• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim alır?

Kız daha tuhaf bence gidip nişanlısından istemiş siz almalısınız annem öyle diyoooğ diye. 😂
Normal bir kadın “ne diyorsun anne ya yüz liralık (rakamı attım) şeyin lafı mı olur” derdi...
Bunu elbette dedim tartışmasını da yaptım. Hemen sorunlu bir kişilik profili çizmeseydiniz hakkında ıyiydi. BBenim ablam boşandı ve annemin söylediği hicbir şeyi yapmadan evlendi ablam. Şimdi öncesinde sustum demek ki yanlış yapmışım kafasında bana çektirecek duruyor. Ben de karşı çıkıyorum ama bir kere çok kırıldı ablamda, annemi ezmeden bu süreci atlatmak istiyorum. Bu konuda hiç hak vermiyorum dedim ya tartıştım da ama düşüncesi değişmiyor. Sevgilime söylediğimde de çok utandım zaten. Arada kaldım evet böyle küçücük bir konuda bile. Ben de bu yüzden nasıl bir yol izlemeliyim diye sizlere danışmak istedim.

Konuyu açan kızcağız yazarken bile utandığını söylüyor,evleneceği kişiye söylerlerken de utanarak söylediğini düşünüyorum.Belli ki annesi baskı yapmış daha fazla utandırmamak adına tamam ben alabilirim denebilirdi.Erkek tarafınında kendince haklı düşünceleri olabilir tabi ufak bir sorun büyümüş hoş olmamış.
Beni o kadar anlamışsınız ki. Tabiki de çok utandım. Hatta dediğim şey ben alayim ama annemle tartışmak istemedim benim için de uygun olan bu dedim. O da canını sıkma ben alırım sen beğen dedi. Ama bu beni çok üzdü bakarsanız keşke sussaydın biraz daha mi tartışsaydım bilmiyorum.

Bunu elbette dedim tartışmasını da yaptım. Hemen sorunlu bir kişilik profili çizmeseydiniz hakkında ıyiydi. BBenim ablam boşandı ve annemin söylediği hicbir şeyi yapmadan evlendi ablam. Şimdi öncesinde sustum demek ki yanlış yapmışım kafasında bana çektirecek duruyor. Ben de karşı çıkıyorum ama bir kere çok kırıldı ablamda, annemi ezmeden bu süreci atlatmak istiyorum. Bu konuda hiç hak vermiyorum dedim ya tartıştım da ama düşüncesi değişmiyor. Sevgilime söylediğimde de çok utandım zaten. Arada kaldım evet böyle küçücük bir konuda bile. Ben de bu yüzden nasıl bir yol izlemeliyim diye sizlere danışmak istedim.

ablanız doğru olanı yapmış. Evliliklerde her iki tarafın da ailedi müdahil olursa evlenme sürecinde o evlilikten hayır gelmez. Ablanızın boşanma sebebi söz tepsisi ıvır zıvır istememek değildir eminim. İki olayın birbiriyle bağlantısı yok.

Bizlere sorarsan genelde alacağın cevap belli ne kendi aileni ne diğer taraftaki aileyi sokmayacaksın işin içine. Kendiniz alacaksınız, kendiniz yapacaksınız kimseye minnet etmeyeceksiniz.

Beni o kadar anlamışsınız ki. Tabiki de çok utandım. Hatta dediğim şey ben alayim ama annemle tartışmak istemedim benim için de uygun olan bu dedim. O da canını sıkma ben alırım sen beğen dedi. Ama bu beni çok üzdü bakarsanız keşke sussaydın biraz daha mi tartışsaydım bilmiyorum.
Bence bu tepsi mevzu fazla uzamasın.Evlilik sürecinde böyle küçük mevzular büyüyor,tartışmalar oluyor sonra evlilikte bu tartışmalar tekrar hatırlanıyor ve daha büyük sorunlar doğuruyor.

ikiniz de toysunuz daha. evlenene kadar daha cok gerilirsiniz sanirim..

annen öyle dedi okay .. ben alirim diyebilirdin veya adetlere gerek yok tepsinin lafi olmaz diyebilirdin annene.

hadi neyse onu yapmadin sevgiline anlatmissin. o da sacmalamis. kizlarin dedigi gibi alirim vs diyebilir senin cekindigini anlayarak seni rahatlatabilirdi ama ortami daha da germis :KK70:

yaslar kac?
Ben anneme tabiki de dedim ben alırım diye. Ama iş tartışmaya gidiyordu bunun da sebebi ablamin ayrıldığı eşi. Ablamda bir şeyler çok acele ve annemin sözleri önemsemeden oldu o da şimdi benden çıkartacak sanırım hıncını. Engel olmaya çalışıyorum. Sevgilim de sonradan sen sıkma canını alırım ıstediini beğen dedi. Ama bu beni çok utandırdı

Boyle seuyer bana cok asiri civik civik geliyor evdeki şık bir tepsiyi yapardim heralde ben olsam

Ben anneme tabiki de dedim ben alırım diye. Ama iş tartışmaya gidiyordu bunun da sebebi ablamin ayrıldığı eşi. Ablamda bir şeyler çok acele ve annemin sözleri önemsemeden oldu o da şimdi benden çıkartacak sanırım hıncını. Engel olmaya çalışıyorum. Sevgilim de sonradan sen sıkma canını alırım ıstediini beğen dedi. Ama bu beni çok utandırdı

Anladim.
Annenle tartismana gerek yok. Gereksiz korkulari varmis kendince demek. Ablanda öyle oldu diye bosandi diye yorumlamis üzüntüsünden muhtemelen. O yüzden sende de öyle olmasin diye farkli davranmak istiyor kendince iyi niyetle.
Idare etmeye calis. güzellikle tatlilikla.
Gerekirse tepsiyi kendin al ve sevgilin almis gibi anlat ki gönlü olsun. anne babalarimizin yasi geciyor ve düsünce yapilari farkli olabiliyor ne yazikki.
kötü olduklari anlamina gelmiyor. düsüncelerini de degistiremezsin kimsenin. o yüzden orta yolu bulmaya calis birdaha.

