Kilomuzu Koruyoruz!

slm sessiz sedasız topic.....
9 şubat - 9 mart aralığında 1 ayda 3 kilo verdim.
56 idim, 53 oldum.Tam istediğim kilodayım şu an.1 kilo keyfe keder versemde olur, vermesemde...
bu kiloların çoğu yarıyıl tatilinde alındığı için, iyice yerleşmeden göndermesi kolay oldu.

kilo korumak yada vermek iseyen arkadaşlara naçizane bir önerim olacak. Benim tartı günüm pazartesi, haftada 1 kez tartılıyorum. pazrtesi tartılmak haftasonu kaçamaklarını çok iyi engelliyor. Bende çok işe yarıyor.
Birazda psikolojiyle alakalı aslında.
kışın vücut yağlanmak istiyor. Karbonhidrata iht,yaç duyuyor.
Ama güneşin ucundan kuyısından kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde benim diyet motivasyonum super...
Maşaallah, hep böyle gider inşallah...

18. mart .2015. çarşamba

güncel kilo : 52. 0
günden güne eriyorum, çok mutluyum :)))))
ince kıyafetlerin zamanı gelmeden, istediğim fiziğe kavuştum, çok şükür iradem yerine geldi.
ŞİMDİ İŞİN EN ZOR KISMI, KİLO KORUMA ( bu topiği keşfetme sebebim :))))))))

22. mart. 2015. pazar

yarın tartı günüm diye 2 gündür azami dikkatle besleniyorum.
tartıldıktan sonar 2 gün rahatlıyorum, çok sıkmıyorum. 4- 5 günler biraz dikkat etmeye başlıyorum ve tartıya son 2 gün kala 1000 kaloriyi geçmeyerek bütün haftayı dengelemeye çalışıyorum. Son günlerdeki psikolojim bu şekilde.
Yarın ki tartı sonucunu çok merak ediyorum..Bu hafta beslenme açısından bir sürü egnellere takıldım bakalım bu krizi iyi yönetebilmiş miyim ?

Bu arada haftasonu kaçamaklarımın olmayışı eşimin evde olmayışıyla çok alakalı sanırım. Herkes haftasonu aileyle yada dostlarla sosyalleşince ister istemez kaçamaklar artıyor. Bizde durum tam tersi. Kendi adıma konuşmam gerekirse, hem çok sosyal olmak ,hem sıkı diyet yapmak psikolojik olarak çok yorucu olurdu. Sürekli bir irade savaşı içinde olurdum...
sanırım bu sakin hayatıma alıştım, seviyorum...

seni takipe aldim eger yarin ki sonuc yüzunu güldürürse yolunda ilerlerim belki canim

güncel kilo : 51.8
dün 750 - 800 kalori zor almışımdır, tartı korkusundan.
Ancak 200 gr gitmiş.
Bundan sonra gram gram gideceğini biliyordum ama bu kadar dikkatli beslenince daha fazla gideceğini düşünmüştüm.

Boyun kac canim hala kilo vermek istiyo msn???

cumadan bugune 200 gram artim var ama sanirim sebebi gec saatte yemem.oysa sakincali birseyde yemedim ama duzenli yeme duzenim olmadi hopppppppppp geldi 200 gramim

Boyun kac canim hala kilo vermek istiyo msn???
boyum 1.60
kilo vermek gibi bir derdim yok şu anda.
işin eğlence kısmındayım. şimdilik kalori saymak eğlenceli geliyor. genelde aynı yiyecekleri yediğim için çoğunun kalorisini ezberledim, kafadan hesaplayabiliyorum ama öğünlerimi yazarak takip etmekde hoşuma gidiyor. Ortaokuldan beri günlük tutma alışkanlığım var. Ama bir sure sonar kalori takibinden sıkılıp bırakırım, genelde öyle oluyor. kalori saymayı bırakıncada gelsin kilolar. Kalori takip edince bir lokma kek bile 50 cl. civarında. İşi sıkı tutmak isteyenler için güzel bir yöntem. Bende önümüz yaz olduğu için işi sıkı tutuyorum. Birde kış rehavetim yavaş yavaş gidiyor... soğuklarda sürekli sıcak şeyler yiyip içmek istiyordum. ( aşırı üşüyen bir insanım. yazın bile azcık rüzgarda hemen buz gibi olurum) Vücut doğal olarak yağlanmak istiyor.
baharın etkisiyle iradem çok iyi, çok şükür...

