma takintiliyim zayiflamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
istediğin kiloya düş niye gelip buralara yazıyorsun
amacın insanların ilgisini çekmek
bu kadar mı ilgiye açsın

evet ilgiye aç kızcağız
böyle ağır yazmayın
16 yaşında olduğunu ve annesini yeni kaybettiğini söylüyor

esmaeslem 40 kilo çok az
anoreksiya olma yolunda hızla ilerliyorsun
normal ye sen daha ergenliktesin
boyunun daha da uzamasını istiyorsan yemekten kısma
ve bol bol atla zıpla
ip filan atla evde
hem spor olur hem boyun uzar
ve psikolojik destek al mutlaka
ve de derslerine çok çalış güzel bir yer kazan
bas git o ortamdan
kurtar kendini

Ergenlikte olur böyle şeyler. Bende 1.68'im ve 50 kiloyum. İdeal olduğumu düşünüyorum.. 40 olmak istemem boy var çünkü ne o öle yürüyen iskelet gibi

Ergenlikte olur böyle şeyler. Bende 1.68'im ve 50 kiloyum. İdeal olduğumu düşünüyorum.. 40 olmak istemem boy var çünkü ne o öle yürüyen iskelet gibi
45 de mi desiginiz gibu olur ?

7 ay oldu
Boyum 1.72 olsa bana yeter ama 68 de kakdim >_< 45 de mi cok az olur ? Ins alicam tesekkur ederim

16 yasindayim
Boyun ne kadsr uzun bende uzamak istiyorum>_< 49 da kalmak istemiyorum ama 40 dan da vazgectim sanirim haklisiniz fazla iskelet ama 45 normal sanki :// tesekur ederim

Peki tamam 40 dan vazgectim ama 45 de mi oyle.. yag olsun istemem

Canım benim onu biz kafamıza göre belirleyemeyiz ki. Bulunduğun ilde bir diyetisyene gidersen senin için gerekli ölçümleri yapar. Kemik ağırlığın, yağ yüzden, vs.. ölçülsün ondan sonra olman gereken kilo belirlenir.

istediğin kiloya düş niye gelip buralara yazıyorsun
amacın insanların ilgisini çekmek
bu kadar mı ilgiye açsın

E ama siz de yorum yapmak zorunda değilsiniz. Bırakın, ona destek olmak isteyen bizler yorum yapalım. Zor bir süreçten geçiyor, güzel şeyler duymaya ihtiyacı var.

Peki cok tesekkur ederim ablacik

Sağlıklı beslenmez, zayıflamak uğruna öğün atlarsan boyun uzamaz, üstelik gıdasızlıktan hasta olursun, sizin gibi ergenlik çağındaki çocukların düzenli ve sağlıklı beslenmesi şart, 1,68 boya 40 kilo çok çok çok zayıf, vücut kitle endeksine göre 168 cm boy 40 kg ağırlık baz alındığında çıkan sonucu okur musun lütfen, hala aynaya baktığımda kendimi kilolu görüyorum diyorsan kesinlikle bir uzmandan yardım almalısın.

Vücut Yüzey Alanınız: 1.41 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 36 kg
İdeal Kilonuz: 60 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 14.2 kg / metrekare
Sonuç: İdeal kilonuzun altındasınız
Boyunuza göre uygun ağırlıkta olmadığınızı, zayıf olduğunuzu gösterir. Zayıflık, bazı hastalıklar için risk oluşturan ve istenmeyen bir durumdur. Boyunuza uygun ağırlığa erişmeniz için yeterli ve dengeli beslenmeli, beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeye özen göstermelisiniz.

