Kim korkar kilolardan ;)

ne kadar güzel vermissin. ben de belki subatta ucretsiz iznimi sonlandırırım. o zamana kadar buyuk kısmını verip kilolarımın sekle girmem lazım. 3 ayım var. 20 kilo da fazlalıgım.

He he he
Döktürmüşüm değil mi Yasemin ))
Coştum sabah sabah
Sabah tartıya çıkayım dedim kaçtı benden
Pili bitmiş sanırım yada bozuldu anlamadım
ama en son geçen hafta tartılmıştım o zaman 74,6 kilo gelmiştim
Beklemediğim bir kilo değil, bir süredir dikkat edemiyorum hiç bir şeye
Bazı sorunlar var o sorunlar kafamı çok bulandırıyor, yeme düzeni, uyku düzeni, sağlık herşey alt üst oldu anlayacağın..
Ama tüm bunlara dur demek benim elimde değil mi ))

Sağlık problemlerim bitmiyor, bende bıraktım peşini
Sıkıldım artık.. Sürekli sürekli sağlık peşinde koşmuyorum şimdi kafam rahat ))

Şimdi hep birlikte herşeye dur deme zamanı

Önce kilolara!
Sonra sorunlara!

Hep birlikte ))

kiloları bir şekilde hallederiz zayıflarız

ama sorunlar için birşey diyemem

bende bazen bu sorunlar için boğulacak gibi oluyorum

hele belirsizlik içinde yaşamak daha kötüüü

yinede bugünümüze şükürrrrrr

Bu sitede en sevdiğim şey diğer topikleri okumak ))
Çok eğleniyorum çok

Örneğin; patates diyeti yapalım diyor birisi..
Diyetin mantığı 5 gün boyunca haşlanmış patates yemek..
Tüm katılımcılar müthiş bir enerji ile başlıyorlar, bravo diyorum..
Sonra bir bakıyorum yazılanlara ölüyorum gülmekten ))

Haşlanmış patates yiyemiyorum, kızarmış patates yiyorum diyenler mi dersin..
Haşlanmış patates midemi bulandırdı o yüzden azcık yağla kavurdum, içine de baharat attım diyenler mi dersin ))
Oku oku bitmez ))

Tek tip diyetler bu sayfa da uygulanmaz kızlar!
Sakın ola ki yapmayın, teklif etmeyin, yapanları takip etmeyin ))

Sevgiler

evet soyanın kuralları katıdırrrr

ama kurallara uyunca zayıflamamak mümkün değill

ben zayıfladıysan (almasam iyi olacakda) herkes zayıflarrr

şimdi soya bana kızacak evet bu saat oldu öğle yemeği yiyemedim burda pek altarnatif yokk genelde faas food tarzı öyle ev yemeklari yapan yerde yokk

hoşş
2 ay önce bir rahatssızlandım dışarda yediğim yemek yüzünden şimdi yemek yemeğe korkar oldum

ama yarından itibaren evden getirmeye özen göstercemm

şimdi yanımda şunlar var

ayran
12 adet badem
2 gün kurusu kaysı
1 mandalin
ve
eti from çubuk (buna kızıyorsun biliyom)

söyle ben ne yiyem öğlen bugunlük sadece

Topik kurallarımız;

1) Kaçamak yapmak yasak
2) 1 numaralı kural her tür şartta geçerlidir, uymayanlar topikten ayrılmak zorundadır
3) Aklımıza takılan her tür soruyu sorabilir, fikir tartışması yapabiliriz
4) Farklı diyetleri tartışabiliriz, herkes benim verdiğim listeyi uygulayacak diye bir kural yok ama ana listemiz bu.. Bunun dışında bir liste uygulamak için ancak kişinin sağlık sorunları var ise düzenleme yapılacaktır. Bu listeyi uygulamak istemeyenler farklı topiklere göz atabilirler..
5) Diyet istek ve irade işidir, kendinizi ne kadar önemsediğiniz ile ilgilidir. Sadece başkalarına güzel görünmek için zayıflamak istiyorsanız yine yanlış yerdesiniz.. Burda sadece sağlıklı beslenme kuralları geçerli olacak.. Gerektiğinde yavaş kilo vereceğiz gerektiğinde hızlı.. Ama hiç bir zaman sağlığımızı riske atmayacağız..
6) Spor kaçınılmazımızdır.. İnanın ki 30-40 kilo veren insanları biliyorum ama spor yapmadığı için vücutları öyle sarktı ki; o derileri Türk Hava Kurumuna bağışlaması gerekir diye düşündüm gördüğümde... Çok kötü bir düşünce değil mi? Kendinizi o insanın yerine koyun.. Zayıf ama sarkık bir vücut istemeyen sporu ihmal etmez..
7) Su içmek önemlidir ama illaki litrelerce su içmeyin.. Vücudunuzun kabul ettiği bir miktar vardır.. Dışına çıkmayın.. Ben normalde günde 1 litre su içerim.. Max. çıkacağım limit 1,5 litredir.. Günlük tüketiminiz 2-2,5 litreyi geçmesin.. Su içemiyorum diyenler olacaktır.. Onlarda günde 1 litre içsin yeter..
8) Bitki çaylarını karıştırıp içmek isteyenler olacaktır mutlaka.. 9'lu çay falan hikaye.. Bağırsaklarınıza zarar vermeyin lütfen.. Eğer içecekseniz aktara gidip yeşilçay, biberiye, tarçın alın.. demleyin ve için.. Ha birde beyaz çay tavsiye ederim.. Ben yıllardır içerim, şimdi moda oldu ))) Gerçi eskiden çok pahalıydı ve yurt dışından getirtiyordum.. Şimdi heryerde var..
9) Sirke, sarımsak çayı, salatalık, maydanoz vb şeyleri sabah içmeyin.. sabah ılık su yada içine 10 damla limon damlatılmış ılık su için.. Bu hem metabolizmanızın çalışmasını sağlayacak hemde iç organlarınızı temizleyecek.. (düşük tansiyon problemi olanlar limon kullanmasın)
10) Aklıma geldikçe yazıcam, işim çıktı )))

