kim haklı ?

İmkanları var gelmiyorlar deyip durmuşsunuz da sizin de imkanınız var siz niye gitmiyorsunuz? Bence sizin ki tamamen bahane. Belli ki sevmiyorsunuz o yüzden oturup ince ince hesap yapıp kendinize gitmemek için bir sebep üretmeye çalışmışsınız ama eşiniz yememiş. Yoksa yaşlı insanlar ille de sürekli niye ayağımıza gelmiyorlar diye söylenmezdiniz. Zaten iki kere üst üste gelseler bu sefer de gelip beni darlıyorlar diye konu açarsınız.
gittim en son ben işte ...oda da bebekle bekledim kv görüntülü konuşma yaptı bir saat , henüz kendi de gelmedi alalım sizi deyinde kaçtı şimdi ben mi gidecem yine

4 Ayda onlar 2 kere geldiyse, siz de bir kere gitmişsiniz.
ayrıca dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen
Küçük bebekle misafir ağırlamaya ne kadar meraklısınız...
gidin görün, size de değişiklik olur hemz.
Bu yüzden eşle arayı bozmaya hiç değmez

sizin ailenizde nasıl bilmem, benim ailemde de hep büyüğe gidilir. Ailem bize 1 geliyorsa, biz onlara 10 gideriz.
Bence büyük konfor.

Oğullarına kıyamıyorlardır alıp bırakması için, size bebekle zahmet vermek istemiyorlardır, coranadan korkuyorlardır, sizde rahat edemiyorlardır, yüzünüz asıktır vs. Bir sürü neden olabilir. Bir de çocuklar anne babaya daha sık gider, siz haftada 1-2 gidersiniz onlar ayda bir. Bizim öyle hiç de aklıma hesap yapmak gelmedi.

Bence bu durumu bu kadar takılmayın benım kayınvalidemde ne kadsr özlese evime gelmez rahatsızlık vermiyim diye ama ben gidiyorum oraya inanın çok daha rahat ediyorum evime gelse yemekti.temizlikti uğrasmaktansa al bebeğini git hem bebeğe bakarlar hem rahat edersin

üç buçuk aylık oğlum var ..kv kp , doğduğundan beri üç kere gördüler ..bir tanesi hastanede iki kere de bize gelip...aynı şehir de e yaşıyoruz ...kp araba kullanamıyor, görümcem götürüyor heryere ,bize bile gelmek isteseler görümce ve. kocasına baglilar...bebeğimi görüntülü arıyorlar her aramada özledim gelemiyoruz halan yoğun çalışıyor tarzında biseyler diyorlar ...bend her defasında eşimde dahil , anne ablamlar gelemiyorsa bı alo deyin akşam sizi alır x, (eşim) diyorum ...bı alo demeniz yeter ablamı beklemeniz gerek yokki diyorum ...cevap yok...bubsekilde dört ayı ettiler bahane Halanin çalışıyor olması...benim çok mantıklı fikrime cevap yok....bende bu duruma çok kızıyorum...eşim gidelim annemlere çocuğu sevsinler diyor ...bende onlar sevmek isteselerdi sana alo deyip gel oğlum bizi al bir iki saat sevelim derlerdi ,bin kere teklif ettik demekki senin zannettigin kadar ozlemiyorlar deyip gitmiyorum ....bebek dogdugundan beri bir kere kırkı çıktı diye gezmeye götürdük daha da gitmedim açıkçası...sirfbu şekilde inada bindiği için....ve buyuzden son zamanlarda eşimle aramiz limoni. ver inat etti beni ve bebeğimi oraya götürecek ...bugün olmadı yarın gidecez diyor ...daha dün kendi ordaydi çay içti geldi ..bugün başımın etini yedi gidelim diye...gitmiyorum dedim onlar gelmiyor bebeğin yanına dedim..son zamanda aynı muhabbet..ama eşim bunu neden görmüyor ...ailesi bebeğimizi toplam üç kere görmüş şurada , bize gelmediklerini neden gormezlikten geliyor da beni ve bebeği ayakarina götürüyor. haksizmiyim ben ya bu durumda...ha geçende mahallede senelik tanidikari bı gence kendilerini yakın bir köye goturtmusler gezmeye...yani gitmek isteyen bir çare bulur gider dimi...ki bizim teklifimiz on numara kapılarından alıp geri kapılarının önüne kendi oğulları bırakacak....bunun üzerine oraya adımımı atmak istemiyorum , hatta bebeğimi sevmeyi hakettiklerini bile düşünmüyorum...zaten kırkı çıktığında gittiğimizde ben bebeğimle odada oturdum gelip bebekle ilgileneceklerine kv kizkardesiyle bir saat görüntülü konuştu , kp eşimle ve kardeşleriyle maç keyf yapti ...kv her zaman gördüğü kardeşiyle facetime yapacağına odaya gelip torununu doya doya sevme zahmetinde bulunmadı .zaten bebekler beşiğinde rahat eder , o ağladı ben uğraştım o gece ...sözde eşim bebeğini sevdirtmeye götürdü...şimdide aynı şeyi yaşıyoruz arkadaşlar...ben ne yapmalıyım...götürmek istemiyorum bebeğimi oraya kendimde istemiyorum gitmek , sırf onlar bize dortayda iki kere geldikleri için , biryandan da eşimle limoniyim .ne yapmalıyım?😠
Bence yaşları ileri olanlarla bu tarz konularda inatlasmamak lazim alışkanlıklarından hemen vazgeçmezler belki onlarda sana yük olmasından diye surekli gelelim yapmıyorlardır git sen bosver eşinle aranı bozmaya deymez herkesin gönlü olur onlarda sevinir bence

