Kilomuzu Koruyoruz!

drdotty , seaBahAR ve diger arkadaslar siz ne durumdasiniz?

KILO TAKINTISI VE SAZ ARKADASLARI
Oncelikle tam kilomu bilmiyorum. 56,5tur en fazla.57 olamaz, olmamali
55in ustune cikinca bana afakanlsr basiyo. 53lerde kafam cok rahat, 1_ 2 kilo serbest salinim araligi.
50_ 51 olsam super olur ama bu istahla zor.
Hem canimin istedigini tadimlik bile olsa yiyip; hem fiziksel ve mental olarak en iyi hissettigim donemler bu kilolardaydim. Birde duzenli pilates yaptigim donemler.
Bu aralar sezgisel beslenmeye taktim.Iyi gidiyor, fena sayilmaz.

Merhaba canım;
Ben stresli bi süreçteyim ve süreç istediğim kilonunda altına inmeme neden oldu.(uğraşsam yapamazdım) Ben şu an 64 kiloyum 66-70 arası olunca iyi hissediyorum. Bugünler geçsin kaybettiğim kilolar koşa koşa gelir zaten.
Sezgisel beslenme ile ilgili hiçbir fikrim yok.
Umarım seni hedefine ulaştırır.

Uzun zaman sonra merhaba

Ya zaten böyle oluyor. Uzun süre kilo korumaya alışınca 1-2 kilo bile alsan kendini çok ağır bir yük taşıyormuş gibi hissediyorsun.
İnsanlara "yok ben yemeyeyim, kilo aldım" dediğinde şöyle bir süzüp "daha nerene zayıflayacaksın" diyorlar.

Bence tartıl bir an önce, kilonu görünce belki baskı oluşur üstünde ve bu şekilde de iştahını baskılarsın. Tartıdan kaçtığımızda yanlış yola da girmiş oluyoruz kanımca.
Tek çözüm zaten sporu yükseltip, porsiyonları olabildiğince azaltmak. Birebir denemedim ama bir tabak pilavı bir öğünde yemekle, güne yaymak arasında kalori olarak fark olduğunu deneyimliyorum. (pilav örenek tabii. seneler var ki yemedim)

Bana gelince...
Sıkıntılı dönemler geçirdim ve kilo en son düşündüğüm şeydi. Sıkıntılarda önce çok zayıfladım. Çünkü yemek yemek aklıma gelmiyordu. evdeki tek yemek hareketi de köpeğin kuru maması olunca, yemek yemeliyim gibi bir duygu da oluşmuyordu. Bir bakıyordum ki mdeme kramp girmiş, ben sanırım bugün bir şey yemedim diyordum. O dönemler çok zayıfladım, kilomu bilmiyorum ama her şey belimle basenim arasında duruyordu. Kemersiz sokağa çıkamıyordum.

sonra tam ters bir dönem başladı. İçmeye ve meze, cips, çikolata yemeye başladığım bir döneme girdim. Uzun sürdü bu dönem ve kemersiz giyemediğim pantalonlara artık sığamaz oldum.

sonra bu dönemi de toparlamaya başladım.

senelerdir alıştığım kilo koruma dönemini yeniden oturttum sonuç olarak.. güncel kilom 60,7
ağustos ayında 60 olacağım.

(mezuniyet kilom 58 di. ama bu zaten +2 kilo bonuslu bir kiloydu. kendimi iyi hissettiğim ve insanların "ne oldu neyin var hasta mısın demediği kilom 60)

Canim tek derdimiz 3- 5 kilo fazlamiz olsun. Sende bayagi sikintilar atlatmissin. Iyi olmana sevindim. Ben burayi ara sira okuyorum; sen artik duzenli yazmayacagini belirtmistin zaten. Seni merak etmiyor degildim.
Az once tartildim, 55.5. Kisinda bu kilodaydim.Sikinti yok.

Sağ ol.
Kilon güzel çıkmış.

11 temmuzda 60,7 idim ya.. güya ağustosta 60 olacaktım.
Olamadı tabii.. mecburi kaytarmalar, ne kadar dikkat etsem de ucundan alsam da bizim adetlerdeki tuhaf ısrar durumları vs. vs.

neyse.
60,4 üm şu anda.

60 olunca haber veririm. Belki bir haftada bitiririm kalan gramcıkları. Bu hafta planlı bir davet vs yok çünkü. (Nihayet)

60 olunca haber veririm, demiştim.
Daha güzel kiloda haber veriyorum: 59,3

Haftaya tatil zamanı.. 59 gideyim bari de daha rahat kilo alayım.

