Kimse beni anlamiyor.

Tiiredgirll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
90
7
1
27
Merhabalar
Ailemin bana eğitim konusunda destek çıkmaması, memurluğu ısrar etmeleri beni çok üzüyor napabilirim?

Son düzenleme:
Unv mezunu musunuz? Eğer öyleyse 2. Üniversite masraflarını karşılamak istemiyorlardir belkide.

Ailenizin baskisini bilemem de
Gencecik yasta siz ne yapmak istediginizi biliyor musunuz onemli olan o. Hadi tamam tip okumadiniz,ne yapacaksiniz? İsten ciktiniz evde napacaksiniz? Yeni bir is planiniz var mi?

Ailenizin baskisini bilemem de
Gencecik yasta siz ne yapmak istediginizi biliyor musunuz onemli olan o. Hadi tamam tip okumadiniz,ne yapacaksiniz? İsten ciktiniz evde napacaksiniz? Yeni bir is planiniz var mi?
Yok iste onlarin yuzunden yolumu secemiyorum ki oturup da karar veremiyorum ok adar bunalttilarki beni ne okumak nr calismak istiyorum.. oyle bir bunalmislik. Zaten kendi istedigimi secsem de yine kendi fikirlerini dayaticaklar, benim istedigim dunyanin en yanlis seyiymis gibi davranicaklar.

Yok iste onlarin yuzunden yolumu secemiyorum ki oturup da karar veremiyorum ok adar bunalttilarki beni ne okumak nr calismak istiyorum.. oyle bir bunalmislik. Zaten kendi istedigimi secsem de yine kendi fikirlerini dayaticaklar, benim istedigim dunyanin en yanlis seyiymis gibi davranicaklar.
Bence de tam tersi,sizin fikirsizliginiz yuzunden onlar da sizi yonlendirmeye calisiyor. Ben de 21 yasinda 2 yillik mezun birini gorsem sunu yap bunu yap derim neden demeyeyim? Yasim 34 hayat tecrubem fazla,sizden daha gormus gecirmis insanim. Bence boylelerinin kariyer planlarini dinleyin. Zararli cikmazsiniz. İcinden kendinize uygun olan varsa secersiniz,yoksa da net sekilde ben bunu yapacagim der yolunuza bakarsinjz

Bana biraz asi geldiniz
Sonucta hayaller hayatlar diye bir gercek var
21 yasında herşey icin gec diyorsunuz tıpı kazanabileceginize gercekten inanıyorsanız emin olun ailenizde sizi destekleyecektir bu ısıgı görüp
Peki işten cıkıcaksınız ne icin ? Yeni işmi buldunuz yeni bir kariyer hedefi mi ?
Ofis ortamı masa bası vs dediginiz monoton işler neredeyse her sektörde var siz tam olarak ne istiyorsunuzda desteklemiyorlar ?
Keske vaktiyle ailemde beni bana bırakmak fikirlerime saygı duymak yerine az biraz ailen gibi yönlendirmek isteseydi belki dinler yönümü değiştirirdim

2 yıllık üniversitelerin puanı o kadar da yüksek değil ki.Hani tıp kazanabilecek potansiyeliniz yoktur belki de.Belki de bu yüzden sizin idealim dediğiniz şey onlara olması imkansız geliyor ve sizi size daha uygun bir şeye yönlendirmek istiyorlar olabilirler mi? Yaşınız genç evet ama tıp okumak ve tıbbı kazanmak o kadar da kolay değil ki.Boş bir hayal uğruna yıllarınızı heba etmeniz yerine gerçeklerle yüzleşmenizi istiyor olabilirler.

