Kimse yokken kayınvalide evine gitmek

Kayınvalidem işin kotulugunde değil eşim yok dese zaten illa git kes de demez. Kadın 3 pay kurban kestirip biri evimde olsun diyebilir bence ama eşim inat ediyor. Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Bana çok iş çıkar desem isten kaciyorsun der. Gelmem desem kirilir. Aman bilmiyorum ya.
Sende arkadasim ne sis yansin ne kebap:)) heleki kendi kurbaniniz varsa kendisi kestirsin kasaba hallettirip dolaba koysun madem. Kirilirsada kirilsin. Yok dersen gidip cici gelin halledecen isleri uzgunum

Belki kadın onun bir kısmını da dağıtacak neden herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor anlamıyorum. Zaten ikintane kesip dagitiyormus.

Eşiniz sizden önce gidip halletse işlerini , siz sonra gitseniz olmuyor mu ?

Eşiniz işgüzarlık yapıyor o zaman,ya hayır deyip karşı durmayı ne olarak düşünüyorsunuz çok merak ediyorum,hayır dersem beni sevmez hayır dersem o da istediklerimi yapmaz vs vs gibi mi. Maaile tatile gidiyorsunuz gönülsüz,kurban keseceksiniz gönülsüz,gönüllü yaptıgınız herhangi bişe var mı??

E o senin kırılmanı, yorulmanı umursamıyor paşam. Sen neden bu kadar düşünüyorsun, kendini düşün önce.

Sen kendini düşünmezsen o hiç düşünmez

Büyük olarak onlar neden evde durmuyorlarmış bayramlaşma yok mu onlarda.

Emirvaki şeyleri oldum olası sevmem hanıma bak oh hepsini hazırlatacak sana kendine iş kalmayacak..

işten kaçıyosun dese bile kçaabilirsin ki bu çok normal. zamanın yoğun geçmiş tabiki dinlenebilmek için gerekirse işten de kaçıcaksın. :/

Değişik bir konu. Şimdi burda bir suru yorum yapılır. Ama sizin aile dinamiklerinizi bilmiyoruz ki. Bunu sizden isteyebilenler bunu normal karsiliyor eşiniz gidicem diye tutturuyor. Benden ne kimse böyle bişey isteyebilir nede eşim bana sormadan kabul eder. Şimdi gitmeyin desek belkide sizin huzurunuzu bozucaz. Sizin aile hayatınız daha farklı isliyor demekki.

Ama malesef orada amcalariyla ortak kesilecekmis. Yani o da olmuyor. :KK43:

Eşiniz ne istiyorsa onu yapsın. Siz bayramın son günü herkesin gittiği saatlerde gidin. Kafanıza silah dayayacak hali yok. Gelmeyeceğim, sen ne istersen yap, tartışmaya açık bir konu değil deyin. Gerekirse “ben ailemi göreceğim” deyip ilk 3 günü onlara gidin.

Evlenince o işler öyle olmuyor malesef. Bazen istemediğin şeyler karşına çıkıyor bizdede bikere böyle bi sorun olmuştu eşim annesine afife anlamaz kurban işlerinden demişti eşim bana yardım etmişti birlikte yapmıştık. Emin olun bekarken annem hayatta istemediğim birseyi bana yaptiramazdi ama evlenince niyeyse olmuyo öyle. Tartışmaya sabaha kadar eşimle tartışırım ama elde var sıfır huzur 0. Orta yolu bulmaya çalışmak lazım. Bide herneolursa olsun kendi çizginzden taviz çok vermeyin.Sonra herşeye he he diyen olarak algilanirsiniz. İşleri akıllıca yürütmek lazım. Benim k.valide görümce falan beni fena gelin olarak biliyorlarmis çok gülüyorum alakam yok.sadece netim kendimi ifade ediyorum kimseye saygısızlık etmeden.

Belki kadın onun bir kısmını da dağıtacak neden herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor anlamıyorum. Zaten ikintane kesip dagitiyormus.

