Kilomuzu Koruyoruz!

Çok doğru söylüyorsun, önemli olan sağlıklı ve dengeli yemeyi oturtmak..
İki hamileliğe rağmen en fazla 72 yi görmüş olmaya ayakta alkış!
Ben sıfır hamileliğe 86 yı görmüş insanım yahu!

Yazdıkların çok doğru, ekleyecek hiçbir şeyim yok..
Yarışmacıyken paylaşıyordum yediklerimi.. Ayrıca bir topik açmamıştım bunun için.. Sadece genel anlamda neler yaptığımı yazdığım ve en son da dün güncellediğim başarı öyküm var.. Ona da göz atmıştın eğer yanlış hatırlamıyorsam..
Yediklerimi ajandama yazıyorum sadece.. Bu alışkanlıktan vazgeçemedim..
Hani demişsin ya Karatayın 5 saat kuralı beni abur cubur tüketiminden uzak tutuyor, diye.. Bende de ajanda aynı etkiyi yapıyor.. Bir lokma bir atıştırma yapacağım mesala.. o an duruyorum.. şimdi bunu ajandaya yazmak ne alaka, diyor ve yemekten vazgeçiyorum..

Sevgili topik,

Geçen Cuma 58,4 kiloydum..

Bugün 58,1 kiloyum.

Oldu bu iş, ne dersin?

Müftüoğlu'nun "Kiloyu Korumak" adlı makalesinden önemli bulduğum birkaç alıntı:

"Araştırmalar yeme-içme konusunda aşırı titiz olanlarda obezitenin daha sık görüldüğünü, kilo kaybı çabalarının çoğu kez başarısızlıkla sonuçlandığını göstermektedir. Esnek bir strateji uygulayanlar daha başarılı olurlar. Bu kişiler bugün olması gerekenden fazla besin tüketirlerse, yarın daha az yerler. Bugün tembellik yapmışlarsa, yarın yarım saat fazla yürürler."

"Diyet yapmayı eğer aç kalmak olarak algılarsanız yanılırsınız. Aç kalarak kilo kaybedebilirsiniz. Ama açlık nedeniyle kasları deforme, zayıf görünümlü ve sağlıksız bir bedene sahip olursunuz. Böyle bir diyet size sürekli yiyecekler düşünen, seks gücü zayıflamış, deforme ve yorgun bir beden; sinirli, mutsuz, gergin ve agresif bir ruh hali kazandırmaktan başka yarar (!) sağlamaz."

"Bir gün boyunca almanız gereken kaloriyi, kilonuzu 2’yle çarpıp elde ettiğiniz rakamı 10’la tekrar çarpıp bulabilirsiniz. 75 kg iseniz bir günde almanız gereken toplam temel enerji 1 500 kalori kadardır. Basit bir ifadeyle, bedeninizi sağlıklı ve fonksiyonel tutmak için aldığınız toplam günlük enerji 1 500 kaloriden aşağı olmamalıdır.
Kilo verme programlarında, olabildiğince bu temel kalori ihtiyacından pek taviz vermeden, egzersizi artırarak kalori harcamanızı yüksek tutmalısınız."

Bende her dakika internete ulaşamıyorum.
İpin ucunu kaçırdığımı düşünmeye başlayınca ajandama yazıyorum.Neler yediğimi gözümle görünce kendimi frenlemem gerekip gerekmediğine daha net karar verebiliyorum.Kilo takibimi orayada mutlaka haftada 1 kez not ediyorum.
Kesinlikle çok işe yarıyor...
kilo vermek yada korumak isteyen herkes yapmalı bence.....

Sevgili topik,

Geçen Cuma 58,1 kiloydum.

Bugün 58,4 kiloyum..

300 gr. aldım bu hafta.. Normal.

Durdum durdum haftanın ortasında (Çarşamba) hem fırında makarna hem de tiramisu yaptım..
Hafta sonu içkili akşam yemeğinin enkazını tam toparladım derken bu sefer de kendi yaptığım yemeğin kurbanı oldum..

Hiç mühim değil.. Yediğim için aldım.. Neyseki makarna bitti..

Üst limitim olan 60 kiloyu görmeyeyim de.. bu küçük dalgalanmalar mühim değil..

yedikten sonar pişman olmayacak kadar yiyebilirsek, ve ağır bir öğünün sonrasındaki öğünü yada günü hafif geçirirsek kilomuzu koruyabiliriz gibime geliyor. sonuçta yemek insanı mutlu eden bir davranış.Diyet yaparkendei kilo korumaya çalışırkende hayattan zevk almalı,bizi mutlu eden anların( sofraların) tadını çıkarabilmeliyiz. Porsiyonları ayarlayabilirsek sonradan pişman olmayız bene.

