Kimse beni anlamiyor.

Chaos1023 düşüncelerimi yazmış, üzgünüm ki aynen dediği gibi. Alt yapı yok ama tıp istiyorsunuz. Tabi ki deneyin ama bu şartlarda beklentilerinizi makul tutup başka bölümleri hedeflemeniz bile daha doğru olabilir. minnoscan yeniden sınava girmiş kazanmış ama Odtü mühendisliklerin çoğu tıptan yüksekti benim zamanımda. Yani kendisi zaten oldukça donanımlıymış. Onu referans almanız şu anda sizin için pek doğru olmaz. Durumunuz bana arkadaşımın eşini hatırlattı. Öğretmen olmasına rağmen ben elektronik mühendisliği okuyamadım diye hep mutsuzdu. Hala da mutsuz sanırım. Halbuki belki okusa yine mutsuz olacaktı. Sizde ulaşamadığınız için sadece tıp varmış gibi düşünüyorsunuz. Benim eşim İstanbul çapa mezunu doktor, kardeşi de hatta ailesinde çok fazla doktor var ve hepsi neredeyse fen liselerinden mezunlar. Lise 1 de tüm konuları bitirmiştik demişti eşim. Siz ise daha temelim yok diyorsunuz. Çok mu denemek istiyorsunuz, o zaman çalışırken yazılın bir dershaneye. Bakın bakalım konuları kavrama yeteneğiniz nasıl, sonrasında hala tıp için istekli misiniz. Herşey düşündüğünüz gibi giderse işten çıkar, sadece sınava odaklanırsınız. Hem o arada birikim yapmış olursunuz.

Lise 1de tüm konuları bitirmisler ahahah ya arkadaşlar lütfen ya. İyi ki zamanında buradan akıl almaya çalışmamışım kendi adıma çok mutlu oldum şu an. Konu sahibi kendine yapabileceğin en büyük iyiliği söylüyorum nolur ne istediğinden emin ol rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Her konuşanın aklına uyarsan bir oraya bir buraya savrulursun.

Ne özel dersi ne dershanesi İnternet video dolu ve başka forumlarda ders çalışma grupları kuruluyor direk moda giriyorsun gözün hiçbir şey görmüyor. Neyse benden bu kadar hakkında en güzelini diliyorum.

Sıradan doktor yoktur zamanında tıp fakültesini kazanamamış kıskanan insan hezeyani vardır herkes tıp okuyacak diye bir şey yok siz de sıradan doktorların yazdığı ilacı içer hayata devam edersiniz sikmayin canınızı geçmiş olsun efendim

sen neden alındık ki beyin cerrahıyla pratisyen hekimi bir tutyorsan bilmem ama yada organ nakli yapan doktorla kıskançlığımda yok demek istediğim buydu senlik bir durum yok yani sıradan insan

27 yaşında tıp dönem iki öğrencisiyim ODTÜ mezunu mühendisim.

Canım istedi okuyorum aynı zamanda kendimi geçindircek kadar paramı kazanıyorum part time işle. Aileme haber bile vermedim kendi kendime kpss çalışıyorum gibi gösterip sınava çalıştım. Kaydolunca ben tıpa başladım işinize gelirse dedim. Bu hayat senin bu kadar basit. Kendine güvenmelisin olmazsa bırakır gidersin. Burada yok cerrahlar daha fakültede hangi bölüme gitcegini biliyormuş filan boş genellemeler yapanlar olmuş. Kafanı takma ağzı olan konusuyor.

Dersler zor evet ama bir başlayınca gerisi geliyor çok da güzel bir deneyim herkese nasip olmaz. Ailen bile senin gerçek potansiyelini bilemez öyle aynı evde yaşamayla olmaz o işler. Seni en iyi sen bilirsin. Otur ve kararını ver.
Öncelikle yazınız için çok teşekkür ederim, umut dolu bir yazı.. ve azminiz için de ayrı tebrik ederim sizi.. Ama sanırım forumda umut dolu yazan az kişilerden birisisiniz. Aşağıdaki yorumları okudum da neler neler yazılmış. İyi bir eğitim almadığım için okuyamazmışım kazanamazmışım. Her neyse çok teşekkür ederim güzel yazınız için :)

