Kim haklı sizce?

Babanız o yaşa gelmiş küsülmeyeceğini öğrenememiş. Kim suçlu kim haklı ne önemi var. Herkes barışmış işte. Küsen insanlar bana göre bahane arıyor.

Başka hiç bir konu yok.sadece babam otoriter sert bir insandır.ona asla karşı gelemeyiz.onun aksi fikrimiz olamaz,onun olduğu ortamda kimse tartışamaz vs vs.

Baban haksiz. Eniste bile cocuga bagirdiginin hata oldugunu kabullenmiş senden ozur dilemis,cocugunda gonlunu almisken babana noluyor? Baska konudan sana gicik almis olabilirmi? Hastalikta bile aramayacak kadar enisteyi tutuyorsa uzun bir sure ne gider ne gelirim sahsen..

Başka bir konu yok.Evet bende o evde yokken gideceğim artık.ve o kadar otoriter ki,gelmediğimi farkettiğinde bu sefer niye gelmiyor diye kızacak.öyle karışık bir durum işte.

Başka bir konu yok.Evet bende o evde yokken gideceğim artık.ve o kadar otoriter ki,gelmediğimi farkettiğinde bu sefer niye gelmiyor diye kızacak.öyle karışık bir durum işte.
Ozaman babanin genel huyu buysa fazla takılıp canını sıkma . Ben sadece bu olayi baz alarak yazmıştım ilk yorumu.

Ben çocukla olan iletisimime,o esnada verdiğim bir yönergeye başkasının dahil olmasından hoşlanmayan birisiyim.Kizim yemek yerken eşimin ailesindeysek kaynım neden kahvaltı da içecek vermediniz der,Kayinpederim peyniri ben aldım su peyniri yesin der,kayınvalidem ekmeksiz kuru kuru mu yiyecek bu çocuk der Çocuk hepsini dinlemeye kalksa beyni yanar.Ben kahvaltıya başladığımız anda "kızımın kahvaltısı ile ben ilgileniyorum lütfen herkes kendi tabağı ile ilgilensin diyorum"benim için çözüm oldu bu....kızım artık biri birşey dediğinde bile sadece bana veya sadece babasına soruyor ve başka herkesi duymuyor mus gibi yapıyor.Bir de kızıma herkesin içinde sert çıkışlar yapmam ben onun duygularını onemsemezsem başkası hic önemsemez

Hepiniz haksızsınız canım tablo bu.

Babanızin sizi aramasini beklemeyin bence o buyuk olarak bayagi buyutmus ama yanina gidin opun sarilin babam kusura bakma bir daha boyle birsey demem deyin.Barisin baba kiz arasinda kusluk olmaz ben hic dayanamazdim ister hatali olum ister hatasiz babam bana alinmis olsa hemen gonlunu alirim cunku hayat cok kisa

Ben de sert çıkış yapmamıştım.onların yapmasına kızdım.

Haklısınız ama ona yapmış olduğum birşey olsa inanın bende aynısını yaparım.ama şimdi gidip baba haklısın bir daha kızıma baģıranlara hiç birşey demicem diyemem

Açıkçası ben olsam enisteden özür dilemezdim . Eniştemle aramada sorun yok durumu büyütme bababder kapatirdim buyuturse de alır evladımı giderdim . bırakmadılar falan dinlemezdim . Ablamla eniştemle annemle konuşmaya vs devam ederdim babam da konuşmak isterse hiç bir şey olmamış gibi konuşurum

Babam konuşursa konuşurum zaten asla küsmem babama.aslında benim kaldıramadığım şey onu bana tercih etmesi

Babam konuşursa konuşurum zaten asla küsmem babama.aslında benim kaldıramadığım şey onu bana tercih etmesi
Onu bana tercih ediyor diye düşünme eski insanların kafası bu sistemde ilerliyor. Her zaman küçük büyüğe karşı susmalı o böyle düşünüyodur. Çocuk piskolojisinden de anlamıyorlar ne olacak canım bağırmışsa çocuk bu unutur. Bi çocuk onda var sanki de saygısızşık yapıyor diyodur eminim. Bence hiç kendini üzme çok kafaya takıyosan baba bi problemimiz mi var evladını hiç arayıp sormuyosun diyebilirsin vereceği tepkiye göre de tavırlarını belirlersin

Eniştenizin çocuğunızdan özür dilemesi zaten gereken bişey
Sizin baba kğsmeye yer arıyomuş da olay üstüne patlamış gibi geldi
Üzülürsğnüz anlarım da baba çok abartmış

Ben de sert çıkış yapmamıştım.onların yapmasına kızdım.
Eğer çocuğa sadece senin ve eşinin mudehale edebileceğini duzen olarak oturtabilsen zaten kimse doğrudan çocuğa mudehale etmezdi,sana "çok tuz kullanıyor ,zararlı olmaz mı?" tarzında konuşurlardı.Bu gün tuzdan bu olayı yaşarsınız yarın başka konuda....aile evine ne sıklıkla gidip geliyorsun?

Sen haklısın tabi. Sırf bu sebeplerden aile toplantılarından nefret ediyorum. Herkes kendini senin çocuğun hakkında söz sahibi sanıyor. Annesi, babası gereken terbiyeyi veriyor zaten. Geri kalanlara ne oluyor?

Özür dilemek bir erdemdir. Evet "koskoca" adamlarda dileyebilirler. Bunda ayip birsey yok. Enistenin tavri yanlisti ve bunu anlayarak özür diledi.

Babana söyleyecek kelime bulamiyorum. Damat icin, kendi kizini satti. Ben olsam uzun zaman gitmezdim onlara. Agir bir sekilde küserim.

Niye durakliyorsun? Büyük diye istedigini yapma hakkimi var? Cocugun psikolojisi ne oluyor? Sirf bir insan daha uzun yasiyor diye, ekstra bir saygi hak etmiyor. Ki birinin hatasini söylemek saygisizlik degil.

Kim olursa olsun, daima cocugunu önde tut. Onada göster daima haklarini almasi gerektigini.

Aslında bir durumla ilgili rahatsızlık kişiye indirilmeden genel olarak söylendiğinde de çok işe yarıyor."Ayşe hassas bir çocuk ,kalabalık bir ortamda herkes yüksek sesle ona olumsuz bir cümle söylediğinde çok üzülüyor ,aslında ben de üzülüyorum böyle durumlarda " vb...yada o anki yaşanan neyse ..."anne sen neden öyle dedin,baba sen neden bagirdin " gibi doğrudan kişiye söylenenler genelde karşıdaki kişilerin direnç göstermesine ,savunmaya geçmesine ve problemin çözümüne hizmet etmeyecek şekilde konunun uzamasına yol açıyor diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…