Kim hakli ?

Tamam da annesi rahatsız olduğu için gidiyor yatıya, annemi özledim olayı değil yani
Ya girlinred kim olsa sinir olmaz mı, siz sinirlerinizi mi aldirdiniz?
Zaten baba mimliymis,daha önce damadına bağırmış çağırmis çocuk gibi.
Şunu düşün, sonra de ki, ben adamın yerinde olsam normal karşılardim.
Kaynanan sizin tartismaniza tanık oluyor , oğlunu üzdün diye seni kenara çekip sana bağırıyor, sanki sen hickimseymissin de oyna diye oyuncağını vermiş gibi sana diyor ki "oğlumu uzersen alır götürürüm onu"
Yani bir kere seni insan yerine koymadigini hissedip kiriliyorsun.
Aynı kv arıyor ve diyor ki 'baban yurtisina cikacak ben hastayım,tek kalamam.izin al gel oğlum yanıma bir hafta'
Esin de diyor ki , tamam hemen bilet alayım.
Sana fikrini Soran Yok, danışan yok.
Laf ettiğinde de 'yok artık, koca annem sana mı soracak oğlunu çağırmak icin' diyor. 'sen ne dersen de ben zaten gidecegim' diyor. Trip atıp ilgi çekmek için salak salak seyler yapıyorsun, o da daha çok sinirlenip erken gidip annesini tatile de götürüyor.

Bu olayda bu kadın haklı mı yani?
Annesine refakat etme durumu varsa zaten eder. Ama kadının da kayinbananin da hali tavrı öyle rahatsız edici ve eşini insandan saymaz şekilde ki, kim olsa tepki verir.
Bir de "sen yokken onlar vardı" diyor.
Eşinin ailesiyle ilgili çıkan bir tartismadan birisine "eşim yokken anam babam vardı" dediğini düşünsene. Bu sağlıklı bir bakış açısı mi?
Yuvalar böyle düşünen kocalardan yıkılıyor genelde. Ama kadın diyince nedense kimse rahatsız olmuyor çok ilginç

Ben eşime başta hak vermiştim. Keşke önceden söyleseydi ama git tabi diyip konuyu kapatmasını beklerdim. Başta git dedi şekeri düşer yalnız kalmasın da dedi. Ama şimdi değişik triplerde. Evet keşke babam daha güzel söyleseydi ama eşimin ailesi de öyle çok çok ince insanlar değiller. Ben onun ailesinin nelerini görmezden geldim. O da bunu yapabilirdi.

Herkesin aile ilişkileri farklıdır kendisi anne babasına çok gitmiyor diye karşı taraftan bunu beklemek saçma
Ne saçma hareketler ya, ben de ailemin yanına çoğu kez eşim olmadan giderim benim iznim daha çok olduğu için, hiç birinde de ne bej ne ailem eşimden izin almamisizdir ne alaka yani, sadece su zaman gidecegim biletimi ayarlasana derim o kadar, eşim de izin beklemez kaç yaşında insanlarız ya, eşim ailesine gitse genelde beraber gideriz hiç neden diye sormam
Kocası sahibi mi de izin alacaklar, ne saçma !! Kız ailesiyle konuşur eşine haber verir gideceği tarihi, aynı şeyi eşi de yapabilir, evlendiler diye birbirlerine prangalarla baglanmadilar, herkes istediği zaman ailesine gidebilir izin almak ne ya, bir de arayıp babası izin alacakmış

Ben size hak verdim.
3 hafta boşluğunuz varmış annenizde hasta ve yalnız kalacakmış gitmeniz bir haftalığına çok doğru olur.
Açıkçası eşim aynı durumda olsa gel deseler hemen git derim.
Sonuçta annesi onu büyüten kişi.
Eşimde aynı şekilde hatta annemin hastalığında çok destek olmuştur.
Sizde annemin durumunu biliyorsun böyle davranman beni üzdü diyebilirsin.
anneme nasıl yardımcı olabiliriz çözüm sunmanı beklerdim tarzı bir konuşma yapabilirsin.

