Kim hakli ?

Yok artık daha neler. Eşimiz anne babamız değil. Kimse kimseden anne babanın ihtiyacı halinde eşinden izin almak durumunda degildir. Konu sahibinin eşi gitmiyorsa bu kendi tercihi yüzündendir. Konu sahibi gidecekse en fazla haber verir. Durumu anlatır. Hepi topu bir hafta zaten. Abartılacak bir durum yok. Konu sahibi çok hakli. Eşi çocuk gibi davranıyor.

Gideceğim zaten gitme dese de giderim. Eşim ona sorulmamasini dert ediyor ama babam eşimden izin mi alacak Yani benden bir şey isterken. Gerçekten anlayamıyorum neye triplendigini
Tabiki eşiniz abartıyor.. Babanız, size söyler siz eşinizle paylaşırsınız.

Söylemenizdeki amaç da, İzin istemek için değil, durumunuzu anlaması için söylersiniz..

Gerçekten ben bazı insanları anlayamıyorum. Evlenince birbirlerini köle zannedoyorlar Eşinizdeki kafa da o.

Size tavsiyem, daha bu ilk anlaşmazlıkta eşinizi böyle durumlara alıştırmanız başta nasıl giderseniz öyle devam eder çünkü..

Kavga etmeyin ama restinizi çekin.Ciddi olduğunuzu bilsin. Anne - baba bir tanedir, eş çoktur.. Bana, en sonunda bunuda söylettiler.

Son düzenleme:
Aynen bu erkekleri pohpohlayarak istediğini yaptırabilirsin ama her gün her gün de politik takılamıyor insan. Sürekli laf anlatmak, şöyle diyeyim böyle yapayım gibi taktiksel davranmak hayat boyu zor. İnsan bazen konuşmadan anlaşılmak istiyor. Son paragraf yapılmalı

Hayretler içinde okuyorum bazı mesajları. Gerçekten anne babanızın ihtiyacı halinde eşinizden izin mi alıyorsunuz? Ya da babanız eşinize de söylemek durumunda mı kalıyor? Nasıl evlilikler bunlar. Pes yani. Ne evlilikler, ne eşler var. Gidereyim eşime sarılayım. Böyle bir şeyin lafı bile olmaz aramızda. Konu sahibinin eşini haklı bulanları anlamak mümkün değil. Sadece bir hafta arkadaşlar.

Adam zaten buna takılmamış ki. Adam kendi de demiş daha öncesinden "git,anneni yalnız bırakma" diye.
Yani zor bir şey değil ki neye kırıldığını görmek. Adam 'sen evlendin yerin benim yanim' demiyor, 'ne işin var tüm tatilini tek benle geçireceksin' demiyor.
Meselenin özü şu paragrafta gizli

Esinizin bi 3 hafta icin farkli bir plani olabilir mi acaba ? Bieyere gitmek gibi.hani yasli adam gezmek icin bizim gezmemize engel oluyor diye dusunmus olabilir ki boyle bir durumda hakli.hani evlilikte ilk senenizse ilk boslukta esimin annesinde klamasi benide uzerdi.
Bide seker haslarinin yalniz kalmasi skaincal8 mi bilmiyorum .bir cok seker hastasi var tabii kimisi iyi kendine bakabilir ,kimisi koru.ileede babaniza bisey olsa anneniz nasil yapacak bunu dusundum .

Esiniz haksiz. Babaniz niye ondan izin alacakmis, daha neler. Hareketleri de bir garip. Bu tripler falan, bana cok sacma geldi.

Kalıyor ama böyle bir ihtiyaç olmadı annesi katarakt ameliyatı oldu gitmedi bile. Doğru düzgün aramadı da. Ben git dedim yine de gitmedi. Benim aram iyi değil zaten onun ailesi ile. Ben pek gitmiyorum artık ailesine
En büyük sorun; sizin onun ailesiyle aranızın iyi olmaması ve yanlış anlamadıysam eşinizin de sizin aile ile arasının iyi olmaması. Babamla konuşmuyor demişsiniz.
Yoksa annenize 3 haftalık tatilin 1 haftası gitmeniz çok anormal değil. Aralar bozuk olmasa annen size bile gelip kalır 1 hafta.
Ben olsam eşimden izin alacak değilim sonuçta velim değil, giderdim. İstersen geri kalan 2 hafta İçin plan yapalım derdim.
İsterse masaya çıksın tepinsin

Şu mesaji okuduktan sonra hazırlayın bavulunuzu gidin diyorum,eşiniz de 1 hafta tek yatsın madem aklı başına gelir belki.
Tek çocuksunuz,aileniz hic mi yardım istemesin sizden. O ailesine gitmiyor (yukarıda yazmışsınız annesi katarakt ameliyati oldu gitmedi diye) sizin kadar samimi değil diye,siz de mi aynısını yapacaksınız ortada bir sorun yokken?
Babanız niye ondan izin alsın onu da anlamadim,yetişkin degilmisiniz siz?
Eşiniz şımarıklik yapıyor.
Babanız da size güvenmiş kızım gelir annesiyle ilgilenir demiş kabul etmiş ,1 hafta müsaitliginiz olsa hepsini orada gecirecek olsanız eşinize yine hak verebilirim ama 2 haftanız daha varmiş.
Ben size hak verdim

