kim haklı ?

üç buçuk aylık oğlum var ..kv kp , doğduğundan beri üç kere gördüler ..bir tanesi hastanede iki kere de bize gelip...aynı şehir de e yaşıyoruz ...kp araba kullanamıyor, görümcem götürüyor heryere ,bize bile gelmek isteseler görümce ve. kocasına baglilar...bebeğimi görüntülü arıyorlar her aramada özledim gelemiyoruz halan yoğun çalışıyor tarzında biseyler diyorlar ...bend her defasında eşimde dahil , anne ablamlar gelemiyorsa bı alo deyin akşam sizi alır x, (eşim) diyorum ...bı alo demeniz yeter ablamı beklemeniz gerek yokki diyorum ...cevap yok...bubsekilde dört ayı ettiler bahane Halanin çalışıyor olması...benim çok mantıklı fikrime cevap yok....bende bu duruma çok kızıyorum...eşim gidelim annemlere çocuğu sevsinler diyor ...bende onlar sevmek isteselerdi sana alo deyip gel oğlum bizi al bir iki saat sevelim derlerdi ,bin kere teklif ettik demekki senin zannettigin kadar ozlemiyorlar deyip gitmiyorum ....bebek dogdugundan beri bir kere kırkı çıktı diye gezmeye götürdük daha da gitmedim açıkçası...sirfbu şekilde inada bindiği için....ve buyuzden son zamanlarda eşimle aramiz limoni. ver inat etti beni ve bebeğimi oraya götürecek ...bugün olmadı yarın gidecez diyor ...daha dün kendi ordaydi çay içti geldi ..bugün başımın etini yedi gidelim diye...gitmiyorum dedim onlar gelmiyor bebeğin yanına dedim..son zamanda aynı muhabbet..ama eşim bunu neden görmüyor ...ailesi bebeğimizi toplam üç kere görmüş şurada , bize gelmediklerini neden gormezlikten geliyor da beni ve bebeği ayakarina götürüyor. haksizmiyim ben ya bu durumda...ha geçende mahallede senelik tanidikari bı gence kendilerini yakın bir köye goturtmusler gezmeye...yani gitmek isteyen bir çare bulur gider dimi...ki bizim teklifimiz on numara kapılarından alıp geri kapılarının önüne kendi oğulları bırakacak....bunun üzerine oraya adımımı atmak istemiyorum , hatta bebeğimi sevmeyi hakettiklerini bile düşünmüyorum...zaten kırkı çıktığında gittiğimizde ben bebeğimle odada oturdum gelip bebekle ilgileneceklerine kv kizkardesiyle bir saat görüntülü konuştu , kp eşimle ve kardeşleriyle maç keyf yapti ...kv her zaman gördüğü kardeşiyle facetime yapacağına odaya gelip torununu doya doya sevme zahmetinde bulunmadı .zaten bebekler beşiğinde rahat eder , o ağladı ben uğraştım o gece ...sözde eşim bebeğini sevdirtmeye götürdü...şimdide aynı şeyi yaşıyoruz arkadaşlar...ben ne yapmalıyım...götürmek istemiyorum bebeğimi oraya kendimde istemiyorum gitmek , sırf onlar bize dortayda iki kere geldikleri için , biryandan da eşimle limoniyim .ne yapmalıyım?😠
Kendi aileniz ne kadar geldi? Tabi insana dokunuyor ama rahatiniza bakin ya. Vallahi bize kv kp misafir geldiyinde sabah başlarim iwe gecr cikarim mutfaktan o yuzden gelme haberi geldiklerinde bile aşiri yorgunluk basiyor bedenimi. Siz gidin. Onlarin da huyu boyle işte. Çocukdan once sık sık gelirlermiydi?

7 ay önce doğum yaptım.
Ertesi gün geldiler, sonra pandemi falan görüşemedik, birsüre sonra biz gitmeye başladık.
1 kere çağırdık geldiler, 1 kere gelmek istediler müsait değildik.
Her hafta gidiyoruz.
Burdan ne gibi bir problem çıkarabilirim sizce?

Böyle küçük hesaplarla yürümez hiç bir ilişki. Kendinize yok yere sıkıntı yapıyorsunuz. Büyük ebeveynleri görerek büyümek çocuğunuz içinde iyi. Doya doya şımartılacağı, eğlenceden başka birşey olmayan bir ilişki şekli, çocuklar bayılıyor. Benim kayınvalidemlerle aramın soğuk olduğu bir dönem oldu onda bile çocuğu eşimle yolladım. Bizim aramız böyle diye onların ilişkisini etkileyemem diye düşündüm. 2 saat dinlenme olarak düşünün oraya gidişinizi.

