Kimseye paylaşamadıklarımız

Yapmayin Allah askina bunu

Seni cokk iyi anlayacagim.Bir arkadasin konusuna da yazmistim.Annemi ambulansla goturduklerinde insaallah ölmüstur demistim yasim 7.Sebep neydi peki?Dayak.Kv kizar babama kizar,burnumu karistirmama kizar,kardesimin salincaktan dusmesine kizar kizar kizar beni döverdi.Yillarca vicdan azabi cektim bu sozume.O an icin ölurse artik dayak bitecek sandim ama sirada uvey anne vardi.Tabi bir yere kadar azicik guclendim ve uvey annemden tut kardeslerine kadar elime aldim.Olayi abarttim ters dustugum herkesi okulda,mahallede dövdüm.Dogru muydu hayir.Ama her yerim cok agriodu.İnan bana esimle tartismamizda bile hamile halimle ona saldirdigimi vurdugumu bilirim.Cocuklarim olduktan sonra duzeldim.Bunu baslatan annemdi bende anneydim duzelmem gerekiyordu.Annemden sonra hayat berbat oldu zaten 7 yasimdaydim ama sinmedim susmadim hala susmuyorum.Kendini birakma dedim ya burasi dunyaa ve her sey bizim icin.Emanet bir canimiz var onu da verecegimiz gune kadar dimdik durup kafamiz geride degilde onumuze bakarak yurumeliyiz.
Benimkine yakın bir hayat bu şiddet herkeste farklı etki yaratıyor bende kendine güvensiz kendini değersiz görmek kimseye hayır diyemem kedini ifade edememem etmeye çalişsamda sanki herkez beni suçlu gösterecek sanma gibi etkiler bıraktı aslında anneme kırgın olduğumu yeni farkettim hep kendimi kandırmışım bugün banyoda ağlarken ki şuanda ağlıyorum anne sen beni hiç sevmedin bende seni sevmiyorum dedim ama şuan bile kendimi suçlu gibi ihsediyorum

Benimkine yakın bir hayat bu şiddet herkeste farklı etki yaratıyor bende kendine güvensiz kendini değersiz görmek kimseye hayır diyemem kedini ifade edememem etmeye çalişsamda sanki herkez beni suçlu gösterecek sanma gibi etkiler bıraktı aslında anneme kırgın olduğumu yeni farkettim hep kendimi kandırmışım bugün banyoda ağlarken ki şuanda ağlıyorum anne sen beni hiç sevmedin bende seni sevmiyorum dedim ama şuan bile kendimi suçlu gibi ihsediyorum
Sevmistir.Benim annem beni cok severdi.Hep hayali beni okula gondermekti.Hatta ayni anda cimnastik,bale,kuran kursuna yollardi.Ama oyle görmüstu.Sizinki de gordugunu devam ettirmistir belki de cahil bir kadindi.Siz onu affedin ve salin gitsin icinizde ne varsa.Kendinize su saatte guvenin artik bakin onsuz da neler neler basarmissinizdir.Gecmis adi ustunde gecmis olsun size de.Siz cok degerlisiniz ve kendinize artik deger verin.

Sevmistir.Benim annem beni cok severdi.Hep hayali beni okula gondermekti.Hatta ayni anda cimnastik,bale,kuran kursuna yollardi.Ama oyle görmüstu.Sizinki de gordugunu devam ettirmistir belki de cahil bir kadindi.Siz onu affedin ve salin gitsin icinizde ne varsa.Kendinize su saatte guvenin artik bakin onsuz da neler neler basarmissinizdir.Gecmis adi ustunde gecmis olsun size de.Siz cok degerlisiniz ve kendinize artik deger verin.
Bende öyle gördüm neden çocuklarıma kıyamıyorum neden . Son on yılda çok şükür kendimi geliştirdim artık çok farklıyım doğruyu yanlışı ayırd edebiliyorum zaten doğruyu gördükten sonra benim psikolojim bozuldu yoksa yaşadıklarımı normal sanıyordum ama normal olmadığını görüyorum bağdan eşime çocuklara yanlış davranıyorsun diyorum oda bana ben aileden öyle gördüm diyor peki ben diyorum benim bir ailem bile olmadı ama kendimi geliştirdim doğruyu yanlışı öğrendim ben çocuklarıma dayak ile değil konuşarak eğitim verdim bende annem gibi olabilirdim ama olmadım