40 in cok az oldugunu anladim tesekkur ederim ams bu seysiyi nasik yaptiniz
"

Vücut Yüzey Alanınız: 1.41 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 36 kg
İdeal Kilonuz: 60 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 14.2 kg / metrekare
Sonuç: İdeal kilonuzun altındasınız
Boyunuza göre uygun ağırlıkta olmadığınızı, zayıf olduğunuzu gösterir. Zayıflık, bazı hastalıklar için risk oluşturan ve istenmeyen bir durumdur. Boyunuza uygun ağırlığa erişmeniz için yeterli ve dengeli beslenmeli, beslenme alışkanlıklarınızı geliştirmeye özen göstermelisiniz"

45e bakmak istiyorum
Tesekkur ederim

Özel mesaj yolladım bakarsın ama 45'te zayıf yavrum, benim senden 2 yaş büyük kızım var, boylarınız aynı sayılır, kızım 50 kilo ve inan boyuna göre kilosu gayet normal, hele ki sen şimdi gelişme çağındasın, herşeyi kararında yiyip beslenmene ve sağlığına dikkat etmelisin, zayıflayacağım dersen ne boyun uzar ne de sağlıklı olursun, kızlar saçlarına düşkündür bilirim, zayıflarsan vücut saçları besleyemeyeceği için saçlarının dökülme riski de var, senin şimdi yeme çağın, vücudun sana şekilsiz şemalsiz gelebilir, aynaya baktığında kendini çirkin ve çok kilo almış gibi görürsün ama öyle değil, henüz vücudun yeni şekilleniyor, birden yemeyi kesersen çok çok kötü olur.

Ben sacima cok duskunum :||

Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya nervoza, kendi kendini aç bırakma ve aşırı derecede kilo kaybı ile karakterize, insan hayatını tehdit edici bir yeme bozukluğudur.

Anoreksiya nervoza, kendi kendini aç bırakma ve aşırı derecede kilo kaybı ile karakterize, insan hayatını tehdit edici bir yeme bozukluğudur. Tanısının konması için kişinin normal vücut ağırlığının %15’ini kaybetmiş olması gerekmektedir. Bu derecedeki kilo kaybı çok tehlikeli hastalıklara ve hatta ölüme sebep olmaktadır.

Anoreksiya teriminin sözlük anlamı “iştah azalması”dır ancak bu tanım hastalıkla çelişmektedir. Çünkü anoreksiyada, kişi her zaman açtır fakat yemek yemeyi reddeder. Anoreksik kişilerin çok yoğun bir kilo alma ve şişman olma korkuları vardır. Ayrıca çok zayıf ve sıska oldukları hallerde bile kendilerini çok kilolu görme eğilimindedirler. Bu düşünceyle başa çıkmak için de çok sıkı diyet ve egzersiz yaparak, sürekli zayıflamaya çalışırlar.

Anoreksiya Nervoza Kimlerde Görülür?
Yeme bozuklukları kadınlarda erkeklere nazaran daha sık görülür. Bir yeme bozukluğu geliştirme riski ise aktör ve aktristlerde, modellerde, dansçılarda, dış görünümün ve/veya kilonun önemli olduğu güreş, jimnastik veya buz pateni gibi spor dallarında bulunan sporcularda daha yüksektir.
Anoreksik kişiler çok yüksek hedeflere ve başarılara sahip, okulda, işte, sporda ve başka aktivitelerde başarılı kişiler olmaktadırlar. Hastalık genelde ergenlik döneminde ortaya çıkar ancak yaşamın herhangi bir döneminde de başlayabilir.

Anoreksiya Nervozaya Ne Sebep Olur?

