Kilomuzu Koruyoruz!

gelmişken bende içimi dökeyim bari....
kendi günlüğüme yazacaktım ama uzun uzun uğraşasım yok şu anda.

dün regl oldum ve 2 gündür yeme krizleriyle mücadele etmeye çalışıyorum .
dün 1600 kalori, bugünde şu ana kadar 1600 kalori civarı almışım. ( Kilo koruma amaçlı 1200 kalori aşmamaya çalışıyorum )
Bundan sonra tek lokma dahi yemeyeceğim.
Mutfaktan uzaklaştım zaten. Akşam yemeği sofrasını da atlatırsam tamamdır.

Pms dönemde hep böyle oluyorum. Bu durumu kabullendim artık, yapacak bir şey yok.
Kendimce bulduğum çözümler; evde bile olsam mutfaktan mümkün mertebe uzak durmak. Çocuklarla eşle pek mümkün değil ama evin diğer odalarında yapacak işler mutlaka oluyor.

En güzel, en kesin çözüm evden dışarı çıkmak.Uygun havalarda 5 - 6 saat sokaklarda sırf zaman geçsin diye yürümüşlüğüm çoktur. Bugünde çıkacaktım ama çocuklara bakacak kimse yoktu.

Yarın sandık görevlisiyim. İstesem de sürekli bir şeyler yiyemeyeceğim. dengeleme şansım olacak.
Önümüzdeki hafta sonu düğünümüz var. Göbüşlü göbüşlü ortalıkta dolanmak istemem. Bu motivasyonla önümüzdeki haftayı kurtarmış oluyorum. Düğünden sonra annem gelecek. Annemi 1 yıldır görmüyorum. Kilo düşünecek halim yok, annemle mutlu zamanlar geçireceğim. Zaten çok fazla kalmıyor... Tadını çıkarmak en güzeli...
Çok organize gördüm kendimi...
Önümüzdeki 2 haftalık planım böyle, sonrasına da Allah büyüktür diyelim...

BEYNİMİN İÇİNİ KEMİREN DELİ SORULAR

hayatımız kaç tane üzüm, fındık yediğimizi saymakla mı geçecek ?
sürekli kalori takibi yapmak zorunda mıyız ?
mutluluğumuz neden kilomuzla doğru orantılı ?
sonunda pişman olmayacak kadar yemek neden bu kadar zor ?
porsiyon kontrolü neden bu kadar zor ?
insan neden 7/ 24 çiğneme ihtiyacı hisseder, bu neyin tatminsizliğidir ?
yemek, sindirmek, hazmetmek psikolojiyle neden bu kadar yakın ilişki içindedir ?
morali bozulunca yemek yerine temizliğe saranlar bu durumdan memnun mudur ?

devam edecek......

bahar cım buraya yazmamışsın merakla bekledim ama sen es geçmişsin
Tatlım es geçmek değil pek.. Çok meşguldüm Cumartesi günü.. Cumadan bu yana ilk kez şimdi giriyorum siteye..
İlk geldiğim yer de burası oldu zaten..
Açıklamalar az sonra...

Son durumları bi'toparlayayım önce..
Güzel günlerde 58,9 kiloydum..
+400 geldi sonra..
Onu vereyim derken bi'de ne göreyim.. 200 gr da geldi.

Buyrun size nurtopu gibi 59,5

Hem kolay böyle yuvarlak rakam.. Akılda kalır.

Durumun özeti şudur:

Bir zamanlar öküz gibi yemeyi öğrenen bu bünye.. insan gibi yeme hakkını o gün kaybetti.
Kilo vermiş olsan da artık bir daha insan gibi yeme hakkın yok.
Kilo almamak için kuş gibi yemeye mahkumsun..

Ya öküz.. ya kuş.
Neticede ikisi de hayvan.
Dedim ya "insan"olmayı bi'kere kaybetmeye gör.

[QUOTE="seaBahAR,
ooooooooo, anlaşılan herkes isyanlarda....
senden bu benzetmeler hiç beklemezdim, nasıl kızdıysan artık kendine.....
vücudumuzu olduğu gibi kabullenip, sevmek en güzel yol bence. instagram takip ediyorsan ceren yavuz un çok güzel paylaşımları var, hem beslenme hem işin psikolojik boyutuyla ilgili...

Bugün için kızmıyorum kendime.. Hesabım geçmişle.
86 kiloyu görmüş bu bünyeyi 58-60 bandında tutmaya çalışmak bile büyük başarı benim için. Hamilelik veya sağlık sorunları ile kilo alanları her zaman kapsam dışı tutuyorum, kapsam içinde de başta ben..
Yani kısaca.. geçmişte hesapsızca yemek yemek yüzünden kilo almama kızıyorum.
Bak işte şimdi hayat boyu böyle uğraş dur..
Sosyal medya kullanmıyorum.
Ucundan twitter sadece.. O da ateşli günlerde.

