Çok doğru söylüyorsun, önemli olan sağlıklı ve dengeli yemeyi oturtmak..bence en güzeli her şeyden yeteri kadar yemek,besin gruplarını dengeli bir şekilde gün içinde tüketmek,doğal gıdalarla beslenmek.Ama bizim bünyemiz, kendi adıma konuşursam buna müsait değil galiba. Şimdi tatilde evdeyim, yine eski halime dönmekten korkmasam ağzım 1 dakika boş durmaz. dolapta soğuk soğuk meyveler var,gelir gider ağzıma atarım.evden abur cuburu,çerezi eksik etmem ve ocakta çayım her daim içilmeye hazır olur.
Can sıkıntısından sürekli atıştırma modunda olurum.Bu yüzden Karatay ın 5 saat kuralı beni gündüz frenliyor. Gece yeme huyum çok şükür hiçolmadı. 2 hamilelik ve 2 lohusalık geçirdim.Kontrolü elden bırakmamaya çalıştım hep.72 kilodan yukarısını görmedim, çok şükür. bunuda gündüz kendimiğ hiç birşeyden mahrum etmeyerek, ama gece 20 den sonar meyve dahi yemeyerek başardım.o günler geride kaldı artık.Şimdi işim daha kolay.Benden süt bekelyen bir bebek yok , sadece kendimi düşünerek besleniyorum.
Ama biraz bu kilonun tadını çıkardıktan sonar,bu düzenden çıkıp herşeyden azcık yiyerek,pişman olmayarak,hayattan ve yediklerimden zevk alarak beslenme düzenimi oturtmaya çalışıcam.Çünkü ben yemek yapmayı, yemeyi,yaptığım yemekleri sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum.Yedikten sonar vicdan azabı çekmek çok saçma oluyor.Bunun içinde sporu hayatımın başköşesine oturtursam inşallah ömür boyu kilo problemim kalmayacak.en sağlıklısı bu olur bence.Bütün diyetisyenlerin ortak görüşü bu doğrultuda.
Yarışmacıyken paylaşıyordum yediklerimi.. Ayrıca bir topik açmamıştım bunun için.. Sadece genel anlamda neler yaptığımı yazdığım ve en son da dün güncellediğim başarı öyküm var.. Ona da göz atmıştın eğer yanlış hatırlamıyorsam..canım senin günügününe ne yiyip ,içtiğini yazdığın bir topiğin yokmu.Açtığın konulara birara göz atmıştım ama görmedim.Hala günü gününe yediklerini yazıyorsan takip etmek isterim.Fikir vermesi için bu tarz bloglarıda sürekli okuyorum.Moyive edici oluyor...
sevgili topik,
geçen cuma 58,4 kiloydum..
Bugün [sıze=3]58,1[/sıze] kiloyum.
Oldu bu iş, ne dersin?
yedikten sonar pişman olmayacak kadar yiyebilirsek, ve ağır bir öğünün sonrasındaki öğünü yada günü hafif geçirirsek kilomuzu koruyabiliriz gibime geliyor. sonuçta yemek insanı mutlu eden bir davranış.Diyet yaparkendei kilo korumaya çalışırkende hayattan zevk almalı,bizi mutlu eden anların( sofraların) tadını çıkarabilmeliyiz. Porsiyonları ayarlayabilirsek sonradan pişman olmayız bene.
önerilerini dikkate alıcam canımSevgili topik,
22 Haziranda 58 kiloyla hedefime ulaşmıştım.
Geçen Cuma 58,4 kiloydum.
Bugün 58,5 kiloyum.
Özetle; kilomu koruyorum.
Diyet sonrası kilo koruyacak olan arkadaşlara iki tavsiyem var:
1- Hedef kilonuzun 2 kilo altına inene kadar devam edin. Bu sizi sonraki dönemde çok rahatlatacak.
(Örneğin benim hedefim 60 kilo olmaktı ama ben 58 olana kadar devam ettim ve 6x kiloları cıs ilan ettim. Bu da bana içinde rahatça dolanabileceğim iki kiloluk bir pay bıraktı.)
2- Kilo verme döneminde yaptığınız sporu öyle bir ayarlayın ki; koruma dönemine geçtiğinizde bu spor bir seviye üste çıkabilsin. Kendi koşullarınıza göre belirlemeniz gereken bir şey.
(Örneğin benim rutin sporum 1,5 saat sürüyordu. Koruma döneminde bu rutine haftada 2 kez yüzme ekledim. Bu haftada kalça ve popo için kas çalışmalarına başladım.)