Eşiniz sizden önce gidip halletse işlerini , siz sonra gitseniz olmuyor mu ?
Aynen öyle ya .Bize de alirsiniz tatil dönüşü dedi kendi de dağıtır eve kalsın der öyle tek bana demez zaten iki pay dağıtacaklar tamamını o eve hiç gitmeyecek bile.

Eşiniz işgüzarlık yapıyor o zaman,ya hayır deyip karşı durmayı ne olarak düşünüyorsunuz çok merak ediyorum,hayır dersem beni sevmez hayır dersem o da istediklerimi yapmaz vs vs gibi mi. Maaile tatile gidiyorsunuz gönülsüz,kurban keseceksiniz gönülsüz,gönüllü yaptıgınız herhangi bişe var mı??

Hayır da dediğim zamanlar oldu, beni sevmez diye değil tabiki ama cirkeflik yapacak da değilim saygı var sonuçta herşeyden önce. O da benim istediğim şeyler için gönülsüzde olsa mutlaka yapmıştır. Bence evliliğe bakış açınız biraz gözden geçirin.

E o senin kırılmanı, yorulmanı umursamıyor paşam. Sen neden bu kadar düşünüyorsun, kendini düşün önce.

Sen kendini düşünmezsen o hiç düşünmez

Kayinvalidem benim için çok yoruldu. Bir yıl oğluma çok güzel baktı evimo temizleyip yemeğimi yaptı. Şimdiye kadar beş kurban bayramı geçirdik daha bir kere elim ete degmedi. Bir kere istemisken ben esime elimi suremem desem ayıp olur. Ama ömrümde etle ugrasmisligim da yok ki yapmak da istemiyorum kalp kırmak da.. :(

Eşiniz ne istiyorsa onu yapsın. Siz bayramın son günü herkesin gittiği saatlerde gidin. Kafanıza silah dayayacak hali yok. Gelmeyeceğim, sen ne istersen yap, tartışmaya açık bir konu değil deyin. Gerekirse “ben ailemi göreceğim” deyip ilk 3 günü onlara gidin.

Aklımdan geçen benim de bu. Benim ailemle aynı sehirdeyiz onlar memlekete gitmezse annemlerle geçirmek istiyorum diyebilirim. Şimdilik tek çare bu gibi :(

Aa neguzel keşke her k.valide sizinki gibi olsa. Ozaman şuan konuya bakış açım değişti yardım etmelisiniz.
Maşallah diyeyim de :) kayınvalidem çok iyidir. Gorumcelerim de öyle. Kimse kimseye karışmaz hep yardımcı olurlar yukleri olmaz. Ama şimdi bu iş sinirimi bozdu biraz.

Yahu kurban bayramının amacı et yiyemeyen fakir insanlara dagıtmak değil mi? kaynanan yılın her günü keser yer etini illa kurbanımı bekliyor? Milletten de mi utanmayacak yahu biz utanırız kesip buzdolabına istiflemeye yazık vallahi. Bayramını zehir etmeye değmez sanki önemli bir işmiş gibi kaynana et yesin diye başını bekliycem etin oldu!
Siz kurban ibadetinin icerigini biliyor musunuz gercekten ?? Zaten 3 tane kesip 2 sini dagitiyormus 1 i eve kalsin diyormus kurban ibadetinin gerekliligide budur..evet baska zamanda hayvan kesebilir ama kurban bayraminda kesilen kurbanin fazileti olmaz ozaman...

Demin eşime dedim. Ben gelmek istemiyorum kimse yokken. Ablanlar bile gitmiyor ben neden gideyim diye. Çok sinirlendi ben neredeysen orada olacaksin filan dedi. Ne var bunda bu kadar kızacak deyince. Gelme dedi. İyi dedim. Gitmeyecegim. Aklında birşey var belli de işte hem soylemiyor hem uyayim istiyor. Çok kendi doğruları olan bir adam ya.

Back
X