- 22 Ocak 2013
- 41.707
- 210.633
- 798
- Konu Sahibi TeRaPi oRDusU 03
-
Babanız o yaşa gelmiş küsülmeyeceğini öğrenememiş. Kim suçlu kim haklı ne önemi var. Herkes barışmış işte. Küsen insanlar bana göre bahane arıyor.Merhabalar
Geçen hafta babamlarda ailece kahvaltı yaparken,5 yaşında ki kızım tabağına tuz atıyordu,biraz fazla atmaya başlayınca dur yeter felan dedim ben.oradan teyzeleri oo dur falan başladılar.eniştem var büyük ablamın eşi (kendisini çok severim ailenin de oğlu gibidir) bayağı yüksek sesle bağırdı kızıma napıyosun sen dursana felan diye.kızım ağlayarak bıraktı tabağını gitti.bende enişteme,eniste neden o kadar bağırıyorsun ki korktu çocuk dedim gayet sakin bir ses sonuyla.sonra eniştem özür diledi kusura bakma terapim doğru söylüyorsun sen kızınca bende dinlesin diye öyle yaptım özür dilerim falan dedi.o özür dileyince ben bir kötü oldum koca adam özür diledi keşke birşey demeseydim falan dedim içimden.gitti kızımın gönlünü aldı.sonra oradan babam çıktı,kocaman adama ne diyosun sen ne olmuş bağırdıysa bir çocuk sende mi var terbiyesiz dedi.ben birşey demedim.kalktım sofradan ağladım eve gelecektim göndermedi annemler.sonra enistemle birbirimizden özür diledik.o gün bu gün babam benimle konuşmuyor.çocuklarım hastalandı arayıp sormadı.ayağım incindi 3 gün alçı da kaldı aramadı.büyük ablamı ayrı severler zaten,o yüzden enişte mi de ve çocuklarını da.resmen damadı için kızına küstü.bu durum zoruma gidiyor açıkcası.
Siz eniştenizle çözmüşsünüz probleminizi, babanız niye tavır alıyor? Başka bir konudan size takmıştı da bunu mu bahane etti? Annenizde aynı tavırda mı?
Başka bir konu yok.Evet bende o evde yokken gideceğim artık.ve o kadar otoriter ki,gelmediğimi farkettiğinde bu sefer niye gelmiyor diye kızacak.öyle karışık bir durum işte.Baban haksiz. Eniste bile cocuga bagirdiginin hata oldugunu kabullenmiş senden ozur dilemis,cocugunda gonlunu almisken babana noluyor? Baska konudan sana gicik almis olabilirmi? Hastalikta bile aramayacak kadar enisteyi tutuyorsa uzun bir sure ne gider ne gelirim sahsen..
Ozaman babanin genel huyu buysa fazla takılıp canını sıkma . Ben sadece bu olayi baz alarak yazmıştım ilk yorumu.Başka bir konu yok.Evet bende o evde yokken gideceğim artık.ve o kadar otoriter ki,gelmediğimi farkettiğinde bu sefer niye gelmiyor diye kızacak.öyle karışık bir durum işte.
Hepiniz haksızsınız canım tablo bu.Merhabalar
Geçen hafta babamlarda ailece kahvaltı yaparken,5 yaşında ki kızım tabağına tuz atıyordu,biraz fazla atmaya başlayınca dur yeter felan dedim ben.oradan teyzeleri oo dur falan başladılar.eniştem var büyük ablamın eşi (kendisini çok severim ailenin de oğlu gibidir) bayağı yüksek sesle bağırdı kızıma napıyosun sen dursana felan diye.kızım ağlayarak bıraktı tabağını gitti.bende enişteme,eniste neden o kadar bağırıyorsun ki korktu çocuk dedim gayet sakin bir ses sonuyla.sonra eniştem özür diledi kusura bakma terapim doğru söylüyorsun sen kızınca bende dinlesin diye öyle yaptım özür dilerim falan dedi.o özür dileyince ben bir kötü oldum koca adam özür diledi keşke birşey demeseydim falan dedim içimden.gitti kızımın gönlünü aldı.sonra oradan babam çıktı,kocaman adama ne diyosun sen ne olmuş bağırdıysa bir çocuk sende mi var terbiyesiz dedi.ben birşey demedim.kalktım sofradan ağladım eve gelecektim göndermedi annemler.sonra enistemle birbirimizden özür diledik.o gün bu gün babam benimle konuşmuyor.çocuklarım hastalandı arayıp sormadı.ayağım incindi 3 gün alçı da kaldı aramadı.büyük ablamı ayrı severler zaten,o yüzden enişte mi de ve çocuklarını da.resmen damadı için kızına küstü.bu durum zoruma gidiyor açıkcası.