Peki zeytin neden yasak onu anlamaya çalışıyorum da tek neden tuzlu olmasından mi acaba dedim
ondan miii

Peki zeytin neden yasak onu anlamaya çalışıyorum da tek neden tuzlu olmasından mi acaba dedim
ondan miii

Selam,

Zeytin gereksiz bir ödem yapıcıdır.. Salamura bir üründür.. Tuzsuz zeytin, yeşil zeytin, diyet zeytin diye bir şey yok malesef.. Zeytini hayatından diyetin boyunca çıkar, emin ol hiç bir şey kaybetmeyeceksin.. Pardon.. Kaybedeceğin bir şey var.. Kilo kaybedeceksin ))

Diyetimizde zeytin yasaklılar arasındadır..
Sevgiler

yanlış anlaşılmasını istemem, saygı duyuyorum bu paylaşımlara. ama merak ettiğim bir şey var, lütfen ofansif bir şey olarak algılamayın. sizin beslenme konusunda bir eğitiminiz var mı? tanımadığınız, birbirinden başka fiziksel özelliklere sahip insanlara aynı listenin dayatılması biraz fazla cesur ve bence yanlış bir uygulama. her kilo verdiren diyet doğru diyet olmuyor herkes için. protein ve karbonhidrat ihtiyacı kişiden kişiye ( yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite durumuna bağlı olarak) değişir. fakat burada tek düze bir beslenme programı var. tabi sizin de dediğiniz gibi patates diyetinin bu kadar popüler olduğu bir ortamda bu diyet abdurrahman çelebi.
size başarılar ve sağlıklı bir diyet diliyorum. ben malesef kendi diyetsiyenimin yazdığı diyet burada tepki alabileceği için aranızda olmayacağım. ama merakla takip edeceğim sanırım. hoşçakalın.

Yasemin,

Listene yorum yapmayacağım, anladın sen ))
Bir an önce yeme düzenimize dönelim
Evden getir, bir yerle anlaş yapsın getirsin, işyerinde yap ama ne yaparsan yap yemeklerine dikkat et..
Özellikle senin bünyen beni en çok zorlayan bünye
O yüzden beni zorlama ))

Öğle yemeği olarak bir şeyler bul ve ye
En kötü ihtimal simit ayran ye
ara öğünleri öğle yemeği niyetine yeme

artık bugun böyle oldu

yarından itibaren öğle yemekler evden gelecekkkk

amanımm sen kızmadaaaaa

Yorumun için teşekkür ederim Anorherme ))
Cevaplayayım sorularını..
Hayır, beslenme konusunda bir eğitimim yok.. Fakat eğitmen olduğum için çok fazla araştırma yaptım bu konu ile ilgili.. Hiç bir gıda için iyi yada kötü demem sadece vücuda etkilerini araştırır, sonra karar veririm..
Paylaşmış olduğum liste aslında herkesin gün içinde yediği şeyler )) Farklı bir yiyecek türü koymadım.. Sadece kaçamak yapmayı engelleyip, tuz tüketimini azaltmalarını söyledim.. Örneğin; listeye hergün ciğer yiyeceksiniz bu sizi zayıflatır deseydim, evet bu dayatma olurdu.. Ama listemde dönüşümlü olarak yenilebilecek yemekleri paylaştım..
Her kilo verdiren diyet doğru olmuyor katılıyorum, bu yüzdende özellikle yazdım; şeker, tansiyon gibi hastalıklarınız var ise düzenleriz listeyi diye.. Sanırım görmedin o kısmı?
Ben bu diyete başlamadan önce insülin direncim tepelerdeydi, kan değerlerim coşmuştu ve sürekli bir yerlerimde kist çıkıyordu.. Kilo verdikten sonra hepsi normale döndü.. Bu diyeti uygularken yanımda olan arkadaşlarım şahittir ))

Son olarak, diyetisyenlere güvenmiyorum.. Beni 15 günde bir görüp, elime bir liste verip sonra da o listeye uyup uymadığımı bile bilmeyen bir diyetisyen benim gözümde geçerliliğini yitiriyor..

