selam güzeller,
püsküütüm ne güze kiloyu vermis korumaya baslamissin cok sevindim senin adina ,bi daha hic kilo almassin ins..darisi basima diyemiyorum malesef,kilo vermeyi birak yavas yavas almaya basliycam neden mi? cünkü hamileyim :) süpriz bi hamilelik oldu hala inanamiyorum yarin doktora gidicem Allah izin verirde görebilirsem anca ozaman inanicam sanirim,tr den dün döndüm güzel bir izin gecirdim her ne kadar bu soku yasasamda :)
Rabbim hayırlı evlatlar versin mumum.
Saglikla inşallah .
Hayırlı olsun..
Sevgili yalnız topik,
Ekim ayında diyete başladığımda Cuma günleri tartılıp, sonrasında rehavete kapılıyor ve kaçamak yapıyordum.. Sonra da bu kaçamak yüzünden aldığım kiloyu vermek için debeleniyordum. Bu rutinde haftalık kilo kaybım yerlerde sürünüyordu..
Kaçamak yapmakla bu diyet işinden kurtulamayacağımı idrak etmem için zaman geçmesi gerekti..
Ne zaman kaçamağı bıraktım, düzenli kilo vermeye başladım.
Ha ölmeye mi geldik? Elbette hayır! Ama kaçamak yaparken eğer diyetteysek bunun diyet süremizi uzattığını bilmeliyiz. Ha, sürenin uzaması bizi rahatsız etmiyorsa mesele yok. Ama bu iş bitsin, bir an önce hedefimize ulaşalım diyorsak kaçamak işini düzeltmemiz lazım. Planımıza uygun ilerliyorsak onun ödülü gibi olmalı kaçamak.. İki haftada bir veya ayda bir yapılmalı..
Kaçamak denilen hadisenin ne olduğunu kilo koruma döneminde daha iyi idrak ettim.
Bu hafta sonu yine kaçamakla geçti ve sonuç olarak bugün 59,1 kiloyum.
Geçen Pazartesi de 59,3 olmuştum ve Cumaya 58,1 e inmeyi başarmıştım. Bu hafta da başaracağımı biliyorum.
Yani.. bunca lafın özü şu: Kaçamak sadece kilo koruma döneminde kontrol edilebiliyor.. Hafta sonu kaçamak yapıyorum, hafta içi onun etkisini nötr etmek için uğraşıyorum.. Kilo koruma değil de kilo verme döneminde olsaydım bu durum beni moral olarak olumsuz etkileyecekti..
Bu yazıyı okuyan ve diyet yapan arkadaşlarımdan kaçamak yapmadan önce bir kez daha düşünmelerini rica ediyorum..
MERHABALAR
püsküütüm tebrikler canım . yine sözünü tuttun. bu konuda hiç şüpem yoktu zaten
hedefine gelmiş ,koruma topiginide açmışsın
bayadır k.k dan uzagım . yogunluk içinde kayboldum sanırım
kilo konusuna hiç girmeyim , sayfayı kızaran suratla doldurmak istememşu sıralar hayatımda diyetden ve kilodan öncelikli bir çok şey var . onları halledeyim inşallah yine buralardayım .
seni görmek iyi geldi
mumucum çook sevindimselam güzeller,
püsküütüm ne güze kiloyu vermis korumaya baslamissin cok sevindim senin adina ,bi daha hic kilo almassin ins..darisi basima diyemiyorum malesef,kilo vermeyi birak yavas yavas almaya basliycam neden mi? cünkü hamileyim :) süpriz bi hamilelik oldu hala inanamiyorum yarin doktora gidicem Allah izin verirde görebilirsem anca ozaman inanicam sanirim,tr den dün döndüm güzel bir izin gecirdim her ne kadar bu soku yasasamda :)
Sevgili topik,
Bugün 58,1 kiloyum..
22 Haziran mezuniyet kilomdan sadece 100 gr. fazlayım.
Kısaca bu haftayı anlatayım sana.. Cuma günü sana yazdım 58,3 kilo olduğumu.. Cuma rehavetiyle o gece dondurma yedim hem de çikolatalı.. Sabah terazi bey 58,8 olduğumu söyledi.. Yahu yediğim dondurma 500 gr. etmez..
