Eşiniz neden böyle davranıyor acaba size? Hic karşınıza alıp konsutunuz mu?
Eşiniz neden böyle davranıyor acaba size? Hic karşınıza alıp konsutunuz mu?
Inanin bircogumuz boyleyiz....
ailem bosanmadi ama sevildigimi hissetmedim zaten bizim zamanimizda sevmek degil dovmek marifetti cocugu
evlendim kiymeti olmadi ben de yukum kamburum
anneyim vicdanim aciyor cunku calisiyorum
ne ise adapteyim ne annelige ne eve
hicbiryere sigamiyorum
herkese yukum
herkes bana yuk....
iste zaten bunlar dunya sinavi.
En mutlu boyle zaten.
ayri da olsa anneli babali imissiniz
sert ve ters de olsa bir esiniz bir yuvaniz olmus
calismasaniz da bir egitiminiz var
bunlari bu sekilde ifade edecek kapasiteye sahipsiniz
guzeller guzeli bur yavrunuz
ve en onemlisi hesaplasacak bir vicdan
Allahi ozleyecek bir imaniniz var..
siz guzel bir kulsunuz. Ne ararsaniz Onda bulursunuz. Buluruz..
Esim evlilik kurumunun bastan curumus bir kurum oldugunu,erkegin karakterine oldukca zor gelen bir sey oldugunu dusunuyor.
Evlenene dek hep yalniz yasamis, kendi kendinede her isini yapabildigini o yillarda gordugu icin, ben her seyi kendimde konforlu bir sekilde hallederim diyor.Yani yalnizligini seven birisi.
Saniyorum bu sebepten bir esi hayatina fazlalik olarak goruyor.
Neden evlenmis o zaman? Ne kadar enteresan! Hepimiz benzer seyler yaşıyoruz. Kimse tam anlamıyla mutlu değil. Kimimiz esinden cekiyor kimimiz ailesinden. Sizin tutunacak bir dalınız var bebeginiz. Çalışmayı çocuğa karşı yapılan bir bencillik olarak gormemenizi soyleyebilirim. Henüz evli bile değilim belki tam anlamıyla ne hissettiğinizi anlayamam ama ben annemin çalışıp kendi ayakları üzerinde duruyor olmasını çok isterdim. Bana göre ekonomik özgürlüğü olan kadın daha güçlü oluyor. Annemin ekonomik özgürlüğü olsaydı babamı cekmezdi. Babamı sevmiyor muyum tabiki seviyorum iyi bir baba olabilir ama iyi bir eş değil. Bence çalışmalısınız, sayet çalışırsanız bir nebze olsun bu dertleri kafanızdan atar daha olumlu bakabilirsiniz hayatiniza. Böylece bebeğinize de daha faydalı olursunuz sağlıklı bir ruh haliyle.
Neden evlenmis o zaman? Ne kadar enteresan! Hepimiz benzer seyler yaşıyoruz. Kimse tam anlamıyla mutlu değil. Kimimiz esinden cekiyor kimimiz ailesinden. Sizin tutunacak bir dalınız var bebeginiz. Çalışmayı çocuğa karşı yapılan bir bencillik olarak gormemenizi soyleyebilirim. Henüz evli bile değilim belki tam anlamıyla ne hissettiğinizi anlayamam ama ben annemin çalışıp kendi ayakları üzerinde duruyor olmasını çok isterdim. Bana göre ekonomik özgürlüğü olan kadın daha güçlü oluyor. Annemin ekonomik özgürlüğü olsaydı babamı cekmezdi. Babamı sevmiyor muyum tabiki seviyorum iyi bir baba olabilir ama iyi bir eş değil. Bence çalışmalısınız, sayet çalışırsanız bir nebze olsun bu dertleri kafanızdan atar daha olumlu bakabilirsiniz hayatiniza. Böylece bebeğinize de daha faydalı olursunuz sağlıklı bir ruh haliyle.
Gercekten etkilendim.. Akut problem esle iliski gorunuyor.. Bunun icin bir seyler yapilirsa, diger yondeki eksikler bir nebze daha az zarar verir. Psikolojik destek aldiniz mi hic?
Esim bu cikarimlara evlendikten sonra vardi , yani evlenmeden once boyle bir fikri yoktu.
Calismakla ilgili asla negatif bir dusuncem yok kimsenin beni yanlis anlamasini istemem, calisan hicbir anneyi kirmayi da.
Fakat benim annem isinin haricinde de benimle kaliteli zaman gecirmeye calismadi hic.
Is yerinde cok yoruluyordu, evde dinlenmek,rahatlamak istiyordu ve benim onunla gecirmek istedigim her vakit onun yorgunluguna yorgunluk katiyordu.
Bende en azindan maddi durumumuz yettigi zamana dek cocugumun yaninda kalip annemin bana yapmadigi seyleri onunla yapmak istedim.
Haklisiniz acliktan olen,dogal afetlerde vefat eden,annesiz babasiz buyuyen,evladini kaybeden,iskencelere maruz kalan milyonlarca insan ve canlilar varken ben ve benim gibi bircok kisinin dertleri yersiz ve modern cagin yaftaladiklarindan baska bir sey degil !!
Sadece birkez esimle ilgili durumum icin psikologa gittim ancak tek basima gitmemin bir etkisinin olmayacagini soyledi psikolog.Esimde beraber gitmeyi kabul etmedi.Benim bir problemim yok istiyorsan sen git dedi.Yani sonucsuz kaldi bu cabam.
Geçmişte yasananlar bizim davranışlarımızı da etkiliyor. Siz kendiniz için neyin iyi gelecegini daha iyi bilirsiniz. Psikolojik yardım almayı denediniz mi? Isin icinden cikamiyorsak şayet bir uzmandan yardım almakta yarar ver emin olun rahatlatacaktir...
Yersiz demedim. Hepimizin sıkıntıları var, ama teselli bulacagımız bircok seye de sahibiz bir yandan...Hayat malesef her istedigimizi bize vermiyor, keske verse...Gerci verdiginde de bir degeri kalmıyor, cünkü o seye sahip oldugumuzda baska seyleri istiyoruz, doymuyoruz. En azından en kıymetlin yanında, ona bakabiliyorsun. Ya ona bakacak durumun olmasaydı, yuvaya vermek zorunda kalsaydın? Mutlu olacak seylerin var elinde, farkında ol diye dedim...
Bu dedigim kendim icin de gecerli...Bazen elimdekileri hatırlamam gerekiyor benim de..
Psikolojik yardim almak biraz masrafli tahmin edersiniz ki, esimden boyle birsey talep etmek benim icin oldukca guc.
Daha onceki sefer psikologa gittigimde calisiyordum da ayni zamanda.
Carpe_diem paylastiginiz link kesinlikle insanin elindekilere sukretmesi ve silkinip kendine gelmesi icin cok anlamli.
Eski konumda yazmistim oglumla ilgili kendi yanlis tutumlarimdan dolayi hayatimi zorlastirmistim.Ama suan cok sukur daha uysal,daha kolay bir cocuk oglum.Kendime vakit ayirabiliyorum artik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?