Kilomu çok kafama takıyorum :(

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Herkese Merhaba. Kendimi caresiz ve mutsuz hissediyorum buraya yaziyorum belki yardimci olabilirsiniz bana. Ben 97 kiloydum gecen sene bu zamanlar. 17 yasindayim. Yurtdisinda yasiyorum ve bir kac senedir de Turkiye'ye gidemiyoruz. Aslinda kendimi bildim bileli hep topluydum ama asiri degildi. Son bi kac senedir Turkiye'ye gidemeyince cok kilo aldim uzuntuden ama sukurler olsun bu yaz gidiyoruz. Biletleri aldigimiz gunden beri ben zayiflamaya calisiyorum cunku gidince akrabalarimizin veya tanidiklarin kilomla ilgili imali sozler soylemelerinden kilomun cok dikkat cekmesinden, herkesin gozune batmasindan korkuyorum. Hani kac senedir de gormuyolar insanlar sok olucak beni gorunce Bunu o kadar cok sorun ediyorumki artik annemi de biktirdim resmen omrunden omur gitti hergun bana laf anlatmaktan. Onu uzdugum icin de cok uzuluyorum ama elimde degil cok kafama takiyorum hatta artik hergun basim agrimaya basladi annem hep cok dusundugunden cok kafana taktigindan diyor. Aslinda tam 20 kilo verdim 8 ayda.. 97 dim su an 77 kiloyum ama yine de kiloluyum ve dusunmeden edemiyorum. Su an ozellikle sinav zamanim. Mayis sinavlarla gecti Cuma gunu son sinavim var sonra bitiyor. Gitmemize 7 hafta kaliyor o 7 haftada bi 7 kilo daha vermeyi dusunuyorum cunku spor icin de bolca vaktim olur ama bogazimi tutamamaktan korkuyorum. :26: Bu son sansim. Gidene kadar 7 kilo verebilirim dikkatli olursam ama ya veremezsem hic icime sinmeyecek eminim butun tatili zehir edicem herkese. Biliyorum cok buyuk bi sorun degil ama ben cok kafama takiyorum sizinle de paylasmak istedim belki yardimci olabilirsiniz diye. Motivasyona ihtiyacim var sanirim. Yardimci olan herkese simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleme:
hay maşşalllaaahhh 20 kilo wermişsn helal sana, kız 7 hafta nedir görürsn bak 7kilodan fazla wericeksn ama kararlı ol tamammı :))

ya bak cidden hiç sıkıntı yapma zayıflarsın türkiyeye gelene kadar zaten gençsn daha hızlı werirsn , azmı 20 kilo ya walla takdr ettm

Ablacım, tiroid hormonlarıyla ilgili bir sorunun olabilir mi acaba ? Dahiliye dr.una gittin mi ?

canım stres yapma ,kılonun en buyuk sebeplerınden bırı de strestır .

sen daha once 20 kılo vermıs bırısın ,bu azımle ne 7 kılosu bı 20 kılo daha verırsın .

kendıne guven .gerekırse dıyetısyenden yardım al ama saglıklı bır sekıl de kılo ver .

suan yasın 17 .bılıncsızce dıyetlerle saglıgını bozma .henuz ergenlık donemındesın

bılıncsız dıyetler buyume cagını olumsuz etkıler .o yuzden dıyetısyenden yardım almanı onerırım

boyun kac canım ?

verirsin tatlım daha önce vermişsin bak iradesiz olsan okadar da veremezdin
yemek yemeye meylettiğin zaman o sana tip tip bakıp iğneleyecek insanların suratı gelsin gözünün önüne iştahın kaçar zaten....
sonra da sana bakıp ayyy nekadar güzelleşmişsin sen maşallah diyecek insanları düşün daha da motive olursun

Son düzenleme:

Aslinda diyetisyene gidicektim ama yemek kulturu vs. farkli oldugundan gitmek istemedim cunku liste falan verse bana uymicakti. Bir de dahiliye ye gitmistim pek fazla ilglenmediler bende kendi cabamla zayiflamaya calistim yarisini basardim :) Turkiye'ye gidince mutlaka gidicem ama diyetisyene. Boyum 1.60.

Keske 55-60 kilo olup gidebilsem cok guzel olucakti herkes cok sasiricakti cok guzel tepkiler alicaktim. 70 kiloyla gitsem yine biraz toplu olucam onceki halimden farkli olmicam ama seneye olur insallah. Seneye 55 kilo olup giderim o zaman cok daha mutlu olurum herkes cok sasirir :)

Sekiz ayda 20 kilo vermişsiniz yedi kilo sizin için ne ki ? :)

Sınavlardan sonra yediğiniz porsiyonun yarısına indirerek ve bol yürüyüş yaparak çok kolay verirsiniz.

Böyle kafanıza takarsanız kilo vermek işkence gibi gelir.

Evet sinavlardan sonra daha dikkatli olucam sporu da ihmal etmeyecegim 7-8 kilo veririm insallah :)

5 kilo 1 beden farkediyor.5 kilo bile versen çok daha iyi olur.Ayda 4 kilo vermek normal kabul ediliyor.
Çok zorlamadan biraz yürüyüş katkısıyla verebilirsin diye düşünüyorum.

Ama neden Türkiye ile bağlantılı kilo verme çaban ?

Önceki konunda demişsin ki Türkiye'ye 5 senedir gelmiyormuşsun.
Şimdi 17 yaşındaymışsın.Demek en son 12 yaşında gelmişsin.

Eh elbette aynı olmayacaksın,değişik görüneceksin.
Bu kadar sıkma kendini bence.

Doktora gittim ama ayrintili bi bilgi vermedi fazla ilgilenmedi o yuzden Turkiye'de gidicem mutlaka.

Muhakkak git..Dahiliye veya endokrin dr.una..Çünkü eğer hipotiroidi sorunun varsa bu kilo sorununu yaşıyor olabilirsin...

Evet uzun sure gidemeyince haliyle herkes merak ediyor ben zaten normalde de kendimle barisik degilim sokakta bile rahatca yuruyemem birilerinin arkasina saklanirim surekli herkes bana bakiyo gibi hissederim. 12 yasimdayken olmam gereken kilodan 5-6 kilo fazlaydim 17 yasindayim olmam gereken kilodan en az 15 kilo fazlayim bir de bunca zaman sonra istedigim gibi hayallerimdeki gibi gitmemek uzuyo beni galiba bilmiyorum ama icim rahat degil iste.

Ay kiyamammm :)
Oncelikle kendinle gurur duyman gerek, 20 kilo ne demek ya
Biliyorsun ki stres insana kilo aldirabiliyor, bu dertlere hic girme, herzamanki gibi yap

Emin ol,kimse sana ne kadar şişmanlamışsın demeyecek.

Herkes ne kadar büyümüşsün diyecek :)

Bence çok ağır diyetler yapma kısa sürede kilo vericem diye sağlığından olursun Allah korusun.Daha 17 yaşındasın bol bol spor yap bsiklete bin verisin.Ama aç kalma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…