- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Bu eşinizin dediği,Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Bu da kayınvalidenizin.olsun olsun
Bir hayırlı olsun demekle ağız aşınır sanki. İlla ki bir yoluna oturtacağım ama bunu kendimi üzmeden nasıl yaparım bilmemO zaman benim canim baya sikilmisti ama artik umursamiyorum, devaminda daha cok sey gordugum icin, misal gecen sene araba aldik, ne bana hayirli olsun dediler ne de bize hayirli olsun dediler, varsa yoksa kocama, hayirli olsun oglum asagi hayirli olsun oglum yukari falan. Ha ben de naptiiim tabii ki esime yetistirdim, bundan sonra ne alicaksak benim uzerime alacagiz ya da aldik diyecegiz dedim, araba (esim kullandigi icin) onun uzerine, sanki ogullari tek basina calisip kazandi aldi ya. Neyse. Allahtan esim ayni fikirde degil. Yani demek istedigim bosver kendine gore cozum yollari bulursun zamanla. Umursamamaya ozen goster yeter bence.
Bu küçük şeylere takılmasam her şey güzel olacak da. Derdim kavga etmek değildi belki de iyiyce hassaslaştım bilmiyorum kiKavga etmeye yer aramissiniz sanki kv belkide senin uzuldugunu dusunerek oyle dedi bilemezsin. Bu kadar kucuk seylere takilip kalmayin hamileliginizin keyfini cikartmaya bakin.
Yoo ben o anlamda demedim hayırlısı yani hayırlı evlat olsun anlamında dedim ama benim de cümlem yanlış anlaşılır bir cümle olmuş haklısınız ifade etmek istediğimi edememişim. Yoksa çok şükür Allah bana evlat vermiş sağlıkla kucağıma almayı nasip inşallah daha ne isterim. Eşimin hayali hep öyleymiş o yüzden takılmadım ikisi de kötü niyetli değil biliyorum sadece cümle yanlış diye düşündüğüm için konuyu açtım.Bu eşinizin dediği,
Bu da kayınvalidenizin.
İkisi de çok takılacak şeyler değil ama madem bu konuda üzülüyorsunuz en azından en yakınınız olması gereken, karnınızdaki bebeğin babasının söylediği cümleye takılın. Kayınvalideniz durduk yerde olsun olsun dese neyse. Siz böyle sanki üzgünmüşsünüz de kısmet böyleymiş demişsiniz de kadın ona demiş. Aslında en çok da kendi söylediklerinize takılın bence. Kısmet böyleymiş diye niye denir? Daha çok istediğimiz bir şey olmayınca aza kanaat etmek istediğimiz zamanlarda bu cümleyi kullanırız. Siz böyle diyince kayınvalide olsun demiş çok mu?
Yoo ben o anlamda demedim hayırlısı yani hayırlı evlat olsun anlamında dedim ama benim de cümlem yanlış anlaşılır bir cümle olmuş haklısınız ifade etmek istediğimi edememişim. Yoksa çok şükür Allah bana evlat vermiş sağlıkla kucağıma almayı nasip inşallah daha ne isterim. Eşimin hayali hep öyleymiş o yüzden takılmadım ikisi de kötü niyetli değil biliyorum sadece cümle yanlış diye düşündüğüm için konuyu açtım.
Doğru haklısınız pek dillendirmemek lazım bizim için önemli olan hayırlı ve sağlıklı olması erkeklerde erkek hayali illa oluyor biz 3 kız kardeşiz babam mesela amcamın erkek çocuklarını çok sever kendi çocuğu gibi sanki içinde kalmış gibi onlara bir şeyler alır vakit geçirmek ister belki kendine daha yakın buluyorlardır bilmiyorumBen sizin onu demek istemediğinizi çok net anlıyorum ve belki hatta karşıdaki tam tersini düşünür diye gerilip bile öyle demiş olabilirsiniz. Ama çok sorun yapmayın. Benim eşim de geleceğe dair çocukla ilgili bir hayal kurduğunda o hayaldeki çocuk hep erkek oluyor. Yok ya lafın gelişi diyor ama bilemiyorum. Ortada ne çocuk var ne bir şey ama öyle olunca bile bir hüzünleniyorum. Kaldı ki ben hamile kalınca içinde ne olursa olsun "erkek isterdim" geçen bir cümle kursa cinnet geçiririm. Söyleme bunu. Ölmezsin ya. Benim gücüme gitmese Allah korusun Rabbimin gücüne gider. Sus ya sus. İçinde kalsın.