Merhabalar
Bu aralar buraya cok yaar oldum cubku beni anlayan birileri yok ailemden.. 5 kisilik ailemden beni anlayan birisinin olmamasi artik canimi o kadar sikiyor ki..
Onceki mesajimda isten cikacagimi soylemistim dun ablama ayin 20 si gibi istifami vericem dedim bana daha 1 ay once martin sonunda cik isten diyen insan dun bana emin misin bende neyden dedim cikmaya.. Neden ki dedim issiz kalicaksin parasiz kalicaksin.. o kadar sinir oldum ki. Ya bir insani ailesi de dusunmuyorsa kim dusunsun ki? eve bakmadigim halde hala ne bu israr? Annemin bir yandan memur ol baskisi.. Haftasonu 2 gun boyunca agzindan devlet memuru kelimesi dusmedi. Bak arada ilanlar aciyorlar gir hepsine kendini kyrtar aylik 3 bin 4 bin maas alirsin. Ordan diger ablam da ayni seyi diyor ki ben kac ay oncesinde bu ablama da anlatmistimm ben okumak istoyorum diye.. en son dayanamadim ya siz kendi fikirlerinizi soyluyorsunuz da benim ne istedigimi sordunuz mu? Ordan ablam, ne istiyorsun diyor birde..
Dun evdeki univiersite kitaolarimi gorup ikisi de bunlari topla at. Ablam ordan kitaplara bak, sanki yeniden sinava girecek diyor anneme. Gercekten artik bu baskilarini kaldiramiyorum. Tamam, bir anne olarak hakli olabilir cocugubun daha iyi kosullarda calismasini istemesinde.. Ben de isterim. Ama ben belki okusam ya da kendimi baska bir alanda gelistirsem belki daha iyi kosullarda calisicam. Omur boyu ben masa basinda ayni isi yapmak istemiyorum. Bu benim hayat idealim degildi. Artik bu baskilari kaldiramiyorum. Ablamlarin benim sıkıntılarimi onemsemeleri, dinlemis gibi yapip ertesi gun kendi fikirlerini dayatmalarini, babamin sevgisizligini kaldiramiyorum. Benim ne istedigimin ne yapmak istedigim onlarin umrunda bile degil. Cikicam isten simdiden dusunuyorum evde kalirsam babam surekli is buldun mu , annem, bak devlet ilan acmis basvurdun mu.. Gercekten artik cok ama cok bunaldim ne bir istek ne bir yasam hevesi kaldi onlarin yuzunden. Benim ailem de benim sıkıntilarimi onemsizmis gibi gorucekse kucumseyecekse ben kime anlaticam ki.
Peki derdinizi anlatıyorsunuz ama onlar da iyiliğiniz için uğraşıyor. Mesela evde otursanız geçiminizi kim sağlayacak. Aylık ihtiyaçlarınız olacak dışarı çıkmak isteyeceksiniz. O yaştan sonra aile eline bakmak zor olmayacak mı?ben üniversite okurken bile ara ara çalıştım. Babamdan para istemeyim diye. 50 lira bile verse 50.000 lira vermiş gibi konuşur o. Bazı ebeveynler öyle. Belki ailenizde maddi külfetten korkuyor

Bana biraz asi geldiniz
Sonucta hayaller hayatlar diye bir gercek var
21 yasında herşey icin gec diyorsunuz tıpı kazanabileceginize gercekten inanıyorsanız emin olun ailenizde sizi destekleyecektir bu ısıgı görüp
Peki işten cıkıcaksınız ne icin ? Yeni işmi buldunuz yeni bir kariyer hedefi mi ?
Ofis ortamı masa bası vs dediginiz monoton işler neredeyse her sektörde var siz tam olarak ne istiyorsunuzda desteklemiyorlar ?
Keske vaktiyle ailemde beni bana bırakmak fikirlerime saygı duymak yerine az biraz ailen gibi yönlendirmek isteseydi belki dinler yönümü değiştirirdim
Asi degilim, icimi doktugum icin oyle gozukuyorum. Isten cikiyorum bazi sebeplerden ailem de istemiyor zaten bu iste calismami borcumu odemek icin girmistim. Tipi kazanacagima inaniyorum sadece yasimin gec oldugunu ve 6 yil okumanin bana agir gelecegini dusundugum icin istemsizce geri cekiliyorum. Baska meslek de bulamiyorum kendime zaten. Benim tekistedigim kendimi gelistirdim hep ayni seyirde gidecek bir is istemiyorum. Sorun bu. Memur olunca her gun ayni sey. Hani mesela doktor olursunuz ya ama her gun bir sey ogrenirsiniz bir bilgi bir seyler okurusunuz bu misaldi sadece.. hayatimin tek duze gitmesini istemiyorum sadece. Bu yastan sonra tipin olmayacagini da anladim fakat obumde tiptan baska da bir secenek yok isteyecegim bir meslek.. ya da ben bulamiyorum bilmiyorum. Isin tuhaf tarafi istedigim kotu bir sey de degil.

Asi degilim, icimi doktugum icin oyle gozukuyorum. Isten cikiyorum bazi sebeplerden ailem de istemiyor zaten bu iste calismami borcumu odemek icin girmistim. Tipi kazanacagima inaniyorum sadece yasimin gec oldugunu ve 6 yil okumanin bana agir gelecegini dusundugum icin istemsizce geri cekiliyorum. Baska meslek de bulamiyorum kendime zaten. Benim tekistedigim kendimi gelistirdim hep ayni seyirde gidecek bir is istemiyorum. Sorun bu. Memur olunca her gun ayni sey. Hani mesela doktor olursunuz ya ama her gun bir sey ogrenirsiniz bir bilgi bir seyler okurusunuz bu misaldi sadece.. hayatimin tek duze gitmesini istemiyorum sadece. Bu yastan sonra tipin olmayacagini da anladim fakat obumde tiptan baska da bir secenek yok isteyecegim bir meslek.. ya da ben bulamiyorum bilmiyorum. Isin tuhaf tarafi istedigim kotu bir sey de degil.
Kırıcı olmak istemem ama bi arkadasında dedigi gibi iki yıllık vaktiyle kazanmıssınız tıpın puanları gercekten cok yüksek kazanabileceginize eger gercekten dısardan bi göz olarak baktıgınızda bile inanıyorsanız peşini bırakmayın
Surda üniversiteye 18de değilde 21de hatta 22yasında baslasanız bile kaybınız 4yıl olucak
Ancak bir ömür acaba veya keske demeyeceksiniz 50-60yıl daha yasarsanız 4yıl kaybın hic bir önemi yok

