Kilomuzu Koruyoruz!

4.aralık. 2013. cuma

güncel kilo: 52.1 ( okulda saat 9 civarı tartıldım . saat 5 de hafif kahvaltı etmiştim, bağırsaklar tertemiz... )

geçen hafta regl haftamdı .Regl dönemlerim kendimi bildim bileli ruhsal olarak çok kötü geçiyor. Beslenme düzenim, aile huzurum, sosyal yaşantım hepsi bundan bir şekilde etkileniyor....

yiyeceklerle seviyeli ilişki yaşamaya başladım, şükürler olsun.....
2-3 gün içinde şişkinlik hissim gitti, hafifledim, balon gibi söndüm adeta... Kiraz sapı çayı + çok hafif porsiyonlarla beslenme sayesinde...
regl krizlerinin geçeceğini bildiğim için, pazartesiden itibaren dengeli beslenme düzenime geçeceğimi de biliyordum. regl krizleri boyunca kendimi sürekli bu şekilde motive ettim. pazartesiden itibaren sakin sakin yiyorum.Doyunca yiyeceklerle mutlu mesut vedalaşıyorum, hiç bir şeyde gözüm kalmıyor. Acıkınca kibar kibar ,iyice çiğneyerek yiyorum. Kıtlıktan çıkmış gibi saldırmıyorum.
Açlık hissini çok özlemiştim... Sırf acıktığım için vücudum gerçekten enerjiye ihtiyaç duyduğu için bir şeyler yemek ve sağlıklı seçimler yapmak dağılan öz güvenimi yerine getirdi...Midem mutlu, bağırsaklarım mutlu; bütün benliğim mutlu.

Çarşamba günü akşam çayı davetini çok iyi geçirdim. Zehirli karbonhidratlara saldırmadım... Sağlıklı seçimler yaptım.
Eskiden böyle bir davet haberi alınca hemen orada yiyeceklerimin hayalini kurmaya başlardım.( her zaman hamur işi ağırlıklı olur...)
Ne kadar saçma bir düşünceymiş, yeni yeni anlamaya başladım.
Şimdi ortamın , sevdiğim arkadaşlarımla hoşça vakit geçirmenin , sosyalleşmenin tadını çıkarıyorum...

Ruhsal olarak da rahatladım. Pembe gözlüklerimi taktım nihayet ... Çevreme ışık saçıyorum. Pozitif elektriğimi herkes hissediyor , sık sık iltifatlar alıyorum...
Çok şükür ...

Epeydir sesim çıkmadı diye kilo aldım sanmayın..
Pışşık! Var mı bende öyle göz
59,1 kiloyum.. Son zamanlardaki sistemim şöyle: Porsiyonlara dikkat ederek besleniyorum, haftada iki gün (Salı-Cuma) tartılıyorum.. Çıkan kiloya göre ya minik bir ödül ya da kemer sıkmaya geçiyorum.. Mesela son ödülüm bir duble viski ile 3 tane mini ekler pastaydı..
Kemer sıkmaya geçince de ekmek ve şekeri kesiyorum, zaten hemen etkisini gösteriyor.

Spor zaten olmazsa olmazım.. Kasların güçten düşmemesi için spor şart.. Yediklerimizi eritmek için midemizden ziyade kaslarımız yardımcı oluyor, lütfen unutmayınız..

Baharcım lütfen yazmaya devam et hatta diğer arkadaşlarda yazsa çok sevinirim
Ben halâ hedefime ulaşamamış olsamda burayı sürekli takip ediyorum

Kilo korumayı benim için özetleyen anahtar cümleyi arada yazmakta fayda var..

Kilo korumak demek kısaca şu:
Ne yediğine, ne kadar yediğine, gün içerisindeki besin türlerinin dağılılımına her zaman dikkat etmek ve sporu bırakmamak.

Hedef kilona bir üst limit ayarlamalısın.
Misal 60 kilo olmak istiyorsan hedefin 58 kilo olana kadar ipi bırakmamak. Sonra hedefe ulaştığında gelsin keyifli günler..
O aradaki 2 kilo senin rahatça salındığın, arada sırf canın istedi diye güzel birşeyler yeme ihtiyacını vicdan azabı çekmeden giderdiğin oyun alanın..

En büyük ve en sık tekrarlanan hata ise şu;
Alınan kiloyu takmamak. "Aman 2 kilo aldım ne olacak, veririm haftaya" dediğin gün kilo korumada başarısızlığa doğru attığın ilk adım oluyor..
Yıllar önce verip de koruyamadığım için öğrendiğim bir ders oldu bu..
Bu hatayı yaptım. Aman onca kilo verdim bunu mu veremem, dedim ve sonuçta bir de baktım ki o 1-2 kilo görünümlü şey bir yığına dönüşmüş.. bir de baktım diyet sil baştan.