Anoreksiya nervozanın kesin sebebi henüz bilinmemekle beraber yapılan araştırmalar bazı kişilik özelliklerinin,duyguların, düşünce paternlerinin, biyolojik ve çevresel faktörlerle beraber bozukluğun oluşumunda etkili olabileceğine işaret etmektedir.
Anoreksik kişiler,hayatlarının bazı alanları stresli ve bunaltıcı hale geldiğinde, yemek yemeyi ve yiyecekleri kontrol hissi elde etmek için bir araç olarak kullanırlar. Kendini diğer kişilerden aşağı görme, düşük özgüven, anksiyete, yalnızlık hissi de bozukluğun oluşumunu tetikleyen faktörler olarak sayılabilir.
Yeni çağın moda akımları aşırı zayıflığı güzellik ve üstünlük gibi yansıttığından dolayı, bulimia ve anoreksiya gibi yeme bozukluklarının ortaya çıkışını kolaylaştırmaktadır.
Ayrıca anoreksik kişilerde insan ilişkilerinde problemler olabilir ya da geçmişlerinde beden veya kilolarıyla dalga geçilmiş olabilir. Akranların baskıları ve zayıflığı güzelliğin ölçütü olarak kabul edip dayatan bir toplum içinde bulunmak da bozukluğun oluşumunda etkili durumlardır.
Yeme bozukluklarının fiziksek sebepleri de olabilmektedir. Vücudun ve aklın duygu durumu, iştahı, düşünceyi ve hafızayı düzenlemesini kontrol eden hormonların seviyelerindeki değişimler bu bozukluğa yol açabilmektedir. Anoreksiya nervozanın aile kuşakları içinde görüldüğü fikri ise bozukluğun kalıtımsal olabileceğini akıllara getirmektedir.

Anoreksiya Nervozanın Semptomları Nelerdir?
Bir kaç ay veya hafta içinde hızlı ve fazla kilo kaybı
Zayıfken veya çok az bir kilodayken bile diyete devam etmek.
Yiyecekler, kalori değerleri, beslenme ve yemek pişirmeye karşı alışılmadık bir ilgi duymak
Kilo almaktan aşırı derecede korkmak
Gizli yemek yemek gibi garip yeme alışkanlıklarına sahip olmak
Normal kilonun altındayken bile kendini kilolu hissetmek
Kendi vücut ağırlığını gerçekçi biçimde değerlendirememek
Mükemmeliyetçilik ve kendi kendini kritize etmek
Kilo ya da vücut ağırlığıyla alakalı,özgüvene bağlı olarak değersizlik izlenimine sahip olmak
Depresyon, bunaltı ya da huzursuzluk
Kadınlarda adet dönemlerinin düzensiz olması
Laksatif, müshil ya da diet ilaçları kullanmak
Sürekli hasta olma hali
Kilo kaybını gizlemek için bol giysiler giymek
Takıntılı, kompulsif biçimde egzersiz yapmak
Değersiz ve umutsuz hissetmek
Sosyal geri çekilme
Zaman içinde ortaya çıkan fiziksel belirtiler: Soğuk havaya dayanıksızlık, saç ve tırnaklarda kırılma, ciltte kuruma ve sararma, anemi, kabızlık, eklemlerde şişme ve vücutta tüylenme.
Tedavi edilmeyen anoreksiya nervozanın sebep olabileceği durumlar:
Organlarda hasar. Özellikle kalp, beyin ve böbreklerde
Kan basıncında, nabızda, nefes alıp vermede düşüş
Saçlarda seyrelme
Kalp atışında düzensizlik
Kemiklerin incelmesi (ostreoporosis)
Açlıktan ölme ya da intihar

Anoreksiya Nervoza Teşhisi Nasıl Konulur?
Anoreksiya nervozayı tanımak zor olabilmektedir. Gizlilik, utanç ve reddetme bozukluğun karakteristiklerindendir. Bu nedenle de bozukluk çok uzun süre boyunca fark edilemeyebilir.
Eğer belirtiler o anda mevcutsa doktor, kişinin tıbbi geçmişini inceleyerek ve fiziksel muayenesini yaparak işe başlar. Anoreksiya nervozanın tespit edilmesi için kullanılan herhangi bir laboratuar testi olmasa da doktor, fiziksel semptomların kaynağını ve o anki durumunu belirlemek için aralarında röntgen ve kan testlerinin de bulunduğu bir takım testler de isteyecektir. Bu sayede kilo kaybı nedeniyle ortaya çıkan fiziksel hastalıklar belirlenip, kilo kaybının organları kötü engellemesinin önüne geçebilme olanakları olacaktır.
Eğer fizksel hiç bir rahatsızlığa rastlanmazsa doktor kişiyi ruh hastalıklarının tedavisi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller olan psikiyatristlere ya da psikologlara yönlendirecektir. Psikiyatrist ve psikologlar , yeme bozukluğu olan kişiler için özel olarak geliştirilmiş inceleme materyalleri kullanırlar.