200 gr göndermişim: 59,3

Sabahları yediğim tostu iptal ettim. Demek ki o da sadece bir haftada 200 gr. a tekabül etti.
Başka da bir şey kısmadım. Kısamam da zaten, içimden gelmiyor..

Günaydın kızlar
Ben 58 le başladım hedefim 54 dü,bu sabah 54.5 gördümve şimdi 500 gr fazlam var gibi duruyor ama kahvaltıdan sonra çıktım tartıya.
Şimdi kilom 54 olduğunda bu kiloyu korumak için tüyolarınız varmı?
Genel olarak yaptıklarımıda kısaca yazayım;
Günde 2 fincan yeşil çay (adet dönemleri dışında)
2 fincan bazen 1 form çayı
Ekmek hiç yemiyorum (sadece dışarıda döner yersem lavaş yiyorum)
Ödem suyu dedikleri suyu hergün içiyorum 1 lt.
Birde kalori programı var telefonumda oraya yediklerimi yazıyorum günlük ne kadar protein,yağ,karbonhidrat aldım görüyorum (birebir olmasada yaklaşık olarak görmüş oluyorum)
Günlük 1400 gördüğümde saat kaç olursa olsun yemeyi bırakıyorum (ara sıra kaçamak yapıyorum 1600 gördüğüm oldu)
Akşamları 7 den sonra hiçbirşey yemiyorum (su,çay hariç)

Şimdi sıkılaşmam lazım özellikle göbek eridi ama o bölgede yumuşaklık var ,kol iç taraflarda ve bacak iç kısımlarda,spor düşünüyorum sizce hangisi daha etkin olur platesmi,aerobikmi
Platese karar verirsem evde yapacağım şallının CD sinden,aerobik olursa oturduğum binanın alt katında spor salonu var oraya gideceğim,
Sizce fikirleriniz?

Bence güzel fikir gerçi ben korumaya geçemedim ama geçersem benimde düşündüğüm böyle de ama tabi burda koruyanlar daha iyi cevaplar

Elbette herkes kendi deneyimine göre paylaşım yapacaktır, dolayısı ile yazacaklarımı kişisel bir deneyim olarak görmeni, genel geçer doğru olarak nitelendirmemeni önemle rica ediyorum.

Neredeyse iki buçuk yıldır verdiğim kiloyu koruyorum.
Diyet dönemine göre çok belirgin bir fark yok hayatımda. Gerçi ben diyet yaparak kilo vermedim, sağlıklı beslenerek kilo verdim. Ne x doktorunun diyet planını uyguladım ne de şok diyet yaptım. Ekmek kesmedim vs.
5 ürün grubundan her gün yiyerek kilo verdim. Dikkat ettiğim tek şey porsiyonlardı.
Meyve-sebze-protein- süt/yoğurt-karbonhidrat
Haftada bir kere de bakliyat.
Her şeyi yemekten tarafım anlayacağın.

Şimdi bugüne dönersek yine aynı şekilde besleniyorum. Sadece porsiyonlar bir tık daha büyüdü. Küçük kaçamaklarla renk kattım.
Misal canım döner mi çekiyor. Yiyorum. Sonra moralim bozulmasın diye bir kaç gün tartılmıyor ve yine sanki diet dönemindeymişim gibi porsiyonları küçültüyor, öğün aralarını açıyorum. Kİ döner yüzünden aldığım kilo yerleşmeden gitsin.

Spor konusuna gelince. Sporun ne demek olduğuna çok yakından tanık oldum. Hayatımda kilo verdiğim bütün dönemlerde hep spor da yaptığımdan daha önce başıma gelmeyen bir şey yaşadım. İki sene önce, diye yolculuğumun son zamanlarında ameliyat oldum, iki ay spor yasaklandı. O iki ay bittğinde ben sönmüş balon gibiydim, göbeğim bacaklarım popom, kollarımın içi bıngıldamaya başlamıştı.
Bir ay boyunca her gün 45 dakika çok tempolu postacı yürüyüşü ve 3 kiloluk dambıllarla kol vegöğüs hareketlerine yüklenerek bu sarklamarı düzeltebildim. Bir ay her gün yürüdüm, sonra da haftada 3 e düşürdüm yürüyüşü.
Bisiklete biniyorum, yoga yapıyorum, mekik, dambıl.. Spor programım böyle.
Ama yürüyüşün sağladığı faydayı hiçbir sporda görmedim.

Bir de evel ezel mekik çekerdim midem dümdüzdü ama karın kısmım duruyordu. Meğer mekiği eksik çekiyormuşum. Mekiği çift yönlü çekmeye başladım. Yani hem standart mekik başını karnına doğru kaldırdığın, hem de ayaklarını karnına doğru kaldırdığın. Ters mekiği yapmaya başladığımdan bu yana karın kaslarımda da değişme başladı.

