Kimseye paylaşamadıklarımız

Oncelikle cogu kadin bunu yasamiyor. Allah da kimseye yasatmasin eminim ki cok zordur. Bunu neden sakladiginizi anlamadim. Sakladiysaniz adam tabi ki hicbirsey olmamis gibi geziyordur. Siz de kendi icinizde uzulup agliyorsunuz:KK43: size yazik degil mi?
Hemde çok yazık niye yapıyorum bilmiyorum

Orta yaşlarda bir bayanım çocukluk travmalarım yada eşimin bana yaptıkları yani gururumu kırışı gibi şeyleri kimselere anlatamıyorum sanki ben hataliymisim gibi yada yanlış bisi yaptımda bunlar oldu gibi bu ara çocukluğuma çok gider oldum hep bi mutsuzluk psikiyatriye gitmeyi düşündüm ama anlatamam ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim benim gibi olan yada bunları aşan varmı

Psikolojik destek almak çok güzel ama anlatacaksan eğer çıkabilirsin bu çukurdan. Kendini neden hep hatalı göresin X yaşına gelene kadar hiç mi doğru birşey yaptığını düşünmüyorsun ? Kendi odak noktan neden hep mutsuzluk olsun neden hep suçlama olsun ? Neden gururunu kırdırdın önce kendinle yüzleşmelisin. Boyun eğdim demen için hangi nedenler vardı içinde tuttuklarının yani sıra hep galip geldin . Bak dikkat et cümlelerin hep öznesi sensin. Kendini ne kadar çok olumsuzluğamutsuzluğa arşınlarsan o kadar çok diptesin. Başkalarına anlatmak gibi bir hata olur yarın öbür gün de cidden ilişkiler yıpranıyor bu seger keşke anlatmasaydım keşke karıştırmasaydım neden anlattım gibi bu sefer de sosyal yönden kendini bitiriyorsun. Eğer ki cidden psikolojik veya psikiyatrik bir destek almak istiyorsan tüm benliğinle cidden doktoruna güvenip bunu yapmalısın. Eğer ki benim ben bunun üstesinden gelebilirim güçlüyüm başarabilirim dersen olmadı günlük tut, anıalrına yaz hatalarını gör artılarını gör sadece kendin bil. Bana kalırsa sen önce kendine güven sonra içindeki umutsuzluğu yen hayat herşeye inanmaktan geçiyor gözü kapalı sen doğru yu bil doğrundan şaşma. Ama asla ne kimseye yenil ne kendine. Hep pozitifff hep pozitiffff. KİMİN yok ki çocukluğunda anısı ama bak yaşadık diye psikolojimizi bozsaydık hangi günü selamlardık?

Eşin bunları sana karşı kötüye kullanıyorsa o da ayrı bir pislikmiş

Hemde çok yazık niye yapıyorum bilmiyorum

Bakin burada kimse kimseyi tanimiyor. Hepimiz anonimiz. Buraya yazarken bile tedirginsiniz. Esiniz sizi aldatmis ve bundan cekinen utanan sizsiniz sebep? Bu herkesin basina gelebilir ve karsinizdaki insanin karakteri ile ilgilidir. Esiniz rahat bir sekilde gununu gun ederken siz icinize atip buyutmussunuz sebep?

Psikolojik destek almak çok güzel ama anlatacaksan eğer çıkabilirsin bu çukurdan. Kendini neden hep hatalı göresin X yaşına gelene kadar hiç mi doğru birşey yaptığını düşünmüyorsun ? Kendi odak noktan neden hep mutsuzluk olsun neden hep suçlama olsun ? Neden gururunu kırdırdın önce kendinle yüzleşmelisin. Boyun eğdim demen için hangi nedenler vardı içinde tuttuklarının yani sıra hep galip geldin . Bak dikkat et cümlelerin hep öznesi sensin. Kendini ne kadar çok olumsuzluğamutsuzluğa arşınlarsan o kadar çok diptesin. Başkalarına anlatmak gibi bir hata olur yarın öbür gün de cidden ilişkiler yıpranıyor bu seger keşke anlatmasaydım keşke karıştırmasaydım neden anlattım gibi bu sefer de sosyal yönden kendini bitiriyorsun. Eğer ki cidden psikolojik veya psikiyatrik bir destek almak istiyorsan tüm benliğinle cidden doktoruna güvenip bunu yapmalısın. Eğer ki benim ben bunun üstesinden gelebilirim güçlüyüm başarabilirim dersen olmadı günlük tut, anıalrına yaz hatalarını gör artılarını gör sadece kendin bil. Bana kalırsa sen önce kendine güven sonra içindeki umutsuzluğu yen hayat herşeye inanmaktan geçiyor gözü kapalı sen doğru yu bil doğrundan şaşma. Ama asla ne kimseye yenil ne kendine. Hep pozitifff hep pozitiffff. KİMİN yok ki çocukluğunda anısı ama bak yaşadık diye psikolojimizi bozsaydık hangi günü selamlardık?
Hep yetiştirilmeden bunlar kafama vurulmalardan kendimi ifade etmeye çalışırken kafama maşa yemekten hiç birşeyimi kesin beni hatalı görür diyebpaylaşamam dan konuşturulmamdan