Aynı şeyi bu sefer yaşamayacağıma söz verdim.
Kontrolün bende olduğu koşullarda da yaşamamak için elimden geleni yapacağım.

Misal; "Ay 1 kilo fazlam var, diyetteyim" demek de çok komik ayrıca.. için için hoşuma gitmiyor değil.. Hel bir zamanlar 86 kilo olduğumu düşününce..

bence beslenmede en temel faktörler;
genellikle sağlıklı besinler tüketmek,
sürdürülebilirlik ( ömür boyu uygulayabileceğin bir sistem oturtmak )
dengelemek ... ( bir öğün yada bir tam gün düzensiz beslendiysen hemen bir sonraki öğün telafi etmek..)

28. aralık. 2015. pazartesi

güncel kilo : 55.7
üst sınırım 55 ti.
2- 3 kilo verip sınırdan uzaklaşmam gerek ama karbonhidrat görünce dayanamıyorum. Yaklaşık 2 haftadır karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor, kendime engel olamıyorum....
Mutfaktan uzak durmam lazım ama mümkün değil....

O vakit..
Sana bir soru:
Sence hangisinin renkleri daha güzel?

O kadar doğru ki resmen beni anlattin canim kuş gibi yemeye mahkumum çünkü kilo beni üzüyor çünkü kiloyu sevmiyorum keşke bir pasta bir börek gördügümde onu öküz gibi yiyesim gelmese bi tadiversem ucundan ayyy ben yemicem yeter desem evet böyle yapsam bi anlik keyif sonrası gelen arti 1 kiloyu vermek için 1 hafta 10 gün uğraşmamiş olurum ama 36 beden giymenin bana verdiği keyifff çooookk daha büyük o yüzden devamm aldiysak veririz hemen

Ben de buraya ne zamandir yazmıyorum bir özet geçeyim neler yaptim
Hedef kilom 55 di ama hiç 55 de kalmamıştım hep 57 civarı benim korumam gereken kilo olmuştu ama yeme düzenim bir bozuldu ve ben kendimi 60.6 kiloda buldum ve artık kiloyu kabullenemiyorum kendimi aşırı kilolu hissetmeye başladım aslında bu iyi bişey geri hemen tuttum ipin ucunu iyce kaçmadan, ve tekrar listelere dönmenin beni motive edeceğini düşündüm öyle de oldu 3 4 haftada 55.9 a düştüm nerdeyse hedef kilomdayim ama hedef kilomun az assağisina inmeliyim ki bir iki kilo artişta bile 55 de kalabileyim o yüzden napiyoruuummm 53 e düşüyorum bu aralar bi bunalti geldi bana yemeklere saldirasim var ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum

ay masallah canim yaa 27 beden kota girmene sebep sadece tibet yogasi miydi baska spor yaptin mi ve nasil bir diyet uyguladin yRdimci olursan minnettar olurummm... gercekten buyuk basari 126 santimden 27 bedene...

Dün akşam çok düşündüm.Kendime çok kızdım. Yiyip yiyip pişman olmanın bedenime ve psikolojime verdiği zararları gözden geçirdim... ( Akşam yine çok fazla yedim ) Yıllardır bu kısır döngünün içinde debelenip durmaktan çok yoruldum...
Bundan sonra aşırı yemek yok...
Aralık, ocak, şubat ayları ; kışın en sert zamanları kilo vermek için pek uygun değil.
Kış bitene kadar hedefim 55 kilo sınırımın üstüne çıkmamak olacak.
Havalar ısınmaya başlayınca 2 - 3 kilo çok rahat gidiyor zaten...
Kışın kapalı havalarda genelde durgun, isteksizim. 2 - 3 kiloyu kafama takıp kendimi yıpratmam psikolojime daha çok zarar veriyor...
Vücudumu tanıdım ve kabullendim artık. Kışın 4- 5 kilo almam çok normal, vücut yağlanmak istiyor. Çok aşırı üşüyen bir insanım, canım sürekli tatlı ve sıcak şeyler istiyor. Bu duruma direnmeye çalışmam, bünyemle savaş halinde olmam bana daha çok zarar veriyor.
Kışın 55, yazın 51- 52 kilo civarında oluyorum genelde...
Bol bol kış sebzeleriyle yola devam....

ay masallah canim yaa 27 beden kota girmene sebep sadece tibet yogasi miydi baska spor yaptin mi ve nasil bir diyet uyguladin yRdimci olursan minnettar olurummm... gercekten buyuk basari 126 santimden 27 bedene...
İsteyince yapılacak şeyler bunlar.. Önce istemek, sonra da sabretmek.
Tibet yogasının zayıflama yönünde bir katkısı yok. Tek amacı var, o da doğu mistisizminde "çakra" diye isimlendirilen, modern tıpta ise hormon üretim merkezi denilen bölgelerin çalışmasını düzene sokmak.