Evet kadın haklı, kim olsa ailesinin ihtiyacı olduğunda gitmeli, yok efendim o izin alacakmis yok bu emrivaki yapmış bunlar saçma, kimse kimsenin ailesiyle ilişkisine karışmamali kendi gorusmez kayın aile ile orası başka ama kimse evlat ile aile arasına girmemeli...sanki bir hafta adam evde tek mi kalamiyor

İyi aile ilişkileri olmayan insanlar olan insanların yakınlığını anlayamıyor. Eşiniz de ailesiyle yakın değilmiş empati kuramıyor. Ama anne baba bu. İhtiyaç olduğunda tabii ki yardıma koşulacak. ( hak eden insanlarsa herkes doğurmakla anne baba olamıyor maalesef. )

Bazen anne kız baş başa kalmak istiyor.
Peki sizin izniniz olmasa idi anneniz kimle kalacaktı.
Eşiniz ilk başta tamam diyip sonra niye tribe girdi.
Ben benimkinden biliyorum.tamam denilen birsey de yan ciziyorsa kesin ailesi ile konuşmuş oluyor.
Sonra zaten ağzından kaçırıyor annemde böyle demişti gibi

Dış kapının dış mandalı muamelesi gibi hissediyor. Aynısı sana yapılsa sende biraz surat asardın. Mesele sadece sorulması bence. Ortak karar verelim istemiş olabilir

Tmm demedim demedim o mesajımı geri alıyorum. Sen haklısın

Esinin derdi senin annene gitmen falan değil. Buna laf edecek biri olduğuna da inanmadım.
Adamın tek istediği insan yerine konmak, fikrinin alınması.
Babanin ağzıyla böyle bir emrivaki yapmak yerine kendi fikrin gibi anneni bırakmak istemediğini söylesen adam zaten canavar değilse ses etmezdi.
Herkes istediği zaman ailesine gidebilir tabii ki, ama 'sen kimsin ki , tabii ki gidecem. Senden önce onlar vardı' tavri çok kırıcı. Konu sahibinin babasının damada bağırması, "kızımı alırım ha" diye saçma tehditler etmesi, sonra aynı babanın yurtidisina gideceği için kızını emrivaki ile son günlerde arayıp annesine yollaması birleşince adam tabii ki rahatsız olmustur.
Nasıl KKda insanlar kilometrelerce uzaktan kvnin bir sözüyle harekete geçen kocalarına uyuz oluyorsa adam da aynı sebepten karısına uyuz olmuştur. Babası tarafından azarlanan, fikri bile alınmayan biri olmak adami rahatsız etmiştir.
Mesele kadının gitmesi değil ki, adam zaten daha önce de 'annen yalnız kalmasin' vs demiş.
adamın kızdığı nokta insan yerine koyulmamasi, karısının evlendiği halde babasının ağzından çıkan sözü emir kabul etmesi. Buna kim olsa sinir olur. Yoksa gitsin gelsin bir hafta,hiç mesele değil.
Sen ve eşin birbirinizle iletişim halindesiniz ve hayatın doğal akışında , bir şey yapılması gerekirse yapıyorsunuz, gitmek gerekirse gidiyorsunuz. Bu çok doğal, ne güzel. Benim annem de her fırsatta memlekete gider, hele bir sağlık sorunu varsa uzun zaman kalır. Babam da geride iki küçük çocuğa bakardi biz ufakken. Tutup 'kocacigim,iznin olursa anneme refakat edeceğim' demez tabii ki. Ama konu sahibi gibi 'sen kim köpek,tabii ki giderim' modunda da olmazdı.
Konu sahibinin tavrı da yanlış ve kışkırtıcı.
Geçinmeye gönlü varsa adamı biraz anlamalı,
Eminim kayınvalideniz size oğlunu üzdün diye bagirsa, peşisira bir sebepten direk oğlunu arasa bir hafta cagirsa, eşin de 'ne münasebet tabii ki gideceğim. Senden önce annem vardı, annem beni bu günlere getirdi' tavrında olsa sen de sinirlenirdin:) gideceği için değil, sana hissettirdiği şey için.

Eğer arayıp çağıran kv olsaydı, üstüne bir de kalkıp “oğlumu alırım bir daha kavga ederseniz” demiş olsaydı şu an sizin adınıza kocanızı herkes boşamıştı, kocanızın ne ana kuzusu olduğu kalırdı ne de göbek bağının kesilmemişliği. Eşiniz bana göre haklı ama yöntemi yanlış, kapı kapatılıp kovmak çok ayıp bir hareket. Bir de babanız eşinize kızarken siz ne yaptınız onu da merak etmedim değil.

Annesi çok doldurdu zaten. Fazlasıyla bozdu aramızı annesinden haz etmiyorum ezelden beri. Zerre faydası olmadığı gibi hep zarar ziyan bir kadın bizim ilişkimiz için. Onun da etkisi vardır belki

Damat babaya bilenmiş belli. O yüzden objektif düşünemiyor. o konu başka bu konu başka.