Ben de sert çıkış yapmamıştım.onların yapmasına kızdım.Ben çocukla olan iletisimime,o esnada verdiğim bir yönergeye başkasının dahil olmasından hoşlanmayan birisiyim.Kizim yemek yerken eşimin ailesindeysek kaynım neden kahvaltı da içecek vermediniz der,Kayinpederim peyniri ben aldım su peyniri yesin der,kayınvalidem ekmeksiz kuru kuru mu yiyecek bu çocuk derÇocuk hepsini dinlemeye kalksa beyni yanar.Ben kahvaltıya başladığımız anda "kızımın kahvaltısı ile ben ilgileniyorum lütfen herkes kendi tabağı ile ilgilensin diyorum" benim için çözüm oldu bu....kızım artık biri birşey dediğinde bile sadece bana veya sadece babasına soruyor ve başka herkesi duymuyor mus gibi yapıyor.Bir de kızıma herkesin içinde sert çıkışlar yapmam ben onun duygularını onemsemezsem başkası hic önemsemez
Haklısınız ama ona yapmış olduğum birşey olsa inanın bende aynısını yaparım.ama şimdi gidip baba haklısın bir daha kızıma baģıranlara hiç birşey demicem diyememBabanızin sizi aramasini beklemeyin bence o buyuk olarak bayagi buyutmus ama yanina gidin opun sarilin babam kusura bakma bir daha boyle birsey demem deyin.Barisin baba kiz arasinda kusluk olmaz ben hic dayanamazdim ister hatali olum ister hatasiz babam bana alinmis olsa hemen gonlunu alirim cunku hayat cok kisa
Açıkçası ben olsam enisteden özür dilemezdim . Eniştemle aramada sorun yok durumu büyütme bababder kapatirdim buyuturse de alır evladımı giderdim . bırakmadılar falan dinlemezdim . Ablamla eniştemle annemle konuşmaya vs devam ederdim babam da konuşmak isterse hiç bir şey olmamış gibi konuşurumMerhabalar
Babam konuşursa konuşurum zaten asla küsmem babama.aslında benim kaldıramadığım şey onu bana tercih etmesiAçıkçası ben olsam enisteden özür dilemezdim . Eniştemle aramada sorun yok durumu büyütme bababder kapatirdim buyuturse de alır evladımı giderdim . bırakmadılar falan dinlemezdim . Ablamla eniştemle annemle konuşmaya vs devam ederdim babam da konuşmak isterse hiç bir şey olmamış gibi konuşurum
Onu bana tercih ediyor diye düşünme eski insanların kafası bu sistemde ilerliyor. Her zaman küçük büyüğe karşı susmalı o böyle düşünüyodur. Çocuk piskolojisinden de anlamıyorlar ne olacak canım bağırmışsa çocuk bu unutur. Bi çocuk onda var sanki de saygısızşık yapıyor diyodur eminim. Bence hiç kendini üzme çok kafaya takıyosan baba bi problemimiz mi var evladını hiç arayıp sormuyosun diyebilirsin vereceği tepkiye göre de tavırlarını belirlersinBabam konuşursa konuşurum zaten asla küsmem babama.aslında benim kaldıramadığım şey onu bana tercih etmesi
Eğer çocuğa sadece senin ve eşinin mudehale edebileceğini duzen olarak oturtabilsen zaten kimse doğrudan çocuğa mudehale etmezdi,sana "çok tuz kullanıyor ,zararlı olmaz mı?" tarzında konuşurlardı.Bu gün tuzdan bu olayı yaşarsınız yarın başka konuda....aile evine ne sıklıkla gidip geliyorsun?Ben de sert çıkış yapmamıştım.onların yapmasına kızdım.
Ya bende öyleyim sinirden ağlaya bilirim hatta ama ben çocuğuma bagirsamda kimsenin onu korkutacak kadar incitmesine izin vermem ama söz büyük olunca heleki aileden biri olunca mecbur duraklıyorum dediğim gibi ayıp onun ayıbı
Aslında bir durumla ilgili rahatsızlık kişiye indirilmeden genel olarak söylendiğinde de çok işe yarıyor."Ayşe hassas bir çocuk ,kalabalık bir ortamda herkes yüksek sesle ona olumsuz bir cümle söylediğinde çok üzülüyor ,aslında ben de üzülüyorum böyle durumlarda " vb...yada o anki yaşanan neyse ..."anne sen neden öyle dedin,baba sen neden bagirdin " gibi doğrudan kişiye söylenenler genelde karşıdaki kişilerin direnç göstermesine ,savunmaya geçmesine ve problemin çözümüne hizmet etmeyecek şekilde konunun uzamasına yol açıyor diye düşünüyorum.Niye durakliyorsun? Büyük diye istedigini yapma hakkimi var? Cocugun psikolojisi ne oluyor? Sirf bir insan daha uzun yasiyor diye, ekstra bir saygi hak etmiyor. Ki birinin hatasini söylemek saygisizlik degil.
Kim olursa olsun, daima cocugunu önde tut. Onada göster daima haklarini almasi gerektigini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?