Kim korkar kilolardan ;)

soya_sosu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2012
3.436
5.086
248
Selam Kızlar,

Tam olarak tarihten emin değilim, (2 yıl olabilir) bir süre önce 88+ kilodaydım..
Bu siteye girip diyet günlüğü açtım kendime
Sonra birer birer arkadaşlar geldi benimle diyet yapmaya
Kimi gün onları, benimle diyet yaptıklarına pişman ettim yalan değil..
Hatta kızıp gidenler oldu sayfamdan..
Biraz sert, biraz gıcık ve fazlasıyla ukalayım kabul ))
Ama benimle diyet yapan kimseyi yarı yolda bırakmadım..
Hepsi istedikleri kiloya ulaştılar..
Bende tabi ki..
Hedefim 60 kiloya inmekti, 57 kiloya düştüm..
46 beden giyerken 34 beden giymeye başladım..
İnanılmaz korkunç gözüküyordum kendime.
Zayıf olmayı hiç sevemedim..
Biraz kilo aldım, 60-65 aralığında 1 sene kadar devam ettim..
En sevdiğim dönem o dönemdi..
Sonra dizimden ve belimden ameliyat olup 2 ay boyunca yatağa bağlı kalınca artık kiloları kontrol edemedim..
Aslında çok değil, sadece 10 kilo aldım ama şimdide bunu sevmedim..
Diyet yaparken yazmak bana iyi geliyor, bu yüzden buraya geri geldim..
Sevgiler ))

Not: Diyet kurallarım katıdır, asla kaçamak yapılamaz, şok diyetler, dukan, karatay, atkins vb diyetlere karşıyım, zayıflatıcı ilaçlar vb ilaçlar kullananlar hiç yazmasın lütfen.. Teşekkürler

OOOOOOOOO soya hoşgeldin cnm

bak ben hala buralardayımm

hoş fazla kilom yok ama 5 kg versem yeter bende yarın tekrardan başlayacaktım inşş.artık peşini bırakmamm

ama karatay yapmıştım iyi gelmişte bana ama senin kurallarına uyarımmmmmmm

Karatay'ın merhemi olsa önce kendi başına sürer ))
onun diyetini uygularsan zayıf ama buruş buruş bir kadın olursun Yasemin ))))))
Seviyorum kız seni
Özlemişiimmm

BENDE ÖZLEMİŞİM SENİİ

ÖNCEKİ SAĞLIKLI BESLENMEYE DEVAMMM

YARINDAN İTİBAREN MENÜLER PAYLAŞIRIM

GWERTY BABY GELECEKKKK

Gelsin gelsin ))

Bende yarın itibari ile menülerimi paylaşırım artık..
Hadi bakalım oyun başlasın ))

slm arkadaşlar sizleri gördüğüme çoookkk sevindim.soya seni merak ediyorum iyi olduğuna çok sevindim.yasemincim seni gördüğümede çok sevindim.biraz zor olacak ama bende varım sizle...

Krizantem ))
Sen buralarda mısın hala !
Tartı ile yüzleş ve sabah ictimaya gel )))))

menumu bugunden baslayayım yazmaya,yarın baslayacaksınız siz galiba ama olsun...

kahvaltı: domates salatalık, bol maydanoz,1/2 dlm ekmek, 1dlm kasar,1 omlet
ara1: 1 cb sut,1/2 elma
ara2: 1cb sutle sutlü kahve
ögle yemegi: 1 kase yogurt,havuclu patatesli ıspanak yemegi,marul salatası
ara3:8 badem,3 k. kayısı
ara4: 2 dlm tam b. ekmegiyle kasarlı tost,1cb sut,maydonoz
aksam: 3 kofte buyuklugunde ızgara tavuk fleto,2 yk kozlenmis patlıcan,1/2 dlm ekmek,1 kase yogurt,marul salatası

Chemes,

Hoşgeldin
Gelene her zaman kapımız açık ama söylemedi deme kurallarımız çok katı..
Kuralların dışına çıkanları affetmiyoruz.. "Bir defalık oldu" gibi bahaneler bizde geçerli değil..
Ama zayıflama garantimiz var ))
Sadece kurallara uyman ve burda yazanlar dışında hiç bir şey tüketmemen gerekiyor..

Eğer gerçekten kilo vermeye niyetliysen ve bunun için savaşma gücün varsa seni aramızda görmekten mutluluk duyarız ))
Sevgilerimle

hosbulduk.ben öyle kacamaga gelemiyorum zaten. daha önce de bir defa kilo almıstım. tabi bu kadar degildi.63'ten 52 ye dustum 5 haftada. biraz önce yazdıgım listedeki sekilde beslenerek. hatta 8 ögun de yediğim oluyordu . sabah ve aksam spor yaptım. 60 lı kiloları gectikten sonra defalarca diyet yapayım dedim ama bu arada 73 kiloyu bulmusum. artık ceki duzen vermem lazım.diyeti bozdugumda ben telafi edebilenlerden değilim. bozdum mu kacıyor ucu.kendime inancımı yitiriyorum galiba. benm menulerim öyle cok az olmayacaktır.su bir haftayıda atlatırsam duzenli beslenmeye de alısırım. gerisi gelir insallah.

