mezura yok mu evde ya da al sonra bi ölç bakalım kaç
Nasil olursam oliyim 7 aydir sort giyemem :/ istememde az gibi duruyo yazdigomda ama oyle az durmuyo ki dediginiz sporlar nasil sporlar ben normaldede cok halsiz tembel bi tospayim plates felan o kadar cok usenirim kii.. ama vermek istiyorum tamam 40 olmasa bile 45 de mi cok kotu ?... tesekkur ederimtatlım ben 16 yaşındayken 90 civarıydım 1.65 boyla hayal edebiliyo musun bendeki psikolojiyişu an 19 yaşındayım boyum 1.75 kilom 69, tamam zayıf değilim ama eski halime göre baya bi inceyim ve hala kendimi şişman hissediyorum psikolojimi etkiledi bi kere sporsuz zayıfladığım için kaslarım eridi tabi yeni su şişesinin kapağını açarken bile zorlanıyodum arkadaşlarıma açtırıyodum, kapağı açmaya çalışırken elimin derisini soydurduğumu bilirim kol ve bacaklardaki lömbür lömbür görüntüyü söylemiyorum bile bu yaşta askılı veya etek-şort gibi şeyler giyememek çok kötü bi durum senin kilon gayet normal diyemiycem, boyuna göre az bile.. daha da kilo vermeye çalışırsan kasların erir ve demin bahsettiğim şişe açamama durumuna gelebilirsin, belki etin sıkı değildir o yüzden kilolu olduğunu düşünebilirsin en iyisi hafif sporlarla vücudunu sıkılaştırmaya çalış sakın kilo verme
Merhaba bende seninle aynı yaştayım konuyu gördüm cevap yazıyım dedim.Seninle aynı dönemden bende geçtim yaklaşık bir sene önce.Benim boyum senin kadar uzun değil -maşallah şimdiden :) - ben 158 maalesef kendi tercihim değil ailem yüzünden onlar kısaysa yapacak bir şey yok.Senin kilon şu an gayet iyi gerçekten.Arasında 20 fark var vücut kitle indeksin büyük ihitimalle 18.5'un altındadır.Mesela ben 158 olduğum halde 48 kiloydum ama aşırı takıntılıydım sonra çok kötü hastalandım görmen lazım 42 hatta 41 e kadar düştüm.Ne oldu çelimsiz ve iğrenç bir şey oldum.Sapsarı bir suratım vardı.Ve sakın bir öğün yeme metobolizman aşırı yavaşlıyor ve arkadaşlarınla çıktığında yediğin her şeyden kilo almaya başlıyorsun.Ben çok yanlış yaptım çok.Sonra da düzensiz beslenince düzensiz kilo aldım.Şimdi bel çevremde neredeyse hiç yok yani bikini göbeği gibi.Ama gel gör basenlerim Allah'ım sana geliyorum der gibi olmuştu.Anladım ki araştırmalarımdan sonra bu aşırı kilo alıp vermemdenmiş.Şimdi tekrar vermeye başladım ama 3 öğün yiyorum ve spora gidiyorum.Sevdiğin bir spor vardır seninde mesela ben yüzmeyi çok severim.2 haftada vücudum öyle zayıfladı ki görmen lazım.Yani sana önerim 3 öğün ye ve elinden geldiğince spor yap.Çünkü şu an beğenmediğin şey biraz da vücudunun hareket etmediğinden şişmesi.Emin ol hareket edince böyle bir derdin kalmayacak fazla yağın varsa da gider sıkılaşırsın
Not:Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki 40 kilo cidden dedikleri kadar fazla.Şöyle düşün senin o boyla 40 kilo olman benim 30 kilo olmam gibi bir şey mantıklı değil.Bence bunu atlatabilirsin
ilerde manken olmak istediğini yazmışsın ama bu beslenme şeklinle formunu koruman çok zor, günde en az 3 öğün sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmezsen hem boy uzaman durur, hem de hormonal dengeni altüst edersin, şu an gelişme çağındasın bunu unutma.
günde tek öğün beslenmek zamanla metabolizmanın yavaşlamasına neden olacağı gibi dengesiz beslendiğin için vucudun kas değil yağ yapacak, bu şekilde beslenmeye devam edersen 18 yaşını geçtiğinde 40 kilo da olsan formda ve fit görünemezsin.
mutlaka dengeli beslenmeye ve spora başla, ilerde pişman olma...