Tatilde 3 kilo aldım. Canım neyi ne zaman istiyorsa yedim. Ohh canıma değsin diye diye. Çünkü bu kaçamaklar ruha iyi geliyor.

İyi ki de öyle yapmışım. Tatilde aldığım kiloyu bir haftada vermeyi başardım.

Üç basit kural işlettim.
- Günde 3.5 litre su içtim
- İlk öğün için midemin guruldamasını bekledim ki bu genelde 11:00-11:30 civarlarında oldu.
- Son öğünü 19:00 da yedim (öğünleri böyle düzenleyince 2 ana, 1 ara öğüne düştü günlük tüketim)

Sonuç olarak;
tatile giderken 59,2 kilo idim.
dönüşte tam 3 kilo fazlası: 62,2

güncel: 59,6
kalan kilo ile oyalanırım ben zaten.

Ben şu an 57 kiloyum ama 50 kilo normalim hamile kaldım beklenmeyen gebelik bu yüzden kilomu korumak istiyorum ..buraya yazabilir miyim ne yediğini içtiğimi kilo takibi vs

58 kilo ile mezun olalı kaç yıl oldu artık hatırlamıyorum bile.
Ben artık kilo almıyorum arkadaşlar. Üst limitim 60 kilo.

Lafı dolandırmaya hiç gerek yok.
Döngü şu:

diyet, kaçamak, ağırlaştırılmış diyet

Kilo verdim, artık rahatlıkla yiyebilirim diye bir dünya yok.
Biz bu hatayı yaptık, kiloyu bir kere aldık, sistemi bozduk çünkü.

Dolayısı ile kaçamak hep kaçamak olarak kalmak zorunda. Kaçamak sonrası, aynı gün olamadıysa bile takip eden günlerde daha da ağır diyete hemen geri dönülmek zorunda.

Spor ve 2,5 litre su zaten cepte.

Güncel kilom: 59,2

Maşallah seabahar sana....benimde bu son diyetim olacak inşallah.aynen dediğin gibi oluyo..artik diyet bitti istediğimi rahatlikla yiyebilirim düşüncesi olduğu zaman okadar emekle verilen kilolar tekrar geliyo..malesef o hatayi bende yaptim defalarca..ama artik daha bilinçliyim...ve şunuda anladimki yaş ilerledikce kilo vermede zorlaşiyor bu sene bunu daha iyi anladim...spor alişkanliği ve düzenli olarak sağlikli beslenme şartmiş artik bunun bilincindeyim....busefer mezun olmak istiyorum bende..kaç senedir kilo verip tekrar aliyorum...bundan sonra dikkat etmek istiyorum..kaçamak illaki ister istemez oluyo hayatimizda..ama telafi etmek mecburiyetinde olduğumuzu idrak etmek zorundayiz...

Sağ ol tatlım..

Senin de durumun bilincinde olman başaracağının garantisi.
Dilerim sağlıklı bir şekilde, kısa sürede mezun olur ve bir daha da geri almazsın.
Geri alınan kilolara üzülüyorum ben, zamana yazık, çabaya yazık.
Ve dediğin gibi yaş ilerledikçe her şey daha zorlaşıyor.

Açık olsun yolun.

Sağol canim güzel dileklerin için...bu sayfa aktif olsaydi iyi olurdu kilo veren arkadaşlarla hep birlikte kilomuzu korumaya geçip birbirimize destek olurduk..

Sağol canim güzel dileklerin için...bu sayfa aktif olsaydi iyi olurdu kilo veren arkadaşlarla hep birlikte kilomuzu korumaya geçip birbirimize destek olurduk..
ben de umutlanmıştım ama öyle olmadı ne yazık ki..
genel eğilim verilen kilonun alınması yönünde.

bir dönem neredeyse benim şahsi günlüğüm haline gelmişti, sonra ben de bıraktım yazmayı.

Bende kilomu 4- 5 yildir koruyorum.
Kendimi bildim bileli 55 takintim vardi. 55'in altinda cok rahat hissederdim. Cok sukur , 30lu yaslarda basardim.
Bende donem donem kendimi saliyorum. Surekli yemeklerimi planlamak zihnimi cok yoruyor. Zihnime mola verdiriyorum. 3- 4 kilo alinca ipin ucu iyice kacmadan 53' e inmeye calisiyorum. Benim koruma donemimde boyle geciyor.

Ben hedef kiloma ulaşayim inşallah bende buraya gelcem..sağolsun Seabahar burayi azda olsa aktiv tutmuş birakmamiş.. sayfa bir kenarda unutulup terkedilmemiş.. bende gelirsem 3 kişi oluruz.. 3 müz burayi aktiv tutariz ve ileriki zamanlarda çoğaliriz inşallah

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…