Kimseye yaranamamak

Çeyiz için alış-veriş yapıyorum. Şimdiye kadar 6 küçük altin ancak alabildim. Her ay yapacağım diyorum ama masraf hiç bitmiyor. Kenara ayıramıyorum
Bu ay zamlı olarak çalışıyorum. Zam miktarını bilmiyorum ama eğer hedefldigm gibi ise birikim planı belirledim kafamda onu uygulayacağım
Zamı yok sayıp zamla altın alabilirsin
Ama birikimini sadece sen bil
Ne ailen ne de hayatında biri varsa o bilmesin :)

yahu evlatla niye dalga geçilmesin abartma şimdi :KK70:

konu sahibinin yine maaşı varmış bak benim babam hem harçlık veriyor sonra verdiği harçlıkla onun istediği bir şeyi almadım diye trip atıyor. ha takıyor muyum yoooo :dondurma:
senin baban melek yahuuu seni seviyor ilgileniyor yaşının seviyesine iniyor daha neee. benim kini görmeden karar verme derim ben adam yaşayan ölü benim için :halay:

Allah razı olsun büyüttü okuttu eksik etmedi beni ama bende hep iyi bi evlat oldum. Bir yanlış yapmadım bencil olmadım. Baba olmayı becerememiş diyemem babam için içim elvermez ama yinede pek kıymetim yok sanırım
Büyüttü okuttu demişsiniz de
Zaten anne baba olmak bunu gerektirir :)
Benim kv dem de hep der eşim için büyüttüm okuttum diye ama zaten bunlar görevi anne babanın
Kendini borçlu hissetmeni anlamadım

senin baban melek yahuuu seni seviyor ilgileniyor yaşının seviyesine iniyor daha neee. benim kini görmeden karar verme derim ben adam yaşayan ölü benim için :halay:

sen onun sinirli halini hiç görmemişsin öğrenciliğin boyunca demek ki :D konuyu dağıtöayayım şimdi :D

konu sahibi çeyrek fazla gelıyorsa harcamaların sonunda elinde ne kalıyorsa onla 24 ayar gram altın al.ben avm de cüzdanımda kalan parayı yarım gram olsun hemen altına çevırırım .yoksa onu da harcarım dayanamam altın olunca harcanmıyor tavsiye ederim

biz esimle aylik 1000 tlye yakin mutfak alisverisi yapiyoruz bu zamanda hersey cok pahali bugun markette bi kac bisey aldim 100 lira tuttu.ayrica siz sanki alingansiniz babam bana boyle dese bosverin peyniri der dalga gecer gulerdim ;)

Başka birisi bu olayı anlatsa benimde tepkim aynen bu şekilde olurdu. Ama benim babam bu tarz bi insan değil. Kırıcı bir insan.. Verdikleri şeyleri bende biliyorum. Sayamayacağımı da biliyorum. Ama ben hiç bir zaman bunu beğenmemezlik yapmadım.
Amele derken de benimle dalga geçti bugün yemekte de. Bilirsiniz işte karşınızdaki insani az biraz tanıyor iseniz gülüşünün ne demek olduğunu.
Genel olarak sizi beğenmeyen, başarılı bulmayan, taktir etmeyen, baskılayan bi adam mı babanız?

Orta gelirli diyelim. Babam emekli ama hala çalışıyor. Kira ödemiyoruz kendi evimiz.
Ben yinede destek olmak adına mutfak alışverişini üstlendim. Ama yaranamıyorum iste
Emekli maaşı var arti normal maaşı da var. Ayakkabısı eskidi diye ayakkabı bot almak ne bilim bir daha almayın vermeyin . Neden mi?

Sürekli yaptığınız iyilikler, onların gözünde GÖREV mis gibi görünür ve önemsenmez.

peynir konusunda bir ima , hakaret, kırma çabası vs hiç bir şey yok.amelelik olarak da çok çalışıp az aldığınızı söylemişler ki ben etraftan bunu çok duyarım insanlar kendi ağzıyla söyler çünkü günümüz şartları ağır.ayrıca 500 tl mutfak masrafı olmaz , bir markete gidiyorsun 100 liradan aşağı çıkamıyorsun.bence ilk maaşınız ilk para kazanışınız olduğundan en ufak katkınızı bile çok yardım olarak görüyorsunuz.bence ufak hesaplardasınız aslında kendinize saklamak istediğiniz (altın almak çeyiz yapmak vs) parayı bir nevi "vermek zorunda" hissettiğiniz için 500 lira vererek onlara ben bakıyorum düşüncesine girmişsiniz.bence kendi başınıza kaldığınız an yanlışınızı anlayacaksınız.boş yere kendinizi kinle doldurmayın.