Bende öyle gördüm neden çocuklarıma kıyamıyorum neden . Son on yılda çok şükür kendimi geliştirdim artık çok farklıyım doğruyu yanlışı ayırd edebiliyorum zaten doğruyu gördükten sonra benim psikolojim bozuldu yoksa yaşadıklarımı normal sanıyordum ama normal olmadığını görüyorum bağdan eşime çocuklara yanlış davranıyorsun diyorum oda bana ben aileden öyle gördüm diyor peki ben diyorum benim bir ailem bile olmadı ama kendimi geliştirdim doğruyu yanlışı öğrendim ben çocuklarıma dayak ile değil konuşarak eğitim verdim bende annem gibi olabilirdim ama olmadım
Ama ruhlar farklidir.Ve vicdan o cok ayri mesele.Siz aslinda yol almissiniz ve bundan sonrada alabilirsiniz iste.Gecmiste bu dogru sandigim aslinda yanlismis demissiniz o zaman gelecekte de kendimi gecmisin kir pasindan ve bana verdigi o agirliktan kurtarabilirim diebilirsiniz.
Hic dusundunuz mu neden pasif sinmis kaldiginizi?Bence gecmis olan biten ne varsa sirtinizda atin artik.Dedim ya herkese vurdum kirdim sebebini biliyordum cunku canimi yakmislardi bende yakmak istedim ve yuklerimden oyle kurtulmak istedim.Benimki de boyle sirtimdan gecmisi atmakti 🤷‍♀️Sizinde yapacaginiz Hayir demeyi ogrenmek kademe kademe kendizi savunmak sonrasi gelecektir.

affetmek zorunda değilsin affetme de bence.
kendin ve çocuğun için sadece unutmaya çalış ve lütfen bir terapistle görüş. inan diyeceksin ki keşke bunca sene bu yükle yaşamayıp öncesinde gelseymişim doktora diye. çocuğun büyüyünce daha da pişman olursun lütfen korkma, utanma, çekinme ve git doktora. zaten gidenlerin çoğu çekirdek ailede yara alanlar.

Ama ruhlar farklidir.Ve vicdan o cok ayri mesele.Siz aslinda yol almissiniz ve bundan sonrada alabilirsiniz iste.Gecmiste bu dogru sandigim aslinda yanlismis demissiniz o zaman gelecekte de kendimi gecmisin kir pasindan ve bana verdigi o agirliktan kurtarabilirim diebilirsiniz.
Hic dusundunuz mu neden pasif sinmis kaldiginizi?Bence gecmis olan biten ne varsa sirtinizda atin artik.Dedim ya herkese vurdum kirdim sebebini biliyordum cunku canimi yakmislardi bende yakmak istedim ve yuklerimden oyle kurtulmak istedim.Benimki de boyle sirtimdan gecmisi atmakti 🤷‍♀️Sizinde yapacaginiz Hayir demeyi ogrenmek kademe kademe kendizi savunmak sonrasi gelecektir.
Aynen genelde şiddet gören çocuklar çok saldırgan olur ama ben farklıyım işte
Sanki bu dünyaya birilerini mutlu etmek için gelmişim önceliğim hep başkaları bu yanlış biliyorum ama aşamıyorum
.geriye baktığımda yada arkadaşlarım çocukluk anılarını anlattığında benim anlatabileceğim pek birşey yok bağzen oğluma çocukluğumu anlatıyorum şaka gibi gülerek annem çok döverdi diye ve benim oğlum ben gülerek şaka yaparak gibi anlatmama rağmen ağlayarak bana sarıldı o an anladım yaşadıklarım normal değildi ve zaten bir daha anlatmadım oğluma

Eşim beni 10 yıl önce aldattı ara ara aklıma gelip tartışıyoruz şuan yine aklıma geldi sanıyor ona bile anlatamıyorum anlatıcam da

affetmek zorunda değilsin affetme de bence.
kendin ve çocuğun için sadece unutmaya çalış ve lütfen bir terapistle görüş. inan diyeceksin ki keşke bunca sene bu yükle yaşamayıp öncesinde gelseymişim doktora diye. çocuğun büyüyünce daha da pişman olursun lütfen korkma, utanma, çekinme ve git doktora. zaten gidenlerin çoğu çekirdek ailede yara alanlar.
10 yıl önce gittim psikiyatriste ama annemi anlatmak aklıma gelmedi çünkü benim yaşadıklarım benim gözümde normaldi ne kadar acı

Eşim beni 10 yıl önce aldattı ara ara aklıma gelip tartışıyoruz şuan yine aklıma geldi sanıyor ona bile anlatamıyorum anlatıcam da

eşine anneni anlatma. başına kakar daha da acıtır seni. belki küçük bir ihtimal yapmaz ama riske atmaya değmez. erkeklere sır verildiğinde tartışmada acıtmak için kullanıyorlar.

madem artık annen yüzünden olduğunu biliyorsun, tekrar git doktora arkadaşım. yaşanmaz böyle çok ağır :(

eşine anneni anlatma. başına kakar daha da acıtır seni. belki küçük bir ihtimal yapmaz ama riske atmaya değmez. erkeklere sır verildiğinde tartışmada acıtmak için kullanıyorlar.

