Kilomuzu Koruyoruz!

Tebrik ederim

Slm topik seninle dertleşeyim biraz kilo korumam nasil gidiyor onu anlatayim mesela
Immm aslinda iyi sayilir 2 kilo artidayim şimdi bu mu iyi diyceksin ama anlaticam
benim kilo korumam şöyle bildiğin diyet yapiyorum ve haftanin 5 günü spor yapıyorum ve kilom korunmuş oluyor kati bi diyet degil tabi ama böyle yaşamak arada beni sıkıyor ve ipler kopmaya başlıyor sonra nefes alma molasi veriyorum kendime 2 kilo alma siniri içinde bu bazen 1 hafta sürüyor bazen 2 hafta 57 yi ne zaman görürsem tartida tekrar alarma geçiyorum uzun zaman 55 seyrinde ilerlerken yine sıkıldım ve kendimi saldim insani ölçerin dışında yedim ve sanırım 10 günde falan 2 kilo aldim ve bu 10 gün bana yetti özgürce yemek yemeye doydum saat sınırı olmadan şimdi tekrar kemer sıkma zamani bugün başlamiştir benim için hayırlı olsun cuma günü görüşürüz topikciimm

c
[QUOTE="SekerPancari71,

canım inan hepimiz öyleyiz. 7 / 24 nefsimizle sınanıyoruz.sonuçta insanız.
ben yıllarca aynı hatayı yapmışım. Çok sıkı , sıfır kaçamaklı 5-6 ay süren diyetlerle çok güzel kilo verdim. ayda 4- 5 kilo veriyordum genelde ama abur cubur düşkünlüğüm hiç geçmedi. istediğim kiloya inince , sevdiğim abur cuburların 1 paketini bitirmeden gözüm doymuyordu.
Şimdi yine yiyorum ama 1- 2 tane ile nefsimi köreltip bırakıyorum. Vücuduma hiç bir faydası yok, çok çok zararlı diye düşününce yemek çok anlamsız geliyor.
Birde 2 kilo limitini koymakla çok iyi etmişsin. Kiloları yerleşmeden göndermek en mantıklısı. Arttıkça vermek daha zor oluyor. hem vücudu aynı kiloda dengede tutmak çok önemli, bu benim kişisel görüşüm. Vücudu makine gibi düşünüyorum . bir sure 1200 cl, bir sure 2000 küsür kalori verirsen iç organlar, sindirim sistemi, hormonlar hepsi allak bullak olur.
Vücuda günlük ihtiyacı olan kaloriyi, sağlıklı yiyeceklerle verirsen hiç arıza çıkarmaz ama en başta söylediğim gibi, insanız ve her an her saniye ( sadece yemek değil, her konuda ) nefsimizle sınanıyoruz. Beslenme düzenimiz, yeme alışkanlıklarımz kişiliğimizi yansıtıyor aslında. Bende bunu yeni yani fark etmeye başladım.
Hayatta anahtar kelime DENGE bence.
Uzmanlar boşu bşuna dengeli beslenme dememişler. Hayatın her alanında dengeli davranabiliyorsan ne mutlu. ( ben duygusal yeme durumlarıyla çok mücadele ettiğim için bu konuya çok ilgiliyim.)

hazır gelmişken bende durum bildirimi yapayım. Regl öncesi dönemdeyim ve son günlerde sosyal ortamlara çok giriyorum.Dolayısıyla aldığım kalorilerin haddi hesbı yok ve çoğunluğu karbonhidratlardan geliyor. Çok sağlıksız bir durum ama kilo almayayım diye eve kapanıp, asosyal , mutsuz, sebzelerle yaşayan bir insan olmak inasn doğasına aykırı. yukarda dediğim gibi sonrasında daha büyük yenme krizleriyle karşı karşıya kalıyorsun ve iraden artık tükenmiş oluyor.

ben şimdilik sosyalliğimin tadını çıkarıp, yediklerimden keyif almaya bakıyorum.
Bir sure sonar, bu sosyal ortamı bulamayacağım , o zaman bedenimi dinlenmeye alıcam.

Merhaba topik cuma gelcektim ektim seni Üzgünüm unuttum galiba kilo versem unutmazdim ama olmadı bu hafta yine 57 uff haftaici 56 ya düştüm ama haftasonu verdigimi geri aldim ama söz bu cuma eksiyle gelicem sana görüşürüz

Geçen hafta mezun olduğumdan beri bigün iyi bigün kötü takılıyorum. Yanlız tartidan uzak kalmak iyi geldi 5 gün oldu galiba tartilmayali. Mezun olduğum hafta hurma diyeti yaptığım için birazini geri aldım ama vericem topikcim. Bu sabah tartilmayi düşünmüştüm ama unutup çıktım evden napalım artik yarın sabah unutmam inşallah. Bu kısa süreli serme dönemine son vermek gerek ha bugün ha yarın günler geçiyor, gecmesin dimi ama hemen yerlesmeden göndermek gerek gramlari

Slm topik veremediim yahuuuuu hemde o kadar dikkat etmeme ve spor yapmama ragmen uuuuuuuuuuuufffffffff umarim regl oldugum icindir haftaya görüşürükkk

Slm topik yine benn ve kilo vermiş bi sekilde bennn
Güncel kilom 56.0

Reglim bitmeye yakin 58 i gördüm resmen yemek konusunda kendimi durduramiyordum ama oruca basladim ve bana yaradi az yemek konusunda kaldi 1 kilo haftaya inmiş olurum inşallah 55 e

İki senedir olduğu gibi yine tatile kanatlanarak gidip, yuvarlanarak döndüm..