Ay kv çocuğumu sevse ne sevmese ne? Gezmek istiyorsanız inat saçma gidin. Benimde babaannem anneannem bizi gerçekten sevmiyor ama gidiyoduk yani. Çokta etkilendigim bi durum olmuyor dediğim gibi sevse ne değişecek sevmese ne?

Bence siz gelmelerine falan takmamışsınız, size bebeğinizi önemsemiyorlarmış gibi geliyor, oraya gidince bebekle kimse ilgilenmedi odada oturdum diyorsunuz. Zaten bebekle ilgilenmiyorlar zorla bebeği sevdirmeye mi götürücem, hak etmiyorlar diyorsunuz . Doğum sonrası için normal bir psikoloji 😊Bebek daha çok küçük bu dönemde oyunlar oynamak zor, biraz daha büyüyünce kucaktan indirmek istemezler. Siz de arada gidin , eşinizle bunun için aranızı bozmayın. Bırakın kayınvalidenizin kucağına bebeği alın çayınızı, kahvenizi biraz dinlendirin kendinizi, sağlıkla büyütün evladınızı

üç buçuk aylık oğlum var ..kv kp , doğduğundan beri üç kere gördüler ..bir tanesi hastanede iki kere de bize gelip...aynı şehir de e yaşıyoruz ...kp araba kullanamıyor, görümcem götürüyor heryere ,bize bile gelmek isteseler görümce ve. kocasına baglilar...bebeğimi görüntülü arıyorlar her aramada özledim gelemiyoruz halan yoğun çalışıyor tarzında biseyler diyorlar ...bend her defasında eşimde dahil , anne ablamlar gelemiyorsa bı alo deyin akşam sizi alır x, (eşim) diyorum ...bı alo demeniz yeter ablamı beklemeniz gerek yokki diyorum ...cevap yok...bubsekilde dört ayı ettiler bahane Halanin çalışıyor olması...benim çok mantıklı fikrime cevap yok....bende bu duruma çok kızıyorum...eşim gidelim annemlere çocuğu sevsinler diyor ...bende onlar sevmek isteselerdi sana alo deyip gel oğlum bizi al bir iki saat sevelim derlerdi ,bin kere teklif ettik demekki senin zannettigin kadar ozlemiyorlar deyip gitmiyorum ....bebek dogdugundan beri bir kere kırkı çıktı diye gezmeye götürdük daha da gitmedim açıkçası...sirfbu şekilde inada bindiği için....ve buyuzden son zamanlarda eşimle aramiz limoni. ver inat etti beni ve bebeğimi oraya götürecek ...bugün olmadı yarın gidecez diyor ...daha dün kendi ordaydi çay içti geldi ..bugün başımın etini yedi gidelim diye...gitmiyorum dedim onlar gelmiyor bebeğin yanına dedim..son zamanda aynı muhabbet..ama eşim bunu neden görmüyor ...ailesi bebeğimizi toplam üç kere görmüş şurada , bize gelmediklerini neden gormezlikten geliyor da beni ve bebeği ayakarina götürüyor. haksizmiyim ben ya bu durumda...ha geçende mahallede senelik tanidikari bı gence kendilerini yakın bir köye goturtmusler gezmeye...yani gitmek isteyen bir çare bulur gider dimi...ki bizim teklifimiz on numara kapılarından alıp geri kapılarının önüne kendi oğulları bırakacak....bunun üzerine oraya adımımı atmak istemiyorum , hatta bebeğimi sevmeyi hakettiklerini bile düşünmüyorum...zaten kırkı çıktığında gittiğimizde ben bebeğimle odada oturdum gelip bebekle ilgileneceklerine kv kizkardesiyle bir saat görüntülü konuştu , kp eşimle ve kardeşleriyle maç keyf yapti ...kv her zaman gördüğü kardeşiyle facetime yapacağına odaya gelip torununu doya doya sevme zahmetinde bulunmadı .zaten bebekler beşiğinde rahat eder , o ağladı ben uğraştım o gece ...sözde eşim bebeğini sevdirtmeye götürdü...şimdide aynı şeyi yaşıyoruz arkadaşlar...ben ne yapmalıyım...götürmek istemiyorum bebeğimi oraya kendimde istemiyorum gitmek , sırf onlar bize dortayda iki kere geldikleri için , biryandan da eşimle limoniyim .ne yapmalıyım?😠
Lohusa bunalımı nerde görsem tanırım
Söyle yapıyorsunuz,gidip bırakıyorsunuz bebegi.
Kvdeye yardm eden de yok cok yoruldum diyip,cayınızı kahvenizi iciyorsunuz.
Keyif yapıyorsunuz.
Hatta mümkünse bırakın bebegi,1 saat gidin yürüyüs yapın.
Gelincede aa iyi oldu ben bırakırım arada böyle diyin.
Hem kafayı dinlersiniz hem de sizin onlra ihtiyacınız oldugunu anlarlar.
Yok demeyin var,her lohusanın yeni annenin konu komsu,akraba ,kimse artk bi saat bebegi bırakıp kafa dinlemeye ihtiyacı var.