Neyse.. üstüne Pazar pikniği.. Pazartesi günü tamı tamına 59,3 olmuştum.
Yani.. kiloyu korumak ciddi zor işmiş.. Pazartesinden bu yana ağırlaştırılmış diyetteyim. Ekmek sadece light olmak üzere günde 1 dilim, gerisi protein ve sebze.. Günlük sporuma zaten devam ediyorum.. Bu hafta iki kere de yüzmeye gittim.
Kaçan ipi son anda bile olsa tutunca yine ödülünü aldım..
İşin sırrı bu sanırım.
Diyetten çıkınca kilo almak normal.. Önemli olan kilo alır almaz derhal onu vermeye çabalamak. Yerleşmesine izin vermemek.. Hani hoşlanmadığımız insanlara olan mesafeli tutumlarımız vardır ya, işte kiloya da böyle davranmamız gerekiyor sanırım..
Bu arada benden başka kilosunu korumaya gayret eden yok galiba..
Bu yöntemle ilgili birşeyler okumuştum..Öncelikle topik hiçte yalnız bir topik değilSen kilo koruyorsun, yazıyorsun bizde güzel güzel okuyoruz ama henüz koruma dönemine geçemediğim için buraya yazma hakkı da görmüyordum ki bu mesaja kadar. Kaçamak konusunda çok doğru bir yaklaşımın var. Koruma döneminde de abartılmazsa eğer kaçamak çokta kilo alınacağını düşünmüyorum. Ayrıca ben şöyle bir çözüm buldum kaçamak olayına, canım ne istiyorsa yemiyorum ama kokluyorum Bildiğiniz kokluyorum mesela iftarda mis gibi sıcacık taze pide oluyor sofrada ben bi güzel kokluyorum ama yemiyorum, Dün sahurda eşim çikolata sürüyor ekmeğine aldım çikolatanın kutusunu kokladım kokladım hem de mis gibi kokuyor ama yemedim. Bu kez bu taktik bende çok işe yaradı. Yakın zamanda inşallah bende bu topiğe koruma amaçlı gelebilirim ki geleceğime inanıyorum. O zamana kadar sende burda olursun umarım
Aynen kadiscim.. Tek fark hafta sonları kaçamak yapıyor olmam..nasılsın aebencim
yoğunluğunda başarılar canım
eylülde buluşuruz yine canım
mumucum çook sevindim
hayırlı uğurlu olsun canım
yani yine diyettsin
Bende kilo koruma dönemindeyim.
Evde tartım olmadığı için güncel kilomu bilmiyorum.Diyet boyunca işyerindeki baskülü baz aldım. Tabii bulduğum her bascule çıkmaktan da geri durmadım.
Neyse bugün iftardan once tartıldım.Marketin mal tarttığı kantarda. 52,4.
Buraya yazmak için tartılmayı bekliyordum ama sürekli takip ediyorum.Çünkü benim sorunum kilo verememk değil.Yıllarca bir şekilde aldım verdim ama koruyamadğım için bu kısır döngüden kurtulamadım.
bu topic çok gerekliydi bence. Bende kendi kendimi control etmek adına buralarda olacağım.....
Bu arada burda yazmanın sakıncası olmaz sanırım.Sürekli takip ettiğim bir diyetisyenin kişisel bloğu var.BİR DİYETİSYENİN BESLENME GÜNLÜĞÜ.
Onunda kilo koruma döneminde çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Diyetisyenimiz sürekli kontrollü, bilinçli besleniyor.sık sık yediğini içtiğini yazıyor.Onun beslenme şeklini görünce ben nerelerde hata yaptığımı görüyorum resmen.Kendi adıma söyleyeyim benim en büyük sorunum porsiyonları küçültememek, sağlıklı besinleri fazla yemek. Ve şu aralar en büyük düşmanım hareketsizlik...Sıcaktan dolayı dışarı çıkamıyorum. Evdede düzenli internet olmuyor. BAHANEM ÇOK YANİ...
püsküt hanıma birşey sormak istiyorum.Başlangıçta kaç kiloydu,Na kadar zamanda kaç kilo Verdi.Nasıl bir diyet yaptı.