Seker ilacini aliyor, yemesine dikkat ediyor ise kimseye muhtac degil.

Fakat annenize gitmek istiyor iseniz gidin. Esiniz siz olmadan 1 hafta evde duramiyor ise,buyusun de gelsin

Damat babaya bilenmiş belli. O yüzden objektif düşünemiyor. o konu başka bu konu başka.
Ama sosyal ilişkilerde "o konu başka,bu konu başka" denemez ki.
Misal, iyi niyetli bir kayın validen vardır, oğlunu arar 'oglum müsait misiniz pazar size gelelim mi' diye, hiç sorun olmaz. Ama sana daha önce "sana mi sorucam,oğlumun evi" diyen kayınvaliden vardır, oğlunu arar 'oglum müsait misiniz pazar size gelelim mi' diye, sinirden köpürürsün 'ben eşek başı miyim,beni niye aramiyor' diye.
Adamin derdi bir hafta annesine gitmesi değil, kendi de diyormuş zaten anneni yalnız bırakma diye. Adamın derdi insandan sayılıp danisilmamasi, kayinbabasinin bağır çağır azarlar tavrı,kendi malı gibi 'kızımı götürürüm' demesi, aynı adamın bu şekilde - sanki hala bekarmis gibi- çağırması.
Konu sahibi olayı 'hasta anneme gitmeme izin vermiyor' gibi kör bir bakış açısıyla bakmaktan vazgecse, 'esim babamın beni yonlendirmesini sevmiyor,bu yüzden tripleniyor' diye baksa anlayacak kocasının neye kizdigini, konuşup gönlünü alacak bence.
Haklı bile olsa evli insanın 'o kim ya, ondan önce annem babam vardi' tavrında olması 'ona inat erken gidicem,hatta tatile goturucem annemi' cümleleri falan çok kiskirtici. Böyle gitmez evlilik

Evet kv ilk paragrafta anlattığın şeyin benzerini yapıyordu ve gıcık oluyordum ama her konuyu vayy ben başçavuşun beygiri miyim deyip de buna bağlamıyordum. Zaten kesti yapmayı sonradan. Peki babanın tartışma haricinde başka emrivakisi olmış mu? Sanırım olmamış. O da tartışmadan ötürü. Belki annenin hastalığı olmasaydı bu emrivaki de olmazdı. Damat sabır gösterip devamına bakmalı. Bakalım önemli durumlarda mı yapıyorlar bunu, yoksa beni adam yerine koymadıklarından mı diye tartmalı. Ben öyle yaptım ona göre davrandım ve sonuç aldım. Hemen böyle saçma sapan parlamalarla haklıyken haksız çıkar bu çocuk adam

Bence konu sahibi adamı anladığını belirtse zaten olay tatlıya baglayacaklar. Adam belli ki ilgi çekmeye çalışıyor, ondan salak salak şeyler yapıyor. Kapıyı kitliyor,niye yanıma gelmedin diye küsüyor falan bunlar kızgın, öfkeli insan davranışı değil ki. İlgi çekmek için , karşı taraftan bir reaksiyon almak için yapılan salak tripler.
Vurup kapıyı çıkmak , 'sen ne dersen de, bir önemi yok! senden önce anam babam vardı, koca babam senden mi izin alacak' hali tavrı falan yıkıcı şeyler. İnsanı birbirinden soğutacak hamleler. Zaten bu şekilde gidince kendi de mutlu olmayacak, ister istemez annesine de yansıtacak, hasta kadın bir de buna uzulecek. Adam desen karısı vurup kapıyı çıktı diye kendini dolduracak .
Amaaaan kimseye yaramayacak bir süreç.
İnsan bazen sevdiğine kırılır, bunu hiç yaşına yakışmayan,salak salak triplerle belli edebilir. Bu sana saçma gelir ama gönlünü de alırsın. Zor bir şey değil ki bu.
Adamın neye kizdigini bulsa, oradan yürüyüp "aile" diyince aklına ilk beraber kurdukları-ileride büyütecekleri ailenin geldiğini söylese, babası çağırdığı için değil de anneciğini bırakmanın içine sinmeyeceği için gideceğini, daha çok vakti olduğunu, sonraki tatilde de beraber dalış yapabileceklerini falan filan söylese, iki tatlı bakış, bir kucağa oturuş...zaten mesele çözülür.
Her şeyi kaos haline getirmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…