Ha'di diyelim ki ayarlayamadık..
Bu ayarlamama durumunu "o an" la sınırlı tutmak ve hemen sonrasında yediklerimize daha da dikkat ederek kiloyu koruyabiliriz.

Örneğini yaşadım.

Cumartesi sabahı da Cuma sabahı gibi 58.4 kiloydum.
Akşam pide yemeye çıktık. 1 porsiyon kaşar-döner-mantar karışımlı pide yedim. Tabakta kalanlar beni kovalar korkusuyla hepsini bitirdim.

Üstüne de çikolatalı dondurma.

Yani aynen anlatmaya çalıştığım şey oldu. Porsiyonları ayarlayamadım ama hiç umursamadım. Keyfini çıkarttım yediklerimin.

Pazar sabahı tartıldım. 59,1 olmuşum. Moralimi hiç bozmadım. Yedim de aldım sonuçta.

Ve hemen planımı yaptım. Pazar günü protein ve sebze ağırlıklı beslendim. Rutin sporumu yaptım ancak bir tur bisiklet daha ekledim.

Sonuç: Bu sabah yine 58,4 kiloyum..

Pideler, dondurmalar buhar olup gittiler. Hep de gidecekler.. Olayı çözdüm bu sefer!

8 günlük orucun sonucu - 700.
wc yok,olsaydı tam - 1 kilo olurdu.
tabiiki bu yağ kaybı dğil,oturarak yada yatarak yağ yakılmıyor.
haftaya pazrtesi tartı sonucu doğru kilomu gösterecektir.

Sevgili topik,

22 Haziranda 58 kiloyla hedefime ulaşmıştım.
Geçen Cuma 58,4 kiloydum.
Bugün 58,5 kiloyum.

Özetle; kilomu koruyorum.

Diyet sonrası kilo koruyacak olan arkadaşlara iki tavsiyem var:

1- Hedef kilonuzun 2 kilo altına inene kadar devam edin. Bu sizi sonraki dönemde çok rahatlatacak.
(Örneğin benim hedefim 60 kilo olmaktı ama ben 58 olana kadar devam ettim ve 6x kiloları cıs ilan ettim. Bu da bana içinde rahatça dolanabileceğim iki kiloluk bir pay bıraktı.)

2- Kilo verme döneminde yaptığınız sporu öyle bir ayarlayın ki; koruma dönemine geçtiğinizde bu spor bir seviye üste çıkabilsin. Kendi koşullarınıza göre belirlemeniz gereken bir şey.
(Örneğin benim rutin sporum 1,5 saat sürüyordu. Koruma döneminde bu rutine haftada 2 kez yüzme ekledim. Bu hafta da kalça ve popo için kas çalışmalarına başladım.)

Son düzenleme:
önerilerini dikkate alıcam canım

merhaba arkadaşlar bende haftaya mezun olup bu topge yazmak istiyordum ama takımızın durumu bu hafat vahim ve ben bir süre daha takımımda kalıp sevgili kaptanım taopragıma desdek olmak istiyorum su anda hedefledigin kilomum altındayım ama kaptanımı bırakmıcam :)

geçen pazartesiyle gramı gramına aynı ama bu hafta bağırsaklarım tertemiz olarak tartıldım.
dün Sabah öğlen ve ikisinin arasında saçma sapan beslendiğim için kendime ceza verdim ve 3 buçuktan sonar ağzıma bir lokma bie kouymadım.yemeyi öyle abartmışım ki Sabah hala daha açlık hissi yoktu.
geçen hafta wc olmadan tartılmıştım,onun şişkinliğide kiloma dahildi yani.
neyse fazla uzatmayayım.arada yarım kilo kadar oynamalar olur.
bugün yaz tatili bitti.İşe başladım.İşyerindeki tartıya gore 1 kilo almış görünüyorum ama o tartı 2. tartılmada hemen şaşırmaya başlıyor.Fazla güvenemesemde ,işin aslı pek işime gelmesede ilk tartıldığım sonuca gore acı ama gerçek : tatilde 1 kilo almışım.
demekki neymiş ; ne kadar kilo verirsek verelim sporu yaşam tarzı haline getirmediğimiz sürece filmi hep başa sarmak kaçınılmazmış:)))))

