yine tanimiyodym ama baktim simdi cok zayif durmuyo ki yada oyle resmini bulamadim kastan verirsin ne demek
Hayir oyle bi amacim yok bunu teyzem ve kuzenim zayiflama istegimi yok etmek icin sikca soyluyo zaten ama bana gire oyle degilim kendimde fazlalik hissediyorum aynaya baktigimdada kendinimi begenmiyorum tesekkur ederim
Kastan vermek ne demek onu bilmiyorum ama zayiflayinca neden oykr oksun ki
Kilolu olmak istemiyorum nunu ilerdede istemiyorum kiloma oldum olasi takintiliyim her zaman tartiya felan cikarim cok zayif durcagini sanmiyodum ://
Kimse kilolu olmak istemez, isteyerek kilo almaz. Ama ideal kilo denen birşey var, sen onun çok daha altında bir kiloya inmek istiyorsun ve de takıksın bu konuya, bu yüzden doktora gitmen lazım diyoruz.
Peki cokcokcok .. tesekkur ederim ablacik ..
Doktor dediginiz psikolog mu eger oysa ona zaten babamla tekrardan konusa bilirsem gidicem ins . Baska seyler icinde
40 kıloya ınde gununu gör :) canm ergenlık donemınde ınsanlar daha cok kıloya takılır ama senın kılon gayet normal takılacak bı durumu yok.. bencede senın bı psıkologa gorunmen lazm... 40 kılo olursan hem saglıksız olursun hem de ne gyersen gy yakısmaaaaz..
Evet canım, gidince mutlaka bu kiloda kendini şişman bulduğundan 40 kilo olmak istediğinden ve bu yüzden günde 1 öğün yemek yediğini söylemeyi unutma..
sağlıklı yemezsende kilo alırsın.. bir süre sonra vücut açlık hissini unutur.. acıkmazsın 1 öğün yersin ama yinede kilo alırsın.. 2 tane tanıdım böyle oldu.. inanılmaz şişmanladılar.. 46-48 bedenlerdeler düşün durumlarını.. bi tanesi doktora gidip yiyerek zayıfladı..
senin yapman gereken öğün atlamadan yemek yemen lazım.. ama sağlıklı yemekler ye. sebze ye, etleri ızgara ye, aralarda meyve ye.. bu arada sporda yap... belki vücudun sıkı olmadığı için kendini şişman hissediyorsundur.. kemik yapınıda hesaba kat bu arada.. belki kemiklerin kalındır istesende o dal gibi vücuda ulaşamazsın.. ya da yüzün geniştir çok kilo versende yüzün çok zayıfmış havası vermiyodur..
kendimden örnek vereyim 36 bedenim ama kıyafet alırken hep 38 olur sana diyolar ama hep 36 oluyo.. yüzüm çok zayıf durmuyo yanaklarım var ve geniş bi yüz tipim var kemiklerimde çok ince değil malesef.. bu nedenle herkes öyle zannediyor.. ama vücuduma dikkatli baktıklarında bu kilonla çok idealsin diyolar.. çok şükür her giydiğim yakışır..
öncelikle kendinle barışık olmayı öğren.. herkes aynı vücut tipinde olamaz ki.. psikoloğa gittiğinde muhakkak bu durumunu anlat.. belki de bir tür rahatsızlıktır diğer arkadaşların dediği gibi..
allah sağlık sıhhat versin bu dert edilecek bişey değil hiçbir zaman.. kuzenim 36 bedendi saç kıran oldu yediği iğnelerden dolayı şimdi 46 beden.. o nedenle sakın dert etme bu tarz şeyleri.. allah dermansız bi dert verir o zamanda keşke kilolu olsam da bunları çekmesem dersin..
sen şimdi sağlıklı bi şekilde yemeye devam et bide yanında spor yap.. zaten güzel olan vücudun çok daha güzel olur inşallah.. yoksa vitaminsizlikten cildin erken yaşlanacak o zayıflıkta bi işe yaramayacak..
Kilo almak istemiyorum yemessem gercekten alirmiyim ? Normalde ben sık ama az yemek yiyodum .. kemiklerim nasil bilmiyorun koprucuklerim cok belli yuzum de nasik bilmiyorum sanirim minik burdan surekli konustugum bi ablam var bi kac kez minik surat dmeisti
Kendimle barisik degilim sanirim kendime bisi yakistirmiyorum aslinda bi nedeni var zayiflamayida bi nedenden dolayi istiyorum.. spor yapmam mumkun degil evde ne yapilir ki o dermansiz dertleei cok iyi biliyorum en yakinimi benden aldi haklisniz..