Anoreksiya Nervoza Nasıl Tedavi Edilir?
Anoreksiya nervoza tedavisi oldukça zor bir hastalıktır çünkü kişi sürekli olarak bir problemi olduğunu reddeder. Tüm yeme bozukluklarında olduğu gibi anoreksiya nervoza da, her hastanın farklı ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış, çok kapsamlı bir tedavi planı gerektirmektedir. Tedavinin ulaşmak istediği amaçlar, kişiyi normal kilosuna taşımak, düşük özgüven gibi duygusal problemleri çözmek, bozuk düşünce şekillerini değiştirmek ve uzun vadede davranış iyileşmesi yaratmak olarak sayılabilir. Tedavi genellikle aşağıdakilerin bir kombinasyonu halinde yürütülmektedir:

Psikoterapi: Yeme bozukluğu olan kişinin düşünce (bilişsel terapi) ve davranış (davranışçı terapi) şeklini değiştirmek üzerine odaklanmış bir bireysel destek sistemidir. Tedavi kişinin kilo, yiyecek ve yemek yemeye karşı sağlıklı bir tutum oluşturmasını ve kişinin zor durumlara karşı verdiği tepkileri geliştirmesini de içerir.
İlaç Tedavisi: Yeme bozukluklarında ve eşlik eden depresyon ve anksiyeteyi kontrol altına almak için SSRI denen bir antidepresan grubu kullanılabilir. İlaçların seçimi ve kullanılması mutlaka bu alanda yetkin bir psikiyatr tarafından belirlenmelidir.
Beslenme Danışmanlığı: Bu strateji beslenme ve yiyeceklere sağlıklı bir yaklaşım, normal yeme alışkanlıkları, beslenmenin önemini anlamayı ve sağlıklı beslenebilme alışkanlığını kazandırmayı amaçlamaktadır.
Grup veya Aile Terapisi: Tedavinin başarıya ulaşmasında ailenin desteği büyük yer tutar. Aile bireylerinin yeme bozukluğunu anlamaları, semptomlarını ve işaretlerini tanımaları çok önemlidir.Yeme bozukluğu olan kişilerin destek bulabilecekleri ve hislerini, endişelerini kendileriyle benzer şeyler tecrübe etmiş kişilerle paylaşabilecekleri bir grup terapisi de faydalı olmaktadır.
Hastane Yatışı: Çok ciddi kilo kayıplarında kişinin hastaneye yatırılması gerekebilmektedir. Çünkü bu denli ciddi kilo kayıpları kalp hastalıkları, depresyon ve intihar riski gibi problemleri de beraberinde getirebilmektedir. Damar yoluyla sıvı besin verilmesi ya da total parenteral beslenme (TPN) de çok ciddi beslenme eksikliği durumlarında kullanılabilmektedir.TPN, ağız yoluyla beslenemeyen ya da beslenmemesi gereken hastalarda kullanılan bir yöntemdir.

Anoreksiya Nervozası Olan Bir Kişinin Gidişatı Nedir?
Anoreksiya nervoza da tıpkı diğer yeme bozukluklarında olduğu gibi tedavi edilmediği sürece ilerleyerek kötüleşen bir bozukluktur. Anoreksiya ne kadar erken teşhis edilip tedaviye başlanırsa sonuçları da o ölçüde iyi olacaktır. Anoreksiya nervoza tedavi edilebilen bir hastalıktır ve kişi normal, sağlıklı kilosuna dönebilmektedir. Ancak çoğu anoreksik, bir problemleri olduğunu reddedip, tedavi olmayı kabul etmemektedirler.