Diyet maceramla ilgileniyor isen linkten bütün ayrıntıları okuyabilirsin. O zamanlar nickim Püsküüt dü.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/puskuutun-basari-oykusu.140771/

inanir misin topigi bastan sona okudum 100 sayfa :)
cümlelerin hayatla dalga gecis biçimin çok hosuma gittti harikasiiiiinnn....
kilo korumayla ilgili bilmiyorum hic duydunmu diyetsiz kalici zayiflama ile huzurla inceliyorum topigim var bi ara ugrayip bi bakmani isterim :)

Ay 100 sayfa okunur mu yahu? Onun yerine kitap okusaydın keşke.. Bak valla örgü örsen 100 sayfa yerine 2 atkı çıkardı ben söyleyeyim..

Tatlım linkini buraya koyuver bi'zahmet.. Vakit buldukça bakayım.

Selam arkadaslar ben gecen hafta sukur ideal kiloma dustum. Normalde hedefim 49 kilo ama bi pay birakmak ve serbest olmak icin 46,5 kiloya dustum. Simdi isin en zor kisminageldim bu kiloyu koruma kismi beni de araniza alir misiniz?? Boyum 1.54 bu arada.

Tatlım ne demek aramıza almak..
Sen zaten hedefine ulaşarak bu topiği kullanma hakkını da kazanmış oluyorsun.. Bu arada tebrik ederim. Pay bırakman da çok akıllıca olmuş.
Geçmiş mesajlara göz gezdirdin mi bilmiyorum ama, arada uğrayıp ne durumda olduğumuzu ve yaptıklarımızı paylaşıyoruz burada..
Günah çıkartıyoruz sıklıkla..

Bak misal.. az sonra ben yapıcam.

Evet efendim.. gelelim tıkınmanın faydalarına..
Yılbaşı gecesinde özel bir şey yapmak adetimiz yoktur.. Öyle evde takılır, kilosu çok pahalı olan, normal zamanlarda aldığımızda vicdan azabı oluşturan dil fümeyi senede bir kere doya doya yemenin, ertesi günü düşünmeden sızana kadar içmenin, ve sevgili köpeğimiz Bulut'un ilerleyen yaşı nedeniyle bir yıl daha bizimle yeni yıla giriyor olmasının keyfine varırız. Tabii keyif derken yanlış anlaşılmasın.
Keyif dediğimiz şey çoktan terk etti bünyeyi..
Serbest takılmak diyelim kısaca..

O ggeceden sonra tartılmadım. Gerek yoktu. Çünkü ertesi gün en dar kotumu giyerek deneme yaptım, kocaman bir göbek pörtledi kotun düğmesini kapatınca.. Bugüne kadar da tartılmadım.
Ama kötü olan, bu hafta da istediğim düzeni oturtamamış olmam.
Çok yoğun bir haftaydı. Düzensiz iş saatleri, düzensiz akşam yemekleri, düzensiz uykular, eve dosyalarla gelince gecenin birinde acıkmalar vs..

Tabii korkunun ecele faydası yok.

Bu sabah tartıldım. 60.3 çıktım.
Sorun yok. Artık standart yaşantıma döndüm. Bugün de bir misafirim var, onu atlatıp yarın itibariyle dengeli beslenmeme geri dönüyorum.

Bugünkü günahım çikolata yedim şu an kendimi tutuyorum bi paket eti tutku ve tablet çikolata var. Ama form çayı içerek o istegimi bastırdım gibi bilmiyorum yatana kadar ne olur :) Normalde pazar adet bitimi ve kilo kaybı olacaktı ama bu adette yedim dikkat etmedim o yüzden yanlış yaptım Şeker çikolata illa canım istiyor az sayıda tutmaya calısıyorum normalde düşkünlüğüm yoktu halbuki.

Geçen hafta 60.3 leri gören bünye bir kez daha doğru yola girmiştir, duyurulur.

Güncel kilom 59,4

Zaten kilo almak çok büyük mesele değil. Canın sıkılır yersin, keyfin yerindedir yersin, bir davete katılır iradene yenik düşer yersin..

Önemli olan bu sebepli/sebepsiz, düşük iradeli yeme dönemlerinin çok uzamamasına ve alınan kilonun bedende tapu sahibi olmadan gönderilmesine dikkat etmek.

Kilo böyle korunuyor.

En azından ben 2.5 yıldır böyle koruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…