Kalori saymak cok güzel bi yöntem kilo vermek icin ben 20 kilomu hep kalori sayarak verdim sikildigim biraktigimda hep afalladim geri döndüm kalori saymaya suan buraya gelemiyorum kilom 57 de sabitlendi resmen 55 e dusmeye çalişmaya çalışıyorum benimde boy 1.65 53 e düscemmm

hangi diyeti uygularsak uygulayalım, sonuç hep kalori sayımına çıkıyor. Ben de sıkılınca afallıyorum aynen. hoooooop, farkında olmadan 2 - 3kilo almış oluyorum. sonar yine günlük 1200 cl yi aşmadan fazlalıklarda hemencecik kurtuluyorum...

Merhaba topik, yılın ilk tatilinden her zamanki gibi kilo alarak döndüm..
Ama hiç moralim bozulmuyor artık.. yaklaşık iki yıl oldu kilo koruma yöntemini oturtalı..
Rutin yaşantımı disiplinli geçirince tatilde salıyorum ipleri.. bu da beni rahatlatıyor, motive ediyor.. tatilime anlam kazandırıyor..
Bir haftalık tatilde ne istersem (yani dünyayı) yedim, içtim.. Doğal olarak dönüş yolunda bavulumda aldığım taptaze kilocuklarım da vardı..
60 kilonun azıcık üstündeydim giderken.. 60,2
Aslında tatil öncesi 58 lere çekmeye dikkat ederdim ama disiplini koruyaadığım bir dönem geçirince bunu beceremedim.. sonra da zaten tatile gidiyorum diye çok da umursamadım..
Sonuç: güncel kilom 62,6
Hedef: 58 li kilolar
Süre: Haziran tatiline kadar bu kilolar gidecek..
Cezalarım ve ödüllerimi az önce belirledim..
Cuma günleri bildirime devam..

Ha-a.. yöntem de belli.. İki saatte bir minik yemek.. Tıkandığında yöntem değişecek..

selam seabahar bu arada profil foton çok güzelmiş sensin galiba çok güzel çıkmışsın ben hazır deneyimli kilo koruyan birisini bulmuşken affına sığınarak nasıl bir yöntem uyguladığını merak etmiştim kısaca mesela hiç ekmek yiyormusun yada korumada yada şu anda bu artıları yok etmek için en geç kaçta yiyorsun senin kilo verme sürecinde buralarda olmak isterdim hayranlıkla bakıyorum sana

Ha-a.. yöntem de belli.. İki saatte bir minik yemek.. Tıkandığında yöntem değişecek..
ooooooo, püskütüm gelmiş. Kendi tespitini kendin haklı çıkardın. buralara uğramayan kilo almış demektir. neyse toparlamayı öğrendik çok şükür. ben 1 - 2 aydır buralardayım. okumuşsun zaten..
fotona bayıldım, fıstık gibi olmuşsun maşallah..