Hep yetiştirilmeden bunlar kafama vurulmalardan kendimi ifade etmeye çalışırken kafama maşa yemekten hiç birşeyimi kesin beni hatalı görür diyebpaylaşamam dan konuşturulmamdan

Burda yeri geliyo şakalaşıyoruz yeri geliyo dalga geciyoruz yeri geliyo hep beraber gülüp, ağlayabiliyoruz ama kimse kimseyi tanımıyo..Burda hic kimse size kendinizi ifade etmeye calısrken kafanızı maşalamaz rahat olun anlatmak istiyosanız anlatın dertleşelim hafifleyin anlatmak istemiyorum derseniz de saygımz sonsuz ama madem kendinize itiraf ettyseniz bu bi baslangıç.. hatalı taraf bile olsanız kendinizi kapalı kutu yapıp derdinizi içinize atmanızı gerektircek hiç bi sebep yok..Rahatlayın biraz varsın haklı olun varsın hatalı olun salın gitsin ölümlü dünya 🙂

Herşeyi içinize atmaktan kaynaklı,bırakın o günleri sizin eşinizle başka bir hayatınız yok mu mutlu olmaktan öte birşey düşünmeyin. Neleri var yapmadım deyip yaptın gözü ile yetiştirilen çocukların öte çocuklardan aldığı kin; odaya kapatılıp eşşek sudan gelene kadar dövülüp yarın öbür gün evlendiğinde aileden ne gördüyse onu yapan çocuklar . Siz ne de masum kaldınız bir de böyle bakın masumluğunuz ne kadar beyazken sizi neden siyah yapsın. Hayatta herşey gelip geçiyor herşeyi yeri geliyor çok çabuk unutup devam edebiliyoruz. Perde zamanı bile görmezden gelmemizi sağlıyor.sizde indirin bir perde ama önce kendinizle yüzleşip ağlayın yazın ama asla kendinizi ne de bir başkasını suçlayın. Asla da kötü anılarınızın esiri olmayın. Eğer anlatabiliyorsanız detayını burada d değil cidden işin uzmanından bir yol alın. Tek başına boğulmak daha zor. Ya da kendiniz başarabilirim derseniz kendiniz mücadele verin. Rabbim yardımcınız olsun.

Herşeyi içinize atmaktan kaynaklı,bırakın o günleri sizin eşinizle başka bir hayatınız yok mu mutlu olmaktan öte birşey düşünmeyin. Neleri var yapmadım deyip yaptın gözü ile yetiştirilen çocukların öte çocuklardan aldığı kin; odaya kapatılıp eşşek sudan gelene kadar dövülüp yarın öbür gün evlendiğinde aileden ne gördüyse onu yapan çocuklar . Siz ne de masum kaldınız bir de böyle bakın masumluğunuz ne kadar beyazken sizi neden siyah yapsın. Hayatta herşey gelip geçiyor herşeyi yeri geliyor çok çabuk unutup devam edebiliyoruz. Perde zamanı bile görmezden gelmemizi sağlıyor.sizde indirin bir perde ama önce kendinizle yüzleşip ağlayın yazın ama asla kendinizi ne de bir başkasını suçlayın. Asla da kötü anılarınızın esiri olmayın. Eğer anlatabiliyorsanız detayını burada d değil cidden işin uzmanından bir yol alın. Tek başına boğulmak daha zor. Ya da kendiniz başarabilirim derseniz kendiniz mücadele verin. Rabbim yardımcınız olsun.
12 yaşında cılız bir kız çocuğu düşünün eve annenizin ölüm haberi geliyor ve o kız çocuğunun ilk düşündüğü şey artık dayak yokmu bu cümleler beni öldürüyor erkek kardeşimle bike paylaşmadım bu cümle kafamda dönüp duruyor bu cümleyi düşündükçe yaşadığımın şiddet olduğunu anlıyorum ama anneme konduramıyorum belki beni anlamicaksiniz ama bu