Ayağımın tozuyla diyete başladım.. 5 günde aldığım kiloyu bir ayda veririm herhalde..

Ağustos başında müjdeli haberi vermeyi ümit ediyorum..

Not: Bakın kilomu yazamıyorum bile.. gerisini siz düşünün..

Bir mucize oldu..
Tabii mucizeyi anlatabilmek için önceikle utancımı da gözler önüne sermem lazım..

Tatile çıkarken 59,3 kiloyudum.
Her zamanki gibi kaptım koyverdim kendimi.. ve dönüş sabahı (cumartesi) 64 kilo olduğumu gördüm. Tartı bozuldu sandım, çünkü kilomu korumaya çalışalı 3 yıl olmuştu ve ben böyle bir kiloyla hiç karşılaşmamıştım.

Utandım ama moralimi bozmadım. Çabuk gelen, çabuk gider dedim her zamanki gibi..

Biraz ağırlaştırılmış diyet uyguladım ve bu diyete Cumartesi teraziden indiğim anda başladım.

Bugün Salı. Yani diyete başlayalı sadece 3 gün oldu. Ve bugün 60,5 kiloyum.

5 günde 4,7 kilo aldım, 3 günde 3,5 kilosunu verdim.

Gelelim ne yaptığıma:

Her sabah kaşarlı tost ile kahvaltı yaptım.
4 saat sonra peynirli aysberg salata (bol nane, maydonoz ilaveli, yağı tuzu normal)

Bundan sonraki öğünlerim hep 2 saatte bir:
öğün: 1 minik kutu ton balığı
öğün: 1 kase çorba
öğün: 2 kaşık z.yağlı taze fasulye
öğün: yarım elma rendelenmiş, bol tarçın eklenmiş 2 kaşık yoğurt (yağlı)

Ayhhh çok mutluyum

Maşallah Baharcım ışık hızıyla göndermişsin hemen gelenleri 3 günde 3,5 kiloListen de çok güzel hemen kaydettim meleklerim ve kendim içinMutluluğun daim olsun tatlımm

Ve bir kez daha 60 lı kilolardan kurtulmayı başardım.
59,2 kiloyum.

Eylül ayına kadar ufukta tatil planı yok. Bu da kiloyu korumaya en azından Eylüle kadar devam edeceğim, demektir.

Tatilde kilo alıp dönünce yerleşmeden vermek de kilo koruma sayılır di mi?

Arada ekstrem bir durum yaşarsam bilgi vermek üzere gelirim.. Şimdilik sağlıcakla kal ıssız topik.. (kilosunu koruyan yok mu sahiden)

Tebrikler Baharcımmmistikrarına hayranım .Yerleşmeden vermek elbette sayılır sayılmazmı hiç Darısı başıma 10 günün bedeli 2,5 kilo gelmişşSenin listeleri deneme fırsatı doğdu1 ayda verebilirmiyimki

Tebrikler Baharcım çok hizlisin gerçekten.
Kilomu korumuyorum üzülerek belirteyim.
Mezun olabileyim diye hurma diyetine dayanmistim tabiki bırakınca geri 1 kilo aldım. Bu itirafı yapmak bi hayli zor oldu ya neyse yaptım artık.
Sonrası sınav di falan derken eşimle kızım Eskişehir e gittiler 1 ay yanlız kaldım sonrası bayram ve şimdi izindeyim vede tatildeyim bayramdan önceki son tartı görüntüsünü gözümün önüne getirmek istemiyorum ama madem itiraf zamanı yazayım. Tamıtamına 66.7 idi.
Bu kadar itiraf bünyeye ağır geldi neyse tatilin tadını cikarayim zaten tartida yok otelde. Dönüş 30 yada 31 temmuz inşallah 67 görmem diyerek evrene pozitif enerji gönderiyorum.
Tekrar görüşmek üzere. ..

Immm itiraflar sıralanırken bende bi itirafta bulunuyum ben ramazanda aldığım 3 kiloyu verip tekrar 55 oldum ama bayramada 2 kilo geri aldim 55 57 arası gidip geliyorum yeter artik kilo dursana 55de ( tatlilari götürken oyle demiyodun ama ) işin kötüsü henüz tam anlamıyla dur demiş degilim boğazima bu işin sonu kötü başından tutsam iyi olacek

Bütün gıda gruplarından almaya dikkat ettim fark etmişsindir. O nedenle sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Günde bir kez karnım doydu ama diğer öğünleri sık yediğim için açlık ve halsizlik hissetmedim.
Yeni alınan kiloya hızlı müdahele edince veriliyor sweetcim..
Sana güvenim tam.

Hurma vs. gibi şok diyetlerle verilen kilonun kalıcı ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Daha varış dönmene.. dilerim çok daha fazla almadan dönersin.
Hemen diyete başlarsan kurtulursun fazlalıklardan gogocum..
İyi tatiller..

Evet Baharcım gerçekten listen de vucudun ihtiyacı olan tüm besinler var takımdada paylaştım melekleirm için.Ben sadece tost kısmını es geçtim ekmek tüketmediğim için tatlım onun yerine peynirli salata ekledim Bugün itibariyle 200 gr gitmiş bile tabii her yarım saatte bir 50 şer sanal ip atlıyorum.kaldı 2,3Güvenini boşa çıkarmayacağım kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…