Tedavi mümkün olsa da hastalığın tekrar ortaya çıkma riski de çok yüksektir. Anoreksiya tedavisi uzun dönemli bir tedaviyi gerektirmektedir ve kişinin tedaviye olan inanç ve bağlılığı kişisel olarak çok yüksek olmalıdır. Aile bireylerinin ve diğer sevilen kişilerin desteği ile kişi tedavi görmeye ihtiyacı olduğunu ve ihtiyacı olan tedaviyi aldığını kabullenebilir.
Anoreksiya nervoza önlenebilir mi?

Tüm anoreksiya nervoza vakalarının önlenmesi mümkün olmasa da semptomlar ortaya çıkar çıkmaz tedaviye başlamak çok faydalı olacaktır. Ayrıca sağlıklı beslenme alışkanlıklarını, yiyecekler ve vücut imajı hakkında gerçekçi tutumları öğretip desteklemek yeme bozukluklarının oluşumunu ya da kötüye gitmelerini engellemeye yardımcı olacaktır.

Ne Zaman Yardım Aramalıyım?
Eğer kendinizde veya tanıdığınız birinde bir yeme bozukluğu olduğundan şüpheleniyorsanız, mutlaka profesyonel yardım arayışına hemen girişmelisiniz. Yeme bozuklukları, tedavi edilmedikleri müddetçe oldukça tehlikeli haller alabilmektedirler. Ağır vakalarda, yeme bozuklukları hayati risk taşıyabilir.

Kaynak:
psikolojimagazin.com

[h=2]Şişman Hissetmek Şişmanlatır[/h]
Onlar her yerdedir; dergilerde, internette, televizyonda… Süperince vücut formuna sahip olan insanlar ideal vücut formuna sahip olarak sunulmaktadır. Fakat ince olunması konusunda artan baskılara rağmen, birçok kişi normal ağırlığın üzerindedir. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacıların bulgularına göre, kendilerini ergenlik döneminde aşırı kilolu olarak algılayan normal kilolu kişilerin, yetişkinlik döneminde aşırı kilolu olmaları daha olasıdır.

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde araştırmacı olan Koenraad Cuypers aslında normal kilolu gençlerin kendilerini aşırı kilolu olarak algılamaları hâlinde, aşırı kilolu yetişkinler haline gelebileceğini belirtmektedir.

Cuypers ve arkadaşları yeni bir açıdan obezite sorununu incelemişlerdir. Onların ilk çalışması gençlerde ve genç yetişkinlerde gerçek ağırlık ve algılanan ağırlık arasındaki ilişkinin incelenmesidir.

Normal Kilolu Kişiler için Basit Önlemler
Gençlerin aşırı kilolu olmasalar bile kendilerini aşırı kilolu algılamalarının ve gelecekte obez bireyler hâline gelmelerinin çok farklı ve karmaşık sebepleri vardır. Bu sebeplerden biri bel çevresindeki fazlalığın psikososyal stres yaratabileceği ile ilgilidir. Bu iddiaya göre, psikososyal stres ideal vücut tipine sahip olup olmamaya bağlı olabilir ve kişinin kendini kilolu olarak algılaması da kilo alımına neden olabilir.

Başka bir sebep de kendilerini kilolu olarak gören gençlerin yeme alışkanlıklarını öğün atlama şeklinde değiştirmeleri olabilir. Cuypers “araştırmalar kahvaltının atlanmasının obeziteye sebep olabileceğini göstermiştir” demektedir.

Ayrıca devamlı bir şekilde uygulanamayacak bir diyet de ters etki yapacaktır, vücut diyete başlamadan önceki kilosunu korumak için çaba harcayacaktır.