Madem menü paylaştın, bende hemen yorum yapayım ))
Kahvaltı menün çok iyi ama kaşar peyniri yerine lor yada dil peyniri kullanmanı tavsiye ederim..
Özellikle lor kullanırsan çok daha iyi.. Hem kalori bakımından zayıf hemde cartinin açısından zengindir. (cartinin; yağ yakımını hızlandırıp kas gelişimini artırır)

Ara menü olarak meyve ile süt/yoğurt benzeri bir şey tüketmen harika.. genellikle insanlar meyveyi tek başına tüketir.. Bu yanlış bir tüketim şeklidir. Sen bu konuda gayet bilinçlisin sanırım ))

Kahve tüketimini mümkünse sütsüz/şekersiz yapalım.. Sütlü kahveler Gİ salgılarını artırır bu da kilo vermemizi zorlaştırır.

Öğle yemeği tüketimin gayet güzel, burda da bir tavsiyem olacak.. Akşam ekmek yeme, öğlen ye ))

Ara öğün 3-4: badem ve kayısı ikilisi yerine sadece bademi tercih et.. 12 adet badem ara öğün için uygundur. kayısıyı sabah kahvaltına ekleyebilirsin..
Diğer ara öğünde tost+süt fazla olmuş.. Bunun yerine cacık/Ayran +2 galeta gibi birşeyler yiyebilirsin

Akşam menüsü de güzel ama ekmek çok olmuş orda çok ))

Kısaca ekmek günde 2 dilimden fazla olmasın.. Akşam ekmek yememelisin.. Yarın liste paylaşacağım..
Dilersen bir göz atarsın olur mu?
SEvgiler

merhabalar,
benim de kilolarım ile başım dertte. yarın mümkünse ben de size katılmak isterim. azimli insanlara bayılırım çünkü.

bugünkü menümü yazayım ben de bu arada;
sabah
beyaz peynir ve çok tahıllı ekmekle tost
1 fincan sade kahve
20 tane çekirdeksiz üzüm

öğle
6 kaşık patlıcan yemeği
1 dilim çok tahıllı ekmek

ara
2 kuru incir
1 bardak süt

akşam (yemeyi planladıklarım)
haşlanmış tavuk
salata

salatada karbonhidrat olarak 1 tane haşlanmış patates de olacak ama salata 2 kişilik olacak :)

tavsiyelerin için tesekkürler.hipoglisemi problemim oldugu icin meyve ve karbonhidratı sade tüketmiyorum. Gi diyeti kitabım da var , gecen yılarda almıstım ama okuyamadım hepsini. glisemik indeksi dusurerek yemeye calısıyorum elimden geldiğnce. hic bilmiyordum sutlu kahvenin öyle bir etkisi oldugunu.
ögunlerimin cok olması da seker problemim yuzunden ,cok ac kalır da karbonhidrat alırsam o aclıgın ustune iki saate kadar sekerim dibe vuruyor. gözum dönuyor.

bu arada ben de 1 yıl gibi bir sürede 21 kg vermiştim ama 11 kg kadarını yaşadığım düşükler nedeniyle geri aldım. bu sefer kararlıyım hamile kalmadan önce tüm fazlalıklarımdan kurtulmak istiyorum.

Hoşgeldin Anotherme ))

Menü paylaştıysan yoruma açıksın demektir ))
Kahvaltıda peyaz peynir yerine lor yada dil peyniri lütfen ))
üzüm/incir gereksiz şeker yüklemesi iyapan gıdalardandır aman diyeyim uzak dur ))

Sabah ve öğle yemeği arasına öğün koymamışsın, geç kahvaltı mı yaptın?

Öğle yemeği olarak patlıcan yemeği yazmışsın, umarım kızartma patlıcan tarzı değildir ))

Akşam yemeği olarak tavuk ve salata iyi ama patatese gerek yok..
İlla ki dengeleyeyim diyorsan iç bir sıcak mercimek çorbası daha güzel ))

Sevgiler ))

Öğünlerinin çok olması hiç problem değil, öğünlerinde ne yediğin problem yaratır benim açımdan ))
İstersen her saat başı bir şeyler yiyebilirsin ama dengeli yemen şartıyla..
Şeker problemine uygun bir şekilde düzenleriz diyetini ))

çok da sevinirim yorumlara :)
peynir konusunu yarın hemen çözüyorum. üzüm ve incirin glisemik endeksi yüksek biliyorum ama evde ne meyve varsa onlardan yedim. artık üzüm bulamam sanırım, incire de veda ederim :)
kahvaltım saat 10 gibiydi, öğle de saat 13 gibi. patlıcan az zeytinyağlı tencere yemeği ve susuzdu :)

çorba pek sevmem ama patatesi de kendi salatama değil eşiminkine doğrayacağım söz :) kendiminkine bi avuç yulaf ezmesi atarım. yoksa gece çok acıkıyorum.

benden de sevgiler :)

Ayyy heyooo oo ben geldimmmm yine tombis oldum bana hersey yarıyor vallaaamerak etme soyam artık 85 leri gostermiyorum 74 lerde yim 68 le kopmustum sizlerden gaza gelip suan seni buldugum göre kesin artık 57 olurummmmmyine 17 var üstümde yaklasik 4 ay eder...hadi kizlar gayet motiveyimmm suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…