bahar cım buraya yazmamışsın merakla bekledim ama sen es geçmişsinSen misin bi'şeyler yiyen..
hooooop 400 gr cepte!
bu başlığın adını "Deli Defteri" yapalım mı?
Tatlım es geçmek değil pek.. Çok meşguldüm Cumartesi günü.. Cumadan bu yana ilk kez şimdi giriyorum siteye..bahar cım buraya yazmamışsın merakla bekledim ama sen es geçmişsin
ooooooooo, anlaşılan herkes isyanlarda....
senden bu benzetmeler hiç beklemezdim, nasıl kızdıysan artık kendine.....
vücudumuzu olduğu gibi kabullenip, sevmek en güzel yol bence. instagram takip ediyorsan ceren yavuz un çok güzel paylaşımları var, hem beslenme hem işin psikolojik boyutuyla ilgili...
Bence güzel fikir gerçi ben korumaya geçemedim ama geçersem benimde düşündüğüm böyle deGünaydın kızlar
Ben 58 le başladım hedefim 54 dü,bu sabah 54.5 gördümve şimdi 500 gr fazlam var gibi duruyor ama kahvaltıdan sonra çıktım tartıya.
Şimdi kilom 54 olduğunda bu kiloyu korumak için tüyolarınız varmı?
Genel olarak yaptıklarımıda kısaca yazayım;
Günde 2 fincan yeşil çay (adet dönemleri dışında)
2 fincan bazen 1 form çayı
Ekmek hiç yemiyorum (sadece dışarıda döner yersem lavaş yiyorum)
Ödem suyu dedikleri suyu hergün içiyorum 1 lt.
Birde kalori programı var telefonumda oraya yediklerimi yazıyorum günlük ne kadar protein,yağ,karbonhidrat aldım görüyorum (birebir olmasada yaklaşık olarak görmüş oluyorum)
Günlük 1400 gördüğümde saat kaç olursa olsun yemeyi bırakıyorum (ara sıra kaçamak yapıyorum 1600 gördüğüm oldu)
Akşamları 7 den sonra hiçbirşey yemiyorum (su,çay hariç)
Şimdi sıkılaşmam lazım özellikle göbek eridi ama o bölgede yumuşaklık var ,kol iç taraflarda ve bacak iç kısımlarda,spor düşünüyorum sizce hangisi daha etkin olur platesmi,aerobikmi
Platese karar verirsem evde yapacağım şallının CD sinden,aerobik olursa oturduğum binanın alt katında spor salonu var oraya gideceğim,
Sizce fikirleriniz?
Bence güzel fikir gerçi ben korumaya geçemedim ama geçersem benimde düşündüğüm böyle deama tabi burda koruyanlar daha iyi cevaplar
Elbette herkes kendi deneyimine göre paylaşım yapacaktır, dolayısı ile yazacaklarımı kişisel bir deneyim olarak görmeni, genel geçer doğru olarak nitelendirmemeni önemle rica ediyorum.Günaydın kızlar
Ben 58 le başladım hedefim 54 dü,bu sabah 54.5 gördümve şimdi 500 gr fazlam var gibi duruyor ama kahvaltıdan sonra çıktım tartıya.
Şimdi kilom 54 olduğunda bu kiloyu korumak için tüyolarınız varmı?
Genel olarak yaptıklarımıda kısaca yazayım;
Günde 2 fincan yeşil çay (adet dönemleri dışında)
2 fincan bazen 1 form çayı
Ekmek hiç yemiyorum (sadece dışarıda döner yersem lavaş yiyorum)
Ödem suyu dedikleri suyu hergün içiyorum 1 lt.
Birde kalori programı var telefonumda oraya yediklerimi yazıyorum günlük ne kadar protein,yağ,karbonhidrat aldım görüyorum (birebir olmasada yaklaşık olarak görmüş oluyorum)
Günlük 1400 gördüğümde saat kaç olursa olsun yemeyi bırakıyorum (ara sıra kaçamak yapıyorum 1600 gördüğüm oldu)
Akşamları 7 den sonra hiçbirşey yemiyorum (su,çay hariç)
Şimdi sıkılaşmam lazım özellikle göbek eridi ama o bölgede yumuşaklık var ,kol iç taraflarda ve bacak iç kısımlarda,spor düşünüyorum sizce hangisi daha etkin olur platesmi,aerobikmi
Platese karar verirsem evde yapacağım şallının CD sinden,aerobik olursa oturduğum binanın alt katında spor salonu var oraya gideceğim,
Sizce fikirleriniz?
Elbette herkes kendi deneyimine göre paylaşım yapacaktır, dolayısı ile yazacaklarımı kişisel bir deneyim olarak görmeni, genel geçer doğru olarak nitelendirmemeni önemle rica ediyorum.
Neredeyse iki buçuk yıldır verdiğim kiloyu koruyorum.
Diyet dönemine göre çok belirgin bir fark yok hayatımda. Gerçi ben diyet yaparak kilo vermedim, sağlıklı beslenerek kilo verdim. Ne x doktorunun diyet planını uyguladım ne de şok diyet yaptım. Ekmek kesmedim vs.
5 ürün grubundan her gün yiyerek kilo verdim. Dikkat ettiğim tek şey porsiyonlardı.
Meyve-sebze-protein- süt/yoğurt-karbonhidrat
Haftada bir kere de bakliyat.
Her şeyi yemekten tarafım anlayacağın.
Şimdi bugüne dönersek yine aynı şekilde besleniyorum. Sadece porsiyonlar bir tık daha büyüdü. Küçük kaçamaklarla renk kattım.
Misal canım döner mi çekiyor. Yiyorum. Sonra moralim bozulmasın diye bir kaç gün tartılmıyor ve yine sanki diet dönemindeymişim gibi porsiyonları küçültüyor, öğün aralarını açıyorum. Kİ döner yüzünden aldığım kilo yerleşmeden gitsin.
Spor konusuna gelince. Sporun ne demek olduğuna çok yakından tanık oldum. Hayatımda kilo verdiğim bütün dönemlerde hep spor da yaptığımdan daha önce başıma gelmeyen bir şey yaşadım. İki sene önce, diye yolculuğumun son zamanlarında ameliyat oldum, iki ay spor yasaklandı. O iki ay bittğinde ben sönmüş balon gibiydim, göbeğim bacaklarım popom, kollarımın içi bıngıldamaya başlamıştı.
Bir ay boyunca her gün 45 dakika çok tempolu postacı yürüyüşü ve 3 kiloluk dambıllarla kol vegöğüs hareketlerine yüklenerek bu sarklamarı düzeltebildim. Bir ay her gün yürüdüm, sonra da haftada 3 e düşürdüm yürüyüşü.
Bisiklete biniyorum, yoga yapıyorum, mekik, dambıl.. Spor programım böyle.
Ama yürüyüşün sağladığı faydayı hiçbir sporda görmedim.
Bir de evel ezel mekik çekerdim midem dümdüzdü ama karın kısmım duruyordu. Meğer mekiği eksik çekiyormuşum. Mekiği çift yönlü çekmeye başladım. Yani hem standart mekik başını karnına doğru kaldırdığın, hem de ayaklarını karnına doğru kaldırdığın. Ters mekiği yapmaya başladığımdan bu yana karın kaslarımda da değişme başladı.
Oyyyyy ne yazdım sabah sabah.. Dilerim faydam dokunur.
Sağlıklı günler temennisiyle..
Yürüyüş için biraz daha açıklama ekleyeyim o halde..Tavsiyelerini dikkate alacağım,teşekkür ederim
Sanırım yürüyüşte karar kılacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?