Nasil olursam oliyim 7 aydir sort giyemem :/ istememde az gibi duruyo yazdigomda ama oyle az durmuyo ki dediginiz sporlar nasil sporlar ben normaldede cok halsiz tembel bi tospayim plates felan o kadar cok usenirim kii.. ama vermek istiyorum tamam 40 olmasa bile 45 de mi cok kotu ?... tesekkur ederim
Benimle ayni yasta olduguna eminmisiin :| cok duzgun buyuk gibi konusmussun^^ ben boyumin 1 72 olmasini da istiyorum
Sana gecmiscolsun .. ben normalde cok yiyodum cok da tembelim ama buna ragmen bu kilodaydim meto... denilen seyim hizli sanirim ama ben 2 kilo aldim 49 oldum benim icin 50 olmak kabus bunu asla istemiyorum olmakdanda korkuyorum .. yuzme felan asla yapamam babam yollamaz evde yaoabilcrgim sporlar plates felan usenirim dans da ben hic sevmem 40 olmasam bile 45 istiyorum 50 ye cok az kaldi cunku ..
Aslinda karnim sert boyle yag gelmiyo elime ama yinede kilo vermek istiyorum ben.. yemegi biraz daha arttircam cunku yaf olayindan korktum bide boyum uzamasmis.. yszdiklarin icin cok tesekkur ederim
Nasil olursam oliyim 7 aydir sort giyemem :/ istememde az gibi duruyo yazdigomda ama oyle az durmuyo ki dediginiz sporlar nasil sporlar ben normaldede cok halsiz tembel bi tospayim plates felan o kadar cok usenirim kii.. ama vermek istiyorum tamam 40 olmasa bile 45 de mi cok kotu ?... tesekkur ederim
1 hafta sonra tekrar babamin evine doncem suan teyzemdeyim babamlayken disari cikmam yasakk..
ben de çok üşenirim spor pek yapmam ama yapmamız gerekiyo, dışarı çık yürü yarım saat 45 dk hem canın sıkılmaz hem spor yapmış olursun
Basenim yok ki ama karnimi biraz daha icerde istiyorum nefesimi icime cektigimdeki gibi .. dedigin seyi anlamadimm :||Ah evet büyük gibi konuşuyor olabilirim.Çünkü dediğim hastalık döneminde annemin başında bana bir şey gelmesinden korkarak ağladığını hayal meyal hatırladığımdan beri çok bilinçlendim.Karnın sertse ve gelmiyorsa basenlerinden şikayetçi olma olasılığın olabilir.Dışarda spor yapamıyorsan evde hani çocukluğumuzda çevirdiğimiz çemberimsi bir şey vardı ismini hatırlamadım onu kullanabilirsin.Duyduklarıma göre çok işe yarıyormuş.Yardımcı olduysam ne mutlu bana ^_^
Cok tesekkur ederim..Sevgili Esma,
O fotoğraflardaki güzellik gerçekten sen misin?
Ne kadar güzel olduğunun farkında mısın?
Daha küçücük olduğunun farkında mısın?
Keşke o acıları hiç yaşamasaydın.
Ama hayat devam ediyor, etmek zorunda.
Artık kendine gelmen gerek, güçlü olman gerek.
Tüm bunları evden kaçmak istemeni, kollarına yaptıklarını, tüm konularını ve şimdi de bunu, dikkat çekip daha çok önemsenmek için yapıyorsun.
Ama bunlara hiç gerek yok, sen zaten çok değerlisin.
Ama önce bun kendini inandırman gerek.
Çocukken belimizde çevirdiğimiz çember bir şey vardı ya onu diyorum.
Bence içe geçik bir karın isteme bikini karnı en iyisi yani dümdüz.Benim birazcık vardı ama erittim şükürler olsun.Sadece basen bölgem kaldı azıcık.İçe geçik bir karın kilo gösterir ben doğru anladıysam.Mankenlerin göbek bölgeleri birazcık kaslıdır çünkü spor yapıyorlar ancak kas olmasa dümdüz olurdu.Umarım anlatabilmşimdir ^^
Ha anladim hulohop mu ne adi sanirim oyle bisi . . Anlattin cok tesekkur ederim..♥
45 e de raziyimmmm...bende 168 50 kiloyum kendimi kilolu görüyorum hastalıkta değil bence her şeyide hastalığa bağlamayın vücut yapısıyla alakalı 55 kilo olup benden zayıf görünenler var kemik yapısı yüzünden ama 40 kiloda çok zayıf tabi ki
Canım benim, sen bu aralar biraz sıkıntıdasın. Bunun seni yanlış yönlendirmesine izin verme. Kilon normal, hatta bence zayıfsın bile. Lütfen bunu bir abla tavsiyesi al ve sakın 40'a inmeye çalışma. Sağlığını düşün.
istediğin kiloya düş niye gelip buralara yazıyorsun
amacın insanların ilgisini çekmek
bu kadar mı ilgiye açsın
konuyu mahsus açtın sanırım.Ne güzel,zayıfsın işte...gibi cümleler duymak hoşuna gidiyor olmalı,16 yaşında normal bu psikoloji.Ama eğer ciddiysen psikolojik destek al,çünkü hastalıklı bir düşünce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?