Bu konuda maalesef cok acimasiz oluyorum: Insan demezmi "sende pek iyi birsey degilsinki, böyle bir arkadasin var" diye.
Ben cok daha az birsey icin demekki en iyi arkadasimdan vaz gecmisim zamaninda. 5 senedir arkadastik ve beraber okumustuk, hayli cok yakindik yani.
Sonra bu üc senedir ciktigi oglani begenmemeye basladi, ne olduysa iki-üc ay icinde oldu bende buz gibi sogdum kendisinden.
Oglan evlilik teklifi ediyor, bu iliskisini bitirmeye kalkiyor, banada dert yaniyordu, yok ailesi istemiyormus fakir buluyormusta, yok gelecekleri yokmus cok kültür farki varmista vs ama iki üc gün sonra yine hoooooop barisiyorlardi. Bu durum tabii olabilir, ama arada olanlar hos degildi:
Ilk önce bir is arkadasiyla konustugunu söyledi, davet etmis hatta yemege cikmaya, acilmis buna karsi, bana diyordu gizlice bulussammiki zaten bu aralar ayriyiz yine erkek arkadasimla- tövbe yarabbim ya, düsününce bile sinirleniyorum- bende demistim sen ne yapmaya calisiyorsun, is arkadasin evlenebilecegin bir insansa adam akilli digeriyle tamamen iltibatini kes, yok degilse ne diye adamla bulusmayi düsünüyorsun.
Sonra bir sapik´in buna dadandigini anlatmisti, sonrada yine bir ara erkek arkadasiyla ayriyken internetden biriyle tanismismis onla telefonlastiklarini anlatmisti.
Ha birincide neyse oldu diyelim, ikincisindede isteyerek olmamistir herhalde demistim ama ücüncüde artik buz gibi sogmustum.
Acik acik ona dedim "Madem sevmiyorsun sanada yazik onada, kac yasina gelmis oglan birakda bari belki baskasiyla tanisir, evlensin etsin, nezaman colugu cocugu olacak adamin" demistim. Cok bozulmustu beni hic mi düsünmüyorsun diye.
Tamam da sen kendin istemiyorsun, karar veremiyorsun, demekki erkeklere cok yüz veriyorsunki habire ariyorlar, madem telefon sapigin var numerani degistirseydin, is arkadasina karsi bir kelimeyle bile üc senedir erkek arkadasin oldugunu söylemedin ve tabii adam ozaman iki yüzüne gülünce sende sansi var sanacak.
En sonunda baktim yok olmuyacak bende görüsmemeye basladim, bana gelmek istediginde yok ailem var akrabam geldi, yok isim var gücüm var, yolumuz aynidir bazi günler ise giderken ve sirf onla gitmemek icin erkenden cikmaya baslamistim yok doktorda randevum vardi erken ciktim vs dedim, oda anladi bozuldu en sonunda, ama en azindan benim kafam rahat.
Bir kac ay sonra geri erkek arkadasiyla durumlarini düzeltince normallesmeye basladi iliskimiz, tabii eskisi gibi degil, ama en azindan artik bana öyle tuhaf seyler anlatmiyor, belkide gercekten kendiside akillanmistir.
Herzaman arkadasimi iyi secmek gerektigini düsünürüm, kardeslerimede hep derim, arkadas seciminiz sizin kim oldugunuzu gösterir diye, aman derim dikkatli olun, basiniza cok büyük bela aliyorsunuz bence hiiiiic degmez!