1. Karatay diyeti candır…
2. Yaşasın Karatay diyeti ve kkk.
3. Yaşasın Karatay Kardeşliği
4. Diyet kaçınılmazsa zevk almaya bak
5. Sabah krallar gibi, öğlen dükler gibi, akşam fakirler gibi yiyeceksin
6. 2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır.
7. Ağızda bir dakika ,midede bir saati göbekte / basende bir ömür boyu
8. Şeker en tatlı zehirdir
9. Nerde hareket, orda bereket
10. Walk, walk, walk
11. Yağlardan korkma; şekerden kork
12. Porsiyon küçültme antrenman gerektirir
13. Ne yemezsek kardır
14. Midemiz çöplük değildir

merhaba

uzun zamandır yazamadım ama hep seni takip ettim,

sende belki beni merak etmişsindir diye bi uğrayayım dedim,

halen kilo vermekle uğraşıyorum

ramazanda 58 kiloyu görmüştüm ama,

o kadar çok şey geldiki üst üste sağlıklı beslenmeye uzun bir süre verdim,

taşınma,cenaze,hastalık,kızımın hastalığı derken koca bir yazı kilo alıp vererek devirdim,

şu an 59 lu sayılardan düşmeye uğraşıyorum,sporu bırakmak zorunda kaldım ama en kısa zamanda tekrar başlıycam,kilo verme hızım çok yavaşladı haftada 300 gram versem öpüp başıma koyuyorum,gerçi hafta sonu yaptığım kaçamaklar olmasa 300 gram 500 de olur ama neyse

anlıycan kilo korumaya geçmek istediğim için ipleri tekrar elime aldım,çıtır anneler ile beraber yarış yapıp kilo konusunda birbirimize destek oluyoruz

umarım bidahaki gelişim daha güzel bir sayı ile olur

şimdilik hoşçakal

15:30 dan sonra gram yeme ve sabah hala tokluk hisset! Sahiden çok yemişsin demek ki..
Bu hafta dilerim o artı 1 kiloyu yok edebilirsin..
Bu arada kuzenim bilet bulamadığı için ancak bugün yola çıkabiliyor, yani Voit konusu aklımda.. Sağ salim dönsün, ilk sohbetimizde soracağım. Aklımda..

Kendi adıma katıldığım maddeleri yazmak istedim nedense..
4 / 5 / 7 / 8 / 9 / 10 / 13 / 14
E yarısından çoğuna katılmışım yahu!

Merhaba Mevcancım, iyi ki uğramışsın.. N'aptı bu kız, diye düşünüyordum doğrusu..
Kötü şeyler geçmiş, gitmiş olsun dilerim..
Haklısın, ben de ne zaman kaçamak olayını bitirdim o zaman hızlandı kilo vermem..

İpleri yeniden eline aldıysan sana güvenim tam.. En kısa sürede toparlayacağına eminim.. ki sen zaten güzel bir proporsiyona sahipsin.. Kendince "ideal" e ulaşmak istiyorsun.. Bana göre zaten olmuşsun sen anacım!

Ben de bu hafta aldım biraz.. Şimdi toparlamaya çalışıyorum.. Cuma stresi devam ediyor anlayacağın.. İyi ki de ediyor, disiplin şart bünyeye! Tecrübeyle sabittir!

desteğin için teşekkür ederim.
Sabah ki tokluk meselesi, bir önceki gün sarma ve sararken içinden bol bol yediğim için uzun sure tok hissettim.yatarken çok toktum mesela.Ama en son 3 buçukta yiyince insanın ertesi gün içi kııyılır,önüne ne gelirse ağzına atar, karnı guruldar( benim için en önemli açlık belirtisi budur),Sabah bu hisler yoktu yani.Birde kan vermeye gideceğim için yiyeceklere el sürme şansımda yoktu.Hala toktum diye yazarken yanlış anlaşılacağını düşünmüştüm zaten ama fazla üstünde durmamıştım.
Banim için bu durumun ilginç yanı, diyet yapmadan kafama gore beslendiğim dönemlerde bu kadar saat açlıkla Sabah gözüm kararırdı,( insulin direnci)karnım sürekli guruldardı. kan vereceğim için mecburen hiçbirşey yemezdim ama sağlık ocağından eve gelene kadar ,(10 dakika sadece) sabredemez,yolda simit falan alır ve kendime gelirdim.
bu yeme düzenine midem bile alışmış yani.tepki vermiyor.en önemlisi insulin direncim yok olmuş,beni çok zorlayan bir durumdu gerçekten de.
elipttik bisiklet geçen gün benimd eaklıma geldi ama müsait olunca cevap yazacağını bildiğim için senden haber bekledim.sağol canım.

Demek boşuna demiyorlar; düzenli beslenme ve egzersizle insülin direnci kırılır diye..
Güzel bir gelişme.. Çünkü hepimizin bildiği gibi; insülin direnci olan kişinin kilo vermesi daha da zor..

Sevgili topik,

Yıllardır devam eden Cuma tartılma heyecanını seviyorum ben..

Bu hafta biraz dağıtmıştım ama Cuma korkusu yine beni düzene soktu..

Geçen Cuma 58,5 kiloydum.

Bu sabah 58,2 kiloyum. :118: :118:

Topiğime sadığım, kiloyu korumaya devam!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…