12 yaşında cılız bir kız çocuğu düşünün eve annenizin ölüm haberi geliyor ve o kız çocuğunun ilk düşündüğü şey artık dayak yokmu bu cümleler beni öldürüyor erkek kardeşimle bike paylaşmadım bu cümle kafamda dönüp duruyor bu cümleyi düşündükçe yaşadığımın şiddet olduğunu anlıyorum ama anneme konduramıyorum belki beni anlamicaksiniz ama bu
😔😔😔
Annesinden şiddet gören bir çok kişi var inan tek değilsin. Tabi senin yaşadığın durum bambaşka bir noktada ama bir şekilde kabullenmen ve anneni kendi içinde affetmen gerekiyor bence. Onu affettiğin zaman kendini daha çok seveceğine inanıyorum. Allah yardımcın olsun.

Psikolojisi bozuk bir çok anne var çocuğuna şiddet uygulayan ve bunu da doğru bulan tabi bu çocuğun üstünde iyi izler bırakmıyor

😔😔😔
Annesinden şiddet gören bir çok kişi var inan tek değilsin. Tabi senin yaşadığın durum bambaşka bir noktada ama bir şekilde kabullenmen ve anneni kendi içinde affetmen gerekiyor bence. Onu affettiğin zaman kendini daha çok seveceğine inanıyorum. Allah yardımcın olsun.
Inanın benim ve kardeşim kadar olamaz hergun ama hergun annem bizi sevişeydi kıyamazdı onun yüzünden yıllarca susan kadın oldum dayaktan başka hiçbirşey öğretmedi herşeyim sanki dünyaya gelişimiz bile hataydı her fırsatta dayak yıllarca onu anlamaya çalıştım zor günler yaşadı fakirdik babam pek çalışmayı sevmeyen rahat biriydi ama bunun suçlusu biz değildik şimdi 11 yaşındaki oğluma bakıyorum çok yaramaz yaşadıklarımı gozonune alarak hep konuşuyorum doğruyu yanlış anlatıyorum kedini ifade etmesini öğretiyorum susmamasi haklıysa konuşması gerektiğini öğretiyorum

Her damakta kendimi suçlamama sebeb oldu ne olursa ben suçluydum anlatmama fırsat vermeden başlardı dövmeye dövme dediğim öyle bir tokat değil en yarım saat sürerdi hem konuşur hem döverdi saçlarım elinde kalırdı burnum bile kanardi kardeşimde aynı şekilde yıllarca normal bisi gibi yaşadık o ölünce bile ama işte anne olunca çocuğuna bakınca yaşadıklarının normal olmadığını anliyorum

Her damakta kendimi suçlamama sebeb oldu ne olursa ben suçluydum anlatmama fırsat vermeden başlardı dövmeye dövme dediğim öyle bir tokat değil en yarım saat sürerdi hem konuşur hem döverdi saçlarım elinde kalırdı burnum bile kanardi kardeşimde aynı şekilde yıllarca normal bisi gibi yaşadık o ölünce bile ama işte anne olunca çocuğuna bakınca yaşadıklarının normal olmadığını anliyorum
Annen hasta bir kadınmış onu bağışlarsan huzur bulursun

Yapmayin Allah askina bunu
Seni cokk iyi anlayacagim.Bir arkadasin konusuna da yazmistim.Annemi ambulansla goturduklerinde insaallah ölmüstur demistim yasim 7.Sebep neydi peki?Dayak.Kv kizar babama kizar,burnumu karistirmama kizar,kardesimin salincaktan dusmesine kizar kizar kizar beni döverdi.Yillarca vicdan azabi cektim bu sozume.O an icin ölurse artik dayak bitecek sandim ama sirada uvey anne vardi.Tabi bir yere kadar azicik guclendim ve uvey annemden tut kardeslerine kadar elime aldim.Olayi abarttim ters dustugum herkesi okulda,mahallede dövdüm.Dogru muydu hayir.Ama her yerim cok agriodu.İnan bana esimle tartismamizda bile hamile halimle ona saldirdigimi vurdugumu bilirim.Cocuklarim olduktan sonra duzeldim.Bunu baslatan annemdi bende anneydim duzelmem gerekiyordu.Annemden sonra hayat berbat oldu zaten 7 yasimdaydim ama sinmedim susmadim hala susmuyorum.Kendini birakma dedim ya burasi dunyaa ve her sey bizim icin.Emanet bir canimiz var onu da verecegimiz gune kadar dimdik durup kafamiz geride degilde onumuze bakarak yurumeliyiz.

Back
X