kimseyi arayamıyorum veya aramıyorum?!

başlığım bu yüzden arayamıyorum veya aramıyorum. yani telefonu kimse zincire vurmuyor. konuşma hakkım da var.
aramıyorum: ben aramıyorum.

arayamıyorum: aramak istiyorum ama içimde bişey sanki engel oluyor, ya boşver diyor ya sonra ararsın diyor ve bu sebepten istesem de arayamıyorum.

saçma olduğunun farkındayım. istek konusu da yatıyor tabii altında. o istek yok ama bu defa vicdan yapıyorum. tabi allah başka dert vermesin de durum bu.

Ben bu duruma gelinceye kadarım defa alttan aldım , hep affettim , hep vericiydim , hep koşulsuz sevendim .
Ama bir yerde benim onlara ihtiyacım varken gelmediklerini gördüm , kimse elimden tutmadı , bizim okulda çalışan çaycı abla bile yardıma koştu onlar yoktu ortada .
Sonra kovanın dolması gibi , taştı tüm duygularım ve sadece dünyaya getirdiğim , Allah’ın emaneti olan yavrularım ve ben bu dünyada önemliyim gerisi boş dedim kendime .
Hiç vicdan yapma , senin sesini duymak isteyen seni arasın .

haklısınız. bin tane haksızlığa karşı, evladının evladına yaptığı haksızlığa karşı sessiz kalması, ortada maddi ve manevi anlamda bir evladı yıpranırken diğer evladı sefa sürdü. aynı ev içerisindeki para meselesinden bahsediyorum bu arada. şey gibi algılanmasın, iki kardeşten biri çok zengin diğeri kötü durumda tarzı bir mesele değil. bu sadece tek bir örnek. e o kova doluyor tabiii.

Şimdi düşününce benm torun büyüdüğü zaman beni aramasa çok üzülürdüm açıkcası.
İnşallah benim anneannem gibi biri olmazsınız da , torunlarınız sizi her gün ararlar .
Benim annem ve anneannem aynı kafa yapısındadır. Bir bebekte pipi eksikse her şey eksiktir . Hatta yediği lokmalar bile ziyandır .
Dayımın çocuklarına arsalar bağışladı her doğum gününde , gözüm yok inanın , ne halleri varsa görsünler ama bana öğrenciyken 5 lirayı çok görürlerdi .
Geçen gün dayımın oğlu evi terk etmiş ve tüm arsalarını satmış , dedemi hastaneye kaldırmışlar .

Tam olarak aynı durumdayız bak kaç gündür dedemi arayacağım, aklımda yani ama hâlâ aramadım. Neden ertelediğimi de bilmiyorum
işte sıkıntı o. yani sizi de kendimi de üzmek istemem ama üniversitedeyken dedesini çok seven bir arkadaşım vardı. memleketine gittiğinde bir sebepten dedesine uğrayamamış. uğramak istemiş ama uğrayamamış yani. okul için döndüğünde dedesinin vefat haberini aldı, çok üzüldü ve pişman oldu mesela gitmedim, görmedim diye diye. hayatta böyle şeyler de var. gerçi pişmanlığa odaklanırsak sonu gelmez ama, öyle

Bence kimse keyfine bu kadar kulak asmamali. Pasa gönlünüz ne istiyorsa hak verip yapmamalisiniz.
Hayatta gereklilikler de var. Her zaman istediğimiz şeyleri yapamayiz. Bazen de canimiz istemese de yapmamiz gerekenler vardir.
Yetiskin bir insan olarak zamaninda ayni evi paylastiginiz bir buyugunuzun arayip hatrini sormaniz gerekir. Caniniz istemese de yapmaniz gerekir. Bu bir cocuk ile yetişkin arasindaki farktir.

Arayıp ne konusucam şimdi ya ? sorusu mevcutsa aynıyız. Annemi hergün veya gün aşırı, kardeşlerimi haftada bir bazen 10 günde bir, arkadaşlarımı ayda bir, akrabalarimi sadece birşey olursa onunla ilgili arıyorum.

aman bizimki de erkekçiydi. iki kız evladı okul okuyacağı yaşta iş hayatına atılmış. oğlu kaç yaşına geldi hala çalışmıyor. yedi bitirdi bizi herif. ama anneannemin gözünde oğlu çok değerli. hatta kendi kafasının içinde şöyle düşünüyor, biz onu bırakıp gittik ama oğlu yanında kaldı. biz birlikte yaşarken annem hep verdiği için geçim sıkıntısı çekmediler. şimdi çekiyorlar ama yine oğlu kıymetli. biz o kadar fedakarlık yaptık ama oğlu küfür kıyamet eşliğinde kovdu bizi. gidin bu evden dedi. ve kendisi buna sessiz kaldı. ben olsam o oğlana bir tokadı basıp sen ablana nasıl böyle konuşursun, bu eve bir ekmek bile almadın bugüne kadar der haddini bildirirdim. hala bir bahane ile oğlunu savunan birine ne diyebilirim ki?

anlıyorum sizin ne demek istediğinizi. böyle şeyler de var işte.

Yalniz deyilsin bende oyleyimm kimseyi arayamiyorum herkes cok kusuyo bu yuzden bana. Babami bir yilda 2kere falan anca aramisimdir annemde kendisi arar hep anneannem teyzem dayim hep kendileri ararlar. Kv uzun sure kustu bana niye aramiyo sormuyosun bizi diye anlatamiyorumki ben herkese boyleyim kendi annemi aramiyorum senimi aricam. Esim evdeyse gunde 3kere annesini kardesini arar ben cok sikilirim boyle telde konusurken

aynı evdeyken konuşacak çok şeyimiz vardı. şimdi ne konuşucam ben de bilmiyorum. korona konuşuruz herhalde. survivor izlemiyormuş ki izlese ondan konuşurduk. maksat muhabbet. ne konuşucam yani?

aynı evdeyken konuşacak çok şeyimiz vardı. şimdi ne konuşucam ben de bilmiyorum. korona konuşuruz herhalde. survivor izlemiyormuş ki izlese ondan konuşurduk. maksat muhabbet. ne konuşucam yani?
Annanenizi kastediyorsunuz değil mi?

Zaten 1 tane çocuğum var oda kız,okuyunca üzüldüm yaşadıklarınıza.
Evlat ayrımı yapanlara bende çok tepkiliymdir,kız yada erkek fark etmez evlat evlattır bana göre.

Büyükler bizim sığınacağımız limandır. Eğer çok büyük bir sorun yoksa ben aranılması taraftarıyım. Ananem ve babanem yaşamıyorlar ama sağlıklarında hep aradım. Teyzemi de sık sık ararım. Saatlerce konusmaya gerek yok ki bir hal hatır sormak bu kadar zor olmamalı. İnsanlar gün gectikce birbirlerine selam bile vermiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…