Lise 1de tüm konuları bitirmisler ahahah ya arkadaşlar lütfen ya. İyi ki zamanında buradan akıl almaya çalışmamışım kendi adıma çok mutlu oldum şu an. Konu sahibi kendine yapabileceğin en büyük iyiliği söylüyorum nolur ne istediğinden emin ol rotası olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Her konuşanın aklına uyarsan bir oraya bir buraya savrulursun.
Değil mi Ben de şu an şaşkınlıkla okuyorum.. ben açıkçası çok da dikkate almıyorum böyle yorumları çünkü yapamazsın demek çok farklı bir boyut. Kişi yapamazsın diyorsa kendisinin yapamayacağını düşündüğü için etrafındaki herkesi de öyle düşünür, düşünmek ister. Psikolojide bu böyle. Çok doğru diyorsun her konuşanın aklına uymamak lazım.Çoğu kişi de aynı algı tıp ı kazananlar iyi liselerde okudular, ortaokuldan konularını bitirdiler.. Aziz Sancar' ın hayatını bilmiyorlar heralde.. İlerde acaba çocuklarına da böyle mi umut verecekler çok merak ediyorum. Her neyse Tıp nasıl peki çok detaylarda boğuluyor musun mesela ? :)

Bakın ben dış hekimiyim. Eşim doktor. Bolumumu tıpa girebilecek puanla kazandım. 6 yıl oku artı tus asistanlık falan gözüm kesmedi dis hekimliği seçtim. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Düz lisede matematik fizik temeli olmadan tıp kazanacağınızı inanmissiniz. Üzgünüm öyle bir dünya yok. Özel ders alsanız dersaneye gitseniz de yok. Eğitim sistemimiz sebebine: temeliniz yoksa istediginiz kitabı yalayın yutun yok.
İsterdim ki size umut vereyim yaşınız genç yaparsınız diyeyim ama durum bu.
Tip değildir başka biseydir ama okumak istiyorsanız okuyun. Yaşınız genç part time çalışarak çok güzel bölümler okuyabilirsiniz. Aileniz belli ki bu masrafa girmek istemiyor o yüzden part time çalışacak birşeyler ayarlayın realist bir eğitim hayatına atılan derim.
Gözünüz kesmedi değil, yapamayacağınızı düşündünüz. Kendi içinde ne inanç varsa onu taşır insan dışarı. Siz zaten yıllardan beri yapamam gözüyle tıpı bırakmışsınız. Böyle düşünen bir insan dan tıpı kazanabilrsin, okuyabilirsin kelimesi duymak saçmalık olurdu zaten. Bir insana yol göstermek farklı, yapamazsın demek çok farklı... Karşıdaki kişinin potansiyelini görmeden bilmeden sadece okuduğu eğitim hayatına dayaraktan yapamazsın demek bir de.. Size Aziz Sancar' ın hayat hikayesini okumanızı tavsiye ederim. Çünkü Aziz Sancar Böyle gençlere çok umut oluyor. Mardin' de 8 çoçuklu bir aileden doğan insan bilim adamı oluyor. Yabancı okullarda okumadı, iyi okullarda iyi hocalardan eğitim almadı tek sırrı azim.. Daha sayabileceğim bir sürü örnek var. Her neyse yorumunuzu kendi hayatım üzerinde dikkate almadım fakat tek bir konuda üzüldüm. Gençlere böyle umutsuz düşünceleri aşılayacak olmanıza. Çok şükür ki ben aşılanmayacak kadar kendi potansiyelimin farkındayım. İyi günler.

