Baharcım lütfen yazmaya devam et hatta diğer arkadaşlarda yazsa çok sevinirimEpeydir sesim çıkmadı diye kilo aldım sanmayın..
Pışşık! Var mı bende öyle göz
59,1 kiloyum..Son zamanlardaki sistemim şöyle: Porsiyonlara dikkat ederek besleniyorum, haftada iki gün (Salı-Cuma) tartılıyorum.. Çıkan kiloya göre ya minik bir ödül ya da kemer sıkmaya geçiyorum.. Mesela son ödülüm bir duble viski ile 3 tane mini ekler pastaydı..
Kemer sıkmaya geçince de ekmek ve şekeri kesiyorum, zaten hemen etkisini gösteriyor.
Spor zaten olmazsa olmazım.. Kasların güçten düşmemesi için spor şart.. Yediklerimizi eritmek için midemizden ziyade kaslarımız yardımcı oluyor, lütfen unutmayınız..
28. aralık. 2015. pazartesi
güncel kilo : 55.7
üst sınırım 55 ti.
2- 3 kilo verip sınırdan uzaklaşmam gerek ama karbonhidrat görünce dayanamıyorum. Yaklaşık 2 haftadır karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor, kendime engel olamıyorum....
Mutfaktan uzak durmam lazım ama mümkün değil....
Son durumları bi'toparlayayım önce..
Güzel günlerde 58,9 kiloydum..
+400 geldi sonra..
Onu vereyim derken bi'de ne göreyim.. 200 gr da geldi.
Buyrun size nurtopu gibi 59,5
Hem kolay böyle yuvarlak rakam.. Akılda kalır.
Durumun özeti şudur:
Bir zamanlar öküz gibi yemeyi öğrenen bu bünye.. insan gibi yeme hakkını o gün kaybetti.
Kilo vermiş olsan da artık bir daha insan gibi yeme hakkın yok.
Kilo almamak için kuş gibi yemeye mahkumsun..
Ya öküz.. ya kuş.
Neticede ikisi de hayvan.
Dedim ya "insan"olmayı bi'kere kaybetmeye gör.
ay masallah canim yaa 27 beden kota girmene sebep sadece tibet yogasi miydi baska spor yaptin mi ve nasil bir diyet uyguladin yRdimci olursan minnettar olurummm... gercekten buyuk basari 126 santimden 27 bedene...Evet tatlım haklısın.. ben sadece hızlı kilo verme taraftarı olmadığım için panikliyorum böyle..
İyi ki söyledin.. Unuttum ben semizotunu.. Hem de ne çok severim..
erigimcim ben bu sporu yıllardır yapıyorum.. Kaslarım fena değil ama rahatsız edecek düzeyde de değil.. Hayat temposu yoğun olunca bu guruptakilerin kimi sabaha kimi akşama kayıyor.. Yani bi başlayıp hepsini yapsam önce kardiyo sonra kasa geçsem daha farklı sonuç olurdu.. Programımdaki koşu ve yüzme en yeni eklenen sporlar..
Kas kütlesi arttıkça yağ yakımı dolayısı ile kalori harcaması çoğalır.. O nedenle sporu çoğalttıkça yediklerinin de protein oranını çoğaltmalısın kasın yapı taşı ki zaten biliyosundur..
Yok tatlım öyle hızlı gitmiyo.. zaten kiloyu son zamanda aldığım için ilk hafta hemen verdim 1,1 kiloyu.. ikinci hafta pat diye 300 grama düştü.. Son gelen ilk gider prensibi..
erigimcim benim de en kilolu olduğum dönemlerde (86 kiloyken) basen ölçüm 126 santimdi.. dedim ya bu sporu o zamanlar da yapıyodum.. kilo verirdim ama basenimdeki incelme daha yavaş olurdu..
geçen sene ilk defa basenim hiç olmadığı kadar inceldi.. hayatımda ilk defa 27 beden kota girdim.. şu anda 94-95 santim ölçüsü..
tek değişiklik spor değil ama geçen sene tibet yogasına başlamış olmam.. bu yoganın en büyük iddialarından biri de kilo kontrolü sağlaması..
yani düşünüyorum.. diyet desen her zaman yaptığım.. mucize bişi yok.. spor desen her zamanki.. (yüzmeye ve koşuya zaten 58 kiloya indikten sonra başladığım için onlar etkilemiş olamaz)
yani.. geriye bi tek tibet yogası kalıyo.. zaten çok kolay bir ritüel.. en üst aşamaya geldiğinde bile hareketlerin toplam süresi 12 dakika sürüyo..
ayrıca.. güzel sözlerin için teşekkür ederim..
İsteyince yapılacak şeyler bunlar.. Önce istemek, sonra da sabretmek.ay masallah canim yaa 27 beden kota girmene sebep sadece tibet yogasi miydi baska spor yaptin mi ve nasil bir diyet uyguladin yRdimci olursan minnettar olurummm... gercekten buyuk basari 126 santimden 27 bedene...
inanir misin topigi bastan sona okudum 100 sayfa :)İsteyince yapılacak şeyler bunlar.. Önce istemek, sonra da sabretmek.
Tibet yogasının zayıflama yönünde bir katkısı yok. Tek amacı var, o da doğu mistisizminde "çakra" diye isimlendirilen, modern tıpta ise hormon üretim merkezi denilen bölgelerin çalışmasını düzene sokmak.
Diyet maceramla ilgileniyor isen linkten bütün ayrıntıları okuyabilirsin. O zamanlar nickim Püsküüt dü.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/puskuutun-basari-oykusu.140771/
Ay 100 sayfa okunur mu yahu? Onun yerine kitap okusaydın keşke..inanir misin topigi bastan sona okudum 100 sayfa :)
cümlelerin hayatla dalga gecis biçimin çok hosuma gittti harikasiiiiinnn....
kilo korumayla ilgili bilmiyorum hic duydunmu diyetsiz kalici zayiflama ile huzurla inceliyorum topigim var bi ara ugrayip bi bakmani isterim :)
Tatlım ne demek aramıza almak..Selam arkadaslar ben gecen hafta sukur ideal kiloma dustum. Normalde hedefim 49 kilo ama bi pay birakmak ve serbest olmak icin 46,5 kiloya dustum. Simdi isin en zor kisminageldim bu kiloyu koruma kismi beni de araniza alir misiniz?? Boyum 1.54 bu arada.
Tatlım ne demek aramıza almak..
Sen zaten hedefine ulaşarak bu topiği kullanma hakkını da kazanmış oluyorsun.. Bu arada tebrik ederim. Pay bırakman da çok akıllıca olmuş.
Geçmiş mesajlara göz gezdirdin mi bilmiyorum ama, arada uğrayıp ne durumda olduğumuzu ve yaptıklarımızı paylaşıyoruz burada..
Günah çıkartıyoruz sıklıkla..
Bak misal.. az sonra ben yapıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?