Evet profil fotolarımda hep kendi fotoğraflarımı kullanıyorum, teşekkür ederim güzel yorumun için..
Böyle yazdığıma da bakma mesajını okurken ateş bastı bi yandan.. şu utanma huyumu yenemedim gitti..
Tatlım kilo verme sürecimdeki hikayemi başarı öykülerinde açtığım topikte yazmıştım, ilgilenirsen linkini bulup vereyim.
Kilo koruma yöntemime gelince..
Hedef kilom 58 di. Olası kilo almalar için de 60 kiloyu üst limit yaptım. Ama 60 ı asla geçmeme kararı aldım.
Bunun tek istisnası tatiller oldu hep.. Her tatilde kendimi alabildiğince özgür bıraktım ve dönüşte hemen dikkat etme sürecine girip, aldığım kilonun yerleşmesine izin vermedim.
Benim hiçbir yasağım yok, her şeyi yiyenlerdenim.. Miktar ve saate ve öğün aralarına dikkat ediyorum. Hiçbir kür uygulamam, hiçbir diyet yöntemine sadık kalmam.. Özgür ruh..
Dönüşümlü olarak uyguladığım iki yöntemim var.. biri işe yaramadığında diğerine hopluyorum: ya 4 saat arayla 3 öğün yiyorum bu durumda son öğün 19:30 u geçmiyor.. ya da 2 saat arayla hep ara öğün kıvamlı yiyorum bunda son saatim yok..
En çok yediklerim peynir, yoğurt, yumurta, salata, tam tahıllı makarna, somon ve ton balığı
meyveyi bir porsiyon ve gündüz yiyorum. Ha bir de bakliyata karşı toleransımın olmadığını keşfettim, o yüzden arada salatama mercimek, nohut, fasulye falan ekliyorum.. yemek olarak tüketmiyorum..

Başka.. hmm.. hah bana çok iyi gelen bir de ödül&ceza yöntemim var.. Şu gün şu kiloda olmalıyım, oldum ödül olamadım ceza..
Aklıma gelenler bunlar.. sormak istediğin olursa sor lütfen..

Teşekkür ederim güzel yorumun için..
Tatlım düşündüğün tam aksine ben kilo aldığım için geldim topiğe..
Buraya bir veda yazmıştım hatta, nasıl olsa artık oturttum kilo korumayı diyerek..

Yani özetle; sesim çıkmıyorsa 58-60 arasındayımdır ve her şey yolundadır..
Baktın buradayım kilo almışımdır..

Bu topiğin benim için amacı bu zaten.. üst limitim 60 ı geçtiğimde gelip itiraf etmeliyim ki otokontrolüme bir destek olsun..

Sen de adeta kilo korumaktan çıkmışsın ve kilo veriyorsun sürekli.. İstediğine ulaştığın için tebrik ediyorum seni tatlım..

çok teşekkür ederim seabahar cevap için ayrıca bence çok güzel birşey yapmışsın sistemide oturtmuşsun başarı öykünü okumuştum aslında o yüzden sordum kilo koruma dönemindede aynı şekilde sistemi oturmuş olman çok güzel bazen oluyor ya kiloları verip geri alınıyor önemli olan insanın kendi sistemini kurması 1 2 kilo alınır verilir herkeste olan şeyler zaten tatillerde insanın birazda şımarması şart abartmadan tabi seni buralarda gördükçe beni bir güven alıyor arada vediğim kiloları koruyamazsam diye bir psikoloji oluyor çevremdede kilo verip fazlasını alanları gördükçe sonra bakıyorum burda korumayı başaran insanlar var önemli olan sistemi oturtmayı başarmak seninde bunu yaptığını gördüğümden sana sormak istedim sistemin çok hoşuma gitti bende bir listeye bağlı kalamıyorum birde her liste herkeste aynı etkiyi yapmıyor ama hala kendime en uygun yöntemi bulmuş değilim tam olarak deneme yanılmadayım hala hemen artılarla boğusuyorum umarım bulabilirim artık çok teşekkürler tekrar

Cuma raporumu vereyim..

Tatil öncesi: 60,2
Tatil dönüşü: 62,6
Tatilde alınan kilo: 2,4

Tatilden döner dönmez rutin sistemime geri dönüş..
Kilo almak mühim değil, yerleşmesine izin vermemek ve zamanında önlem almak önemli.
Sistem kendini bir kez daha doğruladı.

Güncel kilom: 60,8

Tatilde aldığım 2,4 kilonun, 1,8 kilosunu 5 günde gönderdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…