Kız tarafı alır. Ama kız tarafı-erkek tarafı olayını da geçtim erkek tarafının alması gereken bir şey olsaydı da ben istemezdim. Gider kendim beğenir alırdım. 100-200 liralık şey için istemek, utanacak duruma düşmek ayıp geliyor bana. Bizim milletten başka böyle evlilik ritüellerinde bu kadar sık para ve alışveriş mevzu dönenler var mıdır bilmem. Bu süreçte iki tarafın da küçük şeyler yüzünden birbirini yorması anlamsız bana kalırsa, hayat birleştiriyorsunuz tepsi dediğiniz nedir ki? Keşke söylemeseydiniz. Mümkünse gönlünü alın eşinizin.
Ben kendim alicam tepsiyi. O beğen istediğini alalım üzülme böyle şeyler için dedi. Tamam dedim ama kendim alacağım. Kendim alıp ona hiç demezdim ama nedense ortaya çıkar diye korktum. Annemle daha büyük tartışmak istemedim. Daha yolun basinda annemle savaşmak istemedim

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor
Nisanlın ne tuhaf, alt tarafı tepsi. Sıkıntı yok gel secelim dese nolur tepsi aldı diye fakirler mı?
Tepsiye yatak odası muamelesı yapmis.
Aynen katılıyorum. Ne olmuş yani annesi öyle demiş. Sanki erkekler bu işleri çok iyi bilirmiş gibi ben öyle duymadım demesi hoş değil.

Anladim.
Annenle tartismana gerek yok. Gereksiz korkulari varmis kendince demek. Ablanda öyle oldu diye bosandi diye yorumlamis üzüntüsünden muhtemelen. O yüzden sende de öyle olmasin diye farkli davranmak istiyor kendince iyi niyetle.
Idare etmeye calis. güzellikle tatlilikla.
Gerekirse tepsiyi kendin al ve sevgilin almis gibi anlat ki gönlü olsun. anne babalarimizin yasi geciyor ve düsünce yapilari farkli olabiliyor ne yazikki.
kötü olduklari anlamina gelmiyor. düsüncelerini de degistiremezsin kimsenin. o yüzden orta yolu bulmaya calis birdaha.
Yani ben kendim zaten alırım. Ortaya çıkmaması için sevgilime deme zorunluğu hissettim. Ona da dediğim ben alayim ama onlar öyle bilsin. O da asla kabul etmem beğendiğini al üzülme dedi. Hep yüzüme gözüme bulaştırdım sanırım. Yine de kendim alacağım. Annemi demeniz gibi kırmak incitmek istemiyorum. Bizi tek başına büyüttü babamız yok. Ezmek istemiyorum. Elbette onaylamam her yaptığını ama kırmamak için çabalıyorum.

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Kız tarafı alıyor normalde

Yani ben kendim zaten alırım. Ortaya çıkmaması için sevgilime deme zorunluğu hissettim. Ona da dediğim ben alayim ama onlar öyle bilsin. O da asla kabul etmem beğendiğini al üzülme dedi. Hep yüzüme gözüme bulaştırdım sanırım. Yine de kendim alacağım. Annemi demeniz gibi kırmak incitmek istemiyorum. Bizi tek başına büyüttü babamız yok. Ezmek istemiyorum. Elbette onaylamam her yaptığını ama kırmamak için çabalıyorum.
Bence yine de annenizi kırmayın siz. Doğru olanı yapıyorsunuz.

Kız tarafı alır.
Erkek gümüş tepsi ya da gondol tarzı bir şeye çikolata yaptırıp süsletir getirir.

Yöreye göre değişiyor sanırım. Biz de erkek tarafı alır tepsiyi. Görümcem söz merasiminde kaynanasına güvenmediği için ne olur ne olmaz seninkini de getir demişti. Benim eşim almıştı. Benim ki karşı tarafın getirdiğinden çok güzeldi, ama kaynana cazgır çıkıp kendilerininkini kullanmıştı 😊

Anneniz de sozlunuz de cok garip
Anneniz bariz kiz tarafina ait bir seyi erkek tarafina kakalamaya calisiyor,basitlik bu.
Sozlunuz de alt tarafi 150-200 liralik ,sozden sonra kimsenin sallamayacagi kiytirik bir tenekeyi almamak icin laf sokmus kendince. Evet kiz tarafina ait ama kendisi alsa da ölmezdi yani

edit:annenize soyleyin soz mendili de hazirlaniyor onu da kiz tarafi yapiyor. Erkek tarafi suslu puslu cikolata getirir size verir,siz de mendil verirsiniz karsiliginda. Turkiyede nereye giderseniz gidin bu durum boyle. Cok az olan istisnalar haric

Son düzenleme:
Kız tarafı alır.
Erkek gümüş tepsi ya da gondol tarzı bir şeye çikolata yaptırıp süsletir getirir.
Sanırım annemin bahsettiği de bu çikolata tepsisi. Yani çikolatayla beraber tepsi gelir diyor. Ona da yüzükler konulur diyor. Ben anlamadım ki bir şey. Kendim alıp kurtulacağım

Back
X