Kim haklı sizce?

TeRaPi oRDusU 03

❤ İki kızım iki gözüm ❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
1.470
1.899
53
Merhabalar
Geçen hafta babamlarda ailece kahvaltı yaparken,5 yaşında ki kızım tabağına tuz atıyordu,biraz fazla atmaya başlayınca dur yeter felan dedim ben.oradan teyzeleri oo dur falan başladılar.eniştem var büyük ablamın eşi (kendisini çok severim ailenin de oğlu gibidir) bayağı yüksek sesle bağırdı kızıma napıyosun sen dursana felan diye.kızım ağlayarak bıraktı tabağını gitti.bende enişteme,eniste neden o kadar bağırıyorsun ki korktu çocuk dedim gayet sakin bir ses sonuyla.sonra eniştem özür diledi kusura bakma terapim doğru söylüyorsun sen kızınca bende dinlesin diye öyle yaptım özür dilerim falan dedi.o özür dileyince ben bir kötü oldum koca adam özür diledi keşke birşey demeseydim falan dedim içimden.gitti kızımın gönlünü aldı.sonra oradan babam çıktı,kocaman adama ne diyosun sen ne olmuş bağırdıysa bir çocuk sende mi var terbiyesiz dedi.ben birşey demedim.kalktım sofradan ağladım eve gelecektim göndermedi annemler.sonra enistemle birbirimizden özür diledik.o gün bu gün babam benimle konuşmuyor.çocuklarım hastalandı arayıp sormadı.ayağım incindi 3 gün alçı da kaldı aramadı.büyük ablamı ayrı severler zaten,o yüzden enişte mi de ve çocuklarını da.resmen damadı için kızına küstü.bu durum zoruma gidiyor açıkcası.

Evet gayet sakince söyledim.

O zaman sizin yaptığınız hiçbir saygısızlık yok ama yine de babanız tabiki sizin gibi düşünemeyebilir siz gönlünü alın derim ben.
Ama ben ona ağzımı açıp tek kelime etmedim.eniştem için bana tavır aldığı için ben ona kırıldım.

Anne baba varken diger insanlarin karismasina çok sinir oluyorum . Bunu insanlar kendi yapiyor aslinda bak amcan kizacak bak teyzen sana kötü bakiyor falan onlar da her çocuga kizip bagirabileceklerini saniyorlar. Dinlesin diye siz uyarmaniza ragmen eniste beyin bagirmasi hoş degil zaten siz de kibarca uyarmişsiniz . Sizden özür dilemesine üzülmüssünüz ben de olsam sizin gibi hissederdim ama tepki vermeseydiniz her bir araya geldiginizde cocugunuza bagirma hakki bulabilirdi kendinde önceden sınırını çizmişsiniz. Babanizin verdigi tepki çok yersiz ve gereksiz olmuş.

Bu aralar babalara bişe oluyo. Banada durduk yere bagırdı. Bende konusmuyorum cocuk gbi azarlıyolar insanı 38 yasında bir kadınım zoruma gidiyo. 1 gün durmadan agladım

Çok teşekkürler yorumunuz için.gerçekten bende o an ses çıkarmasam hep aynısı yapılır diye düşündüm.

Çocuk alt tarafı tuzu kullanmış allah korusun sanki zehirmis gibi herkes bağırıyor bu nee sizde ve enistenizde niye bağırıyorsunuz çocuğa... Tabyy bu benim başıma gelse eniştem kızıma kızarsa ben niye bağırıyosun demem nekadar sinir olsam da zoruma gitsede o onun ayıbı napabilirim... babanizda tmm sizi uyarabilir ayıptır diye ama küsmek nedir ilk defa böyle bişey duyuyorum saçma bir konu için baba kızına küsebilir mi

O zaman sizde tavır yapın, aramayın sormayın. Babanızda olsa birinin saçma tavırlarını çekmek zorunda değilsiniz. Görmezden gelin.
Oyle yapacağım damadı için bana küsüyorsa ister konuşsun ister konuşmasın anneme de söyledim bunu ama üzülüyorum işte.evlat ayrımı yapılıyor resmen.aynısı benim eşim yeğenime bağırsaydı,ki bağırmaz zaten.o zaman eşime kızarlardı hep bir elden.onlar kıymetli çünkü

Çok teşekkürler yorumunuz için.gerçekten bende o an ses çıkarmasam hep aynısı yapılır diye düşündüm.
Rica ederim :)
Sadece o degil başkalari da karışıyor böyle olunca . Hani biri öksürünce herkese bir gicik gelir ya onun gibi , biri kizinca ortamdaki digerleri de laf söylüyor . Siz en dogrusunu yapmissiniz

Ben susamiyorum maalesef.hoşuma gitmeyen bir olaya tepkimi koyuyorum illa ki.ama bazen de pişman oluyorum işte keşke sussaydım diye.

Enişteniz koskoca adam olabilir ama sonuçta hatalı bir davranışta bulunmuş, yapması gerekeni yapıp özür dilemiş. Konu kapanabilirmiş orada. Buradaki en hatalı kişi babanız. Aile büyüklerinden ortalığı dağıtması değil, yapıcı olması beklenir genelde ama... Şundan sebep arayıp sormaması da ayrı ayıp. Ben de olsam kırılırdım.

Ben susamiyorum maalesef.hoşuma gitmeyen bir olaya tepkimi koyuyorum illa ki.ama bazen de pişman oluyorum işte keşke sussaydım diye.
Ya bende öyleyim sinirden ağlaya bilirim hatta ama ben çocuğuma bagirsamda kimsenin onu korkutacak kadar incitmesine izin vermem ama söz büyük olunca heleki aileden biri olunca mecbur duraklıyorum dediğim gibi ayıp onun ayıbı

Biz eniştemle abi kardeş gibiyiz ona dayanarak söyleyebildim.babama söyleyemem mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…