Ben de aynen senin gibi yeni öğrendim.. Dediğin doğru. Sabitlemek, diyet gibi belli bir süreyi kapsamıyor, ömür boyu devam etmesi gereken bir disiplin..5 yılı yeni öğrendim. kilomuzu 2 yıl sabitlersek sonra almamız zor oluyormuş diye duymuştum.neyse bizim amacımız ömür boyu sabitlemek zaten.
kilo verirken bende güzel spor yaptım ama kilo verince rahatlık geldi. HEP AYNI HATAYI YAPIYORUM !
havada çok ısınınca eve tıkılıp kaldım. Bahaneler hiç bir zaman bitmez....
Geçen kışımı internetten spor aletlerinin özelliklerini araştırmakla geçirdim.Taşınma durumum vardı eve bir şey almadım ama bu kış eliptik bisiklet alıcam.Kararımı verdim.
kondüsyon bisikleti uzun yıllar kullanınca basenleri genişletiyor diye kullanıcılardan bizzat duydum.Zaten beni hiç popom, basenim yok.Derdim simitler.
Planlama, düşünce kısmını hallettim.Eylül başı itibariyle inşallah düzenli sporu tekrar hayatımın baş köşesine yerleştireceğim. Sporu seviyorum.Kendi çapımda birşeyler yaparım hep, o yüzden hayatımda eksikliğini çok hissediyorum.
HAREKET ŞART..........
Basenlerin genişlemesi sporun hayatında olmadığının bir göstergesi.. 3 santim genişlemek 3 kiloyla alınır aslında.. Ama sen sadece 1 kilo almışsın..merhaba püsküüt hoşgeldin.
merhaba hde
ben geçen aya nazaran 1 kilo almışım ama basenler yaklaşık 3 cm genişlemiş. yüz de küçücük kaldı.. eski yüzümü özledim.. püsküüt, sen bu konuları bilirsin, bayramdı ramazandı yediklerime çok dikkat etmedim. porsiyonlar büyüdü tatlılar eklendi.. ama kilo hala gramlarla oynuyor... bu durumla ilgili bilgilendirir misin beni? yemeye rağmen kilo almamak, fırtına öncesi sessizlik midir?
az kaldı bende geliyoruuuummmmm :))) son 3 kilo...Şimdilik öyle görünüyor.. İnanıyorum ki yaz döneminden sonra aramıza katılan arkadaşlar çoğalacaktır.. Sen de evine geçtikten sonra düzenini oturtursun yeniden.. Başka düzende zor bu işler, sana hak veriyorum. Regl dönemi de şeker ihtiyacını tetiklemiş ve ödem yapmıştır. Bayram sonrası aldığın kiloları vereceğine inanıyorum. İrademe hakim olmam gerektiğini düşündüğüm için oluyorum. Kilo ver, verdiğini geri al, sonra bir daha ver.. Bu kısır döngüden bu sefer kurtulmak istiyorum. Kilo verince yağ hücrelerimiz yok olmuyor sadece çapları küçülüyor. Eskisi gibi olmak için hazırlar yani.. Bunu hatırladıkça frenlemek kolaylaşıyor.. Cuma yarışmasında Cuma günleri kilo bildirimi yapılıyor, bu alışkanlığı bırakmıyorum ve Cuma günü yazdıklarımı takip eden arkadaşlarım olduğunu biliyorum. Onları suyu hürmetine hep dikkat etmeye çalışıyorum. Kiloyu da onlar sayesinde verdim, korumayı da yine onlar sayesinde yapacağım.
Kilo almamış olmana sevindim!Bir regl fırtınası daha az kaçamak,çok hareket sıfır kilo alımı prensibiyle kazasız belasız atlatıldı, çok şükür...
Chebtıq çok dikkat et canım.Bizi bu kısır döngüye sokan nasılsa zayıfım, herşeyi yiyebilirim düşüncesi.
Bugün pazartesi bütün diyetisyenlerde dahil ( sonuçta onlarında çoğu kadın) yani dünya nüfusunun yarısı diyet moduna girmiş bulunmakta....