Gereksiz yere huzurunuzu bozmayın. Ara ara siz gidin ne olacak ki. Esinizin anne babası. Arkadaş olsa onlar gelmedi falan denir ama anne babaya denmez.
Ayrıca sizin ailenizde her hafta her hafta geliyorlarmış. Ben olsam sıkılırdım bu fazla değil mi. Eşinizin sorun çıkartması gerek aslında.
Benim kayınvalidem senede 1 defa ya gelir ya gelmez. Biz gideriz . Kaç yaşında insanlar. Ayağıma mı çağırayım torun görmek için.

Ne okudum ben arkadaşlar?
Kayingiller gelmiyor diye duruma alınmış kocasıyla bunun için kavga eden gelin mi?

Kızıma not: Yavrum çok erken uyanıyorsun.
Bak uykumu alamadığım için yanlış okuyorum:(

Kayınvalide ve kayınpederi tutan baskı yapan görünmeyen bir güç var görümce kesinlikle o istemiyor size gelmesini insanlara baskı yapıyor sizde rahat olun isteyen gelir isteyen gelmez..

Allah aşkına iyimisiniz siz? Keşke benim kayinvalidemde bize gelmek yerine evine cağirsa. Yemek yapılacak, ortalık illaki toplanacak, ardından cay faslı ohoo... kesinlikle git yani, eşyalarını topla bebeğinde hazırla bugün aksam git.

Bence ağır saçmalıyorsunuz. Annemlerin arabası var, erkek kardeşimin evi yakın ve onlar anneme gelirler. Zaten bebek bakmak zor neden bir de yük olsunlar ki. Eğer canları isterse onlar davet eder. Ama bu çok nadir olur.

Normalde yazın hep bahçede görüştük zaten. Korona dan dolayı. Babam ve erkek kardeşim de aynı yerde çalışıyor.

Konu sahibinin kafasını hiç anlayamadım. Benim de 3.5 aylık kızım olmasına rağmen. Ben de ailemle ve eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyor olmama rağmen. İlla bana gelecekler kafası ilginç. Fakat sorunun bebek görme/sevmeden ziyade bebekten önce yaşanan tatsızlıklar olabileceği kanaatindeyim. Hakkı var konu sahibinin bebeğe daha ilgili olsa eşinin ailesi hoş olurdu ama aksi durum da ölüm kalım meselesi değil. Üstelik araba kullanamayan bir aile ( bizimkiler de öyle ) oğluna yük de olabilirdi bizi şuraya buraya götür diye onu da yapmıyorlarmış. Bence konu sahibi kendi hayatına baksın mutlu olsun gerçekten ne kayınvalideler ne kayınpederler var. Sevmiyorsa sevmesin gelip yük olmalarından iyi bence

tartışmaya değmezler git otur kalk e vine gel ,

belliki eşin tipik öküz işi inada bindirip sen gelmiyorsan bende senın annenlere gitmiyorum der

sürekli gelmesinler ama aynı sehirde yakın mesafelerde dört ayda iki kere gelmek sizce samimi mi ?
Amaaan ne takiyosunuz, biz altli ustlu oturuyoduk her aksam yanlirina cikariridim bebegi. Bi aksam cok huysuzlandi zar zor uyuttum cikarmadim. 1 hafta küs durdular asagiya gelip ne oldu bisey mi oldu diye soran olmadi
Bosverin kv kp yuzunden esinizle araniz acilmasin. Onlarla ugrasicam derken kendi yuvanizdan olmayin.
Insanoglu boyle yeri gelicek esinoz yapacak kim olursa olsun agzinizla kuş tutsaniz her dedigini yapsaniz bir bahnesi bir kusur arayisi olcaktir. Once bebeginiz ve kendinizi onemseyin sadece

hem kendı kendınıze ıs cıkarmıssınız hemde bosuna esınızle gerılmıssınız
nıye bu kadar bebegınızı kendınızı sevdırme derdındesınız kı bırakın sevmezlerse sevmesınler anlıyorum bırlık olsun ıyı olunsun cocugum buyuk aılede buyusun ıstıyor heveslenıyorsunuz ama zorla degıl ya tek sızın ıstegınızle de olmaz
gıtmek ve cagırmak ıcın ısrarınız yanlıs olmus bence bırdaha tekrarlamayın

ayrıca ozellıkle su corona surecınde gorusmemek en guzelı ya sıze bulassa ?

Back
X