Bir hayırlı olsun demekle ağız aşınır sanki. İlla ki bir yoluna oturtacağım ama bunu kendimi üzmeden nasıl yaparım bilmem
İyi günler herkese 16 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bir kızım olacak. Eşim hep derdi ki 3 çocuğumuz olsun en küçüğü kız olsun yanımızda daha çok durur hem de diğer ikisi ona abilik yapar. Ama Allah böyle kısmet etti asla üzülmedi kız olduğunu duyunca Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Dün kayınvalidem beni aradı kızım kızın olacakmış hayırlı olsun dedi ben de sağ ol anne öyleymiş hayırlısı dedim o da teselli eder gibi "olsun olsun" dedi kötü bir niyeti olmadığını biliyorum ama bence yanlış bir cümle kullandı eşime bunu söyledim bunda yanlışlık yok ne varmış dediyse benim oğlum olsun da istemiş olabilirler kötü bir şey dememiş diyor ben de diyorum tamam kötü bir şey demedi ama yanlış cümle kurdu, hayır bir yanlışlık yok diyor dün bunun için bayağı tartıştık aramız da bozuk sizce ben mi abartıyorum o mu ?
Kaynana cinsiyet belirleyen kromozom eşimden geliyorİyi günler herkese 16 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bir kızım olacak. Eşim hep derdi ki 3 çocuğumuz olsun en küçüğü kız olsun yanımızda daha çok durur hem de diğer ikisi ona abilik yapar. Ama Allah böyle kısmet etti asla üzülmedi kız olduğunu duyunca Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Dün kayınvalidem beni aradı kızım kızın olacakmış hayırlı olsun dedi ben de sağ ol anne öyleymiş hayırlısı dedim o da teselli eder gibi "olsun olsun" dedi kötü bir niyeti olmadığını biliyorum ama bence yanlış bir cümle kullandı eşime bunu söyledim bunda yanlışlık yok ne varmış dediyse benim oğlum olsun da istemiş olabilirler kötü bir şey dememiş diyor ben de diyorum tamam kötü bir şey demedi ama yanlış cümle kurdu, hayır bir yanlışlık yok diyor dün bunun için bayağı tartıştık aramız da bozuk sizce ben mi abartıyorum o mu ?
İletişim kesmek mümkün değil de belki mesafe konabilirPatavatsiz iste napabilirsin ki? Anlatsan da anlamazlar ne var bunda derler. O yuzden en guzeli uzak durmak boylelerinden, canini mi sikiyorlar iletisimi kes gitsin, en guzeli
Belki de olabilir haklısınızBence esinin lafina takilmissin kv oyle diyince alinmissin.
Yani kv normal bi sekilde olsun olsun demis olabilir ama esin oyle dedigi icin annesinin de oyle dusundugunu sanip alinmissin..
Ya ben kötü niyetli demediğini düşünüyorum ama eşimin de bunun yanlış bir cümle olduğunu onaylamasını isterdimKaynana cinsiyet belirleyen kromozom eşimden geliyor
Olsun olsun deseydin
İyi günler herkese 16 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bir kızım olacak. Eşim hep derdi ki 3 çocuğumuz olsun en küçüğü kız olsun yanımızda daha çok durur hem de diğer ikisi ona abilik yapar. Ama Allah böyle kısmet etti asla üzülmedi kız olduğunu duyunca Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Bunda bir yanlışlık yok deyip normalleştirmek normal mi peki ben de abarttım diyorum amaYanlış cümle kurduysa kurdu ne olmuş
Bunu tartışma meselesi etmenin ne anlamı var
Eşin kaç yaşındaki kadının zihniyetini mi değiştirecek ya da Türkçe dersi mi verecek ?
Abartmışsınız
Doğru söylüyosunuz belki de öyle olacaktı o kadar önemi yok ama kırgınlık işteHer şey olabilir.
Eşinin ve senin önce 2 oğlan istediğini bildiği için söylemiştir.
Lafın gelişi demiştir.Belki oğlan desen, cinsiyeti önemli değil manasında yine olsun diyecekti.
Belki içinde oğlan beklentisi vardı, diline vurdu. Bu da bir ihtimal tabii.
Ama ne önemi var ?
Abartiyorsunuz.
Sizin uzuldugunuzu dusunerek, eşinizin erkek istedigini biliyorsa ya da yaninda konuşulduysa bu sebeple soylemis olabilir. Yahut erkek hayal etmiştir bu yuzden soyler. onemi var mi ki bunun? He he deyip gecmek varken buyutmek hakli haksiz aramak hormonal bir sey sanırım.
Kendinize sorun aramayin. Bebeginize hazırlık yapin. Gezin, dinlenin, eglenin. Ve dua etmeyi, sukretmeyi ihmal etmeyin.
Hayırlı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?