Araştırmacılar fiziksel aktivite ile algılanan obezite ve gerçek obezite arasında ilişki olup olmadığını incelemişlerdir. Fakat sonuçlar genç yaşta kendini şişman hissetmenin olumsuz etkisinin egzersiz ile telafi edilemeyeceği yönünde bulunmuştur.

Kuruntular Gerçeğe Dönüşebiliyor
Bir sağlık araştırmasında 1995 ve 1997 yılları arasında her iki cinsten oluşan 1196 genç birey üzerinde yapılmıştır. Aynı Katılımcılar 2006-2008 yılları arasında 24 ve 30 yaşlarındayken de incelenmiştir. Katılımcıların yarısının normal yetişkin ağırlığına sahip olduğu tespit edilmiştir. Aşırı kilolu olanlar arasında açık bir fark bulunmuştur. Veriler, ergenlikte kendini aşırı kilolu hisseden kızların %59’unun yetişkinlikte de kilolu olduklarını göstermiştir. Bu sonuca vücut kitle indeksi kullanılarak varılmıştır.

Eğer bel çevresi değerleri obezite ölçütü olarak kullanılırsa, ergenlikte kendini aşırı kilolu olarak algılayanların %78’i yetişkinlikte de aşırı kilolu bulunmuştur.

Buna karşılık, ergenlik döneminde kendini şişman olarak algılamayan kızların %31’i izleyen çalışmada aşırı kilolu bulunmuştur. Değerlendirme vücut kitle indeksi kullanılarak yapılmıştır.

Benzer çalışmalar daha önce normal kiloya sahip yetişkin kadın ve erkekler üzerinde de yapılmıştır. Bu çalışmalar da kendini aşırı kilolu algılayan kişilerin ilerleyen zaman içinde kilo alma eğiliminde olduklarını göstermiştir.

Medya Genç Kızları Hedef Alıyor
Çalışma ayrıca normal kilolu kızların kendini kilolu görme eğiliminin erkeklere göre daha fazla olduğunu göstermiştir. Bunun oranı kızlarda %22, erkeklerde %9’dur. Bu cinsiyetten doğan farkın açıklaması, medyanın kızları erkeklerden daha fazla hedef olarak görmesidir. Cuypers, kızların ideal vücudu elde etmek için daha fazla psikososyal stres yaşadıklarını belirtir.

Toplumun kiloya odaklanmaktan uzaklaşma ihtiyacı ve bunun yerine sağlıklı beslenme alışkanlıklarını vurgulamaya ihtiyacı vardır; düzenli yemek yemek, çeşitli gıdalar tüketmek ve mutlaka kahvaltı etmek gibi. İyi uyku alışkanlıkları da bir avantajdır.

Gençlerin okula araçla taşınma oranlarının azaltılması, eğlence etkinliklerinin azaltılması da kilo kontrolüne yardımcı olacaktır. Bu tür önlemler genel sağlığı olumlu yönde etkileyecektir ve kendini normal olarak algılayan aşırı kilolu gençlere yardımcı olacaktır.

Rol Modeller Süper Modeller Olmamalıdır
Cuypers şöyle der; fazla kilolu olmakla algı arasında bir ilişki vardır ve okul sistemindeki bazı şeyler bir bütün olarak toplumun eğilimini tersine çevirmek için ele alınmalıdır ve obeziteye sebep olabilecek sosyal sorunlar azaltılmalıdır.

Toplum için ağırlık normları değiştirilmeli böylece gençler normalin ne olduğuyla ilgili daha gerçekçi bir görüşe sahip olmalıdır. Okullarda normal vücut yapısının ne olduğu konuşulmalıdır. En son olarak da medya süper modellerin vücutlarını mükemmel olarak vurgulamayı bırakmalıdır diyor Cuypers.

Kaynak: bodytr.com && Norwegian University of Science and Technology. "Feeling fat may make you fat, study suggests." ScienceDaily, 8 Aug. 2012. Web. 11 Aug. 2012.