Sırf kv kp olduğu için yaşlı insanlara bu derece yüklenmeniz ve aşırı duygusal tavrınızı sevmedim açıkcası.
Ayrıca çok nadirdir kv kp haklı bulduğum ama bu konuda çok haksızsınız hem de çok.
Yaşlı insanlar torunlarını görmek istiyorsa arayıverin görüntülü ne olur?
Çocukların yüzü mü yıpranır?

Çoğu yoruma katılarak bence fazla abartıyorsunuz..
Gelip gitme imkanınız varmış eşinle bukonuda fazla didişmeye gerek yokki..
Onlarin gelme imkanı kısıtlamış sonuçta..
Bu kadar küçük şeyleri abartarak kendinize eziyet etmeyin kendinizi yipratmayin..

Siz haksizsiniz.
okul topiklerinden taniyorum sizi,guya virusten korkuyordunuz buyuk cocugunuzu okula gondermek istemiyordunuz en son. Simdi el kadar bebege misafir istiyorsunuz eve,bu ne perhiz bu ne lahana tursusu peki? Onlarin gelmesiyle sizin gitmeniz arasinda hic bir fark yok,madem yana yakila gelmelerini istiyorsunuz demek ki virus sizin icin onemli degil o zaman alin cocugu gidin iste niye olay yaratiyorsunuz ki bosuna?

sürekli hergun gelsinler demiyorum ki ama dört ayda iki kere torunlarını görmeleri 20 dakikalık araba mesafesi yol için az degilmi ?

Değil virüs var

Şahsen gitmezdim gelmeyin de derdim

Lakin normal şartlarda da onlar size gelelim demeden bebeği götürür sonra da istediğim saatte kalkardım

Zira bana geldiklerinde yeter gidin diyemem yine yemek çay ıvır zıvır gerekir oraya gider konulanı yer canım isteyince de gidelim der evime gelirim

gittim en son ben işte ...oda da bebekle bekledim kv görüntülü konuşma yaptı bir saat , henüz kendi de gelmedi alalım sizi deyinde kaçtı şimdi ben mi gidecem yine
Evinizde huzur istiyorsanız bu kadar prosedür insanı olmayın bence. Onlar iki kere geldi ben bir kere gittim hesabını eşinizin anlayışla karşılayacağını sanmıyorum. Özellikle de kendi ailenizle bu kadar sık görüşürken. Burada ki çoğu insan da yazmış zaten siz ağırlayacağınıza onlar sizi ağırlasın daha iyi. Çok hoşlanmasanız da kavga gürültü olmadıksan sonra asgari iletişiminizi sürdürmek durumundasınız.

gidiyorum çünkü ailem haftada bir mutlaka bebeği görmeye gelirler

Pes ya, hiçmi korkmuyorsunuz coronadan? Küçücük daha savunmasiz bir bebek! Yetiskinlerden korunmasi lazim. "Biz uzak tutuyoruz" dersen, gelmenin ne anlami var? Ki uzak tutulursa bile halen kapma ihtimali olur.

Herkes her hafta gelmekte zorunda degil. Ve esinin onlari gidip almasi, sonra tekrar birakip gelmesi asiri mantiksiz. Adamlarin araci yok iste. Yahut yasli, gelmek istemiyorlar. Burda bana bile antipatik geldin, sirf kayin aile diye olay çikarmak istiyorsun, eminim onu kv'de his ediyordur. Hakli olarakta gelmek istemiyorlar. Her hafta gelseler onada olay çikarirdin eminim. Dert onlarin cocugu görmesi degil, dert onlarin kayin aile olmasi. Burdan bile bariz belli bu.

gidiyorum çünkü ailem haftada bir mutlaka bebeği görmeye gelirler
Siz her şeyi böyle karşılık bekleyerek mi yaparsınz? mesela aileniz size hafta bir gelmese gitmeyecek mısınız onlara da?
Yani zaten pandemi var hiç korkmuyor musunuz acaba bir şey olur diye? Bir de inada bindirmişsiniz işi?
Sanki çocuk 3 buçuk yaşında kvler 3 kere gördü daha dur ayol 3buçuk ay olmuş. Belki seni rahatsız etmek istemiyorlar.

Bazı insanların bu kadar boş vakti olmasını kıskanıyorum 😒

Back
X