madem artık annen yüzünden olduğunu biliyorsun, tekrar git doktora arkadaşım. yaşanmaz böyle çok ağır :KK43:
Haklısın az önce yazım hatası oldu asla anlatmam anlayabileceğini de sanmıyorum zaten

Burada derdini anlatmak için;
1-Çalışıp kendi ayakların üzerinde durman gerek(en azından bunun için çabalıyor olman gerek kurs vs.)
2-Kimseden bir destek almamış olman gerek(birinin evinde oturmak,para yardımı almamak gibi)
3-İlk iki madde sende yoksa yani çalışmayıp birinden yardım alıyorsan bir şekilde çok güçlü durman gerek.
Çünkü bir kısım insan burada diğer türlü tabiri caizse seni yerler.Ona göre derdini aç derim.

Burada derdini anlatmak için;
1-Çalışıp kendi ayakların üzerinde durman gerek(en azından bunun için çabalıyor olman gerek kurs vs.)
2-Kimseden bir destek almamış olman gerek(birinin evinde oturmak,para yardımı almamak gibi)
3-İlk iki madde sende yoksa yani çalışmayıp birinden yardım alıyorsan bir şekilde çok güçlü durman gerek.
Çünkü bir kısım insan burada diğer türlü tabiri caizse seni yerler.Ona göre derdini aç derim.
Yemek derken anlayamadım burayla ne ilgisi var

Inanın benim ve kardeşim kadar olamaz hergun ama hergun annem bizi sevişeydi kıyamazdı onun yüzünden yıllarca susan kadın oldum dayaktan başka hiçbirşey öğretmedi herşeyim sanki dünyaya gelişimiz bile hataydı her fırsatta dayak yıllarca onu anlamaya çalıştım zor günler yaşadı fakirdik babam pek çalışmayı sevmeyen rahat biriydi ama bunun suçlusu biz değildik şimdi 11 yaşındaki oğluma bakıyorum çok yaramaz yaşadıklarımı gozonune alarak hep konuşuyorum doğruyu yanlış anlatıyorum kedini ifade etmesini öğretiyorum susmamasi haklıysa konuşması gerektiğini öğretiyorum

bizim zamanimizda cocuk dovmek cok siradan bir hareketti. simdiki gibi her daim sevgi ve anlayisla yaklasilmazdi. bazen baska seye sinirlenip bizden cikarirdi annem. simdi ben onun yaninda cocugumla kavga edince bile yapma diyor. sen bizi doverdin ama diyince sessiz kaliyor. cok anlatmamissiniz, cok bilmiyorum ama 35 yas üstü insanlar icin cocuklukta dayak yemek cok siradandi. hatta benim cocukken dayak yememis olan tek bir arkadasim vardi liseyi bitirdigimde. onlarca genc arasinda tek bir tane.

Şiddet gören insanların çoğu özsaygısını kaybeder, kendini değersiz ve herşeyde suçlu hisseder, yalnız değilsiniz bu durumda bir sürü insan var. Ama bence sizin şanslı ve güçlü bi yanınız var ki sorunun da hislerinizin de farkındasınız, atmanız gereken adımı bilecek bir farkındalığınız var. Bu çoğu insanda olmayan bir şey. Kimisi kötü hisseder, değersiz hisseder, mutsuzdur ama ömür boyu bunu anlayamaz, yaşar gider. Siz farkındasınız, sadece ufacık bi cesaret lazım çözüm için. Ben inanıyorum ki sizde o cesaret var, çünkü kendini, yaşadıklarını sorgulamak da cesaret ister. Buraya yazarken de anlatamayacağınızı düşünmüşsünüz ama bakın sonra ufak ufak da olsa anlatmaya başlamışsınız. Ki burada doktor değiliz, psikiyatrist değiliz ona rağmen anlaşılacağınızı hissettiğiniz an kolaylaşmış anlatmanız. Eğer doktora giderseniz belki siz bile nasılını anlamadan konuşmaya başlayacaksınız. O sizi konuşturur, anlattırır merak etmeyin. Yeter ki işini iyi yapan bir uzman bulun, o adımı atın. Gerisi gelir zaten. Olan olmuş geçmişte ama hayatınızın gerisi sizin elinizde, bence henüz orta yaş sayılmayacak kadar gençsiniz ve asla geç değil.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim
Hayat devam ediyor
Ama acılarımız ile
Bak canim,burada boyle bir iki konu acildi.Gordukki hicte az degiliz.
Ama konustuk,paylastik,kimler neler yazdi,yazdik bilsen.
Buraya daha cok gel.
Icinin acimasi azalacak,yukun hafifleyecek emin ol.
Hepimiz koca kadinlariz,fakat icimizde kucucuk,kirgin kiz cocuklari...

Back
X