Hayırlısı derken Allah hayırlısını versin manasında demiştim evlat olarak ama benim cümle gidişatım da yanlış olmuş sizler deyince fark ettimsiz oyleymis anne hayırlısı deyince o sanırım bunu erkek isterdim ama hayırlısı gibi algılamıs olsun olsun demis
Ahahahaha ben babasına diyorum kızım büyüsün mervelere ders çalışmaya gidecek renkten renge giriyo çıldırıyo göndermem kırarım bacaklarını diyo.Anammmne mervesi göndermem babası furur
"Sağol anne öylemiş, hayırlısı" demissin ya ben de bu cumleyle, kiz olacagi icin senin uzuldugunu anladim. Sen uzulmussundur diye teselli etmis diye dusundum.İyi günler herkese 16 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bir kızım olacak. Eşim hep derdi ki 3 çocuğumuz olsun en küçüğü kız olsun yanımızda daha çok durur hem de diğer ikisi ona abilik yapar. Ama Allah böyle kısmet etti asla üzülmedi kız olduğunu duyunca Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Dün kayınvalidem beni aradı kızım kızın olacakmış hayırlı olsun dedi ben de sağ ol anne öyleymiş hayırlısı dedim o da teselli eder gibi "olsun olsun" dedi kötü bir niyeti olmadığını biliyorum ama bence yanlış bir cümle kullandı eşime bunu söyledim bunda yanlışlık yok ne varmış dediyse benim oğlum olsun da istemiş olabilirler kötü bir şey dememiş diyor ben de diyorum tamam kötü bir şey demedi ama yanlış cümle kurdu, hayır bir yanlışlık yok diyor dün bunun için bayağı tartıştık aramız da bozuk sizce ben mi abartıyorum o mu ?
Ahahahaha ben babasına diyorum kızım büyüsün mervelere ders çalışmaya gidecek renkten renge giriyo çıldırıyo göndermem kırarım bacaklarını diyo.
Normalde her şeyi abartırım alıngan biriyimdir hamilelikte bu daha da arttı sanırım haklısınız. Benim eşime kırıldığım nokta bu değil illa ki sevecek yoksa kendi çocuğu . Kötü niyetli biri değildir üstüne gitmedikten sonra aman durduk yere laf sokayım huzur kaçırayım şunu diyeyim demez. Eşime söylemekle hata ettim evet ama ben de yanlış cümle kurulmuş demesini bekledim belki de.Aslında burada haklı haksız yok ipek. Hamile olduğunuz için duygusal yaklasiyorsunuz.
Eşinize gonlundekini söylemiş. Olabilir. Illa kız çocuğunu sevmemek değildir erkek olmasını istemek. Böyle düşünün.
Siz annesiniz şimdi ama o daha baba adayı. Hissetmeden konuşuyor. Doğsun, ele avuca gelsin, herkesten çok severler.
Büyükler bazen öyle bilmeden konuşuyor. Eğer kötü niyetli biri değilse içinizde büyütmeyin. Eşinize soylemenizin de hiç bir manası yok. Çünkü işe yaramaz.
Aslında siz eşinizi tepkisini olcmussunuz ama onun kalbindeki belli.
Allah hayırlı bir evlat olarak buyutmenizi nasip etsin.
Yok ben üzülmedim ama cümlem yanlış olmuş ben hayırlısı derken hayırlı evlat olsun manasında dedim ama demek ki yanlış anlaşılabiliyomuş. Allah hayırlı sağlıklı versin cinsiyet mühim değil tabi ki ama benim gönlümden geçen zaten kızdı."Sağol anne öylemiş, hayırlısı" demissin ya ben de bu cumleyle, kiz olacagi icin senin uzuldugunu anladim. Sen uzulmussundur diye teselli etmis diye dusundum.
Ay demek ki doğumlara hamileliklere verilen genel tepki buBende size bişey anlatayım doğum yaptıktan sonra anneme gittim arabadan indim komşu gördü erkek mi dedi erkek dedim hiiiii olsun napcan dedi
En ufak şeylere takılmasam mutlu olacağım bende de var suçben kız istiyordum çok şükür kız oluyor deseydiniz sizde:) böyleler maalesef yapacak bişey yok. Siz mutlu huzurlu olmaya bakın takılmayın önemli olan sizin düşünceniz.
Sen geleceğin annelerinden birini dünyaya getireceksin insanın bir kızı olmalı duymazdan gel bence.İyi günler herkese 16 haftalık hamileyim Allah nasip ederse bir kızım olacak. Eşim hep derdi ki 3 çocuğumuz olsun en küçüğü kız olsun yanımızda daha çok durur hem de diğer ikisi ona abilik yapar. Ama Allah böyle kısmet etti asla üzülmedi kız olduğunu duyunca Allah evlat verdi ya ama ilk çocuğum erkek olsun isterdim dedi.
Dün kayınvalidem beni aradı kızım kızın olacakmış hayırlı olsun dedi ben de sağ ol anne öyleymiş hayırlısı dedim o da teselli eder gibi "olsun olsun" dedi kötü bir niyeti olmadığını biliyorum ama bence yanlış bir cümle kullandı eşime bunu söyledim bunda yanlışlık yok ne varmış dediyse benim oğlum olsun da istemiş olabilirler kötü bir şey dememiş diyor ben de diyorum tamam kötü bir şey demedi ama yanlış cümle kurdu, hayır bir yanlışlık yok diyor dün bunun için bayağı tartıştık aramız da bozuk sizce ben mi abartıyorum o mu ?
hepiniz haksızsınız.
en küçük kız olsun yanımızda durur ne demek? siz çocuğu bize baksın bakıcımız olsun diye mi doğuruyorsunuz. aynı kaynananın en küçük oğlan çocuğun evine yerleşip geline eziyet etmesi gibi. neden? çünkü en küçük o.
şu mantaliteden bir vazgeçin. çocuklara yaşlı bakıcı misyonunu yüklemekten vazgeçin.
müsait olan bakar eyvallah ama müsait olmayan para verir baktırır, şimdiden hesap yapmakta ne oluyor, yarına çıkacağından nasıl bu kadar emin olabiliyor insanlar. kocan bu işlerin siparişle olacağını sanıyor heralde. abilik yapmak falan öf içim baydı. sende ağzını açıp demiyorsun, kız erkek ne farkeder, sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün diye.
cinsiyetçi cehalet.... analı oğullu...
Haklısınız Allah ikisini de tattırsın isteyen herkese ama bir kız olmalı mutlaka babaannem derdi kız olsun da çamurdan olsun diye :)Sen geleceğin annelerinden birini dünyaya getireceksin insanın bir kızı olmalı duymazdan gel bence.
Doğru haklısınız. Ben de bir kimyasal gebelik geçirdim ama kimyasal olduğunu bilmiyordum eşime dedim kanda çıkınca o da sevinçle ailesiyle paylaştı falan sonra hamilelik olmadığı anlaşıldı eltim de ( 2 çocuğu var ) ee biz her yere müjdelemiştik senin hamile olduğunu dedi banaAmaaaaan hi hi diyin gecin, cehalet iste, ne yazik ki yapisti mi gitmiyor. Ben dusuk yaptigimda esimin anneannesi uzulme bi daha halime kalirsin diyerek aklinca teselli etmisti dalga gecer sekilde. Hala hatirlarim boyle bebek lafi gecince, ama sozunu etmem. Cahil cunku yapacak bir sey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?