peynir konusunda bir ima , hakaret, kırma çabası vs hiç bir şey yok.amelelik olarak da çok çalışıp az aldığınızı söylemişler ki ben etraftan bunu çok duyarım insanlar kendi ağzıyla söyler çünkü günümüz şartları ağır.ayrıca 500 tl mutfak masrafı olmaz , bir markete gidiyorsun 100 liradan aşağı çıkamıyorsun.bence ilk maaşınız ilk para kazanışınız olduğundan en ufak katkınızı bile çok yardım olarak görüyorsunuz.bence ufak hesaplardasınız aslında kendinize saklamak istediğiniz (altın almak çeyiz yapmak vs) parayı bir nevi "vermek zorunda" hissettiğiniz için 500 lira vererek onlara ben bakıyorum düşüncesine girmişsiniz.bence kendi başınıza kaldığınız an yanlışınızı anlayacaksınız.boş yere kendinizi kinle doldurmayın.
:KK54::KK9:

Büyüttü okuttu demişsiniz de
Zaten anne baba olmak bunu gerektirir :)
Benim kv dem de hep der eşim için büyüttüm okuttum diye ama zaten bunlar
Kendimi kin ile doldurdugum yok incindigimi ifade ettim. Ayrıca aileme ben bakmıyorum. Bu ailenin bi ferdi olduğum için de destek oluyorum. Bunu kendi isteğim ile yapıyorum. Paraya önem vermem ve bunu çevremdeki herkes çok iyi bilir.
Ben teşekkür de beklemiyorum. Ama en azından çabam görülsün.
Ben babamı tanıdığım için imalarının ne demek olduğunu biliyorum. Ve sadece ben böyle algılamıyorum çevremdeki insanlar da görüyor. Beni defalarca uyardı mesela ablam. Bak yapma bi kıymeti olmuyor diye.
Hadi ben bencil bir insanım bunları ben anlatmadan dertleşmeden söyleyen ablam da mı bencil ?
Hayatin ne kadar zor olduğunu zaten biliyorum. 4 sene boyunca başka bir şehirde aileme yük olmamaya çalışarak geçirdim.
Ailem için bencil ve kindar asla olmadım. Onlara karşı hırslanmadım da. Ama insan ailesini tanır bilir.
Ben hepsini yüreğimden geldiği gibi yaptım. Ailemin ihtiyacı varken de altın kuruş hesabı yapacak birisi değilim. Ama ben gerekli desteği gelirim yettiğince sağlıyor isem ailemden de bana başka türlü bir dönüş istemem.

Kendimi kin ile doldurdugum yok incindigimi ifade ettim. Ayrıca aileme ben bakmıyorum. Bu ailenin bi ferdi olduğum için de destek oluyorum. Bunu kendi isteğim ile yapıyorum. Paraya önem vermem ve bunu çevremdeki herkes çok iyi bilir.
Ben teşekkür de beklemiyorum. Ama en azından çabam görülsün.
Ben babamı tanıdığım için imalarının ne demek olduğunu biliyorum. Ve sadece ben böyle algılamıyorum çevremdeki insanlar da görüyor. Beni defalarca uyardı mesela ablam. Bak yapma bi kıymeti olmuyor diye.
Hadi ben bencil bir insanım bunları ben anlatmadan dertleşmeden söyleyen ablam da mı bencil ?
Hayatin ne kadar zor olduğunu zaten biliyorum. 4 sene boyunca başka bir şehirde aileme yük olmamaya çalışarak geçirdim.
Ailem için bencil ve kindar asla olmadım. Onlara karşı hırslanmadım da. Ama insan ailesini tanır bilir.
Ben hepsini yüreğimden geldiği gibi yaptım. Ailemin ihtiyacı varken de altın kuruş hesabı yapacak birisi değilim. Ama ben gerekli desteği gelirim yettiğince sağlıyor isem ailemden de bana başka türlü bir dönüş istemem.
ben sizi gayet iyi anladım.ailenizle aranızı bozmadan set çekin isteklerine onların kendinizi düşünün öncelikle çünkü hasta ve bakıma muhtaç değiller henüz.ha evlenince de aynı tavır da olun bu sefer de eşinize ezdirmeyin kendinizi.sitede neler okuduk öğretmen hanım hamile olduğu için düz çizme almak istiyor eşi masraflı olmaz diyor kendi maaşında söz sahibi bile değil.burda ki örnekler size ders olsun yolun başındasınız daha dik durun hayatta

Back
X