Kilomuzu Koruyoruz!

Bu topiğin benden sonra ikinci düzenli yazarı da sensin zaten.
Kilo işini oturttuk şükür.

Perihancım aslında mezun olduktan sonra kilo korumayı oturtana kadar aktif olup buraya yazılırsa yararlı olur.
Aynen yarışmada olduğu gibi burada da kişi kilo bildiriminde bulunup kendini gözlemleyebilir.

Zaten bir süre sonra ne yapması gerektiğini anlayınca yazması da gerekmiyor.. ben nadiren not bırakıyorum artık.. çünkü tekrara dönüşecek yazdıklarım.

O kadar mezun olan arkadaşımız var ama burayı kullanan olmuyor. Yani amacına bir türlü ulaşamadı topik. Belki sen bir yenilik başlatırsın.

Inşallah canim...

Selamlar

Çok güzel bir başlık tam da aradığım yermiş burası.

Hamilelik öncesi kiloluydum biraz, gebelik şekeri çıkınca hamileliğin 31. haftasında diyete başladım. Doğumdan 4 ay sonrada yarışmalara katıldım.
Ben mezun olmadım ama 59dan 50lere inince kurs vb nedenlerle izne ayrıldım 3 ay iyi gitti sonra kilo almaya başladım. Bir kere zayıf olmayı tadınca da insan çok pişman oluyor korumayı beceremeyince. Ben de korumayı öğrenmek istediğim için bu başlığı okumaya başladım baştan. Şimdi takımıma geri döndüm ve mezun olana kadar olabildiğince kaçamaksız beslenip hedefin 1-2 kilo altına inmeyi planlıyorum. Sonrasında amacım kas oranımı biraz artırıp koruma anlamında denemeler yapmak o nedenle ben de en kısa zamanda buraya gelmek istiyorum.

Artık diyabet için risk altında olduğumdan kilo kontrolü ve düzenli spor şart benim için.

bende 173 boyunda 59 kiloyum daha dogrusu 2 ay once 64 kiloydum simdi zayifladim.kilomu korumak istiyorum ama yedigim herseyden sonra mutsuz oluyorum dahada zayiflamak istiyorum.bunun asil sebebi gobegim ince yeri 73 en genis yeri 80 civari ve bu beni cok mutsuz ediyor.lutfen yardim edin spor yapmaktan biktim ama yuruyus hergun yapiyorum.sekeri tamamen olmasada kestim.

Aslında iki ayda vücut ağırlığının %10 undan kurtulmuşsun, tebrikler.

Göbeğinin en ince / en geniş yeri ne demek onu anlamadım, neyse bunun önemi yok.
Göbeklenmenin en önemli sebeplerinden biri gece yemekleri olabilir. Gün batımı ile birlikte yediklerine dikkat etmelisin. Özellikle de karbonhidrat grubundan tamamen uzak durman gereken saatler güneş batınca başlıyor. Ta ki gün doğana kadar.
Buna dikkat etmeye çalış.
"Spor yapmaktan bıktım" bana kalırsa çok yanlış bir düşünce. Sporun zayıf olmakla / zayıf kalmakla ilgisi yok. Sporun sağlıklı yaşam ile ilgisi var. Karnına yönelik egzersizleri yapmalısın.
Göbek yağları için çok önemli bir hareket var. Her gün mutlaka yap. Yapabildiğin kadar yap. Günde 3-5 set, ne kadar yaparsan o kadar iyi.
Hareket şu:
Sırtüstü dümdüz uzan.
Kolların bedeninin yanlarına ve yere yapışık.
bacakların birbirine yapışık.
Bu halde iken ayaklarını yerden 10 cm kaldır. Daha fazla değil.
Ve bu şekilde ayaklarını havada tutabildiğin kadar tut.
Havada tutarken mide kaslarının yandığını hissediyor olman lazım, hissetmiyorsan bir yerde hatan vardır.

(ben bu şekilde 20 ye kadar sayabiliyorum ancak)

kolaylıklar,

gobegim ustten ince ama asagi inince hamile gobegi gibi aniden buyuyor.gece yemelerini 3 aydir kestim 7 den sonra cay iciyorum onun disinda arada bi cikolata ama asla 8 den sonra yemem.gunde 40 dkya yakin yuruyus yapiyorum ama spor duzenli yapmiyorum malesef.benim sorunum gobegimin gitmemesi.sekeri tuzu ekmegi yagi kestim tek zaafim gunde bi tane cikolata yiyorum.onh bi turlu birakamadim.

Selam kizlar..umarim iyisinizdir..mezuniyetime 4 kilo kaldi.bir tarafdanda sizlerin eski mesajlarinizi okuyorum güzel bilgiler vermişiniz....en geç 2 ay sonra bende burdayim....benim bir sorum olacak...bi arkadaşim var 171 boyunda 58 kilo.. .kilosunu söylediğinde inanmadim sonra gözümün önünde tartildi...sanki 65 gibi görünüyor..ben 161 boyundayim ve şu an 61 kiloyum ondan daha zayif görünüyorum...sizce sebebi nedir...

Yag oranı fazladir cnm

tabiki de vucut yapisi buyuk ihtimal iri kemikli biridir

Ben de bu gruba giriyorum iki nedeni var birincisi yağ oranı ikincisi de vücut tipi. Mesela ayni yag orani bile olsa omurga kısa olup beli olmayan insanlar daha tıknaz kilolu görünüyor ve o bolgede az bir yaglanma sisman gosteriyor. Yağ vücutta nasıl dağılıyor o da önemli yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…