Chaos1023 düşüncelerimi yazmış, üzgünüm ki aynen dediği gibi. Alt yapı yok ama tıp istiyorsunuz. Tabi ki deneyin ama bu şartlarda beklentilerinizi makul tutup başka bölümleri hedeflemeniz bile daha doğru olabilir. minnoscan yeniden sınava girmiş kazanmış ama Odtü mühendisliklerin çoğu tıptan yüksekti benim zamanımda. Yani kendisi zaten oldukça donanımlıymış. Onu referans almanız şu anda sizin için pek doğru olmaz. Durumunuz bana arkadaşımın eşini hatırlattı. Öğretmen olmasına rağmen ben elektronik mühendisliği okuyamadım diye hep mutsuzdu. Hala da mutsuz sanırım. Halbuki belki okusa yine mutsuz olacaktı. Sizde ulaşamadığınız için sadece tıp varmış gibi düşünüyorsunuz. Benim eşim İstanbul çapa mezunu doktor, kardeşi de hatta ailesinde çok fazla doktor var ve hepsi neredeyse fen liselerinden mezunlar. Lise 1 de tüm konuları bitirmiştik demişti eşim. Siz ise daha temelim yok diyorsunuz. Çok mu denemek istiyorsunuz, o zaman çalışırken yazılın bir dershaneye. Bakın bakalım konuları kavrama yeteneğiniz nasıl, sonrasında hala tıp için istekli misiniz. Herşey düşündüğünüz gibi giderse işten çıkar, sadece sınava odaklanırsınız. Hem o arada birikim yapmış olursunuz.
Gerçekten şu an bana yapamazsın olmaz kelimelerine değil de böyle düşüncelerin ortalıkta gezmesine çok üzüldüm. Gençlere böyle mi umut veriliyor cidden. Siz benim hayatımı biliyor musunuz? Eğitim hayatımın iyi olmaması, iyi dersler alamamış olmam lise 1 den tüm konularımı bitirememiş olmam benim tıp ı kazanamayacak potansiyelde olduğumu kanıtlamaz. Kişi yapamayacağını bildiği için de etrafına aynı düşünceyi verir farkında olmadan. Sizi de buna yoruyorum. Kusura bakmayın ama bir insana yol göstermek, düşüncenizi söylemek farklı, yapamazsın okuyamazsın demek çok farklı.. Hele de karşıda ki kişi yapabilir miyim? kazanabilir miyim? diye sormadan kendiniz direk böyle bir yorumda bulunmak... Ben burada konuyu açarken kimseden onay beklemeden açtım. Amacım sadece kararsız kaldığım bir noktada fikir almaktı ama görüyorum ki fikir vermekten ziyade başka şeylerle dolmuş forum.

Her neyse iyi günler.

Gözünüz kesmedi değil, yapamayacağınızı düşündünüz. Kendi içinde ne inanç varsa onu taşır insan dışarı. Siz zaten yıllardan beri yapamam gözüyle tıpı bırakmışsınız. Böyle düşünen bir insan dan tıpı kazanabilrsin, okuyabilirsin kelimesi duymak saçmalık olurdu zaten. Bir insana yol göstermek farklı, yapamazsın demek çok farklı... Karşıdaki kişinin potansiyelini görmeden bilmeden sadece okuduğu eğitim hayatına dayaraktan yapamazsın demek bir de.. Size Aziz Sancar' ın hayat hikayesini okumanızı tavsiye ederim. Çünkü Aziz Sancar Böyle gençlere çok umut oluyor. Mardin' de 8 çoçuklu bir aileden doğan insan bilim adamı oluyor. Yabancı okullarda okumadı, iyi okullarda iyi hocalardan eğitim almadı tek sırrı azim.. Daha sayabileceğim bir sürü örnek var. Her neyse yorumunuzu kendi hayatım üzerinde dikkate almadım fakat tek bir konuda üzüldüm. Gençlere böyle umutsuz düşünceleri aşılayacak olmanıza. Çok şükür ki ben aşılanmayacak kadar kendi potansiyelimin farkındayım. İyi günler.

Kusura bakmayın yaşadığımız ülkeyi umut terkedeli çok oldu ve gençlere hayal satmayacak kadar çok şey gordum.
Gözüm kesmediyi nasıl yapamayacağım anladınız bilmiyorum. Ben "tip benim için ulasilmayacak degildi" yı anlatmak istedim size. Puanım okuduğum üniversitenin tipina da yetiyordu. Ben devlet bünyesinde çalışabilecek biri değildim. Senelerce mecburi hizmet uzmanlık derken hayatımın kontrolü elime 30umdan önce gecmeyecekti. Bunu istemedigimden ve asabiyetimin doktorluk gibi bir mesleğe çok uymadigindan daha özgür olabilecegim hasta seçme sansimin olduğu dış hekimliğinde yöneldim. Bu kadar ilgiliyseniz bilirsiniz eş derece zorlukta dersleri.
Neyse siz hayaller satabilecek mesajlar istiyorsunuz belli ki. Devam edin o zaman ne diyeyim. İnşallah da yaparsınız.

Back
X