15:30 dan sonra gram yeme ve sabah hala tokluk hisset!geçen pazartesiyle gramı gramına aynı ama bu hafta bağırsaklarım tertemiz olarak tartıldım.
dün Sabah öğlen ve ikisinin arasında saçma sapan beslendiğim için kendime ceza verdim ve 3 buçuktan sonar ağzıma bir lokma bie kouymadım.yemeyi öyle abartmışım ki Sabah hala daha açlık hissi yoktu.
geçen hafta wc olmadan tartılmıştım,onun şişkinliğide kiloma dahildi yani.
neyse fazla uzatmayayım.arada yarım kilo kadar oynamalar olur.
bugün yaz tatili bitti.İşe başladım.İşyerindeki tartıya gore 1 kilo almış görünüyorum ama o tartı 2. tartılmada hemen şaşırmaya başlıyor.Fazla güvenemesemde ,işin aslı pek işime gelmesede ilk tartıldığım sonuca gore acı ama gerçek : tatilde 1 kilo almışım.
demekki neymiş ; ne kadar kilo verirsek verelim sporu yaşam tarzı haline getirmediğimiz sürece filmi hep başa sarmak kaçınılmazmış:)))))
Kendi adıma katıldığım maddeleri yazmak istedim nedense..1. Karatay diyeti candır
2. Yaşasın Karatay diyeti ve kkk.
3. Yaşasın Karatay Kardeşliği
4. Diyet kaçınılmazsa zevk almaya bak
5. Sabah krallar gibi, öğlen dükler gibi, akşam fakirler gibi yiyeceksin
6. 2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.
7. Ağızda bir dakika ,midede bir saati göbekte / basende bir ömür boyu
8. Şeker en tatlı zehirdir
9. Nerde hareket, orda bereket
10. Walk, walk, walk
11. Yağlardan korkma; şekerden kork
12. Porsiyon küçültme antrenman gerektirir
13. Ne yemezsek kardır
14. Midemiz çöplük değildir
Merhaba Mevcancım, iyi ki uğramışsın.. N'aptı bu kız, diye düşünüyordum doğrusu..merhaba
uzun zamandır yazamadım ama hep seni takip ettim,
sende belki beni merak etmişsindir diye bi uğrayayım dedim,
halen kilo vermekle uğraşıyorum
ramazanda 58 kiloyu görmüştüm ama,
o kadar çok şey geldiki üst üste sağlıklı beslenmeye uzun bir süre verdim,
taşınma,cenaze,hastalık,kızımın hastalığı derken koca bir yazı kilo alıp vererek devirdim,
şu an 59 lu sayılardan düşmeye uğraşıyorum,sporu bırakmak zorunda kaldım ama en kısa zamanda tekrar başlıycam,kilo verme hızım çok yavaşladı haftada 300 gram versem öpüp başıma koyuyorum,gerçi hafta sonu yaptığım kaçamaklar olmasa 300 gram 500 de olur ama neyse
anlıycan kilo korumaya geçmek istediğim için ipleri tekrar elime aldım,çıtır anneler ile beraber yarış yapıp kilo konusunda birbirimize destek oluyoruz
umarım bidahaki gelişim daha güzel bir sayı ile olur
şimdilik hoşçakal
desteğin için teşekkür ederim.
Sabah ki tokluk meselesi, bir önceki gün sarma ve sararken içinden bol bol yediğim için uzun sure tok hissettim.yatarken çok toktum mesela.Ama en son 3 buçukta yiyince insanın ertesi gün içi kııyılır,önüne ne gelirse ağzına atar, karnı guruldar( benim için en önemli açlık belirtisi budur),Sabah bu hisler yoktu yani.Birde kan vermeye gideceğim için yiyeceklere el sürme şansımda yoktu.Hala toktum diye yazarken yanlış anlaşılacağını düşünmüştüm zaten ama fazla üstünde durmamıştım.
Banim için bu durumun ilginç yanı, diyet yapmadan kafama gore beslendiğim dönemlerde bu kadar saat açlıkla Sabah gözüm kararırdı,( insulin direnci)karnım sürekli guruldardı. kan vereceğim için mecburen hiçbirşey yemezdim ama sağlık ocağından eve gelene kadar ,(10 dakika sadece) sabredemez,yolda simit falan alır ve kendime gelirdim.
bu yeme düzenine midem bile alışmış yani.tepki vermiyor.en önemlisi insulin direncim yok olmuş,beni çok zorlayan bir durumdu gerçekten de.
elipttik bisiklet geçen gün benimd eaklıma geldi ama müsait olunca cevap yazacağını bildiğim için senden haber bekledim.sağol canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?