Yengec bak benimde 1 kizim 1 oglum var,henüz küçükler tabi ama ikisi evlenmiş olsa oglumla eşi kavga etse taraf olmamaya calışırım,oglum haksızsa gelinimin yanında olurum,gelinim haksizsa mudahil olmam ama ogluma uzatma konuşun anlasın vb soylemlerim olur en fazla ki şahit olduysam buna yaparım bunu da. Şahit olmamayı yeğlerim.
Ama kizıma eşi bağirsa kavga etseler belki ben burdayım,kızimın arkasındayım mesaji vermek için farklı davranabilirdim. Tabi ki yetişkin olduklarını kendileri cozebileceklerini gozetirim ama kızıma bağırırsa bende tepki verebilirim. Babasi bu da yani,tabi ki tek kızı olduğu icin tepki vermiş olabilir,eski kafalı insanlar,kızımı üzmesin bir kulağinı çekeyim demis olabilir. Kalkip küfür hareket etmediyse tolere edilebilir. Ha bana kimse laf etmesin isteniyorsa ailelerin yanında tartısmasınlar zaten. Eve kadar,o ortamdan cikana kadar sussunlar

Öfff şu erkeklerin eşlerini ailelerine kalmaya "gönderme" konusunda çıkardığı arızayı hep ego tatmini olarak bulmuşumdur. Başka türlü "koca" olduklarını hissedemiyorlar herhalde.

Adam saçma bir sekilde tartışma çıkardıktan sonra kadın diyor senden önce onlar vardı tabi gidicem diye, eşin benimle gidiyorum diye tartissa ben de derim hayirdir sen kimsin bana karisiyorsun diye,kimse kusura bakmasın gidecgim yere karistirmam, ayrıca adamın tek kızı karşısındaki adam ona bağırıyor heralde bir ayar verecek,benim de oğlum olsa eşiyle kavga etse yine eşini yani kadını savunurum, güç durumları eşit değil ve karşısındakini yalnız bilmemeli ikisi farklı şeyler, şimdi bir kızım var ilerde eşi ona bağırsa uzse bunlara şahit olsam ne yaparim bilmiyorum...

Eşinize sormaması gayet normal bence kızı olarak size söylemiş. Sağlıkla ilgili bir durum bu eşinizin anlayışlı davranması gerekirdi. Kendi annesini ameliyat sonrası doğru düzgün arayıp sormamasından anladım ki ailevi ilişkileri pek güçlü değil.

Eşiniz daha büyümemiş. O, olgunlaşıncaya kadar annenizle kalın..

Gideceğim zaten gitme dese de giderim. Eşim ona sorulmamasini dert ediyor ama babam eşimden izin mi alacak Yani benden bir şey isterken. Gerçekten anlayamıyorum neye triplendigini
Bu eşin kendini ne zannediyor?
Baban ondan izin alacakmış birde?
Esir misin ,köle misin mali misin ?
Tabi ki git dur annenle ,sen olmayacaksın kim olacak ?
Yarın bir gün kendi annesi olsa sana danışmadan getirir 3 hafta evinize oturtur.
Sakın söz hakkı vermeyin bu konuda .

Nasıl yumusaticam bilmiyorum ki. Kendisini yatak odasına kilitledi sonra da neden gelmedin diye söylenip tekrar kilitledi. Konuşmama izin vermiyor kendisiyle ufacık konu nerelere geldi tadım tuzum kaçtı
Ayy Allah'ım triplere bakın
Yeni gelin küsmesi denilirdi eskiden

Eski eşim olur bu kişi. Nerden buluyosunuz böyle terbiyesiz adamları?

Nasıl yumusaticam bilmiyorum ki. Kendisini yatak odasına kilitledi sonra da neden gelmedin diye söylenip tekrar kilitledi. Konuşmama izin vermiyor kendisiyle ufacık konu nerelere geldi tadım tuzum kaçtı
Yüz verip durmayın triplerini ciddiye alınca kendini nimetten saymış

Teşekkür ederim hepinize kızlar, eşim gece geldi konuştuk. Ben dik durdum, istediğim zaman anne babamın yanına gideceğimi ve istedikleri zaman onların da geleceğini söyledim. Bu konuda izin almayacağım. Ne yazikki eşimin aile ile bağları böyle değil. Bunun sorumlusu da ben değilim. Küsse de uzulse de alınsa da bu konuda tavizim yok anne babamla istediğimde konuşurum istediğimde görüşürüm istediğimde giderim de. Hepinize kocaman teşekkürler pazartesi yolcuyum anneciğimin yanına. Öpüldünüz

Esiniz kendisini sizin sahibiniz saniyor heralde tabiki ona sorulmasina gerek yok adam kizina soylemis kizida esine soylemis bu gayet normal bir hafta annenizde kalin babanizla konusmama kismina gelince bahane bulmasin cok daha beterini senin ailene yaparim diyin cocuk yibi simarmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…