Tesekkur ederim abkacik
İşte bende onu diyorum kilo almak istemiyosun ama böyle yememeye devam edersen kilo alırsın.. yani kilo vermek içinde sağlıklı, öğününde yemek lazım.. bölgesel kilo sorununmu var acaba ondan dolayımı beğenmiyosun diycem ama fotonda hiçte öyle gözükmüyor.. kendinde demişsin kendimle barışık değilim diye önce o sorununu hallet.. mutlu olmak için uğraş mutsuz olmak için değil.. kimse mükemmel olmak zorunda değil..
evde spor yapamam demişsin.. plates cd si al evde yap.. illaki spor merkezine gitmek zorunda değilsinki.. hergün yürüyüşe çık 1 saat.. parklarda spor aletleri var onları kullan.. evde yapabileceğin hareketler öğren.. youtubeda çok güzel zumba videoları var onları yap.. istedikten sonra hertürlü spor yaparsın..
En önemlisi yaşının tadını çıkar.. bu yaşında bunları sorun edip üzme kendini.. en güzel en deli dolu çağlarındasın...
Birinin beni kilom yuzunden biraktigini duaunuyorum cunku o zayiflari sever aslinda o iyi biri degil hemde hic ama onun icin zayiflamaya ugrasiyorum..
1 hafta teyzemde kaliyorum sonra babamin evine donucem o evdeyken disaei cikmam yasak babam izin vermez ki
Ben cok da tembelim plates sıkıcı duruyo dans felanda ben sevmem ki ://
Psikoloğa gidince mutlaka bundan sözetmelisin.
Kritik bir yaşta ve zaten sorunlu bir dönemdesin.
Anoreksiya en çok senin yaşındakilerde görülüyor.
Ve zayıf bile olsa kendini kilolu görmek gibi belirtileri var.
ALINTI :
Anoreksiya nedir :
Anoreksiya hem bedeni hem de zihni etkiler. Diyet yapmakla başlayıp, sonradan kontrolden çıkabilir. Sürekli gıda, diyet ve kiloyu düşünmeye başlarsınız. Çarpık bir beden imgeniz vardır. Herkes çok zayıf olduğunuzu söyler, fakat siz aynaya baktığınızda şişman birini görürsünüz.
Anoreksi genellikle gençlik çağında başlar. Kadınlarda erkeklerden daha sık görülür. Erken teşhis ve tedavi çok daha etkili olur. Fakat başında tedavi edilmezse, yaşam boyu sürecek bir problem haline gelir. Tedavi edilmemiş anoreksi ölüm derecesinde açlığa ve osteoporoz (kemik erimesi), böbrek hasarı ve kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara yol açabilir. Bazı insanlar bu problemlerden ölür.
Anoreksiya neden olur :
Yeme bozuklukları, uzmanların tam olarak nedenini saptayamadığı karmaşık rahatsızlıklardır. Buna, aile geçmişi, sosyal faktörler ve kişilik özellikler sebep olabilir. Anoreksiyaya aşağıdaki şartlarda daha meyilli olunabilir:
Ailenizde anoreksiya veya bulimiya nervoza gibi yeme bozukluğu olanlar var
Bale, mankenlik veya jimnastik gibi bedeninizi sürekli kontrol altında tutmanızı gerektiren bir iş veya spor yapıyorsunuz.
Her zaman mükemmel olmaya çalışan, asla yeterince iyi hissetmeyen veya çok fazla endişe duyan birisiniz.
Boşanma, taşınma, okul değiştirme, sevdiğiniz birini kaybetme gibi stres dolu yaşamsal olaylarla uğraşıyorsunuz.
ah be canım benim seni sadece dış görünüşün için sevecek adamı ne yapacaksın ki.. böyle biriyle evlensen ilerde hamile kalınca napacaksın.. o zaman aldatır bile seni kilon veya görüntün için seven kişi.. seni sevecek adam senin ne kilona ne başka bişeyi takıntı eder.. en kötü halinde bile seni sevecek biri çıkar inşallah karşına.. böyle biri için kendini sakın harap etme.. kilonda gayet iyi sakın verme de alma da tamammı...
canım göğüs bel kalça ölçün kaç söyler misin? yağ oranın fazla olabilir bu kadar taktığına göre. bana da kilon normal derler ama ölçülerim öyle değiil
Bilmiyorum ki :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?