Püsküüt basenlerinin çıkmamasına sevindim.
kuzeninin eliptik bisikletinin markasını ,modelini,avantajlı ve avantajsız özelliklerini öğrenebilirmisin zahmet olmazsa...
3 kilo dediğin nedir ayol!az kaldı bende geliyoruuuummmmm :))) son 3 kilo...
Adına zaaf koyacaksak benim tek zaafım çikolatadır.. Cips de neymiş?allahtan cips zaafım yok.
yıllarca kilolarımla başım dette olduğu için çoğu şeyi hayatımdan defetmiştim zaten.
sanırım benim en büyük düşmanım sağıklı yiyecekelr fazla yemek.,YANİ PORSİYON KÜÇÜLTEMEMEK...
onuda b sefer başarıcam inşallah........
İkinci öğün 17:00 ?dün bende hafif beslendim .saat 17 de 2. öğünümü yedim.11 gibi dayanaayıp 1 kase ev yoğurdu yedim.Çok suluydu.Koyu ayran gibi birşeydi.Özellikle sulu yerini kaseye alıp yedim zaten.Sabah karnım dümdüzdü.Güzel bir duygu.Tabiikibhayatta herşeyin bir bedeli var.
Ben ana hatlarıyla Karatay a uygun beslenmeye çalışıyorum.Şimdi tatilde olduğum için kahvaltı 10.30 da bitiyor.2öğün arasında een az 4-4,5 saatlik açlık süresi olması gerekiyor . o yüzden 2 öğünden fazla yenmiyor.Çalışırken 8 de kahvaltım bittiği için 3 öğün yapıyordum.birde genelde erken yatarım.Kışın 10 gibi.Yazın 12 civarı.Erken yemek benim için çok rahat oluyo.Reflü sorunum var.Aç yatmak mide asidiyle yanmaktan daha rahat oluyor.Yıllardır böyleyim alıştım artık.diyet yapmak bu yüzden bana hiç zor gelmiyor.Her durumda 19-20 den sonar hiçbirşey yemiyorum zaten. Öncedende yazdıpım gibi benim en büyük sorunum sağlıklı gıdaları aşırı tüketmek ve porsiyonları ayarlayamamak.
Birde evde olunca sürekli meyve falan atıştırıyordum.Karatay beni disipline sokuyor.sofrada karnımı güzelce doyurunca ara öğün ihtiyacı duymuyorum.Gece çok geç yatarsam acıkmaya başlıyorum.Ayran içiyorum yada yogurt yiyorum.
Diyetisyenler diyor ya hani ;diyet parmak izi gibidir,kişiye özeldir.Benim durumumda böyle işte.
yıllrca al ver al ver bıktım artık.bu kilomu 3 aydır koruyorum.Bu beslenme düzenini Sanki ömür boyu uygulayabilirmişim gibime geliyor.
diyet sonrası uzun bir süre kilo almadı sonra daha fazla yemeye başladı, ipler gevşetti.. Şimdi hatırlamıyorum ama sonrasında çok kısa sürede şaşkınlık uyandıracak bir kilo almıştı..
Olumsuz düşünmemeye çalış.. Fırtınayı çağırma!
Sağlıksız gıdaları daha dengeli tüketmeye çalış.. Örneğin senin muhteşem cips-kola ikilin geçtim kiloyu sistemimiz için ciddi sıkıntılı besinler..
o aslında ikili değil üçlü... film+cola+cips... ama bundan sonra marul kemireyim artık napayım... senin yakın beni çok korkuttu.. almam almam bi kebapla 2 kilo alırsam yandığımın resmidir.
diyet sonrası yediğim çikolata cips tatlı tuzlu hamur işi ucuca eklesen kk forumunu bi baştan bi başa geçer.. bundan sonra çene tutulacak.. dün gene birisi dal gibisin süpersin dedi.. ego tavan yaptı... ego, koltuğundan edilmeyecek!!!!!
benim buraya transferime en az 9-10 ay var ama ben bu topiğe bayılıyorum. harika şeyler öğreniyorum sizden. püsküüt özellikle sen harikasın, umarım hayat boyu böyle devam edersin
hepinize güzel kilo korumalar, ben gelene kadar gitmeyin bi yere, bekleyin beni anacımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?