Kına da takılan paralar

baban demiş ya şu an paraya çok ihtiyacım var diye, onu bi açsan, nedir mesele, sana alınacakları da senin paranla zaten yapmış oluyo, sen evlendin yerine yerleştin, o zaman da istemeye devam edecek mi yoksa sen evlenince düze mi çıkacak baban?

nasılsa veriyolar diyip düğündekileri de ister mi mesela, ya da sen evlenince şu kadar gönder bu kadar ver gibi talepleri olur mu, bu durumları erkek ailesi yapınca ne tepki veriyosak aynısını vermeliyiz

yani bu işi eş adayınla halledilecek gibi mi bişey der mi ya da kayın ailen ne der, yarın bigün kınanın parasını da biz verdik derler altından kalkabilir misin

Adetler ve iki tarafin anlayisiyla boylededir nisandaki paralarin altinlarin hepside kizindir en azindan bnm oyle oldu

Salonda kına yapmak zorunluluğunuz mu var.Düğünde size takılan paralar dan kayınvalideniz alıp salonun parasınu yatırsa babanızın hoşuna gider mi acaba?Aynı şey benim başımda da var ne kadar babam dahi olsa haksızlığa katiyen gelemiyorum.Hrm maaşımı eline sayacağım hemde takılan paraları ohh.

Bekarken ben de maddi durum olmaduğnda çalışıp babamın eline sayardım bütün parayı 0 harçlıksız.

Evleneli 6 sene oluyor ve ben annemden yeni duyuyorum ki kınada parayı annemin eline veren herkesin takısını babam borcumuz var geri öderiz diye annemden almış.Bende safım ya yrni haberim oluyo.

Bak canm bu böyle sürer gider.Halaaa babamın en ufak borcunda açığını biz kapatıyorz.Bankadan arıyorlar yatırmanz gerek diye 1 deil 2 deil.Sürekli bizim adımızdan kredi çekip bize ödüyor.Ben bunaldm artık sömürülmekden.

Yapamıyorsn baba diyorsn ama ben tavizi baştan vermişim,sen de verme.Üstüne üstlük zamanla birde mecburiyetim varmş gibi konuşmalar falan.

Yapmayın!Yuva kuruyorsanız önceliğiniz kendi yuvanız olmalı.Tıpkı eşinizden beklediğiniz gibi..

biz kadınlar benciliz bu konuda, altınlar hep bizim bizim ailemiz isteyebilir falan ama erkek tarafı düğünü yapar ve çekilir borç harç olursa istemesin mümkünse sık gelmesin vs

Babanızın ihtiyacı varsa verin bence. Yazık ihtiyacı olmasa istemezdi babanizda diye düşünüyorum.

Babanızın ihtiyacı varsa verin bence. Yazık ihtiyacı olmasa istemezdi babanizda diye düşünüyorum.

Is kazasi geçirdi eskisi gibi calisamiyor yine ona ragmen bos durmuyor biseyler yapmaya çalışıyor. Şimdi tekrar ameliyat olacak. Krediye guvendi veririz dediler sonra çıkmadı. Hepsi ust uste geldi anlayacaginiz babam ustesinden gelirim dedi ama olmadi.

hmmm bak o zaman değişir, bu durumda kınadan düğünden sonrasını da konuş bence eş adayınla ben aileme her ay şu kadar yardım ederim vs de

baban ne kadarlık kredi çekmek istedi de çıkmadı, niye sıkışık

Cnm babanı en iyisi sen tanırsın.Brnim durumum bayağı farklı.Ev aldı peşinatı bizden çekti.Sonra evi sattı borç birikti die.Üst üste üst üste derken yığınla borç oldu.Eti ne budu ne özel okula kardeşimi verdi falan.Tamamen keyfii yani bizim sorunumuz.

Zamanında işsiz olduğu için devlet üniv.gidemeyişim de cabası.

Diyorm ya babanı en iyi sen tanırsın karakter olarak güveniyorsan devamı gelmiyecekse ver derim ben.

dediğim gibi senin fikrinmiş gibi yansıtman en mantıklısı bana bişey demiyolar ama çok zorlanıyorlar farkındayım biz ödesek olmazmı şeklinde yaklaşın nişanlınıza. şimdi ailenize kızıyorsunuz ama sonrasında nişanlınız bi laf söylese gücünüze gider. çok dikkatli olun ki sonra başına kakılmasın. çünkü erkekler böyle şeyleri sıkıntılı durumlarda can acıtmak için çok kullanırlar.

4 bin de 3 aylık maaşınız aslında. Bence evdeki bütün borç harç, gider ne varsa alt alta yazın. Her ay ne kadar ödemeniz gerektiği belli olsun. Bunun üzerine babanızın gelirini de yazın. Bu şekilde evlendikten sonra ailenize yardım etmeniz gerekip gerekmediğini anlayın öncelikle. Eğer evlendikten sonra da babanız maaşınızı istemeye devam ederse sıkıntı çıkabilir. Ailenize yardımcı olmanız gerekiyorsa bunu evlilik öncesi nişanlınızla açık açık, detaylı şekilde konuşmanızı öneririm.

bence de nişanlınıza biz bu tutarı yatıramayacak gibi duruyoruz, takılan altınlardan kıssak mı sence ne yapsak diye açık açık sorun, yapacak bir şey yok.

kınada takilanlar zaten kiz tarafinin dir. nisanliniza soylemenize gerek yok yada soyle yapin k3ndinizi kotu hissetmek istemiyosaniz anneniz akrqbalara onden paralari kendilerine vermesini soylesin zaten cogu siz soylemeden el altindan ailenize verecek

Düğün takıları kimin oluyor bu durumda? Erkek tarafının mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…