Oyyyyy ne yazdım sabah sabah.. Dilerim faydam dokunur.

Sağlıklı günler temennisiyle..

Tavsiyelerini dikkate alacağım,teşekkür ederim
Sanırım yürüyüşte karar kılacağım.

Tavsiyelerini dikkate alacağım,teşekkür ederim
Sanırım yürüyüşte karar kılacağım.
Yürüyüş için biraz daha açıklama ekleyeyim o halde..
Yürümeden önce mutlaka esneme hareketleri yap. Bacak kaslarını aç ve öyle başla. Aynı şekilde bittiğinde de gevşet kaslarını. Banyoyu hemen üstüne yapacaksan suyun ılık olmasına dikkat et. Soğuk veya sıcak su kasları zorlar.
Doğru tempoyu anlamak için kronometre çalıştır. 1 dakikaya ayarla ve adımlarını say. Temponu anlamalısın. Doğru tempo dakikada 125-130 adım civarı olmalı.
Kollar ileri geri sallanacak, postacı yürüyüşü demek bu ki kol kasların da faydalansın.
Açık havada yürüyüş yapıyorum ben. Aralarda 2-3 defa 100 mt koşu ekliyorum, kardiyo etkisi yapıyor.
Kulağımda tempolu bir müzik. Kendi kendime "hızlı" diyorum sürekli ki tempoyu düşürmeyeyim. Telefonu da aramalara kapalı tutmak önemli.
Bir de yine aralarda diyafram nefesi.. ki oksijenden bünye faydalansın.

Tebrikler! Hedeflediğiniz kiloya indiniz. Şimdi ise en az o kiloları vermek kadar zor olan bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Bu süreç zayıflama sürecinizden daha uzundur. Kilonuzu korumak demek, beslenme alışkanlıklarınızın kalıcı olarak değişmesi demektir. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları tekrar kilo almanızı önleyecektir.

1. Sık öğünlerde beslenmeyi alışkanlık haline getirin ve kilo koruma sürecinde de buna devam edin.

2. Yememeniz gereken besinleri tüketirseniz, bir sonraki öğününüzde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.

3. Evde enerji yoğunluğu yüksek besinleri bulundurmamaya özen gösterin.

4. Alışverişe tok olarak çıkın, böylece eliniz olmadık yiyeceklere gitmeyecektir. En güzeli önceden yaptığınız bir alışveriş listesini de yanınıza almanızdır.

5. Günlük su tüketiminizi azaltmamaya özen gösterin. Diyet programında arttırdığınız su tüketiminizi, diyetten sonra da devam ettirmeye özen gösterin. Su, yaşamsaldır ve her gün 1,5 -2 lt arasında tüketilmelidir.

6. Yaşantınızda az ya da çok ama mutlaka egzersize yer vermelisiniz. İş ortamı veya sosyal hayatınızdaki yaşantınız durağan bile olsa, kendinize uygun egzersizleri veya hareketliliğinizi artırma imkanlarını bulup daha aktif bir yaşantıyı yaşam şekliniz haline getirmelisiniz.

7. Haftada 1 defa tartılmaya devam edin. Ağırlık değişiminizi haftada bir kontrol etmek, ufak ağırlık artışlarına müdahale etmenizi sağlayacaktır. Unutmayın yarım kilo zayıflamaya çalışmak 2 kilo vermekten daha kolaydır.

8. Gece geç saatlerde abur cubur besinleri tüketmemeye devam edin.

9. Çok hızlı yemek yememeye çalışın. Günlük koşuştırmacanızın içinde yemek yemek için kendinize yeterince zaman ayırmaya özen gösterin.

10. Her zaman kalorisiz veya düşük kalorili içecekleri tercih edin. Böylelikle kilo koruma döneminde de içeceklerden gereksiz kalori almamış olursunuz.

Özetle, beslenmenize ve tükettiğiniz besinlere özen göstermek, daha hareketli bir yaşantı sürmek sizi vermiş olduğunuz kilolarınızı geri almaktan koruyacaktır. Sonuçta, herbirimiz tükettiğimiz besinlerin birer aynasıyız. Güzellik içinde ve sağlıklı beslenmeyi yaşam şekline dönüştürmek size sağlık aşılayacaktır.

Dyt. İdil İMAMOĞLU

seaBahAR canım bugün bekledim bekledim hala buraya yazmadın tatlım ben artık kendim koruyamadığım için seni takip ediyorum

bünyem hareketsizlikten kilo ödem yapmaya müsait lütfen biri yardım etsin yemek konusunda nasıl düzenli olunuyor nasıl irade sahibi oluyoruz. gece sürekli bişeyler yiyen ince uzun esim var bana da yediriyor.bi yerden toplasam eşim yüzünden dağılıyor diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…