Koruma dönemini takip ediyorum zaten.
HEPİMİZE KOLAY GELSİN. NASILSA ZYIFIM REHAVETİNE KAPILMAYALIM LÜTFEN........
sana bir şey sormak istiyorum.Anladığım kadarıyla sende çok kilo verdin.Yüzün çöktü mü çirkinleştimi?
bana herkes yüzün çok çöktü diyor.
birde kilo koruma döneminde günde ne kadar spor yapıyorsun?
teşekkür edeim püsküt.
bu topik bize kaldı galiba.Anladığım kadarıyla sen iradene hakim olabiliyorsun.Dengeli beslenme işini oturtmuşsun.Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam biçimi yapmışsın.ben son bir kaç gündür eski pisboğazlık günlerimi yaşıyorum.bunun nedeni yaklaşan reglim biliyorum ama yinede dengeli beslenme olayını oturtamadım diye üzülüyorum.çok aşırı yemedim ama o kaçamaklar hiç olmasada olurdu.Birde bayram nedeniyle yatılı misafirlikteyiz.Kendi evin gibi olmuyor.Ben normalde akşam yemeğimi en geç 5- 6 gibi yiyorum ama evimde erken yattığım için aıkmamış oluyorum.Burda geç yatılıyo ve belli bir saatten sonra acıkmaya başlıyorsun.
Neyse pazar günü dönücez inşallah.Reglimde başlarsa normal dengeli beslenme düzenime devam edeceğim.
Şimdilik öyle görünüyor.. İnanıyorum ki yaz döneminden sonra aramıza katılan arkadaşlar çoğalacaktır..
Sen de evine geçtikten sonra düzenini oturtursun yeniden.. Başka düzende zor bu işler, sana hak veriyorum. Regl dönemi de şeker ihtiyacını tetiklemiş ve ödem yapmıştır. Bayram sonrası aldığın kiloları vereceğine inanıyorum.
İrademe hakim olmam gerektiğini düşündüğüm için oluyorum. Kilo ver, verdiğini geri al, sonra bir daha ver.. Bu kısır döngüden bu sefer kurtulmak istiyorum.
Kilo verince yağ hücrelerimiz yok olmuyor sadece çapları küçülüyor. Eskisi gibi olmak için hazırlar yani.. Bunu hatırladıkça frenlemek kolaylaşıyor..
Cuma yarışmasında Cuma günleri kilo bildirimi yapılıyor, bu alışkanlığı bırakmıyorum ve Cuma günü yazdıklarımı takip eden arkadaşlarım olduğunu biliyorum. Onları suyu hürmetine hep dikkat etmeye çalışıyorum. Kiloyu da onlar sayesinde verdim, korumayı da yine onlar sayesinde yapacağım.
İnşallah!İnşallah bu son olur ikimiz içinde.
bünyesi kilo almaya yatkın olanların işi daha zor gerçekten.İpin ucunu azcık kaçırsan hemen bir yerlerinde belli oluyor.Benim simitlerim mesela.
YAĞ HÜCRELERİMİZİN YOK OLMADIĞINI SADECE ÇAPLARININ KÜÇÜLDÜĞÜNÜ daha öncedende bir yerlerde okumuştum ama unutmuşum.işime gelmemiş demekki? kilo verince onlardan ömür boyu kurtulurum düşüncesi ağır basmış.Keşke öyle olsaydı ama gerçekler her zaman acıdır ve acıtır.
burda olmak bana iyi geldi.sürekli okuduğum bir kaç topik var.Motivasyon süper.
Bugün nihayet hastalandım ve irade hakimiyetimi şu andan itibaren ele almış olacağım.
tek eksiğim spor yada hareket diyelim.
onuda yaşam biçimi olarak beynimde ve hayatımda oturtabilirsem inşallah bende bu kısır döngüden ömür boyunca kurtulacağım........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?