Kim haklı ?

siz oyleymis anne hayırlısı deyince o sanırım bunu erkek isterdim ama hayırlısı gibi algılamıs olsun olsun demis
Hayırlısı derken Allah hayırlısını versin manasında demiştim evlat olarak ama benim cümle gidişatım da yanlış olmuş sizler deyince fark ettim

Aslında burada haklı haksız yok ipek. Hamile olduğunuz için duygusal yaklasiyorsunuz.
Eşinize gonlundekini söylemiş. Olabilir. Illa kız çocuğunu sevmemek değildir erkek olmasını istemek. Böyle düşünün.

Siz annesiniz şimdi ama o daha baba adayı. Hissetmeden konuşuyor. Doğsun, ele avuca gelsin, herkesten çok severler.

Büyükler bazen öyle bilmeden konuşuyor. Eğer kötü niyetli biri değilse içinizde büyütmeyin. Eşinize soylemenizin de hiç bir manası yok. Çünkü işe yaramaz.
Aslında siz eşinizi tepkisini olcmussunuz ama onun kalbindeki belli.

Allah hayırlı bir evlat olarak buyutmenizi nasip etsin.

"Sağol anne öylemiş, hayırlısı" demissin ya ben de bu cumleyle, kiz olacagi icin senin uzuldugunu anladim. Sen uzulmussundur diye teselli etmis diye dusundum.

Bende size bişey anlatayım doğum yaptıktan sonra anneme gittim arabadan indim komşu gördü erkek mi dedi erkek dedim hiiiii olsun napcan dedi

ben kız istiyordum çok şükür kız oluyor deseydiniz sizde:) böyleler maalesef yapacak bişey yok. Siz mutlu huzurlu olmaya bakın takılmayın önemli olan sizin düşünceniz.

Ahahahaha ben babasına diyorum kızım büyüsün mervelere ders çalışmaya gidecek renkten renge giriyo çıldırıyo göndermem kırarım bacaklarını diyo.

arkadaşımın kızı vardı o da gelin olcam deyip duruyodu babası çok bozuluyodu daha beş yaşındaki çocuğa vermem kimseye seni ne gelini diyodu

Normalde her şeyi abartırım alıngan biriyimdir hamilelikte bu daha da arttı sanırım haklısınız. Benim eşime kırıldığım nokta bu değil illa ki sevecek yoksa kendi çocuğu . Kötü niyetli biri değildir üstüne gitmedikten sonra aman durduk yere laf sokayım huzur kaçırayım şunu diyeyim demez. Eşime söylemekle hata ettim evet ama ben de yanlış cümle kurulmuş demesini bekledim belki de.
Amin çok teşekkürler Allah razı olsun

"Sağol anne öylemiş, hayırlısı" demissin ya ben de bu cumleyle, kiz olacagi icin senin uzuldugunu anladim. Sen uzulmussundur diye teselli etmis diye dusundum.
Yok ben üzülmedim ama cümlem yanlış olmuş ben hayırlısı derken hayırlı evlat olsun manasında dedim ama demek ki yanlış anlaşılabiliyomuş. Allah hayırlı sağlıklı versin cinsiyet mühim değil tabi ki ama benim gönlümden geçen zaten kızdı.

hepiniz haksızsınız.
en küçük kız olsun yanımızda durur ne demek? siz çocuğu bize baksın bakıcımız olsun diye mi doğuruyorsunuz. aynı kaynananın en küçük oğlan çocuğun evine yerleşip geline eziyet etmesi gibi. neden? çünkü en küçük o.
şu mantaliteden bir vazgeçin. çocuklara yaşlı bakıcı misyonunu yüklemekten vazgeçin.
müsait olan bakar eyvallah ama müsait olmayan para verir baktırır, şimdiden hesap yapmakta ne oluyor, yarına çıkacağından nasıl bu kadar emin olabiliyor insanlar. kocan bu işlerin siparişle olacağını sanıyor heralde. abilik yapmak falan öf içim baydı. sende ağzını açıp demiyorsun, kız erkek ne farkeder, sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün diye.
cinsiyetçi cehalet.... analı oğullu...

Sen geleceğin annelerinden birini dünyaya getireceksin insanın bir kızı olmalı duymazdan gel bence.

Biz bakar diye demedik o da bakar diye demedi diğerleri giderse onla vakit geçiririz diye dedi mesela biz 3 kardeşiz ben evlendim kardeşim üniversite okuyo en küçük kardeşim lisede ve ailemin yanında o olmasa belki yalnız hissedecek boşluğa düşeceklerdi bunun gibi yani yoksa biz kendimize bakıcı doğurmuyoruz tabi ki. Allah yaşlılık gösterecek mi bakalım o bakar bu bakar diye şimdiden ne diye derdine düşeyim ki ben olayı çok yanlış anlamışsınız. Ben tabi ki diyorum önemli olan sağlıklı ve hayırlı olsun ben cinsiyeti bile öğrenmezdim hazırlık yapmayacak olsam

Amaaaaan hi hi diyin gecin, cehalet iste, ne yazik ki yapisti mi gitmiyor. Ben dusuk yaptigimda esimin anneannesi uzulme bi daha halime kalirsin diyerek aklinca teselli etmisti dalga gecer sekilde. Hala hatirlarim boyle bebek lafi gecince, ama sozunu etmem. Cahil cunku yapacak bir sey yok.

Doğru haklısınız. Ben de bir kimyasal gebelik geçirdim ama kimyasal olduğunu bilmiyordum eşime dedim kanda çıkınca o da sevinçle ailesiyle paylaştı falan sonra hamilelik olmadığı anlaşıldı eltim de ( 2 çocuğu var ) ee biz her yere müjdelemiştik senin hamile olduğunu dedi bana

O zaman benim canim baya sikilmisti ama artik umursamiyorum, devaminda daha cok sey gordugum icin, misal gecen sene araba aldik, ne bana hayirli olsun dediler ne de bize hayirli olsun dediler, varsa yoksa kocama, hayirli olsun oglum asagi hayirli olsun oglum yukari falan. Ha ben de naptiiim tabii ki esime yetistirdim, bundan sonra ne alicaksak benim uzerime alacagiz ya da aldik diyecegiz dedim, araba (esim kullandigi icin) onun uzerine, sanki ogullari tek basina calisip kazandi aldi ya. Neyse. Allahtan esim ayni fikirde degil. Yani demek istedigim bosver kendine gore cozum yollari bulursun zamanla. Umursamamaya ozen goster yeter bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…