- 8 Mart 2019
- 7.560
- 36.927
- 548
- 40
- Konu Sahibi Tiiredgirll
Chaos1023 düşüncelerimi yazmış, üzgünüm ki aynen dediği gibi. Alt yapı yok ama tıp istiyorsunuz. Tabi ki deneyin ama bu şartlarda beklentilerinizi makul tutup başka bölümleri hedeflemeniz bile daha doğru olabilir. minnoscan yeniden sınava girmiş kazanmış ama Odtü mühendisliklerin çoğu tıptan yüksekti benim zamanımda. Yani kendisi zaten oldukça donanımlıymış. Onu referans almanız şu anda sizin için pek doğru olmaz. Durumunuz bana arkadaşımın eşini hatırlattı. Öğretmen olmasına rağmen ben elektronik mühendisliği okuyamadım diye hep mutsuzdu. Hala da mutsuz sanırım. Halbuki belki okusa yine mutsuz olacaktı. Sizde ulaşamadığınız için sadece tıp varmış gibi düşünüyorsunuz. Benim eşim İstanbul çapa mezunu doktor, kardeşi de hatta ailesinde çok fazla doktor var ve hepsi neredeyse fen liselerinden mezunlar. Lise 1 de tüm konuları bitirmiştik demişti eşim. Siz ise daha temelim yok diyorsunuz. Çok mu denemek istiyorsunuz, o zaman çalışırken yazılın bir dershaneye. Bakın bakalım konuları kavrama yeteneğiniz nasıl, sonrasında hala tıp için istekli misiniz. Herşey düşündüğünüz gibi giderse işten çıkar, sadece sınava odaklanırsınız. Hem o arada birikim yapmış olursunuz.