Ben sacima cok duskunum :||

O zaman günde 3 öğün gıdanı al, meyve yemeyi de ihmal etme, sonra uzun gür saçlar bir anda cılız ve seyrek hale gelir, şaka değil gerçek, vücut sağlıklı beslenemediğinde kansızlık oluyor, kansızlık saç döker, bayılma, çarpıntı, el ayak titremesi gibi sorunlarda yaşarsın, hiçbirşeyi önemsemedin saç deyince kaldın:))) kansız kalırsan saçlarına veda et ve tabii daha fazla uzamayı da unut, yemek yemezsen kalsiyum alamayan kemiklerin nasıl uzayacak, büyüme kemiği diye bir kemik var bacakta, yemek yoksa büyüme kemiği de işlevini yitirir, 1,68 boyunda, kuru, saçları dökülmüş bir kız olursun, abla sözü dinle ve hemen dengeli beslenmeye başla

arkadaşım ben senden kısayım. ve bir zamanlar 40 larda geziniyordum. çok şükür kilo aldım. şimdi gören herkes kilo çok yakışmış diyor. kilo derken kilolu olmadım. normal kiloma geldim. şimdi 45- 46 kiloyum çoook mutluyum. hiçte iri durmuyorum

Ben normaldede kansizim ki akdeniz anemisi yim ama normalde ssclarim dokulmuyo sadece her zaman haksiz ve tembelim 1 68 le de manken olunmaz diyolar bana heo uzamam da gerek >_< bunlsri etkilemeden zayiflanmiyo mu

::
Ben bu saç dökülmesini yaşadım.
14-18 yaş arasını çok zayıf olmama rağmen dahada zayıflamaya çalışarak geçirdim.
Herkesin bayıldığı çok gür olan saçlarım 2 senede yarı yarıya azaldı.
Sonraki beş senemide eski saçlarıma kavuşmak için uğraşarak geçirdim

Konu sahibi arkadaşım, canım, sakın yanlış diyetler uygulama .
Sadece saçlarından olmazsın, sağlığındanda olursun.
Kilon çok normal.
Bence sen spor yap , güzel bir vücut rejimle değil, spor yaparak elde edilir.
Omuzlarını geliştir, göbeğin varsa göbeğini erit, hafif kapalı bacakların olsunİnan çok sağlıklı ve güzel bir görüntün olur.

Ben normaldede kansizim ki akdeniz anemisi yim ama normalde ssclarim dokulmuyo sadece her zaman haksiz ve tembelim 1 68 le de manken olunmaz diyolar bana heo uzamam da gerek >_< bunlsri etkilemeden zayiflanmiyo mu

Boyunu uzatmak içinde sağlıklı beslenip, bol bol ip atlaman gerekiyor.

Saclarina ulasabikdin mi ?
Gobegim sert benim karnim ama hani nefesimize icimize cekince gidiyoyanora oyke olmasini istiyorumm ama saclsrimi kaybedemem :||
manken mi olmak istiyorsun sen canım ?
Aslinda karisik manken olmak istiyorum ama garanti olarak sinifnogrrtmenkigide istiyorum

Boyunu uzatmak içinde sağlıklı beslenip, bol bol ip atlaman gerekiyor.
Peki tesekkir ederim

Akdeniz anemisiysen daha kötü ya çocuğum, parkon'unda dediği gibi spor yap, omuzların gelişmesi, vücudun şekillenmesi, boy uzaması ve güzel bir fizik için imkanın varsa yüzmeni de önemle tavsiye ederim ama stil yüzeceksin, kulaç atarak.
Senin yaşında muhteşem bir etkisi var yüzmenin, maddi imkanlarınız el veriyorsa yüzme havuzlu bir spor salonuna yazılmanı öneririm, belediyelerinde bu tip spor salonları var, araştır bence, ona imkan bulamazsan voleybol oynayabilirsin, birde hergün bir bardak süt iç, içemiyorsan yoğurt tüket, çok faydası oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…