Tıp için yaşın çok değil.Kaybın 3 4 yıl olur , önemli olan tıbbı kazanabilecek misin? Ondan eminsen 3 4 yıl sorun olmaz ki.

2 yıllık üniversitelerin puanı o kadar da yüksek değil ki.Hani tıp kazanabilecek potansiyeliniz yoktur belki de.Belki de bu yüzden sizin idealim dediğiniz şey onlara olması imkansız geliyor ve sizi size daha uygun bir şeye yönlendirmek istiyorlar olabilirler mi? Yaşınız genç evet ama tıp okumak ve tıbbı kazanmak o kadar da kolay değil ki.Boş bir hayal uğruna yıllarınızı heba etmeniz yerine gerçeklerle yüzleşmenizi istiyor olabilirler.
Kendimde o potansiyelin olmadigini dusunseydim coktan vazgecmistim zaten... Duz lisede okudum 3 sene fizik hocam yoktu matematik de ayni sekilde hic iyi hocalar yoktu.. tabii ki de o seneki basarisizligimi kisilere baglayamam. Ama soyle de bir gercek var ki oyle egitim alan bir insanin ilk senede kazanmasi cok zordu. Ama ailem bunu anlamadi.. Psikolojik baski yaparak gittim en alakasiz bolumu terxih ettim. Onlari dinledim simdi elimde ne var oeki? Hicbir sey.. Bir yolum bir kariyerim adam akilli bir okul hayatim bile yok. Ve kayip giden 3 yil. Ailem hala tip istedigimi bilmiyor zaten ama okumak istedigimi biliyorlar. Sizce bir ailenin 20 yasindaki bir kizina okulunu tamamla demesi,daha dogru degil mi? Okulumu desteklememeleri mi dogru olan ya da?

B
Kırıcı olmak istemem ama bi arkadasında dedigi gibi iki yıllık vaktiyle kazanmıssınız tıpın puanları gercekten cok yüksek kazanabileceginize eger gercekten dısardan bi göz olarak baktıgınızda bile inanıyorsanız peşini bırakmayın
Surda üniversiteye 18de değilde 21de hatta 22yasında baslasanız bile kaybınız 4yıl olucak
Ancak bir ömür acaba veya keske demeyeceksiniz 50-60yıl daha yasarsanız 4yıl kaybın hic bir önemi yok
Ben kazanabilecegime inaniyorum sorun benim bu saatten sonra tipi yeteri kadar isteyip istemedigimden emin olamadigim. Baska meslege yoneleyim diyorum ama yok sanki bana gore meslek yok gibi.. O yuzden cikamiyorum hicbir isinden. Nereye hangi yola gitsem mutsuz olucam mutlu olacagim yolu bulamiyorum :(

Peki derdinizi anlatıyorsunuz ama onlar da iyiliğiniz için uğraşıyor. Mesela evde otursanız geçiminizi kim sağlayacak. Aylık ihtiyaçlarınız olacak dışarı çıkmak isteyeceksiniz. O yaştan sonra aile eline bakmak zor olmayacak mı?ben üniversite okurken bile ara ara çalıştım. Babamdan para istemeyim diye. 50 lira bile verse 50.000 lira vermiş gibi konuşur o. Bazı ebeveynler öyle. Belki ailenizde maddi külfetten korkuyor
Evet oyle zaten anlattiginiz sekilde.. Ben de suan dusunuyorum Peki boyle devam edersem mutsuzluk ruhumu emmeyecek mi benim? 20 yasinda iyi bir yerlere gelme imkanim varken bilmiyorim yaa ailemin beni desteklemesini cok isterdim kendimi gelistirmeme.. Yani bilmiyorum anlatabildim mi kendinizi bir benim yerime koyun. Yillardir okuyorsunuz sonra sacma sapan bur ise giriyorsunuz sonra okulunuzu tamamlamak istiyorsunuz aileniz destek cikmiyor ciksaniz oyle ahim sahim bir yerde de calismayacaginizi biliyorsunuz zaten bu kosuullarda en mantiklisi devlet memuru olmak oldugunu biliyorsunuz ama omrunuzu oyle de gecirmek istemiyorsunuz kisacasi tum yollar kapali..

Back
X