Dilediğin zaman gelip yazabilirsin bize..
Düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim
Sevgilerimle

slm kızlar işlerim çok yoğundu
öğle yemeğim

2 kaşık mantar sote
1 kepçe mercimek yemeği
1 dilim çavdar ekmeği

aradada 2 ceviz 1 galeta

çok teşekkür ederim merakımı anlayışla karşılayıp bir de cevapladığınız için :)
evet liste günlük hayatta ulaşabileceğimiz yemeklerden oluşuyor. ama bir gün öğle 4 porsiyon tahıldan oluşan simit yerken diğer gün hiç karbonhidrat almadan ızgara salata tüketmek tuhaf geliyor bana. vücut sanılanın aksine protein değil de doğru karbonhidratları dengeli bir şekilde almazsa kas kaybediyor. teknik meseleler bunlar aslında. keşke başka listelere de açık olsaydınız ve ben de sizinle devam edebilseydim :)

diyetisyenler konusunda haklısınız çoğunlukla. ama benim diyetisyenim çok daha ilgili şanslıyım ki.

artık zevkle takip edeceğim sizi, umarım kilolar sağlıkla gider. benden de sevgiler.

Selamlar : ):) bende katılmak istiyorum soya_sosu lütfen beni de al gruba : ::: :
güncel kilom 79 boy 1:70 şuan hedefim 14 kg ama yılbaşına 2 ay var bu süre nasıl sence 2 ayda 14 kg verilebilir mi ,

buarada yazıları yeni gördüm bende şu saatten itibaren başlıyorum ama şuana kadar yediklerim aşağıdaki gibi , söz düzelticem kendimi :)

sabah uyanınca 1 bardak su
kahvaltı : yarım kase sütlü mısır gevreği
ara öğün 4 tane rulo kat
öğle : çok az barbunya bikaç dilim çiğköfte ve 2 dilim ekmek ( yazarken bakıyorumda abartmışım yemeği iyicene :)
ara türk kahvesi

not: şuana kadar 1,5 lt su içtim.

Selam Nurgulkal,

Hoşgeldin,
Sayfamız açık, isteyen gelebilir ))
Sadece kurallara uyulmazsa tatsızlık olmasın diye kural ihlali yapanların ayrılmasını istiyoruz o kadar ))
Sayfa 4'te liste yayınladım, herkesin rahatça uygulayabileceği bir liste..
Sadece kaçamak yapma yeter ))

mesela, ara öğün olarak rulokat yemeseydin ne güzel olurdu değil mi?

öğle yemeğinde ise dolu bir tabak barbunya yiyebilirdin.. 1 dilim ekmek yeterli olurdu ))
çiğköfteyi diyetin başlarında tavsiye etmiyorum.. Ama 8 kilo verirsen çiğköfte eklerim menüne ))

Bu arada normalde ne kadar su içiyorsun? Şu ana kadar 1,5 litre su içtiysen akşama kadar 3 litreyi bulur.. Su tüketimini ayarında tut.. Böbreklerini gereksiz yorma..

Birde türk kahvesini şekersiz içtiğini düşünüyorum.. Umarım düşündüğüm gibidir))
Sevgiler

Bugün neler yedim neler aboooo
desem de inanmayın ))

hemen paylaşayım

öğle yemeğim;

1 sb haşlanmış makarna (evet, diyetimizde makarna yiyebiliriz sakıncası yok.. Sadece yağ koymayın ve 1 sb olsun)
1 büyük kase salata ( az yağ ve tuzsuz)

Ara
çeri domates 2 adet (mevsimsiz yemeyi sevmem ama güzellerdi)
yeşilçay

az evvel şekersiz bir türk kahvesi içtim missss

akşama büyük ihtimal çorba (ne çorbası olur bilmiyorum ama mutlaka çorba olur)
Brokoli (buharda haşlanmış)
Yoğurt (light yoğurt tavsiye etmiyorum arkadaşlar, mümkünse yoğurdunuzu evde yapın)

akşama düşüncem bu ama değişiklik olursa yarın yazarım ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…